Page 217 of 1249 FirstFirst ... 1171672072132142152162172182192202212272673177171217 ... LastLast
Results 5,401 to 5,425 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Na priv pogled reklo bi se da nema razlike ali ipak ima. Veliki dio glasaca koji podrzavaju te radikalne strane poput DF-a glasa zbog ubjedjenja, ne uhljebljenja.
    I dje ce sad da se uhljebe? Da se onda nije promijenio odnos pa sad ovi zbog ubjedjenja a ovi zbog buduceg uhljebljenja? Potpuno zanemarujete da postoji ideoloski i nacionalni sukob i trvenja i umjesto pomirenja pravdaju se sopstvene nedosljednosti projekcijom azdaja na one druge.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Mislim da izmedju ovo dvoje postoji velika razlika. U masovnosti. I velika slicnost. U realnosti.

U CG ima par avetinja kojima moze da dodje na um "traktorijada". S druge strane, prica o "srpskom Kosovu" dominira u Srb, a i velikom dijelu Srba u Cg. Imam dosta prijatelja Srba, i tamo i vamo, koji su ubijedjeni da je Kosovo "naše". I svaka priča o drugačijem nije ni moguća. Nije ga Vucicu lako. S druge strane, ako neko pomene "traktorijadu" u CG bi bio mrsiknut ili prezren kao fasista od najveceg dijela Crnogoraca.

Svudje mozes naci budala. Ali nije korektno ako bukanje par budala izjednacis s necim sto je dominatan stav na drugoj strani. Istina, od tih kojih govore "Kosovo je nase", veoma mali broj bi bio spreman da ide "dogodine u Prizren". Lovcen je bezbjednija varijanta.

Veliko je pitanje ko je, stvarno, ugrozen u CG. Vidimo ko je ministrica prosvjete, ko je novi rektor. Ko je premijer. I ko je na vlasti.

Kosovo je završena priča. "Kosovo je naše"? Jes, kako da ne. Čije ovce toga je planina.

Ali, zato, CG moze da posluzi kao kompenzacija. Crnogorci bi mogli biti hebena stranka. Mada, u tu stranku spadaju skoro svi gradjani CG.

Onako lijepo mjesto, a onakva rupa od drzave.
    Ja znam sa druge strane takođe ogroman broj Crnogoraca koji kao i ja smatraju Kosovo realno otimačinom velikih sila. Da li bi Srbiji bilo dobro da je uspjela da ga zadrži pod svojom teritorijom, sigurno ne bi ali takođe ne vidim po defoltu ništa loše u tome da ljudi ne žele da se pomire sa činjenicom da se Kosovo pretvorilo u etnički očišćenu teritoriju koju ipak nije priznao ogroman broj država svijeta. E sad, koliko sva ta priča ima veze sa CG? Ima jer je i kralj Nikola polagao svoje misli na Metohiju i slao 20.000 starocrnogorskih familija da je nasele svojom odlukom, nakoj što smo se oslobodili otomanskih užasa. Vjerovatno su svi oni imali svoje jasne razloge. Dakle, ne mislim da se treba ulaziti u eventualne ratove oko Kosova , niti podržavam otvoreni animozitet između Albanaca i Srba. To su veoma opasne stvari, a sigurno je da neće nestati tako što će se tenzije produbljivati. Možda se nekada stvari izglade. Amerikanci su ovim zadnjim sporazumom vezano za projekte i razvoj dali dobar , jako dobar potez ka smirivanju i eventualnom relaksiranju njihovih odnosa.
    Molim da se razmisli i uvaži drugačiji stav ljudi po pitanju Kosova, a da se ne smješta momentalno u nešto loše...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Svudje mozes naci budala. Ali nije korektno ako bukanje par budala izjednacis s necim sto je dominatan stav na drugoj strani. Istina, od tih kojih govore "Kosovo je nase", veoma mali broj bi bio spreman da ide "dogodine u Prizren". Lovcen je bezbjednija varijanta.
    ...
    Mislim da nekorektno porediš. Nije ekvivalent priče "mrš na traktore pa za Srbiju" priča na drugoj strani "Kosovo je naše". Prva je agresivna prema 30% stanovništva Crne Gore, druga je neka opšta ideja koja u nasleđu našeg naroda postoji bar 300-400 godina.

