Page 423 of 1249 FirstFirst ... 323373413419420421422423424425426427433473523923 ... LastLast
Results 10,551 to 10,575 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Izvinjavam se što upadam i kvarim igranku, zamolio bih sve samo da se malo odaljimo od kampanje usmjerne na buđenje niskih poriva i strasti i pogledamo perspektivu rada nove vlasti:

- Sredina će drugog kvartala, a budžet nemamo (treba li uopšte dalje razrađivati sve implikacije ove ključne činjenice, u godini nakon najveće mirnodopske recesije u novijoj istoriji države);
    - Parlament, opterećen ucjenama DF-a, nam je blokiran, a najveća dva dostignuća zakonodavne vlasti se odnose na lakše uhljebljavanje partijsko-crkvenjačkih kadrova i ispunjavanje predizbornih obećanja SPC;
    - Pregovori sa EU sa nam u latentnoj opasnosti od nazadovanja;
    - Nacionalni avio-prevoznik nam je ugašen, status aerodroma najteži od osnivanja;
    - Opšta imunizacija ne postoji;
    - Turistička sezona, projektovana na 65% u odnosu na 2019, nije mrdnula sa mjesta, a ministri i predsjednici primorskih opština nam destinaciju promovišu u Trebinju, Banjaluci i Bileći;
    - Javna uprava nam je u kompletu u v.d. stanju, dodatno osakaćena nelogičnim i nerazumnim spajanjima i partijskim kadrovanjem i sistematizacijama;
    - Polarizacija u društvu je nikad veća, (klero)nacionalizam najsnažniji još od ranih devedesetih i po prvi put od tada, sa jasnim i jakim uporištem u državi;
    - Bezbjednosni i (vojno)obavještajni aparat nam je kompromitovan i izbušen;
    - Diplomatska mreža nam je deklasirana (postoji li to više?);
    - Odnosi sa dijasporom su spaljeni;
    - Vrata spoljašnjem uticaju širom otvorena - SNS otvoreno finansira izborne liste i kampanje, kupuje medije, agituje, njihovi ministri potpuno javno strategiraju "srpski svet", premijera nazivaju mlakonjom, a ideja o svim Srbima u jednoj državi je uveliko revitalizovana, ohrabrena ćutanjem naše Vlade.

Ima toga toliko još, ali i ovo je dovoljno za jednu, iole objektivnom posmatraču, jasnu perspektivu, gdje se nalazimo nakon "oslobođenja" i uspostavljanja "prve demokratske vlade".

Da preduprijedim repliku Directora (da se ne muči), moj post je, naravno, čist fašizam, jednog patriote sa J.
    Otkad se vi brinete za drzavu?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by TheGovernor View Post
    Znam da je tesko da razumijes neke stvari, toliko ti je mozak u tami i ispran da nisi svjestan realnosti, ali tu smo da pomognemo, samo polako, udahni prvo duboko, jer slijedi prava istina.
    Doslo je do promjene vlasti, DPS-a nema, znaci ne boj se, polako, nece nista da se desi, samo polako, ne moras vise da pises i pricas sta ti drugi narede, ama slusaj me polako samo, ne moras vise da mislis tudjom glavom.
    Znam tesko je shvatiti nase zgrazavanje nad dodjelom stanova, ali to je nezakonito, znam, znam, imate svi problem da kad neko kaze nezakonito, vama samo dodje do mozga zakonito, znam ali i to ce se rijesiti, samo polako.
    Znaci sad, taj sendvic i jogurt sto drzis baci i reci necu vise da budem bot, zelim da mislim svojom glavom i izjuri iz tog podruma u koji si, brzo. Javi jesi li uspio da pobjegens.
    Ovo je i teza Vanje Ćalović, ali nikako da MANS podnese prijavu, pa me zanima koji zakon je prekršen?
    Last edited by johnny bravo; 27-04-21 at 11:28.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ovo je i teza Vanje Ćalović, ali nikako da MANS podnese prijavu, pa me zanima koji zakon je prekršen?
    Ona je na samom početku rekla da neće da podnose prijave istim onim tužiocima koji su nezakonito primali te stanove na poklon. Nego će sačekati imenovanje novih.

A evo ti šta krše:

Od 17. januara 2014. Zakon propisuje da se postupak, način i kriterijumi za rješavanje stambenih potreba sudija, državnih tužilaca i sudija Ustavnog suda Crne Gore, utvrđuju aktom Sudskog savjeta, Tužilačkog savjeta i Ustavnog suda Crne Gore.

Član 29 stav 2 Zakona o održavanju stambenih zgrada ("Sl. list CG", br. 41/2016 i 84/2018)

Član 26 stav 2 Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada ("Sl. list CG", br. 4/2011, 40/2011 -dr. zakon, 1/2014i 6/2014 -ispr.)

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Izvinjavam se što upadam i kvarim igranku, zamolio bih sve samo da se malo uozbiljimo, odaljimo od kampanje usmjerne na buđenje niskih poriva i strasti i pogledamo perspektivu rada nove vlasti:

- Sredina će drugog kvartala, a budžet nemamo (treba li uopšte dalje razrađivati sve implikacije ove ključne činjenice, u godini nakon najveće mirnodopske recesije u novijoj istoriji države);
    - Parlament, opterećen ucjenama DF-a, nam je blokiran, a najveća dva dostignuća zakonodavne vlasti se odnose na lakše uhljebljavanje partijsko-crkvenjačkih kadrova i ispunjavanje predizbornih obećanja SPC;
    - Pregovori sa EU sa nam u latentnoj opasnosti od nazadovanja;
    - Nacionalni avio-prevoznik nam je ugašen, status aerodroma najteži od osnivanja;
    - Opšta imunizacija ne postoji;
    - Turistička sezona, projektovana na 65% u odnosu na 2019, nije mrdnula sa mjesta, a ministri i predsjednici primorskih opština nam destinaciju promovišu u Trebinju, Banjaluci i Bileći;
    - Javna uprava nam je u kompletu u v.d. stanju, dodatno osakaćena nelogičnim i nerazumnim spajanjima i partijskim kadrovanjem i sistematizacijama;
    - Polarizacija u društvu je nikad veća, (klero)nacionalizam najsnažniji još od ranih devedesetih i po prvi put od tada, sa jasnim i jakim uporištem u državi;
    - Bezbjednosni i (vojno)obavještajni aparat nam je kompromitovan i izbušen;
    - Diplomatska mreža nam je deklasirana (postoji li to više?);
    - Odnosi sa dijasporom su spaljeni;
    - Vrata spoljašnjem uticaju širom otvorena - SNS otvoreno finansira izborne liste i kampanje, kupuje medije, agituje, njihovi ministri potpuno javno strategiraju "srpski svet", premijera nazivaju mlakonjom, a ideja o svim Srbima u jednoj državi je uveliko revitalizovana, ohrabrena ćutanjem naše Vlade.

Ima toga toliko još, ali i ovo je dovoljno za jednu, iole objektivnom posmatraču, jasnu perspektivu - gdje se nalazimo nakon "oslobođenja" i uspostavljanja "prve demokratske vlade".

Da preduprijedim repliku Directora (da se ne muči), moj post je, naravno, čist fašizam, jednog patriote sa J.

A tebi baš smeta što se narod konačno ne bavi ovim glupostima, pa da podsjetiš.

Čudno je kako u ovolikom broju teza nisi nigdje našao za shodno da pomeneš afera stanovi tužiocima i sudijama NEZAKONITO ili je to za tebe minoran problemčić u odnosu na ''spaljene odnose sa dijasporom''?
    Last edited by Babbo Natale; 27-04-21 at 11:35.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Evo iz "Odluka o rješavanju stambenihpotreba državnih službenika inamještenikaOdluka je objavljena u "Službenom listuCG", br. 69/2008 . Vidi: Odluku US CG,U. br. 164/08 - 23/2009-7."

Član 5

Pravo na rješavanje stambene potrebe ima državni službenik inamještenik, koji:
    - nema stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini,susvojini ili zajedničkoj svojini;
    - ima stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojiniili zajedničkoj svojini neodgovarajuće površine.
    Državni službenik i namještenik iz al. 1 i 2 ovog člana ima pravo narješavanje stambene potrebe, pod uslovom da njegov bračni drug iličlan njegovog porodičnog domaćinstva nema stan, odnosno porodičnustambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini, odnosno imastan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ilizajedničkoj svojini neodgovarajuće površine.
    Državni službenik i namještenik koji u mjestu rada, u smislu oveodluke nema stan, može putem zamjene stana, riješiti stambenupotrebu pod uslovom da stan u svojini ili porodičnu stambenu zgradu,ugovorom o razmjeni vlasništva, prenese u stambeni fond Crne Gore,odnosno stavi na raspolaganje Komisiji, radi davanja u zakup.
    Državni službenik i namještenik koji prenese stan u svojini iliporodičnu stambenu zgradu u stambeni fond Crne Gore, ima statuslica koje nema stan.

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

DPS - Demokratski Preprodajemo Stanove
    SD - Stan mi Daj
    BS - Bujrum u Stan
    Budite relaksirani.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

"Iz Organizacije KOD su poručili da će nastaviti da objavljuju imena "sve dok i posljednjem funkcioneru ne bude jasno da nećemo pod plaštom rješavanja stambenih pitanja plaćati njihovo službovanje".
    "Koje umjesto da štiti zajednicu, urušavanja njen temelj", naveli su iz Organizacije KOD."

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...atu-dukanovica

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Krpelji su nazalost tu dje su i bili a oni puniji krpelji su se vec dovoljno namirili da ni unucad ne mora da brine.

Nego da pitam, kako su to spaljeni odnosi sa dijasporom? Ako se pod tim misli na one sto ne zive odavno u cg ali hoce da nam kroje zivot svojim glasom, neka gori onda.
    Spaljeni su tako sto dijaspori onemogucava da svake dvije godine dolaze o trosku drzave da glasaju i jos da im se da na ruke da imaju. Svi navikli da se o trosku drzave cascavaju.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    A tebi baš smeta što se narod konačno ne bavi ovim glupostima, pa da podsjetiš.

Čudno je kako u ovolikom broju teza nisi nigdje našao za shodno da pomeneš afera stanovi tužiocima i sudijama NEZAKONITO ili je to za tebe minoran problemčić u odnosu na ''spaljene odnose sa dijasporom''?
    Tako je. Baš sa tim imam problem.

Čak se može i kvantifikovati. Okvirno, jedno 20 puta ozbiljniji problem kad u odnos staviš da dijaspora upumpava u Crnu Goru godišnje oko 500 miliona eura, a da je "šteta" dodijeljenih stanova i kredita, ako to možemo tako posmatrati, po procjenama MANS-a, oko 25 miliona eura (iako je to, naravno, naduvana brojka, jer ona ne računa vraćene nekretnine, nekretnine date u zamjenu i vraćene kredite).

Ne postoji nijedna normalna osoba koja će stati u zaštitu nekog ko je prekršio zakon. Ne postoji nijedan zagriženi DPS-ovac, koji će reći "alal vjera Svetozaru Maroviću". Ako je nešto nezakonito, zna se kako se to rješava. Problem je što vam gospoda na vlasti, sa njihovim (N)VO i medijima kreiraju, recikliraju i podgrijavaju afere, kako bi vam bacili prašinu u oči i sakrili svoja činjenja iza paravana grjehova bivše vlasti. Onda vi te vješto upakovane narative slasno kao bonbonice gutate, hraneći svoje najniže ljudske pobude i zaboravljajući na sve one fakte koje sam naveo gore, a koji su svi redom relevantniji od "afere stanovi".

Meni, kao građaninu ove države, je neuporedivo relevantnija šteta od propasti ove turističke sezone, nego svi stanovi svim funkcionerima (uzimajući u obzir najgori mogući scenario, po kome nijedan stan ili kredit nije zakonito ili pošteno dodijeljen). Ako nam stopiraju pregovore sa EU zbog neusaglašenosti zakonodavstva i nazadovanja u P23 i P24, to je neuporedivo veća šteta za sve nas. Ako nam skoče kamate na kredite, to mi je itekako bitnije od afere stanovi. Ako nam aerodromi propadnu, šta ćemo onda? I tako dalje... Redom...
    Last edited by johnny bravo; 27-04-21 at 12:20.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    8,786
    Thanks Thanks Received 
    3,900
    Thanked in
    2,332 Posts

Shta cemo dalje?
    Konfiskovat svim tajkunima,zna se kojima,i rijeshen problem.
    ...

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Čak se može i kvantifikovati. Okvirno, jedno 20 puta ozbiljniji problem kad u odnos staviš da dijaspora upumpava u Crnu Goru godišnje oko 500 miliona eura, a da je "šteta" dodijeljenih stanova i kredita, ako to možemo tako posmatrati, po procjenama MANS-a, oko 25 miliona eura (iako je to, naravno, naduvana brojka, jer ona ne računa vraćene nekretnine, nekretnine date u zamjenu i vraćene kredite)
    Ne razumijem šta hoćeš da kažeš. Možda čak i razumijem, ali ajde da se ne izlijećem prije no mi objasniš.

Za početak te molim da mi objasniš kako to dijaspora upumpava pola milijarde eura u Crnu Goru?

Ozbiljno te pitam.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Ne razumijem šta hoćeš da kažeš. Možda čak i razumijem, ali ajde da se ne izlijećem prije no mi objasniš.

Za početak te molim da mi objasniš kako to dijaspora upumpava pola milijarde eura u Crnu Goru?

Ozbiljno te pitam.
    Cekaj da ode kod ovoga sto mu prica sta da kuca, izgleda ne zna ni on, morace da se aktivira neko iz vrha.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Meni, kao građaninu ove države, je neuporedivo relevantnija šteta od propasti ove turističke sezone, nego svi stanovi svim funkcionerima (uzimajući u obzir najgori mogući scenario, po kome nijedan stan ili kredit nije zakonito ili pošteno dodijeljen). Ako nam stopiraju pregovore sa EU zbog neusaglašenosti zakonodavstva i nazadovanja u P23 i P24, to je neuporedivo veća šteta za sve nas. Ako nam skoče kamate na kredite, to mi je itekako bitnije od afere stanovi. Ako nam aerodromi propadnu, šta ćemo onda? I tako dalje... Redom...
    Za ovaj dio se slažem. Međutim, ne vidim kako to možemo vlasti pripisati neuspješnu turističku sezonu kad:

1) Narod neće da se vakciniše
    2) Komite svako malo prave skupove trudeći se da stvore neku sliku nestabilnosti Crne Gore kao destinacije uoči sezone

Ako može pojašnjenje i za ovo.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Ozbiljno te pitam.

500 miliona doznaka nam ozbiljno pegla ekonomiju i platni bilans. Doznake su neto priliv za razliku od turizma gdje uvozimo robu koju podajemo turistima. Npr uvezemo neku hranu koju prodamo u restoranu, a ovdje je čisti prihod. Otrpilike dijaspora donese ne mnogo manje nego turizam neto. Da ne pominjemo da se te pare potroše pa država uzme 100 Mln PDV-a.

https://www.bankar.me/2020/10/20/od-...prosle-godine/

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    500 miliona doznaka nam ozbiljno pegla ekonomiju i platni bilans. Doznake su neto priliv za razliku od turizma gdje uvozimo robu koju podajemo turistima. Npr uvezemo neku hranu koju prodamo u restoranu, a ovdje je čisti prihod. Otrpilike dijaspora donese ne mnogo manje nego turizam neto. Da ne pominjemo da se te pare potroše pa država uzme 100 Mln PDV-a.
    Šta znači 500 miliona doznaka? Ne razumijem i dalje.

Može li detaljno objašnjenje. Najozbiljnije molim.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Šta znači 500 miliona doznaka? Ne razumijem i dalje.

Može li detaljno objašnjenje. Najozbiljnije molim.
    Toliko para ljudi iz dijaspore uplate familijama, prijateljima ili kome već u Crnu Goru kroz bankarski sistem. Toliko novca sjedne na račune ljudima u Crnoj Gori iz inostranstva. Bez keša koji donesu sa sobom.

A korist državi je 21% što se naplati PDV jer se te pare manje više sve potroše oko 100 Mln. Da ne pričamo o indiretknim efektima trošenja tih para.

Te doznake su 12-13% GDP otprilike. Da ih nema imao bi dodatni pad ekonomije gotovo isti kao što je razlika 2019 i koronaška 2020. Znači, važni su izuzetno.
    Last edited by Gagarin; 27-04-21 at 12:51.

Thanks Thanks Given 
    4,317
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Čak se može i kvantifikovati. Okvirno, jedno 20 puta ozbiljniji problem kad u odnos staviš da dijaspora upumpava u Crnu Goru godišnje oko 500 miliona eura, a da je "šteta" dodijeljenih stanova i kredita, ako to možemo tako posmatrati, po procjenama MANS-a, oko 25 miliona eura (iako je to, naravno, naduvana brojka, jer ona ne računa vraćene nekretnine, nekretnine date u zamjenu i vraćene kredite).

Ne postoji nijedna normalna osoba koja će stati u zaštitu nekog ko je prekršio zakon. Ne postoji nijedan zagriženi DPS-ovac, koji će reći "alal vjera Svetozaru Maroviću". Ako je nešto nezakonito, zna se kako se to rješava. Problem je što vam gospoda na vlasti, sa njihovim (N)VO i medijima kreiraju, recikliraju i podgrijavaju afere, kako bi vam bacili prašinu u oči i sakrili svoja činjenja iza paravana grjehova bivše vlasti. Onda vi te vješto upakovane narative slasno kao bonbonice gutate, hraneći svoje najniže ljudske pobude i zaboravljajući na sve one fakte koje sam naveo gore, a koji su svi redom relevantniji od "afere stanovi".

A sto pricas to jadan ne bio... Ti tuzioci i sudije koji su korumpirani sa minumum 25 miliona eura, su napravili stetu ovoj drzavi koja se mjeri milijardama eura svojim NECINJENJEM. Dakle, ako nesto NE UCINIS znaci da doprinosis problemu.

Padaju garancije od nekoliko stotina miliona, poreski dug se nagomilava od pola milijarde, isplacuju stete i ko zna sto sve jer predmeti stoje u fioke...

Sto je zglavama... kakva su ovo uska razmisljanja...

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Toliko para ljudi iz dijaspore uplate familijama, prijateljima ili kome već u Crnu Goru kroz bankarski sistem. Bez keša koji donesu sa sobom.
    Aham.

I vaša teorija je sad da ljudi koji žive van Crne Gore neće uplaćivati novac svojoj rodbini, prijateljima (ili kome već) zbog toga što više nije Milo Đukanović na vlasti?

Puštiće svoju rodbinu i prijatelje da pomru od gladi jer im se ne sviđa nova vlast. Je li to?

20. The Following User Says Thank You to Babbo Natale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Aham.

I vaša teorija je sad da ljudi koji žive van Crne Gore neće uplaćivati novac svojoj rodbini, prijateljima (ili kome već) zbog toga što više nije Milo Đukanović na vlasti?

Puštiće svoju rodbinu i prijatelje da pomru od gladi jer im se ne sviđa nova vlast. Je li to?
    Isto pitanje i za kolegu johnny bravo, ukoliko i on smatra da se 500 miliona ''upumpava'' u Crnu Goru na ovaj način. Ukoliko pak ne smatra, volio bih objašnjenje kako se to upumpava pola milijarde eura u CG spolja.

Nadam se da ćete mi odgovoriti, bilo ko od vas dvojice. Može i Rodion kao treći, ne ljutim se.

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Aham.

Pišanjem po ljudima iz dijaspore sigurno ih vlast neće stimulisati da npr. razmišljaju da ovdje kupe stan ili naprave neku kuću na starevinu, da ne pričamo o nekim poslovnim investicijama. A mensečini da se to pomalo radi makar tako tvrde ti ljudi.
    Posledično iznos novca koji se šalje i ulaže će se smanjivati. Svodiće se baš na prehranjivanje familije, a ne izije im baš familija po milijarde. Malo ode u neku nekretninu npr...

