Ona je na samom početku rekla da neće da podnose prijave istim onim tužiocima koji su nezakonito primali te stanove na poklon. Nego će sačekati imenovanje novih.
A evo ti šta krše:
Od 17. januara 2014. Zakon propisuje da se postupak, način i kriterijumi za rješavanje stambenih potreba sudija, državnih tužilaca i sudija Ustavnog suda Crne Gore, utvrđuju aktom Sudskog savjeta, Tužilačkog savjeta i Ustavnog suda Crne Gore.
Član 29 stav 2 Zakona o održavanju stambenih zgrada ("Sl. list CG", br. 41/2016 i 84/2018)
Član 26 stav 2 Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada ("Sl. list CG", br. 4/2011, 40/2011 -dr. zakon, 1/2014i 6/2014 -ispr.)
A tebi baš smeta što se narod konačno ne bavi ovim glupostima, pa da podsjetiš.
Čudno je kako u ovolikom broju teza nisi nigdje našao za shodno da pomeneš afera stanovi tužiocima i sudijama NEZAKONITO ili je to za tebe minoran problemčić u odnosu na ''spaljene odnose sa dijasporom''?![]()
Last edited by Babbo Natale; 27-04-21 at 11:35.
Evo iz "Odluka o rješavanju stambenihpotreba državnih službenika inamještenikaOdluka je objavljena u "Službenom listuCG", br. 69/2008 . Vidi: Odluku US CG,U. br. 164/08 - 23/2009-7."
Član 5
Pravo na rješavanje stambene potrebe ima državni službenik inamještenik, koji:
- nema stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini,susvojini ili zajedničkoj svojini;
- ima stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojiniili zajedničkoj svojini neodgovarajuće površine.
Državni službenik i namještenik iz al. 1 i 2 ovog člana ima pravo narješavanje stambene potrebe, pod uslovom da njegov bračni drug iličlan njegovog porodičnog domaćinstva nema stan, odnosno porodičnustambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini, odnosno imastan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ilizajedničkoj svojini neodgovarajuće površine.
Državni službenik i namještenik koji u mjestu rada, u smislu oveodluke nema stan, može putem zamjene stana, riješiti stambenupotrebu pod uslovom da stan u svojini ili porodičnu stambenu zgradu,ugovorom o razmjeni vlasništva, prenese u stambeni fond Crne Gore,odnosno stavi na raspolaganje Komisiji, radi davanja u zakup.
Državni službenik i namještenik koji prenese stan u svojini iliporodičnu stambenu zgradu u stambeni fond Crne Gore, ima statuslica koje nema stan.
DPS - Demokratski Preprodajemo Stanove
SD - Stan mi Daj
BS - Bujrum u Stan
Budite relaksirani.
"Iz Organizacije KOD su poručili da će nastaviti da objavljuju imena "sve dok i posljednjem funkcioneru ne bude jasno da nećemo pod plaštom rješavanja stambenih pitanja plaćati njihovo službovanje".
"Koje umjesto da štiti zajednicu, urušavanja njen temelj", naveli su iz Organizacije KOD."
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...atu-dukanovica
Tako je. Baš sa tim imam problem.
Čak se može i kvantifikovati. Okvirno, jedno 20 puta ozbiljniji problem kad u odnos staviš da dijaspora upumpava u Crnu Goru godišnje oko 500 miliona eura, a da je "šteta" dodijeljenih stanova i kredita, ako to možemo tako posmatrati, po procjenama MANS-a, oko 25 miliona eura (iako je to, naravno, naduvana brojka, jer ona ne računa vraćene nekretnine, nekretnine date u zamjenu i vraćene kredite).
Ne postoji nijedna normalna osoba koja će stati u zaštitu nekog ko je prekršio zakon. Ne postoji nijedan zagriženi DPS-ovac, koji će reći "alal vjera Svetozaru Maroviću". Ako je nešto nezakonito, zna se kako se to rješava. Problem je što vam gospoda na vlasti, sa njihovim (N)VO i medijima kreiraju, recikliraju i podgrijavaju afere, kako bi vam bacili prašinu u oči i sakrili svoja činjenja iza paravana grjehova bivše vlasti. Onda vi te vješto upakovane narative slasno kao bonbonice gutate, hraneći svoje najniže ljudske pobude i zaboravljajući na sve one fakte koje sam naveo gore, a koji su svi redom relevantniji od "afere stanovi".
Meni, kao građaninu ove države, je neuporedivo relevantnija šteta od propasti ove turističke sezone, nego svi stanovi svim funkcionerima (uzimajući u obzir najgori mogući scenario, po kome nijedan stan ili kredit nije zakonito ili pošteno dodijeljen). Ako nam stopiraju pregovore sa EU zbog neusaglašenosti zakonodavstva i nazadovanja u P23 i P24, to je neuporedivo veća šteta za sve nas. Ako nam skoče kamate na kredite, to mi je itekako bitnije od afere stanovi. Ako nam aerodromi propadnu, šta ćemo onda? I tako dalje... Redom...![]()
Last edited by johnny bravo; 27-04-21 at 12:20.