Ekvivalent bi ti možda bilo "traktorijada" i "Crnogorci su Brozova kopilad koju treba prevaspitati nazad u srpstvo". Obije ideje agresivne, obije podržane od strane možda po 10% populacije, možda i manje.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ja znam sa druge strane takođe ogroman broj Crnogoraca koji kao i ja smatraju Kosovo realno otimačinom velikih sila. Da li bi Srbiji bilo dobro da je uspjela da ga zadrži pod svojom teritorijom, sigurno ne bi ali takođe ne vidim po defoltu ništa loše u tome da ljudi ne žele da se pomire sa činjenicom da se Kosovo pretvorilo u etnički očišćenu teritoriju koju ipak nije priznao ogroman broj država svijeta. E sad, koliko sva ta priča ima veze sa CG? .............
    Odmah cu ti kazati da i ja smatram da je nezavisno Kosovo rezultat I otimacine velikih sila. Ali, najvecim dijelom je to posledica promasene i pogresne politike same Srbije. Gubitak Kosova je dosao kao kazna za te greske. Tu vise popravke nema. Srbija samo gubi vrijeme i energiju na pitanje Kosova. To je - zavrsena stvar. Ostaje samo pitanje one enklave na sjeveru oko K. Mitrovice.

Srbija bi trebala da izvuce neke pouke iz lekcije o Kosovu. Ne moze se na silu. Narocito sukobljavanjem s onim koji kroje mape svijeta.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Mislim da nekorektno porediš. Nije ekvivalent priče "mrš na traktore pa za Srbiju" priča na drugoj strani "Kosovo je naše". Prva je agresivna prema 30% stanovništva Crne Gore, druga je neka opšta ideja koja u nasleđu našeg naroda postoji bar 300-400 godina.

Ekvivalent bi ti možda bilo "traktorijada" i "Crnogorci su Brozova kopilad koju treba prevaspitati nazad u srpstvo". Obije ideje agresivne, obije podržane od strane možda po 10% populacije, možda i manje.
    Nijesam mislio samo na "Kosovo je nase", vec i na "dogodine u Prizrenu". Sto sad sluzi kao potka za novi slogan "dogodine na Lovcenu". To ne moze donijeti dobra. Nikome. Ne valja nista sto je na silu. I u inat nekome.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Odmah cu ti kazati da i ja smatram da je nezavisno Kosovo rezultat I otimacine velikih sila. Ali, najvecim dijelom je to posledica promasene i pogresne politike same Srbije. Gubitak Kosova je dosao kao kazna za te greske. Tu vise popravke nema. Srbija samo gubi vrijeme i energiju na pitanje Kosova. To je - zavrsena stvar. Ostaje samo pitanje one enklave na sjeveru oko K. Mitrovice.

Srbija bi trebala da izvuce neke pouke iz lekcije o Kosovu. Ne moze se na silu. Narocito sukobljavanjem s onim koji kroje mape svijeta.
    Ja sam bio na Kosovu mnogo puta. Odma da ti kažem da sam i kao dijete bio svjedok prvih demonstracija 1981 godine , a i prvih kidisanja na one koji nisu bili po nacionalnosti Albanci. Nakon svih ovih decenija moje mišljenje se svodi na zaključak da je njihov secesionizam bio dugoročan projekat i kec u rukavu velikih sila koje su gajile aspiracije razbijanja SFRJ i samim time Kosovu dali nagradu. Tito nije uspio tome da stane na kraj, a ne promašena politika kasnije Miloševića. Nije problem Kosova od juče, već tinja mnoooogo decenija. A Kosovo će ostati veliki izazov i izuzetan problem EU.

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

A kako misliš da se ovakvim pričama pridobije glasačko tijelo DPS-a i DF-a? Na stranu razmišljanja Božovića o Rusiji, kakav je on kao stručnjak, kao profesor? Dosadašnji je rektor krečio grobnicu đeda jer je pisalo da na njoj da je Srbin, jel to alternativa? Ne smije niko u CG da gaji simpatije prema Rusiji , odma je zaostao? Ja svakako više želim CG kao orjentisanu ka zapadu ali ne mislim da je nečija misao poput Božovićeve nešto što će nekoga od nas unazaditi jer on ne obavlja posao u Vladi CG. Takođe ne mislim da se treba distancirati od Rusije jer to nema smisla. Sputnikom V su pokazali ipak da su sila i znajnjem što god pričali.
    Kao neistomišljeniku kojega izuzetno cijenim pokušaću da ti složim malo neki svoj stav u vezi rektora, rusofilije etc...
    Čajkovski, Musogorski, Rahmanjinov, Šostakovič u muzici. Maljevič, Kandinski u slikarstvu. Prvi su koji mi padaju na pamet kada se u jednoj misli nađu te dvije umjetnosti i Rusija. U književnosti Dostojevski, Tolstoj, Bulgakov... I što je svima zajedničko u manjem ili većem obimu? To što su stvarali na zapadnoj kulturnoj matrici nekada u skladu sa zapadnim umjetničkim trendovima, a nekada i ispred njih kao Kandinski i Bulgakov npr.
    Što je još zanimljivo? Vrlo ambivalentan odnos navedenih pisaca prema religiji, posebno onoj zvaničnoj. Od Velikog inkivizitora Dostojevskog koji je komat vremena prije Froma i Junga objašnjavao "Bjekstvo od slobode", a koji je pisao o inkvizitoru kako ga ne bi razapela njegova crkva. Tolstoj koji je uspio da ga crkva ekskomunicira, Bukgakovljeve Majstora i Margaritu i crtanje rogonje u istom da ne pominjemo.
    Da rezimiramo, zvjezdani trenuci ruske kulture koji pobuđuju rusofiliju vezani su za zapadnu kulturnu matricu koju im je iskusno importovala njemica Katarina Velika, a koja se kasnije razvijala.
    Zanimljivo je da dva imperatora koji nose sufiks Veliki Petar i Katarina su oni koji su, Petar nekada i silom, nametali zapadni model. Petar prije svega u stvaranju države pa je od evropske crne rupe gdje su Tatari upadali i odvodili Ruse u roblje kad im zafali para, napravio evropsku vojnu i državnu silu.
    A Katarina kulturnu velesilu. Doduše obezbijedila i izlaz na Crno more, osnovala Odesu i još par sitnica
    A čemu ovaj opširni istorijski uvod? Pa zato što je rusofilija sve samo ne ono što se doživljava kod nas. Niko ne pominje zapadni kulturološki kod kao nešto što je Rusiju poguralo naprijed. Već npr. isti taj Božović divani o zapadnoj (američkoj) kulturi koji uništava rusofiliju.
    Čovjek je OK lik, ali mi se ne dopada kao rektor. Kao i većina profesora matematike misli da je vlasnik apsolutne istine i objašnjava kulturne modele. Na čelu Matice srpske institucije koja ima veze sa 19. vijekom a mi živimo u 21. Kažu osnivač in4s. ne bih bio baš najponosniji na onakav medij.
    I naravno kao većina matematičara u svojoj intelektualnosti naravno odlično znaju doma doći što se para tiče. Kao recimo njegov crnogorski pandan Miško Perović. Pitajte partnere za iskustva.
    Inače prethodni rektor imaće vjerovatno finu gomilu para ako mu se bude ponovo krečio đedov grob. Smijenjen je na način da je preskočeno pet šest koraka. Super za njega. Masna odšteta na sud. Misliš li da će neko odgovarati za taj amaterizam i žurbu?

8. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ja sam bio na Kosovu mnogo puta. Odma da ti kažem da sam i kao dijete bio svjedok prvih demonstracija 1981 godine , a i prvih kidisanja na one koji nisu bili po nacionalnosti Albanci. Nakon svih ovih decenija moje mišljenje se svodi na zaključak da je njihov secesionizam bio dugoročan projekat i kec u rukavu velikih sila koje su gajile aspiracije razbijanja SFRJ i samim time Kosovu dali nagradu. Tito nije uspio tome da stane na kraj, a ne promašena politika kasnije Miloševića. Nije problem Kosova od juče, već tinja mnoooogo decenija. A Kosovo će ostati veliki izazov i izuzetan problem EU.
    Jasno je da je Kosovo kompleksan problem i da "nije od juce". Mislim da je Srbija napravila velike greske, posebno u vrijeme Milosevica. Jedan dio se odnosio na odnos prema samim Albancima, a drugi na odnos prema Zapadu. I zbog toga je platila visoku cijenu. To je sada ozbiljan teret za Srbiju, jer nema sansi da moze vratiti Kosovo. Koja god vlast da tu realnost prizna - nahebala je. Zato sam napisao u prethodnom postu da Vucicu nije lako. Ajd, majcin sine, pa ako smijes kazi da Kosovo nije Srbija? A nije.

Evo, i Izrael priznade Kosovo, a za uzvrat dobi da ce Kosovo otvoriti ambasadu u Jerusalimu. To je - politika.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...To je sada ozbiljan teret za Srbiju, jer nema sansi da moze vratiti Kosovo. Koja god vlast da tu realnost prizna - nahebala je. Zato sam napisao u prethodnom postu da Vucicu nije lako. Ajd, majcin sine, pa ako smijes kazi da Kosovo nije Srbija? A nije. ...
    Šta će nam priča o Kosovu ovdje nisam siguran.

Kosovo ne da nije Srbija, već ne može da bude Srbija ni u kakvom zamislivom razvoju događaja. Da se geopolitika iz korijena izmijeni, da sjutra Bajden i Putin i Merkelova zajedno dođu kod Vučića i kažu "eto ti ga Kosovo, vaše je, činite sa njim šta hoćete" - Vučić jedino može da počne da plače.

Jedini način da ga uzme je silom, pa treba opšta mobilizacija jer je vojska daleko premala za taj zadatak, pa treba bar godina dana rata, možda i sa Albanijom, hiljade mrtvih, budžet u kanalu za čitvu nastupajuću deceniju.

A tek onda nastupaju problemi - šta sa dva miliona Albanaca i kad osvojiš Kosovo? Etničko čišćenje? Kuda s njima? Šta onda? Naseljavati Srbe na Kosovu? Odakle kad već populacija ionako opada.

Drugim riječima, ne da Srbija nema šanse da povrati Kosovo nego ne bi znala šta će s njim ni da joj ga poklone.

Thanks Thanks Given 
    1,683
    Thanks Thanks Received 
    1,252
    Thanked in
    833 Posts

Oni se nadaju da ce uz pomoc Rusije ponovo da zarate i o jadu zabave ovaj prostor. Ali Rusija ih trenutno kulira

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,304
    Thanked in
    2,630 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    I dje ce sad da se uhljebe? Da se onda nije promijenio odnos pa sad ovi zbog ubjedjenja a ovi zbog buduceg uhljebljenja? Potpuno zanemarujete da postoji ideoloski i nacionalni sukob i trvenja i umjesto pomirenja pravdaju se sopstvene nedosljednosti projekcijom azdaja na one druge.
    Ako mislis na DPS, ne, dosta njih je i dlaje tu zbog uhljebljebnja. Prica da neko ko ima 30+ godina i podrzava DPS bez ikakvog interesa je u rangu lovackih prica.
    A taj ideoloski i nacionalni sukob ce se najbolje pokazati poslije Niksica kada isti DF krene sa napadom na, papiru gradjanske, Demokrate.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Šta će nam priča o Kosovu ovdje nisam siguran.

Kosovo ne da nije Srbija, već ne može da bude Srbija ni u kakvom zamislivom razvoju događaja. Da se geopolitika iz korijena izmijeni, da sjutra Bajden i Putin i Merkelova zajedno dođu kod Vučića i kažu "eto ti ga Kosovo, vaše je, činite sa njim šta hoćete" - Vučić jedino može da počne da plače.

Drugim riječima, ne da Srbija nema šanse da povrati Kosovo nego ne bi znala šta će s njim ni da joj ga poklone.
    Jasno. Srbija je izgubila Kosovo. Sad je nebitno da li je trebalo, ili nije. Zavrsena prica. Jedino sto ima smisla na ovoj temi jeste da se treba uzdrzati od parola tipa "dogodine na Lovcenu", sto je nastavak price "dogodine u Prizrenu".

Da je ziv, Slobo Milosevic bi kazao, "malo morgen".

