Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast
Results 126 to 150 of 167

Thread: Crna Gora i Hrvatska

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by FORMICA View Post
    Ssinu Kairos je u pravu. Srbi su naseljeni u Vojnoj kraini kao vojnici koji su branili Austriju i Mađarsku u slučaju napada Turaka. Oni su zapravo bili plaćeni stajaći granični odredi. I ništa više i to zadnjih 100-200 godina. A to što se vizantijske crkve proglašavaju srpskim kako bi se opravdalo tobožnje pravo na tuđe zajebi. Tako ste i dobili.
    Znači to su Srbi, a ne Vlasi, pravoslavni Hrvati, posrbljeni Crnogorci itd?

Naseljeni? Ko ih je naselio? Hrvati? Hrvatska? I Srbi i Hrvati bili su pod Austrijom i Turcima i niko nikoga tu nije "primio" niti je nešto "dao". Ti ljudi su tamo bili domaće stanovništvo, to je nepobitna činjenica i nije tačno da se radi o poslednjih 100-200 godina.

Ništa "mi" nismo dobili niti sam ja nešto dobio. Probaj da gledaš stvari kao čovek, a ne kao Srbin, Hrvat, Crnogorac. Muka mi je od svih vas, Srba, Hrvata i Crnogoraca.
    Last edited by ssin; 21-01-07 at 17:30.

Admiral Krsto Djurovic Guest

Lichani, Hercegovci i Crnogorci su Vlasi, tacnije Crni Vlasi. Jedni su zbog pravoslavlja postali Srbi, drugi zbog katolicanstva Hrvati i treci zbog drzave Crnogorci.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

...............................
    Last edited by ssin; 21-01-07 at 17:34. Reason: odustajem od rasprave

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ništa više i to zadnjih 100-200 godina. A to što se vizantijske crkve proglašavaju srpskim kako bi se opravdalo tobožnje pravo na tuđe zajebi. Tako ste i dobili.
    Pre 100-200 godina Austriji nije pretila nikakva opasnost od Turaka i tada nije imala potrebe da naseljava graničare.To je bilo mnogo ranije pre 400-500 godina.
    Ne postoje nikakve posrbljene vizantijske crkve.
    Vizantija nije bilo na tim prostorima od 10 veka i tako starih crkava nema na teritoriji Like,Banije,Korduna već su Srbi podigli svoje crkve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Majka mu stara - koji je q.... s vama?

Batalite vise tu istoriju, svaka vam dala
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PODGORICA - Član komisije koja je u ime Crne Gore sudjelovala u definiranju privremenog režima granice na Prevlaci, profesor međunarodnog prava dr Nebojša Vučinić, ocijenio je realnom mogućnost da pitanje granice na Prevlaci između Crne Gore i Hrvatske bude rješavano međunarodnom arbitražom.

Vučinić je, za podgorički dnevnik Republika od četvrtka, upozorio da službena Podgorica kao temeljno polazište u definiranju konačnog rješenja granice na moru između dvije zemlje treba inzistirati na potpunoj nadležnosti nad Bokokotorskim zaljevom.
    "Ovo pitanje je od najvišeg državnog interesa za Crnu Goru. Iako je Prevlaka izgubila vojnostrateško značenje, razgraničenje je bitno kao osnova za granicu na otvorenom moru i time kontrolu i korištenje prirodnih bogatstava, koja nisu mala u južnom Jadranu", rekao je Vučinić.
    Između dvije države trenutno je na snazi Privremeni protokol o Prevlaci iz 2002. godine, kojim Hrvatska ima kopneni dio poluotoka i morski pojas ulaza u Boku od nekih 550 metara, dok je dio akvatorija uz lijevu obalu poluotoka koji gleda prema Boki proglašen "ničijim morem".
    Vučinić je rekao je da nije nerealno da se to pitanje riješi arbitražom, ukazujući na primjer Francuske i Engleske koje su, iako članica istoga vojno-političkog saveza, sličnu stvar rješavale pred međunarodnim instancama.
    "Treba prvo pokušati pregovorima. Ako se ne uspije, onda ići pred Međunarodni sud pravde, Međunarodni sud za pravo mora ili sud ad hoc, jer su to sve načini rješavanja", naglasio je on.
    Prema ocjeni veleposlanika Crne Gore pri OESS-u Veska Garčevića, koji je također bio član nekadašnje Komisije za privremeni režim na Prevlaci, privremeno rješenje imalo je pozitivan utjecaj na dalji razvoj odnosa ne samo Hrvatske i Crne Gore, već i u regiji. Prema njegovim riječima, to rješenje je zatvorilo jedno, dugo vremena opterećujuće pitanje između dvije države, otvorilo granice i stvorilo prostor za rješavanje međusobnih sporova putem dijaloga i međusobnog uvažavanja.

''Vecernji list''
    Ti si zadnji romantik na ovom svijetu,sto se sporo krece i ceka raj...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by shrek View Post
    Gile,

zasta oni Crnoj Gori da se izvinjavaju? Zato sto nas nijesu pustili da bez problema prodremo do Dubrovnika ili zato sto se nijesu sami postrojili i zamolili nas da ih redom strijeljamo ili zato sto nijesu sami zapalili svoje domove no smo mi morali da se mucimo?

Ne sprdaj se, taj dio istorije je najsramniji za Crnogorce i Crnu Goru i treba da smo manji od makovog zrna a ne mi njima da trazimo izvinjenje. Nijesu nam oni krivi sto vecina u tom periodu nije imala mozga u glavi i sto su pustili da ih ponese srpski nacional-sovinizam i da se sa njima diriguje iz Beograda. No dobro je da su se i sad osvjestili, bolje ikad no nikad.

I jos nesto, ako si Srbin nemoj da govoris u ime Crnogoraca.
    E vidis rodjace moj - ja sam ti i Srbin i Crnogorac! To je moje apsolutno pravo i ja cu se tako osjecati dok sam ziv! Govoricu sta ocu svidjalo se tebi to ili ne! Pri tom, ako se ti odrices svih onih Niksicana, Podgoricana, Pljevljaka koji su dali svoj zivot da odbrane svoj narod to je tvoj problem! Nemoj mi reci da nije bilo ljudi sa prostora Crne Gore koji su poubijani na najzvjerskije nacine na teritoriji danasnje Hrvatske! Takodje se nije culo izvinjenje za Krajinu a tamo je zivjelo Srba/Crnogoraca i te koliko! Kad za to cujem izvinjenje onda cu moci o Hrvatima drugacije da razmisljam! I nemoj da se kacis za moje postove - nemam sa tobom sta da raspravljam! Direktno sam se obratio predstavnicima nasih komsija! Advokat im ne treba - a iako im zatreba naci ce oni boljeg od tebe svakako! Produzi dalje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Zločini u Hrvatskoj su osuđivani i još se osuđuju. Hrvatska je tu daleko najviše napravila od svih zaraćenih strana u prošlom ratu. Jasenovac je javno osuđivan i po nekoliko desetaka puta, iako je Jasenovac davna prošlost. Ali ako ćemo se vraćat tako daleko (što je smiješno) onda se sjeti da Crnogorci nisu samo jednom poharali Dubrovnik i okolicu. Događalo se to već davno prije kad su Crnogorci popalili i popljačkali sve što im je došlo pod ruku.
    A ako tražiš naše izvinjenje za prošli rat onda ga tražiš na krivoj adresi. Obrati se Miloševiću i Momiru Bulatoviću jer je taj dvojac najviše kriv što je i Crnogorska majka zakukala. Izbroji mi poginule Crnogorce koji su poginuli u bilo kojem Crnogorskom gradu od metka ili granate nekog Hrvatskog vojnika pa ću ja prvi kleknut pred tebe i tražit oprost.

Stradali su Crnogorci iz Krajine! Ubijani, raseljeni... sta cemo sa njima? Dje je tu izvinjenje? Domovinski rat ste vodili prackama mozda? Vi ste se samo branili? Pa kako to da ste se branili od ljudi iz Krajine kad su oni bjezali u onim konvojima a vi na njih ispaljivali rakete i pucali na kolone? Pusti me tih sranja...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by dubrovčanka View Post
    U ovom su ratu obje strane okrvavile ruke, ali jedina možebitna olakšica s naše strane je ta što su nas Srbi napali prvi. .
    Ja sam iz jednog malog sela, blizu granice sa Hrvatskom, a malo daljet. preko puta je grad HN. Tamo sam od dalekog djetinjstva zivio. Te godine, jos sam u osnovnu skolu, jedne nedelje, culo se stektanje mitraljeza iza brda. Sjutradan je dosao kamion sa nekim starim puskama koje su djelili u selu. Nismo uzeli jer je smjesno. Prebjegli smo. Na drugu stranu zaliva. Onda je krenulo ono gruvanje sa prevlake. Dalje je svaku noc Perica izvjestavao sa ratista.
    Sta ocu da kezem. Tako je pocelo ****** koje sam ja tako dozivio. Nista me drugo ne zanima. Ali isto tako, kad odem do Dubrovnika ( posto sam prije jako cesto isao do Cavtata, Kupara, setao i jurio golubove po Stradunu, obilazio sa familijom mega restorane po Du ) mene svaki put ceka neko s.anje na putu. Zadnji put, mi je lik zviznuo jabuku iz auta u pokretu na moj auto u pokretu, i to naocigled hrvatskog pandura, koji je MENE zaustavio i svog me ispretresao. Kad sam ga pitao na koncu svega, je li vidio sto mi se desilo, kaze NIJE. Kad mu pokazem na sofersajbni trag od jabuke, i kazem da je to od onog auta koji je prosao izmedju mene i njega: on meni mrtav ladan kaze - ako zelite mozete da prijavite u uredu policije. Ja ga pitam oce li da posvedoci mojoj izjavi, on kaze da mu je izrazito zao, ali da nista nije vidio. A nije bilo vise od 50m. Ili izletanja na putu, kad ti vidi tablice samo digne svjetla i da gas i pregazi liniju i onda mimo tebe samo prozuji bjesno. A dan vani. I sad da ja svaku put kad vidim nekog sa tablicama iz Hr, da mu se obradujem. Grijesite! Ali ga necu ni opsovati, ni blicati, ni grebat kola, ni paliti ga. Ne! Ali ne idem vise na kafu sa takvim dozivljajima. Kad se primire strasti, za jedno 40 god, mozda dodjem da vidim mjesto u Cavtatu dje sam rado isao na kupanje. Ako budem ziv. Do tada, slobodno me obilazite ako mislite tako da se ponasate.
    I ovo su crnogorsko hrvatski odnosi. Opet uvlacis Srbiju. I zasto mi je komsija prebjegao iz Pule ( Medulina ) u selo nase malo. Mislis da tako mogu da mislim da je vasa strana nevina. Zasto je moj vrsnjak prebjegao iz Cavtata u HN ?
    Dajte batalite se ovakvih prica. Odnosi se mogu popravljati, ali ako pocnemo dalje vrsljat po memoriji sta je gdje bilo, nikad se necemo udruzit da sjednemo na rivu predvece i gledamo zalazak sunca na pucinu.
    Tolko ukratko od mene!
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo si u pravu.Kad se god pokrene tema o Crnogorsko-Hrvatskim odnosima,ali bas na svim forumima,uprkos naslovu,ljudi ne obracaju toliko paznje i tema uvjek ode do Srbije,a Crnu Goru zaborave.

Posjetite www.forum.hr ,tema politika,da vidite koliko se pominjemo.
    Ti si zadnji romantik na ovom svijetu,sto se sporo krece i ceka raj...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne mogu da listam 7 str da vidim sta ste pisali, ali cu rec moje misljenje o napadu na Dubrovnik. Oba moja ujaka, stric i tetak su dobili poziv i odazvali se pozivu , ne sto im je milo da idu nego jer su bili vaspitani da je vojska vojska, a skroz druga stvar je sto je radio Beograd javljao da su Hrvati dosli na granicu sa CG da mora da se ide da se brani CG, a kad su dosli tamo vidjeli su da nema ni H od Hrvata tamo.

I sad, izvinili smo se i ok. Zavrsena prica sto je bilo bilo je, ako ce da oproste ako nece da smo zdravo jel. Ali je sramno da bilo ko kaze za te ljude sto su te godine posli tamo, da su svi ubice, siledzije, lopovi. Ako treba koga nabit na kolac onda je to ova ista ekipa sto i sad jase, sto se sad izvinjava a tada je bila u ljubavi sa Srbijom, i nije htjela da "kuca na otvorena vrata", pa kad im guzici vise nije odgovarala ta ljubav, onda im je konacno iz te prknjace doslo u glavu da treba da se odvojimo. U sustini, napad na Dubrovnik je bila samo manipulaccija narodom.
    I za kraj ja sam u strEEva odnosima sa Zagrebcanima tako da...ne vidim u cemu je problem

Uh zabudalih,ate zdraFo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Gile_sampion View Post
    E vidis rodjace moj - ja sam ti i Srbin i Crnogorac! To je moje apsolutno pravo i ja cu se tako osjecati dok sam ziv! Govoricu sta ocu svidjalo se tebi to ili ne! Pri tom, ako se ti odrices svih onih Niksicana, Podgoricana, Pljevljaka koji su dali svoj zivot da odbrane svoj narod to je tvoj problem! Nemoj mi reci da nije bilo ljudi sa prostora Crne Gore koji su poubijani na najzvjerskije nacine na teritoriji danasnje Hrvatske! Takodje se nije culo izvinjenje za Krajinu a tamo je zivjelo Srba/Crnogoraca i te koliko! Kad za to cujem izvinjenje onda cu moci o Hrvatima drugacije da razmisljam! I nemoj da se kacis za moje postove - nemam sa tobom sta da raspravljam! Direktno sam se obratio predstavnicima nasih komsija! Advokat im ne treba - a iako im zatreba naci ce oni boljeg od tebe svakako! Produzi dalje...
    Vidim, sad je u modi ta nova nacionalnost Crnogorac-Srbin. Ti govori sto oces ali nemoj u ime Crnogoraca kad nijesi jedan.

Prvo, utuvi u glavu vise da se mi od nikog nijesmo branili vec da smo mi ti koji smo napadali i s' toga Hrvati se nemaju nama zasta izvinjavat.
    Drugo, mene je tih nasih ljudi tamo zao narocito zato sto su izginuli bez ikakve potrebe i zbog hira iz Beograda kojeg su ove nase marionete tada slusale.
    U diskusiju o Krajini i ratu u Bosni i Hrvatskoj odje necem ulaziti jer odje o tome nije rijec a i nebi se kraja znalo.

Nisam ja nikakav advokat, vec samo ocu da ti skrenem paznju da se odje ne radi o Srpsko-Hrvatskim odnosima vec o Crnogorsko-Hrvatskim.
    Last edited by shrek; 26-01-07 at 03:56.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidim, sad je u modi ta nova nacionalnost Crnogorac-Srbin. Ti govori sto oces ali nemoj u ime Crnogoraca kad nijesi jedan.

Prvo, utuvi u glavu vise da se mi od nikog nijesmo branili vec da smo mi ti koji smo napadali i s' toga Hrvati se nemaju nama zasta izvinjavat.
    Drugo, mene je tih nasih ljudi tamo zao narocito zato sto su izginuli bez ikakve potrebe i zbog hira iz Beograda kojeg su ove nase marionete tada slusale.
    U diskusiju o Krajini i ratu u Bosni i Hrvatskoj odje necem ulaziti jer odje o tome nije rijec a i nebi se kraja znalo.

Nisam ja nikakav advokat, vec samo ocu da ti skrenem paznju da se odje ne radi o Srpsko-Hrvatskim odnosima vec o Crnogorsko-Hrvatskim.
    A jesi ti Hrvat pa da govoris u njihovo ime? Mislim , ti govoris kako oni nemaju za sta da se izvinjavaju... taman ko da si im advokat... obrati paznju na ovo - Crna Gora nije tvoja prcija, imam i ja koji hektar zemlje dolje... i imam se pravo osjecati kako ja hocu! I reko bih da je danas moda biti Crnogorac, znam ih koliko hoces sto iz mode a Boga mi i iz koristi od najvecih Cetnika postadose Crnogorci! Budi siguran da mi ni ti ni oni necete moci reci ko sam i sta sam! Jer sam ja ono sto sam bio kad sam se rodio a mnogi to ne mogu reci za sebe! E to kad skapiras skapiraces u cije ime ja govorim!

p.s. Necu ja ni u kakve diskusije ulaziti, samo je sramno da i pored zvanicnog izvinjenja Crne Gore, Stjepan Mesic ne daje izvinjenje za onakve rijeci koje su javno izasle na televiziji! Javno govori kako je Jasenovac bio prava stvar... ali ajde... ti ces reci - jebes Jasenovac - to je davno bilo... necemo o tome... Krajina... jebes Krajinu, duge cemo se raspravljati... ali Dubrovnik... oooooohhhhhhh oprosti nam Dubrovnice... ma boli me **** za Dubrovnik... ko sto i tebe boli **** za Dubrovnik samo se foliras - vjerovatno iz mode
    Last edited by Gile_sampion; 26-01-07 at 10:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ssinu Kairos je u pravu. Srbi su naseljeni u Vojnoj kraini kao vojnici koji su branili Austriju i Mađarsku u slučaju napada Turaka.
    FORMICA,

naseljeni su VLASI, koji su mnogo kasnije, od strane Vuka Karadzica proglaseni za Srbe.

Mislim , ti govoris kako oni nemaju za sta da se izvinjavaju...
    Mi treba da kaznimo zlocince koji su nasi drzavljani i/ili gradjani zbog nas, ne zbog Hrvata, nego zbog nas. Jer ako to ne uradimo ostade isprljan obraz Crnogorski.

Ti si pominja kako mi treba da ucjenjujemo Hrvate s tim da i oni kazne njihove zlocince, pa onda mi nase (ili istovremeno, nije vazno). To je nesto najdegutantnije sto sam cuo.

znam ih koliko hoces sto iz mode a Boga mi i iz koristi od najvecih Cetnika postadose Crnogorci!
    Ljudi vidjeli da su bili u zabludu i da su im blizi Petrovici od Karadjordjevica.

Jer sam ja ono sto sam bio kad sam se rodio a mnogi to ne mogu reci za sebe! E to kad skapiras skapiraces u cije ime ja govorim!
    Zavisi kolko godina imas. Ako se sjecaj SFRJ onda si sigurno bio Crnogorac do 1989-e. Zato sto se omladina prije toga nije bavila politikom i svi su bili Crnogorci. Druzili smo se sa muslimanima i katolicima i Malisorima (podgorickim) ne znajuci da se razlikuju od nas (i ne razlikuju se). Tek 1989-e i malo kasnije pocinje da se prica sto su Crnogorci porijeklom. Ja sam tek tada cuo od nekih mojih drugova da su oni ustvari Srbi. Danas je ta zabluda, pod jakom Milosevicevom propagandom, fala bogu na zalasku.

p.s. Necu ja ni u kakve diskusije ulaziti, samo je sramno da i pored zvanicnog izvinjenja Crne Gore, Stjepan Mesic ne daje izvinjenje za onakve rijeci koje su javno izasle na televiziji! Javno govori kako je Jasenovac bio prava stvar... ali ajde... ti ces reci - jebes Jasenovac - to je davno bilo... necemo o tome... Krajina... jebes Krajinu, duge cemo se raspravljati... ali Dubrovnik... oooooohhhhhhh oprosti nam Dubrovnice... ma boli me **** za Dubrovnik... ko sto i tebe boli **** za Dubrovnik samo se foliras - vjerovatno iz mode
    Jasenovac je hrvatska bruka, a ne crnogorska.
    Last edited by Admiral Krsto Djurovic; 26-01-07 at 12:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Admiral Krsto Djurovic View Post
    Ljudi vidjeli da su bili u zabludu i da su im blizi Petrovici od Karadjordjevica.
    Yeah right. Bas je Ceko Dacevic to uvidio.
    A neka to - no sad svi poput Ceka misle - da je dovoljno reci da su od sad Crnogorci i da nema potrebe za snosenjem odgovornosti za djela pocinjena dok su bili Srbi
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mi treba da kaznimo zlocince koji su nasi drzavljani i/ili gradjani zbog nas, ne zbog Hrvata, nego zbog nas. Jer ako to ne uradimo ostade isprljan obraz Crnogorski.
    Potpisujem. Upravo tako, Krsto. Usput, da pozdravim braca, dubrovcanku i ostale koji su poslali postove iz Hrvatske. Lako cemo se mi dogovorit, samo dace nas "braca" ostavit vise na miru!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A jesi ti Hrvat pa da govoris u njihovo ime? Mislim , ti govoris kako oni nemaju za sta da se izvinjavaju... taman ko da si im advokat... obrati paznju na ovo - Crna Gora nije tvoja prcija, imam i ja koji hektar zemlje dolje... i imam se pravo osjecati kako ja hocu! I reko bih da je danas moda biti Crnogorac, znam ih koliko hoces sto iz mode a Boga mi i iz koristi od najvecih Cetnika postadose Crnogorci! Budi siguran da mi ni ti ni oni necete moci reci ko sam i sta sam! Jer sam ja ono sto sam bio kad sam se rodio a mnogi to ne mogu reci za sebe! E to kad skapiras skapiraces u cije ime ja govorim!

Nisam Hrvat i ne govorim u ime Hrvata vec u ime Crnogoraca. Razlikuju se moji i tvoji pogledi na taj rat. Za mene u tom ratu nista nije 'branjeno' vec je vrsena invazija na teritoriju Hrvatske sa strane Crne Gore. Krajina, Bosna... to se mene ne tice niti ovog topica, tako da ne znam zasto se vracas stalno na to? Podji na neki srpski ili hrvatski forum i tamo do zore razglabaj o Krajini i o cemu god oces.

To sto ti 'imas koji hektar dolje' te ne cini Crnogorcem. Imaju zemlje po CG i Rusi i Englezi i Irci i mnogi drugi pa ih ne vidim da se predstavljalju kao Crnogorci-Irci ili Crnogorci-Englezi.