In vino veritas
Shta cemo dalje?
Konfiskovat svim tajkunima,zna se kojima,i rijeshen problem.
...
Za ovaj dio se slažem. Međutim, ne vidim kako to možemo vlasti pripisati neuspješnu turističku sezonu kad:
1) Narod neće da se vakciniše
2) Komite svako malo prave skupove trudeći se da stvore neku sliku nestabilnosti Crne Gore kao destinacije uoči sezone
Ako može pojašnjenje i za ovo.
500 miliona doznaka nam ozbiljno pegla ekonomiju i platni bilans. Doznake su neto priliv za razliku od turizma gdje uvozimo robu koju podajemo turistima. Npr uvezemo neku hranu koju prodamo u restoranu, a ovdje je čisti prihod. Otrpilike dijaspora donese ne mnogo manje nego turizam neto. Da ne pominjemo da se te pare potroše pa država uzme 100 Mln PDV-a.
https://www.bankar.me/2020/10/20/od-...prosle-godine/
Toliko para ljudi iz dijaspore uplate familijama, prijateljima ili kome već u Crnu Goru kroz bankarski sistem. Toliko novca sjedne na račune ljudima u Crnoj Gori iz inostranstva. Bez keša koji donesu sa sobom.
A korist državi je 21% što se naplati PDV jer se te pare manje više sve potroše oko 100 Mln. Da ne pričamo o indiretknim efektima trošenja tih para.
Te doznake su 12-13% GDP otprilike. Da ih nema imao bi dodatni pad ekonomije gotovo isti kao što je razlika 2019 i koronaška 2020. Znači, važni su izuzetno.
Last edited by Gagarin; 27-04-21 at 12:51.
A sto pricas to jadan ne bio... Ti tuzioci i sudije koji su korumpirani sa minumum 25 miliona eura, su napravili stetu ovoj drzavi koja se mjeri milijardama eura svojim NECINJENJEM. Dakle, ako nesto NE UCINIS znaci da doprinosis problemu.
Padaju garancije od nekoliko stotina miliona, poreski dug se nagomilava od pola milijarde, isplacuju stete i ko zna sto sve jer predmeti stoje u fioke...
Sto je zglavama... kakva su ovo uska razmisljanja...
Isto pitanje i za kolegu johnny bravo, ukoliko i on smatra da se 500 miliona ''upumpava'' u Crnu Goru na ovaj način. Ukoliko pak ne smatra, volio bih objašnjenje kako se to upumpava pola milijarde eura u CG spolja.
Nadam se da ćete mi odgovoriti, bilo ko od vas dvojice. Može i Rodion kao treći, ne ljutim se.
Pišanjem po ljudima iz dijaspore sigurno ih vlast neće stimulisati da npr. razmišljaju da ovdje kupe stan ili naprave neku kuću na starevinu, da ne pričamo o nekim poslovnim investicijama. A mensečini da se to pomalo radi makar tako tvrde ti ljudi.
Posledično iznos novca koji se šalje i ulaže će se smanjivati. Svodiće se baš na prehranjivanje familije, a ne izije im baš familija po milijarde. Malo ode u neku nekretninu npr...
Aham. Znači ja odem iz Crne Gore, šaljem staramajci pare da živi pristojno kući jer dobro zarađujem. Promijeni se vlast, ne sviđa mi se nova, ja kažem staramajci:
Znaš kako staramajko, za ovo što DPS nije pobijedio po n-ti put više nema da jedeš pršutu, no malo na paštetu. Pa ćeš pametnije iduće izbore. E da, i onaj stan veći što sam htio da ti kupim da se malo raskomotiš, slobodno zaboravi. Pa ćeš malo bolje agitovat sljedeće izbore, vjeruj mi. I ono što smo pričali da ti pomognem da otvorimo malu piljaru da prodaš to povrće i voće što sadiš, slobodno zaboravi. Najjače da ćemo ga plaćat PDV državi koju ne vodi Milo.
Jel to?![]()
Nije baš to, nego si razmišljao da proširiš kuću starmajke ili napraviš novu pored kako bi dolazio sa familijom. A kad krene vlast da se piški po tebi odustaneš od bilo kakvog zidanja. Postojeća dovoljna za starmajku a ja ga zidati i dolaziti neću đe me pišaju niti će moja đeca. Eto da ti objasnim na tvoj plastični način.
Jesi li ti ozbiljan ili samo trolujes? Kazes da ako usvojimo zakon kojim ce se regulisati da neko ko ne zivi ovdje i ne dolazi godinama (bez kad treba da se glasa za DPS), i koji nece izgubiti CG drzavljanstvo, ne moze da glasa kao mi koji zivimo ovdje i placamo porez, nece htjeti da salje novac u CG rodbini ili da kupi nekretninu i dodje da zivi ovdje kad se penzionise i prima inostranu penziju, samo zbog toga sto ne moze da glasa (a onda ce moci da glasa kada se vrati da zivi u CG)? Mislio sam da si ti u vrhu ovim botovima, ali ocigledno ima i iznad tebe neko, reci mu da se ne sprda.
Last edited by TheGovernor; 27-04-21 at 13:14.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks