Page 316 of 1249 FirstFirst ... 216266306312313314315316317318319320326366416816 ... LastLast
Results 7,876 to 7,900 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    ...

Ako su cijelu noć mozgali đe da nadomjeste 13 miliona na budžet od 2.5 milijardi + ili ti 0.5%, zaludna expertska rabota SKOJ. Sa sve diplomama koje imaju.
    Ali znamo i ja i ti da nisu mozgali previše radi 13 miliona, već je rečeno makni to i idemo dalje....
    Ti i dalje sa pričom da je sinoć donesena odluka da se mijenja budžet i uklanja porez na visoke penzije? I da su cijelu noć prepravljali budžet?

OK, ko hoće da vjeruje može i to da vjeruje. Pretpostavljam.

Thanks Thanks Given 
    4,281
    Thanks Thanks Received 
    8,266
    Thanked in
    3,144 Posts

20 miliona od zakona o oduzimanju nelegalno stecene imovine. To je bas ogromna suma, i ako se sprovede u narednih 8 mjeseci to su ozbiljne zaplijene i hapsenja. Ovo je bas kratak rok da sudovi likvidiraju tu imovinu u korist drzave. A znamo ko su sudije.

Ne vidim nidje smanjenje akciza za gorivo, a to mora da se desi.
    Ne vidim ni neoporezivi dio zarade recimo do 250 eura.

Nedostajuca sredstva fakin 600 miliona, i pored toga sto Spajic kaze da je ustedjeno 170 meleona javne potrosnje. Znaci... katastrofa.

Inace je neprimijetno proslo da nam je dug zvanicno 105%, slovima sto pet odsto BDPa.

A predvidjen je turizam 55%... nama ne pomazu ni carobnjaci poput Spajica i Milatovica.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Zaposleni sa visokim zaradama od 1. jula biće “oporezovani” tako što više neće imati pravo na povraćaj pretplaćenih doprinosa, povlasticu koja je iznosila i po više hiljada eura godišnje.
    Ima li nekog da mi objasni ovo???

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,231
    Thanks Thanks Received 
    1,667
    Thanked in
    904 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    20 miliona od zakona o oduzimanju nelegalno stecene imovine. To je bas ogromna suma, i ako se sprovede u narednih 8 mjeseci to su ozbiljne zaplijene i hapsenja. Ovo je bas kratak rok da sudovi likvidiraju tu imovinu u korist drzave. A znamo ko su sudije.
    Ovo zvuci preoptimisticno. Puno vremena je izgubljeno na cekanje misljenja VK a kao sto kazes, znamo ko su sudije.

Takodje vidim da se ne spominje kresanje administracije, a o tome smo dosta slusali prethodnih mjeseci...

Thanks Thanks Given 
    9,161
    Thanks Thanks Received 
    6,615
    Thanked in
    2,592 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Zaposleni sa visokim zaradama od 1. jula biće “oporezovani” tako što više neće imati pravo na povraćaj pretplaćenih doprinosa, povlasticu koja je iznosila i po više hiljada eura godišnje.

ovo ti dodje na plate preko 5K, oni su na kraj godine dobijali i povracaj poreza jer kod nas se bogatima pomaze da se dodatno obogate

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post

Ko prima preko 50 hiljada bruto godišnje ima pravo na povraćaj doprinosa koji su plaćeni na iznos preko navedene granice. Pošto kod nas postoji limitirana penzija, doprinosi se plaćaju maksimalno onoliko koliko je potrebno za tu limitiranu penziju. Sve preko toga se vraća na kraju godine. Pogledaj imovinske kartone funkcionera pa ćeš vidjeti da im se vrati para u iznosima koji su veći od onoga što 80% ljudi primi za godinu dana.

EDIT: Nije plate preko 5 hiljada nego na plate od 2800 pa naviše.

Evo na primjer guverner cbcg desetak hiljada povraćaja ostvario za prethodnu godinu:

https://portal.antikorupcija.me:9343...vestajId=52044

U kartonu Zorana Vukčevića iz IRF nema te stavke, mada ima nekakvih varijabila svako malo po 3 hiljade još na platu plus 30 hiljada bonusa godišnje.

https://portal.antikorupcija.me:9343...vestajId=49669
    Last edited by ćepanica; 31-03-21 at 10:07.

7. The Following User Says Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    365 Posts

To se odnosi na guvernera, razne Verice Maraš, svi oni koji primaju takve plate sa državnih jasli, pa više nemaju prave na povraćaj od par hiljada ili više godišnje..

Predlog budžeta još nije online dostupan?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
    Last edited by institucija; 31-03-21 at 10:08.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Mada nije samo za državne jasle, ali za njih se uvijek može reći da su najmanje zaslužili. Imaš i razne direktore banaka i osiguravajućih kuća sa po 7+ hiljada platama i bonusima koji znaju da izađu i na šestocifrene iznose. Kad se jednom uđe u to društvo ne zna se sa koje strane više sipa.
    Last edited by ćepanica; 31-03-21 at 10:11.

10. The Following User Says Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@Gagarin lijepo zvuci kad kazes AmCham, samo 98% te organizacije cine CG firme u CG vlasnistvu.
    Bam mi zao Ramela ili Cikoma ili gomile nekih advokatskih kancelarija koje placaju pausalni porez, a ovamo kukaju zbog ukidanja limita na oporezivanja plate.
    Cek da ove suze sakupim
    Last edited by Hell Raiser; 31-03-21 at 10:20.

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Nikola Janovic pita ministra Spajica da li je došlo do kršenja člana 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti ?

Pa ovo je najveca komedija EVER!

13. The Following 3 Users Say Thank You to skostic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,308
    Thanked in
    885 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Nešto češljam ovih dana planove javnih nabavki i jedna stavka mi zapade za oko jer se dosta često ponavljala - pijaća voda.

Znači građani mogu da piju česmovaču a od para istih tih građana gospoda po agencijama i slično piju flaširanu.

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
    E sta se radilo u javnim nabavkama i sta se jos uvijek radi. No nece ovo nikad poceti da cesljaju detaljnije, na zalost. Takvi ugovori u kojima nista nije jasno, nedostatak tenderske dokumentacije, cifre koje se mogu u bilo kojem trenutku opravdati jer sam ugovor nije jasan u potpunosti.
    Evo banalan primjer ispod, a ovakvih je ko zna koliko.

@Fleka tim, sposobni ljudi definitivno, znaju sta rade ali ugovori poput ovog gore nikome ne ulijevaju povjerenje.
    Last edited by beatnological; 31-03-21 at 11:00.

Thanks Thanks Given 
    7,387
    Thanks Thanks Received 
    4,781
    Thanked in
    2,448 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    @Gagarin lijepo zvuci kad kazes AmCham, samo 98% te organizacije cine CG firme u CG vlasnistvu.
    Bam mi zao Ramela ili Cikoma ili gomile nekih advokatskih kancelarija koje placaju pausalni porez, a ovamo kukaju zbog ukidanja limita na oporezivanja plate.
    Cek da ove suze sakupim
    Tcom, Telenor, Telemah, Mtel, Erste, NLB, OTP, Addiko, Hipotekarna, Roche, Novartis, Pfizer, Philip Moris, Trebjesa, Porto Montenegro, Deloite, KPMG, PWC, ... Sve su to paušalci i neki prevaranti. U pravu si...

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Veli Spaja najbolji budžet u istoriji.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Tcom, Telenor, Telemah, Mtel, Erste, NLB, OTP, Addiko, Hipotekarna, Roche, Novartis, Pfizer, Philip Moris, Trebjesa, Porto Montenegro, Deloite, KPMG, PWC, ... Sve su to paušalci i neki prevaranti. U pravu si...
    Pa nisu bas ni cvijece. Da ne pricamo o dogovornoj ekonomiji Tcom, Mtel, Telenor..... Kako funkcionise udruzenje banaka i kakav imaju politicki uticaj. A o Porto Montenegro, nemoj molim te.. Na ovom forumu su se strane ispisale o tome

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Veli Spaja najbolji budžet u istoriji.
    Eto da ja malo budem đavolov advokat. Dva perioda postoje kad je CG kao država imala budžet - 1878-1916 i 2006-2020. Prvi možeš odmah da otpišeš. Carska Rusija nam je davala između trećine i polovine budžeta svake od tih godina. To možeš svakom riječju da opišeš sem balansiran budžet.

Ostaje ti 2006-2020. Koji je to budžet bolje urađen od ovoga i zašto?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Pa imajući u vidu intezitet krize, a mnogo blaže krize su DPS vlade rješavale povećanjem stope PDVa, onim nametima 1€ mjesečno po brojilu, telefonskom broju i slične gluposti... predloženo mi se sviđa, tačnije od kako penzije ne zahvata potpuno mi je ok. Mislim da se trebalo ići na dodatni porez na veće zarade i slično, ali ajde.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,387
    Thanks Thanks Received 
    4,781
    Thanked in
    2,448 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Eto da ja malo budem đavolov advokat. Dva perioda postoje kad je CG kao država imala budžet - 1878-1916 i 2006-2020. Prvi možeš odmah da otpišeš. Carska Rusija nam je davala između trećine i polovine budžeta svake od tih godina. To možeš svakom riječju da opišeš sem balansiran budžet.