Kazes, 'Danas je moda biti Crnogorac'. Pogledaj popis s' pocetka 90tih, a isto tako pogledaj i ova dokumenta emigranata iz Crne Gore prilikom ulaska u Ameriku da vidis sta su nam preci bili 1900 godine.
    http://img235.imageshack.us/img235/9...ozinicbogd.gif

Malo su poneki zalutali usled epidemije srpskog nacionalizma i histerije koja je zahvatila i Crnu Goru, ali bitno je da su se vratili na pravi put.

Ponovo, pohod na Dubrovnik je bio cista greska i sramota Crne Gore i mi smo im zato dugovali izvinjenje. Toliko sto se Crne Gore tice. Ako zelis da diskutujes o Krajini, ratu u Bosni... otvori zaseban topic pa cemo i o tome.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam Hrvat i ne govorim u ime Hrvata vec u ime Crnogoraca. Razlikuju se moji i tvoji pogledi na taj rat. Za mene u tom ratu nista nije 'branjeno' vec je vrsena invazija na teritoriju Hrvatske sa strane Crne Gore. Krajina, Bosna... to se mene ne tice niti ovog topica, tako da ne znam zasto se vracas stalno na to? Podji na neki srpski ili hrvatski forum i tamo do zore razglabaj o Krajini i o cemu god oces.

To sto ti 'imas koji hektar dolje' te ne cini Crnogorcem. Imaju zemlje po CG i Rusi i Englezi i Irci i mnogi drugi pa ih ne vidim da se predstavljalju kao Crnogorci-Irci ili Crnogorci-Englezi.

Kazes, 'Danas je moda biti Crnogorac'. Pogledaj popis s' pocetka 90tih, a isto tako pogledaj i ova dokumenta emigranata iz Crne Gore prilikom ulaska u Ameriku da vidis sta su nam preci bili 1900 godine.
    http://img235.imageshack.us/img235/9...ozinicbogd.gif

Malo su poneki zalutali usled epidemije srpskog nacionalizma i histerije koja je zahvatila i Crnu Goru, ali bitno je da su se vratili na pravi put.

Ponovo, pohod na Dubrovnik je bio cista greska i sramota Crne Gore i mi smo im zato dugovali izvinjenje. Toliko sto se Crne Gore tice. Ako zelis da diskutujes o Krajini, ratu u Bosni... otvori zaseban topic pa cemo i o tome.
    Ako uspijes da mi objasnis kako su ljudi sa prostora danasnje sjeverne Crne Gore mogli sebe nazivati Crnogorcima 1900. godine onda ces mozda uspjeti dobiti i Nobelovu nagradu iz Istorije ;D Ukoliko pricas o ljudima sa prostora nahija koji je manji od polovine danasnje teritorije CG onda tim ljudima kapa dolje Vazda su bili ono sto su im i djedovi bili i to sam postovao i postovacu zanavijek! Ja ti govorim o ovima tipa ovaj Ceko Dapcevic sto ga pomenu Bonja the Zmaj! Isti taj tip je organizaovao blokade u Pljevljima, pozivao na ubistva i protjerivanje Muslimana a danas je jedan od perjanica nezavisne CG sa istim tim pljevaljskim muslimanima... e vidis, ja nikad nisam bio na istom putu sa takvim covjekom, a ti velis da se on vratio na pravi put(pretpostavljam na isti kojim ti ides posto je za tebe to predpostavljam pravi put)... ja sam od takvih ledja okretao i te devedeset druge i sa takvim nikad istim putem necu moci... a ti nastavi, pa dokle stignete, zdravo vam bilo

p.s. Ja ti rekoh da cu biti ono sto sam vazda bio! Srbin po nacionalnosti i ponosni Crnogorac rodjenjem! Bicu dok sam ziv pa taman da cete pocrkati svi! I moja je Crna Gora taman koliko i tvoja i tebi slicnih!