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Kao neistomišljeniku kojega izuzetno cijenim pokušaću da ti složim malo neki svoj stav u vezi rektora, rusofilije etc...
    Čajkovski, Musogorski, Rahmanjinov, Šostakovič u muzici. Maljevič, Kandinski u slikarstvu. Prvi su koji mi padaju na pamet kada se u jednoj misli nađu te dvije umjetnosti i Rusija. U književnosti Dostojevski, Tolstoj, Bulgakov... I što je svima zajedničko u manjem ili većem obimu? To što su stvarali na zapadnoj kulturnoj matrici nekada u skladu sa zapadnim umjetničkim trendovima, a nekada i ispred njih kao Kandinski i Bulgakov npr.
    Što je još zanimljivo? Vrlo ambivalentan odnos navedenih pisaca prema religiji, posebno onoj zvaničnoj. Od Velikog inkivizitora Dostojevskog koji je komat vremena prije Froma i Junga objašnjavao "Bjekstvo od slobode", a koji je pisao o inkvizitoru kako ga ne bi razapela njegova crkva. Tolstoj koji je uspio da ga crkva ekskomunicira, Bukgakovljeve Majstora i Margaritu i crtanje rogonje u istom da ne pominjemo.
    Da rezimiramo, zvjezdani trenuci ruske kulture koji pobuđuju rusofiliju vezani su za zapadnu kulturnu matricu koju im je iskusno importovala njemica Katarina Velika, a koja se kasnije razvijala.
    Zanimljivo je da dva imperatora koji nose sufiks Veliki Petar i Katarina su oni koji su, Petar nekada i silom, nametali zapadni model. Petar prije svega u stvaranju države pa je od evropske crne rupe gdje su Tatari upadali i odvodili Ruse u roblje kad im zafali para, napravio evropsku vojnu i državnu silu.
    A Katarina kulturnu velesilu. Doduše obezbijedila i izlaz na Crno more, osnovala Odesu i još par sitnica
    A čemu ovaj opširni istorijski uvod? Pa zato što je rusofilija sve samo ne ono što se doživljava kod nas. Niko ne pominje zapadni kulturološki kod kao nešto što je Rusiju poguralo naprijed. Već npr. isti taj Božović divani o zapadnoj (američkoj) kulturi koji uništava rusofiliju.
    Čovjek je OK lik, ali mi se ne dopada kao rektor. Kao i većina profesora matematike misli da je vlasnik apsolutne istine i objašnjava kulturne modele. Na čelu Matice srpske institucije koja ima veze sa 19. vijekom a mi živimo u 21. Kažu osnivač in4s. ne bih bio baš najponosniji na onakav medij.
    I naravno kao većina matematičara u svojoj intelektualnosti naravno odlično znaju doma doći što se para tiče. Kao recimo njegov crnogorski pandan Miško Perović. Pitajte partnere za iskustva.
    Inače prethodni rektor imaće vjerovatno finu gomilu para ako mu se bude ponovo krečio đedov grob. Smijenjen je na način da je preskočeno pet šest koraka. Super za njega. Masna odšteta na sud. Misliš li da će neko odgovarati za taj amaterizam i žurbu?
    Vrlo pažljivo sam te pročitao ali ne znam šta je sporno kod Božovića iz napisanog. Takođe, kako će se omastiti osumnjičeni u montiranom procesu oko državnog udara zbog DPS&Co tek...Ode Pipun u bogatune i diže spomenik Katniću

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Narod se toga ne boji, toga se boje DPS/SD/Komite. Jer je to nacin kako ste vi radili svo ovo vrijeme. Od 2014 je narativ da smo crnogorci jer nismo srbi, i gradjenje identiteta na ugrozenosti.
    E tako se identiter ne gradi. Ne gradi se zelenom zastavom i proglasavanjem dobrog dijela stanovnistva neprijateljima drzave.
    Kao sto rekoh svako svijet vidi kroz svoje oci. I naravno da je modernim komitama sada najveci strah da ce DF da radi isto ono sto je radio DPS. Da se ne zanosimo cega se plasite.
    Vidim da je narativ koji se upiralo godinama nije DPS isto sto i CG neslavno propao.
    Istorijski nije uspjelo Kralju Nikoli, istorijski nije uspjelo ni Djukanovicu isto kao sto istorijski nesce uspjeti ni Mandicu ili Vucicu ako bas hocete.
    Da bi patriotizam uspio, stanovnici treba da osjecaju drzavu kao svoga zastitnika i da su ponosni na nju.
    Ovdje sem manjih grupa niko drzavu nije osjecao kao svoju.
    Ali samo naprijed. Mozete jos jednom pokusati istu stvar i nadati se drugacijem rezultatu
    Neka si ti "utvrdio" koji mo to "mi", malo ti je trebalo da ton postova pretvoriš u seratorski. Ali ipak da odgovorim.