Ostaje ti 2006-2020. Koji je to budžet bolje urađen od ovoga i zašto?
    2006 suficit 2,7 %, 2007. suficit 6,6% GDP, pa i 2008. suficit 0,5%.
    Godine sa manjim deficitom od planiranih 3% za 2021.(optimistički) su 2014. i 2016. sa po 2,8% i 2019. sa 2% GDP.

Usudio bih se pomisliti da je od ovih šest koji su imali manji deficit možda neki bio možda malo bolji. Možda recimo ovaj iz 2007 koji je imao suficit 6,6% GDP npr...
    Last edited by Gagarin; 31-03-21 at 13:44.

Thanks Thanks Given 
    7,387
    Thanks Thanks Received 
    4,781
    Thanked in
    2,448 Posts

Pa nisu bas ni cvijece. Da ne pricamo o dogovornoj ekonomiji Tcom, Mtel, Telenor..... Kako funkcionise udruzenje banaka i kakav imaju politicki uticaj. A o Porto Montenegro, nemoj molim te.. Na ovom forumu su se strane ispisale o tome
    Od paušalaca dođosmo do baš nisu cijeće. Napredujemo, to je navažnije...
    Samo polako...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nisam ja rekao da su oni pausalci. Koliko ima advokatskih kancelarija i zvijezda tendera na tom spisku. Koliko ih je da su u domacem vlasnistvu, a koliko ih je da su djelovi stranih drustava.
    Znao sam da ces da se dohvatis semantike i nabrojis kompanije tipa koje si dohvatio. Ali su opet manjina i do sada su funkcionisali ako im se ne svidja zakon izlobiraju da se izmijeni ili pocnu da kukaju kao sad, pa se odustane.
    Nemojmo o firmama sa spiska, nedelju dana bi izgubili oko toga kako su pisani zakoni za njih, dok za ostale ne vaze bas ista pravila poslovanja

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

2006 suficit 2,7 %, 2007. suficit 6,6% GDP, pa i 2008. suficit 0,5%.
    Godine sa manjim deficitom od planiranih 3% za 2021.(optimistički) su 2014. i 2016. sa po 2,8% i 2019. sa 2% GDP.

Usudio bih se pomisliti da je od ovih šest koji su imali manji deficit možda neki bio možda malo bolji. Možda recimo ovaj iz 2007 koji je imao suficit 6,6% GDP npr...
    Šta je urađeno sa tim suficitom?

Isplaćivane trinaeste i četrnaeste plate u ministarstvima??

Meni je najbolji pokazatelj da li je planirano novo zaduživanje ili održanje ekonomije na realnim osnovama.

Ovi prošli su nas zaduživali radi plata i potrošnje, u suprotnom bi rast GDPa pratio rast zaduženja, a kaskao je i to ohoho kad pogledaš od 2006 do danas. Pored toga što su nas zaduživali rasprodali su to što je valjalo....

Thanks Thanks Given 
    7,387
    Thanks Thanks Received 
    4,781
    Thanked in
    2,448 Posts

Nisam ja rekao da su oni pausalci. Koliko ima advokatskih kancelarija i zvijezda tendera na tom spisku. Koliko ih je da su u domacem vlasnistvu, a koliko ih je da su djelovi stranih drustava.
    Znao sam da ces da se dohvatis semantike i nabrojis kompanije tipa koje si dohvatio. Ali su opet manjina i do sada su funkcionisali ako im se ne svidja zakon izlobiraju da se izmijeni ili pocnu da kukaju kao sad, pa se odustane.
    Nemojmo o firmama sa spiska, nedelju dana bi izgubili oko toga kako su pisani zakoni za njih, dok za ostale ne vaze bas ista pravila poslovanja
    Poprilično olako daješ kvalifikacije, posebno kada hoćeš da dokažeš neku svoju tvrdnju. Viđi sam, tebe će koštat takav pogled na svijet, neće druge. Prijateljski je savjet.
    Prvo si napisao da je 98% u crnogorskom vlasništvu, pa eto postavih neke koje su u stranom vlasništvu 75% akcija ili jače, većinom 100%.
    Može se tebi sviđati ili ne, ali ako odeš na sajt i pogledaš firme čini mi se da kreiraju solidno parče našeg GDP. Npr Uniprom preko kama 7% ove godine. Voli etc... I da je to hiljade zaposlenih, gdje niko ne kasni sa platama i gdje nikoga povjerioci ne voze po gepeka.
    Takvi su kakvi su, boljih nema, a lijepo bi bilo čuti šta misle jer, eto, pune taj budžet. I nikome ne odgovara mijenjanje poreske politke i zakona usred godine. nego se najavi ranije, objasnih i zašto.