p.p.s. A taj popis koji pominjes upravo ti svedoci da su ljudi koji razmisljaju isto kao i ja osjetili potrebu da izadju sa tog puta kojim ti i drug Milika Ceko Dapcevic idete! Revolt je presudio da se oni koji se nekad s ponosom izjasnjavahu kao Crnogorci izjasne danas kao Srbi jer nisu htjeli u isti kos sa ovima sto iz koristi postadose Crnogorcima silnim!
    Last edited by Gile_sampion; 26-01-07 at 15:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ako uspijes da mi objasnis kako su ljudi sa prostora danasnje sjeverne Crne Gore mogli sebe nazivati Crnogorcima 1900. godine onda ces mozda uspjeti dobiti i Nobelovu nagradu iz Istorije ;D Ukoliko pricas o ljudima sa prostora nahija koji je manji od polovine danasnje teritorije CG onda tim ljudima kapa dolje Vazda su bili ono sto su im i djedovi bili i to sam postovao i postovacu zanavijek! Ja ti govorim o ovima tipa ovaj Ceko Dapcevic sto ga pomenu Bonja the Zmaj! Isti taj tip je organizaovao blokade u Pljevljima, pozivao na ubistva i protjerivanje Muslimana a danas je jedan od perjanica nezavisne CG sa istim tim pljevaljskim muslimanima... e vidis, ja nikad nisam bio na istom putu sa takvim covjekom, a ti velis da se on vratio na pravi put(pretpostavljam na isti kojim ti ides posto je za tebe to predpostavljam pravi put)... ja sam od takvih ledja okretao i te devedeset druge i sa takvim nikad istim putem necu moci... a ti nastavi, pa dokle stignete, zdravo vam bilo
    Nema potrebe da ja tebi ista dokazujem, ispred tebe je dokument pa ti sam vidi kako su se ljudi sa ovih prostora izjasnjavali. Ima jos dosta ovakvih dokumenata dje se na stotine nasih isto izjasnjavaju pa ako treba da ostavim linkove samo trazi.

Sto se sjeverne Crne Gore tice, ja sam sa Zabljaka, otac mi je Crnogorac, djed mi je bio Crnogorac. Baba mi je i dalje ziva (70 godina) i bas skorije pricah sa njom o ovome i kaze mi da je i ona ono sto su joj bili roditelji, odnosno Crnogorka.

Ne znam za toga Ceka Dapcevica, ali sudeci po tvom razmisljanju i gledanju na stvari bio si ti sa njim na isti put i to u ratu 90tih, kad ste se vjerovatno obojica zalagali za 'rat za mir'. Medjutim, razlika izmedju tebe i njega je sto je on, eto kakav je, shvatio da je to bila promasena politika a ti i dalje guslas po istom. Sam procijeni ko se vratio na pravi put, a ko se konstantno vrace unazad.

Ako uspijes da mi objasnis kako su ljudi sa prostora danasnje sjeverne Crne Gore mogli sebe nazivati Crnogorcima 1900. godine onda ces mozda uspjeti dobiti i Nobelovu nagradu iz Istorije
    Zasto bi mora objasnjavat? Oni su se tako izjasnjavali i to je fakat. Ako koza laze rog ne laze.

P.S. śever i jug se ne razlikuju ni po cemu. Sve nam je isto i plemenska organizacija i krvna osveta i nosnja i kapa i gusle i plemenske igre itd. itd. Po cemu bi recimo Crnogorci sa śevera bili blizi Srbima (s kojima nemaju nista zajednicko osim pravoslavlja) no Crnogorcima s juga?
    Last edited by Admiral Krsto Djurovic; 26-01-07 at 16:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nema potrebe da ja tebi ista dokazujem, ispred tebe je dokument pa ti sam vidi kako su se ljudi sa ovih prostora izjasnjavali. Ima jos dosta ovakvih dokumenata dje se na stotine nasih isto izjasnjavaju pa ako treba da ostavim linkove samo trazi.

Sto se sjeverne Crne Gore tice, ja sam sa Zabljaka, otac mi je Crnogorac, djed mi je bio Crnogorac. Baba mi je i dalje ziva (70 godina) i bas skorije pricah sa njom o ovome i kaze mi da je i ona ono sto su joj bili roditelji, odnosno Crnogorka.

Ne znam za toga Ceka Dapcevica, ali sudeci po tvom razmisljanju i gledanju na stvari bio si ti sa njim na isti put i to u ratu 90tih, kad ste se vjerovatno obojica zalagali za 'rat za mir'. Medjutim, razlika izmedju tebe i njega je sto je on, eto kakav je, shvatio da je to bila promasena politika a ti i dalje guslas po istom. Sam procijeni ko se vratio na pravi put, a ko se konstantno vrace unazad.
    Hahhahahahaah... ne znas ko je ali znas da je sa mnom bio na istom putu... e vidis rodjace - taj je shvatio samo da moze dobiti dobru kosacicu i nov traktor ako postane dobar Crnogorac... a pljevaljski Muslimani znaju ko im je tada prijatelj bilo... tebi se sigurno necu pravdati!!! I htio to da priznas ili ne - ti s tim covjekom danas ides istim putem... ja ne zasigurno! Nemas potrebe nista da mi dokazujes samo zato sto nemas nikakav dokaz a to je i logicno jer za to dokazi ne postoje... Baba ti je na Zabljaku Crnogorka zato sto se rodila posle te 1900-te a ljudi sa prostora Sjeverne CG nikad nisu bili dio drzave Crne Gore do zavrsetka Balkanskih ratova i pobjede nad Turcima! To ti je zvanicna istorija i tu sile nema da je mozes ti promjeniti! Mogli su biti Sandzaklije ali Crnogorci nikako! Osim ako su se doselili sa prostora nahija u te prostore...