Ugroženost kao izvor nekakve "borbe za slobodu" karakteristična je za sve učesnike u političkom životu. Makar je ugroženost Srba poznata kao uobičajena kategorija. Uvodi se crnogorski jezik, Srbi vrište ugroženost iako im niko ne brani upotrebu srpskog jezika; nema članova df-a u prethodnim vladama, Srbi viču ugroženost jer nisu zastupljeni, iako je gomila Srba na raznoraznim funkcijama, samo što su podržavali dps; Srbi konačno dođu na vlast, opet df vrišt o ugroženosti Srba, a po Srbiji se zgražavaju kako to da Krivokapić nije vratio ugroženog ambasadora, kako to da nije poništio priznanje Kosova i slične stvari. Ne znam mora li da se naglašava na koji su način i politički Srbi sticali bogatstva, nelegalno gradili, izbjegavali poreze, programirano gasili firme i ostajali dužni ogromne pare koristeći potpuno isti mehanizam koji je uspostavio dps.

Kao što se identitet ne gradi proglašavanjem dijela stanovništva za neprijatelje, još manje se gradi tako što najpoštovaniji predstavnik tog istog dijela stanovništva Crnogorce naziva kopiladima, govedima, izmišljenom nacijom i slično. I u tome ima podršku i u Crnoj Gori i van nje. I kad se kritikuje takvo širenje mržnje, opet ide vriska o ugroženosti. Ako misliš da se osjećaj prema državi razvija tako što treba podržavati ili ćutati na njeno negiranje i negiranje i vrijeđanje njenog stanovništva, onda si zastranio mnogo više nego što se u prvi mah čini.

Namjerno ili ne, učestvuješ u širenju df mantre o tome da su Crnogorci samo bolesne komite i nacionalisti koji podržavaju dps. To je laž i namjenska propaganda. Df je tako fino znao da kuka kad dps sebe izjednačava sa državom, dok mu ni najmanje nije smetalo da to isto radi kad napada dps. Napad na dps = Crna Gora ovakva, Crna Gora onakva, Milogorci, Dukljani i tako dalje, a kad dps sebe "brani" od napada, onda napad na dps = napad na državu. I jedne i druge treba motkama po leđima tući.

Što se samog df-a tiče, pa glavni ljudi u tom pokretu su izmiljeli ispod dps šinjela. Jedini razlog da se vjeruje da neće raditi isto što i dps jeste nada da neće biti dovoljno jaki i dovoljno na vlasti da puste pipke. Ako ih ne puste, to neće biti zbog toga što se svojski nisu potrudili. Svoje namjere su više puta otvoreno saopštavali i ne bih trošio vrijeme na rasrpavu jesu li bolji od dps-a ili ne. Treba da služe isključivo da dps oslabi, ali ne na račun njihovog jačanja. Nema razlike između 20% podrške za df i 40% za dps i 40% za df i 20% za dps. Iste mehanizme predizborne kampanje kao i dps koriste, upumpavanje nelegalnih para i korišćenje kriminalaca. Jedina razlika je u tome koliko je ko uspješan, evo su konačno i oni bili uspješniji od dps-a.

Već sam neđe ranije pisao da bih lupao glavom u zid da vjerujem da su politički predstavnici svih naroda u CG istoremeno i najbolje što imaju da ponude. I da, Slaven Radunović jeste Petar Ivanović, samo sa manje prilika da "zasija". Makar dosad.

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Vrlo pažljivo sam te pročitao ali ne znam šta je sporno kod Božovića iz napisanog. Takođe, kako će se omastiti osumnjičeni u montiranom procesu oko državnog udara zbog DPS&Co tek...Ode Pipun u bogatune i diže spomenik Katniću
    1. Smeta mi kod Božovića priča o zapadnoj kulturi koja uništava rusofiliju imajući u vidu da su vrhunci ruske kulture i umjetnosti vezani za zapadni, što bi se moderno reklo narativ. Promašio fudbal skroz, ali nije slučajno, nego vrlo ciljano.
    2. Matice bilo koje kao nacionalne institucije 19-og vijeka i lik koji vodi nešto tako "avangardno" kao rektor. Radije bih nekog rektora koji je umjesto nacionalnih matica razvio neki dobarIT biznis, kao profesor PMF. Npr kao štu su Belorusi War of tanks. Mislim da kapiraš na što ciljam. A ni i4s mi nije baš po meraku. Nisu im baš neki visoki novinarski standardi.
    3. Pipun nisam siguran da će se omastiti previše, nisam siguran da je zbog državnog udara odio u pritvor. Oće Dikić i Branka za pritvor, kad bude pravosnažna, ako bude olobađajuća, a oće vjerovatno. A treba ponovo viši sud, trajaće to. Eks rektor Nikolić radni spor, isplata svih plata do presude etc... Mogli su ga lepetnut po proceduri trajalo bi oko mjesec. Mogli su da centa ne plate. Kao da im se piškilo kako su ga micali.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Povodom sastanka ministra Dj. Radulovica sa ambasadorom Kosova u CG, reagovao je Milan Pipunovic.