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Pišanjem po ljudima iz dijaspore sigurno ih vlast neće stimulisati da npr. razmišljaju da ovdje kupe stan ili naprave neku kuću na starevinu, da ne pričamo o nekim poslovnim investicijama. A mensečini da se to pomalo radi makar tako tvrde ti ljudi.
    Posledično iznos novca koji se šalje i ulaže će se smanjivati. Svodiće se baš na prehranjivanje familije, a ne izije im baš familija po milijarde. Malo ode u neku nekretninu npr...
    Aham. Znači ja odem iz Crne Gore, šaljem staramajci pare da živi pristojno kući jer dobro zarađujem. Promijeni se vlast, ne sviđa mi se nova, ja kažem staramajci:

Znaš kako staramajko, za ovo što DPS nije pobijedio po n-ti put više nema da jedeš pršutu, no malo na paštetu. Pa ćeš pametnije iduće izbore. E da, i onaj stan veći što sam htio da ti kupim da se malo raskomotiš, slobodno zaboravi. Pa ćeš malo bolje agitovat sljedeće izbore, vjeruj mi. I ono što smo pričali da ti pomognem da otvorimo malu piljaru da prodaš to povrće i voće što sadiš, slobodno zaboravi. Najjače da ćemo ga plaćat PDV državi koju ne vodi Milo.

Jel to?

24. The Following User Says Thank You to Babbo Natale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Aham. Znači ja odem iz Crne Gore, šaljem staramajci pare da živi pristojno kući jer dobro zarađujem. Promijeni se vlast, ne sviđa mi se nova, ja kažem staramajci:

Znaš kako staramajko, za ovo što DPS nije pobijedio po n-ti put više nema da jedeš pršutu, no malo na paštetu. Pa ćeš pametnije iduće izbore. E da, i onaj stan veći što sam htio da ti kupim da se malo raskomotiš, slobodno zaboravi. Pa ćeš malo bolje agitovat sljedeće izbore, vjeruj mi. I ono što smo pričali da ti pomognem da otvorimo malu piljaru da prodaš to povrće i voće što sadiš, slobodno zaboravi. Najjače da ćemo ga plaćat PDV državi koju ne vodi Milo.

Jel to?
    Nije baš to, nego si razmišljao da proširiš kuću starmajke ili napraviš novu pored kako bi dolazio sa familijom. A kad krene vlast da se piški po tebi odustaneš od bilo kakvog zidanja. Postojeća dovoljna za starmajku a ja ga zidati i dolaziti neću đe me pišaju niti će moja đeca. Eto da ti objasnim na tvoj plastični način.

26. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Jesi li ti ozbiljan ili samo trolujes? Kazes da ako usvojimo zakon kojim ce se regulisati da neko ko ne zivi ovdje i ne dolazi godinama (bez kad treba da se glasa za DPS), i koji nece izgubiti CG drzavljanstvo, ne moze da glasa kao mi koji zivimo ovdje i placamo porez, nece htjeti da salje novac u CG rodbini ili da kupi nekretninu i dodje da zivi ovdje kad se penzionise i prima inostranu penziju, samo zbog toga sto ne moze da glasa (a onda ce moci da glasa kada se vrati da zivi u CG)? Mislio sam da si ti u vrhu ovim botovima, ali ocigledno ima i iznad tebe neko, reci mu da se ne sprda.
    Last edited by TheGovernor; 27-04-21 at 13:14.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Nije baš to, nego si razmišljao da proširiš kuću starmajke ili napraviš novu pored kako bi dolazio sa familijom. A kad krene vlast da se piški po tebi odustaneš od bilo kakvog zidanja. Postojeća dovoljna za starmajku a ja ga zidati i dolaziti neću đe me pišaju niti će moja đeca. Eto da ti objasnim na tvoj plastični način.
    Ako dobro shvatam, ti si protiv toga da se sprovodi ustavom definisan uslov za pravo glasa - da si državljanin i da imaš prebivalište u CG zadnje dvije godine.

Ako je to ono što predlažeš reci otvoreno. Ako nije onda se ustav mora sprovoditi.

Page 423 of 1249 FirstFirst ... 323373413419420421422423424425426427433473523923 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)