Thanks Thanks Given 
    7,387
    Thanks Thanks Received 
    4,781
    Thanked in
    2,448 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Šta je urađeno sa tim suficitom?

Isplaćivane trinaeste i četrnaeste plate u ministarstvima??

Meni je najbolji pokazatelj da li je planirano novo zaduživanje ili održanje ekonomije na realnim osnovama.

Ovi prošli su nas zaduživali radi plata i potrošnje, u suprotnom bi rast GDPa pratio rast zaduženja, a kaskao je i to ohoho kad pogledaš od 2006 do danas. Pored toga što su nas zaduživali rasprodali su to što je valjalo....

Suficit je ono što ostane nakon isplata "trinaestih i četranestih plata" kojih tada nije bilo.
    Suficitom su prijevremeno zatvarani dugovi države.

Odnekle mi zvučaše poznato najbolji budžet, pa ubacih frazu u Google

https://www.slobodnaevropa.org/a/28157392.html

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Suficit je ono što ostane nakon isplata "trinaestih i četranestih plata" kojih tada nije bilo.
    Suficitom su prijevremeno zatvarani dugovi države.

Odnekle mi zvučaše poznato najbolji budžet, pa ubacih frazu u Google

https://www.slobodnaevropa.org/a/28157392.html
    Onda bi suficit bio i veći da nisu isplaćivane 13. i 14. plate.

Za mene je dobar budžet onaj koji dovodi do rasta GDPa bez rasta zaduženja.

Za tebe onaj koji za posljedicu ima suficit. Ja da znam suficit je rezultat loše planiranih prihoda (podcijenjenih), tako da ne vidim tu neku izvrsnost ruku na srce.

Sad kad bi npr. CG imala rast prihoda zbog sezone na nivou 70% one iz 2019. imali bi suficit.

Ono što se mora suzbiti je ulična prodaja cigara i izdavanje smještaja na crno, pa će rasti i prihodi u budžetu.

Last edited by kimmi; 31-03-21 at 14:37.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

Vijesti odlučile da uhvate Spajića u laži

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ko-nasih-ledja

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to the Genius For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Poprilično olako daješ kvalifikacije, posebno kada hoćeš da dokažeš neku svoju tvrdnju. Viđi sam, tebe će koštat takav pogled na svijet, neće druge. Prijateljski je savjet.
    Prvo si napisao da je 98% u crnogorskom vlasništvu, pa eto postavih neke koje su u stranom vlasništvu 75% akcija ili jače, većinom 100%.
    Može se tebi sviđati ili ne, ali ako odeš na sajt i pogledaš firme čini mi se da kreiraju solidno parče našeg GDP. Npr Uniprom preko kama 7% ove godine. Voli etc... I da je to hiljade zaposlenih, gdje niko ne kasni sa platama i gdje nikoga povjerioci ne voze po gepeka.
    Takvi su kakvi su, boljih nema, a lijepo bi bilo čuti šta misle jer, eto, pune taj budžet. I nikome ne odgovara mijenjanje poreske politke i zakona usred godine. nego se najavi ranije, objasnih i zašto.
    To sto imamo imamo. Moj stav se tesko moze promjeniti, jer radim sa nekima ili kroz posao znam ponesto. Drzao me do sada, mozda je moglo bolje da sam htio kao i ostali, ali to je vec stvar odluke. Vjerovatno lose, ali opet....
    Da vratim nazad, do sada smo ih stalno pitali i imamo sta imamo. To sto neko puni budzet kao Uniprom, ne znaci da treba da mu se dozvoli da radi na isri nacin samo zbog toga.
    Vidim da imas taj stav prethodne vlasti statusa quo. Nemoj da ih diramo jer.....
    Nedje se mora podvuci crta. Nije nama smetao DPS na licnom nivou.
    Nesto licno protiv petra ivanovica nemam. Ali imam protiv sistema koji je napravio.
    E ti sad hoces zbog nekih para ovakvih i onakvih da nastavimo po starom. E tu se ne slazemo.
    Prezivjece te firme pa neka je ovako. Cudi me da se ne bunis jer se ostatku uvalio za fiskalizaciju u sred godine. To nema veze....
    Ali je problem banke i advokati...
    Kapiram da u tolikom novcu su drugacija pravila. Ali nemoj da branimo jedne koji placaju od drugih koji takodje placaju.

Page 316 of 1249 FirstFirst ... 216266306312313314315316317318319320326366416816 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)