"Коме се оно заклесмо 01. новембра 2020. да нећемо издати српско Косово?
    Стекли су се сви услови да случајни министар Ђорђе Радуловић буде смијењен.
    И Јуда би позавидио на оволикој издаји.
    Тик-так..."

Dokad moze trajati ova vlada? Mislim da nema sanse da doceka 2022. godinu.

Mogle bi kladionice da se ukljuce

Thanks Thanks Given 
    9,660
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Da je bilo po kladionicama i CG analitičarima, ova Vlada nikad ne bi ni postojala...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Da je bilo po kladionicama i CG analitičarima, ova Vlada nikad ne bi ni postojala...

Sent using Tapatalk
    Da je ishod unaprijed poznat kladionice ne bi postojale.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa svaki post mi je inace seratorski, ne znam sto te cudi.
    Serucka mi se od ugroznosti srba i crnogoraca, desnicarskih antifasista, ateista vjernika, antivaksera koji kukaju za vakcinama, monarhista koji placu za demokratijom, postenih lopova i licemjernih gradjana. Serucka mi se za zastave i ljude koji placu ispod njih dok mi izvlace novac za poreze. Serucka mi se i od onih kojima treba neko da im kaze ko su. Serucka mi se pomalo i na himnu i da li je pjevas cijelu ili do pola...
    Pa su i postovi seruckavi prema tome.
    Jedino dje se nikada necu sloziti sa @outline je da smo pleme. Pleme radi u najboljoj dobrobiti pripadnika. Mi smo dijagnoza i to sizofrena

21. The Following 3 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Sent using Tapatalk
    Da nije bilo Amfilohija ova Vlada ne bi postojala. Ko ce da ih disciplinuje sada. Ne kace se posteri Amfilohija po zgradama zbog ljubavi vec da se ogrnu njegovim likom upravo oni koje je morao za usi vuci da bi ispostovali dogovor i datu rijec.
    Last edited by Rodion Romanovich; 14-02-21 at 13:31.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

1. Smeta mi kod Božovića priča o zapadnoj kulturi koja uništava rusofiliju imajući u vidu da su vrhunci ruske kulture i umjetnosti vezani za zapadni, što bi se moderno reklo narativ. Promašio fudbal skroz, ali nije slučajno, nego vrlo ciljano.
    2. Matice bilo koje kao nacionalne institucije 19-og vijeka i lik koji vodi nešto tako "avangardno" kao rektor. Radije bih nekog rektora koji je umjesto nacionalnih matica razvio neki dobarIT biznis, kao profesor PMF. Npr kao štu su Belorusi War of tanks. Mislim da kapiraš na što ciljam. A ni i4s mi nije baš po meraku. Nisu im baš neki visoki novinarski standardi.
    3. Pipun nisam siguran da će se omastiti previše, nisam siguran da je zbog državnog udara odio u pritvor. Oće Dikić i Branka za pritvor, kad bude pravosnažna, ako bude olobađajuća, a oće vjerovatno. A treba ponovo viši sud, trajaće to. Eks rektor Nikolić radni spor, isplata svih plata do presude etc... Mogli su ga lepetnut po proceduri trajalo bi oko mjesec. Mogli su da centa ne plate. Kao da im se piškilo kako su ga micali.
    Smeta ti što ima svoje razmišljanje o zapadnoj kulturi koje se kosi sa tvojim. Da budem iskren uopšte nisam ispratio njegovo učešće oko portala in4s. Ja njih ne čitam, kao ni veliku većinu CG portala. Izbrisao sam ih nakon desetak nebuloznih naslova i članaka ali kakvi su CDM, portal analitika i drugi, in4s je naspram njih zlato...

E sada si zakačio jednu veoma zanimljivu temu i koliko su zapravo najveći stručnjaci u svim oblastima iz CG uspješni u biznisu. I ja bi isto volio da su se pokazali u drugačijem svijetlu ali su Stankovići načeli prvi sluganski odnos prema Đukanoviću, a zatim ih i drugi profesori ispratili, a da su nešto značajno dali Crnoj Gori, to je već jako dobro pitanje. Inače , ja tebe ne doživljavam kao neistomišljenika, baš nekako para uši
    Jasno je da imamo drugacije poglede na ove teme ali i treba da ih imamo, jer koristi za proširivanje vidika.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,612
    Thanked in
    2,771 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Veoma prost je odgovor na to pitanje.

DPS na sledećim parlamentarnim izborima kad god oni bili ne može preko 22-23% - pukli su to što su mogli, sad još kad krene afera na aferu, narod se oslobodio pa drvi po svima, tako da je to ok.

I onda imaš situaciju gdje oni i DF održavaju status quo nacionalizam, grafiti, bilbordi i te priče i gdje će i jedna i druga opcija da imaju po 20-22 poslanika što znači da se nova vlada ne može formirati bez jednih ili drugih.

DPS više nikada neće biti u poziciji da formira vladu sa "tradicionalnim" partnerima SD BS SDP - jednostavno je matematički nemoguće jer su izgubili poluge sistema i izgubili generalno na izborima pored svega što su radili, zloupotrebe kupovine, zapošljavanja u korona godini, razne pomoći itd..
    I da bi se opet vratili u vlast trebali bi im ura ili demokrate ili neka treća opcija iz sadašnje vlasti što bi bilo političko samoubistvo i što bi 1/1 dovelo do nereda i to ne malih nereda.

Što Demokrate i Uru i ostale partije sadašnje vlasti stavlja u bezizlaznu poziciju - ili formirati vlast sa DPS-om što je nemoguće ili formirati vlast sa DF-om i dati im 30% učešća u izvršnoj vlasti jer nema šanse da DF ikada više pristane na ekspertsku vladu.

DF to veoma dobro zna kao što znaju da im je to jedini način da se održe u politici na način da budu bitan faktor.
    Oni da uzmu i 10 poslanika opet bi se pitali i tražili više nego što mogu da pokriju i što zaslužuju.

Što dalje dovodi do sledećeg zaključka a pričali smo o tome u godinama iza.
    Sve dok dps - DF - sd i BS zajedno imaju preko 41 poslanika - CG neće moći naprijed to je veoma prosta računica.

Budžet će biti predstavljen u martu kao što je i najavljeno, hoće li biti izglasan to je druga stvar
    Razumio sam da je ova analitika nešto dokazano ođe, godinama unazad, i da je zbog toga, bez obzira na fundamentalnu neispravnost, ne treba dokazivati. I prihvatam to, jedimo me interesovalo koju si naučnu metodu koristio da kvantifikuješ ove nerede, da znam i ja, kad zatreba
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,612
    Thanked in
    2,771 Posts

Mnogo lijepo osmišljen post.
    Prosto ne mogu da ne pomislim na anarho-komunistu Dostojevskog ispred streljačkog stroja, kad mu, umjesto komande ''Streljaj!'', čitaju pomilovanje... I metamorfozu tog trenutka, iz kojeg se rodio kao duboko religiozan čoek. Ali, i to, na neki njegov, jedinstven, bogat način.

Jes da on nije u tome razmišljao o forumu CDM-a, ali taman ko da je forumašima htio poslat poruku-
    sve to, u šta se tako tvrdo kunete, istinito, pouzdano, dokazano, betonirano, nepomjerljivo, i nepomirljivo... Je apsolutno promjenjivo, i vječita je varijabila, kojoj se još nije rodio taj koji je do kraja dokučio.
    Odnosno, malo teže idu matematika i narod u istu formulu.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

26. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    136
    Thanked in
    87 Posts

Gagarin, informativno samo. Jesi li ti procitao sta od Dostojevskog i navedenog?

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Quote Originally Posted by Because View Post
    Gagarin, informativno samo. Jesi li ti procitao sta od Dostojevskog i navedenog?
    Karamazovi, Idiot, Kockar, Bijele noći, Zapisi iz mrtvog doma...

Page 217 of 1249 FirstFirst ... 1171672072132142152162172182192202212272673177171217 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)