p.s. na ovom dokumentu imas i Dalmatince? Izvini, jesu oni Hrvati? Mislim po toj tvojoj teoriji oni sa Hrvatima danasnjim nemaju bas nista...
    Last edited by Gile_sampion; 26-01-07 at 16:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hahhahahahaah... ne znas ko je ali znas da je sa mnom bio na istom putu... e vidis rodjace - taj je shvatio samo da moze dobiti dobru kosacicu i nov traktor ako postane dobar Crnogorac... a pljevaljski Muslimani znaju ko im je tada prijatelj bilo... tebi se sigurno necu pravdati!!! I htio to da priznas ili ne - ti s tim covjekom danas ides istim putem... ja ne zasigurno! Nemas potrebe nista da mi dokazujes samo zato sto nemas nikakav dokaz a to je i logicno jer za to dokazi ne postoje... Baba ti je na Zabljaku Crnogorka zato sto se rodila posle te 1900-te a ljudi sa prostora Sjeverne CG nikad nisu bili dio drzave Crne Gore do zavrsetka Balkanskih ratova i pobjede nad Turcima! To ti je zvanicna istorija i tu sile nema da je mozes ti promjeniti! Mogli su biti Sandzaklije ali Crnogorci nikako! Osim ako su se doselili sa prostora nahija u te prostore...
    Pa ne znam ja ko je, ali ti si opisao sto je radio i da je bio uz vladajucu garnituru koja je tada zastupala ideologiju koju ti i dan danas branis. Zbog toga ste i ti on nekad bili na istom putu. Ne pravi se mutav jer mi je tezina da crtam.

Nikad ja sa tim covjekom na isti put necu biti jer meni nije dovoljno da sam Crnogorac koji zivi u nezavisnoj drzavi koja grca u korupciji i kriminalu i kojoj nema vladavine prava. Medjutim, taj lik, kakav god da je, dosta je blizi pravom putu kojem Crna Gora treba da tezi od tebe koji jos zivi u ratu s' pocetka 90tih.

Kakav tebi dokaz treba? Vec sam ti iznio zvanicne dokumente kako su se nasi izjasnjavali i rekao ti sto su moji preci sa Zabljaka bili.
    Ne znam, bez jedino kad se vrnem u CG da se nadjemo nedje ja, ti i moja baba pa da se nedje uz pice ispricamo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa ne znam ja ko je, ali ti si opisao sto je radio i da je bio uz vladajucu garnituru koja je tada zastupala ideologiju koju ti i dan danas branis. Zbog toga ste i ti on nekad bili na istom putu. Ne pravi se mutav jer mi je tezina da crtam.

Nikad ja sa tim covjekom na isti put necu biti jer meni nije dovoljno da sam Crnogorac koji zivi u nezavisnoj drzavi koja grca u korupciji i kriminalu i kojoj nema vladavine prava. Medjutim, taj lik, kakav god da je, dosta je blizi pravom putu kojem Crna Gora treba da tezi od tebe koji jos zivi u ratu s' pocetka 90tih.

Kakav tebi dokaz treba? Vec sam ti iznio zvanicne dokumente kako su se nasi izjasnjavali i rekao ti sto su moji preci sa Zabljaka bili.
    Ne znam, bez jedino kad se vrnem u CG da se nadjemo nedje ja, ti i moja baba pa da se nedje uz pice ispricamo.
    Ti nadji dje sam ja podrzavao ratnu politiku i svaka ti cast... ako je to sto se osjecam Srbinom apriori znak za tebe da sam ja za rat i slicna sranja onda si u zescoj zabludi... mozda i u vecoj nego sto sam ja sam - ja sebe trenutno dozivljavam kao nesigurnog demokratu - nesigurnog iz razloga ludila, kradje i anarhije koja ovu nasu "demokratiju" prikazuje u svijetlu u kojem je ja ni u najludjem svijetlu nisam zamisljao... i zbog toga sam u magnovenju... ali za rat i slicna sranja... o ne... btw. ne rece mi za one dalmatince tamo sto pise u onom dokumentu... jesu oni Hrvati ili sta? p.s.
    Rodjo - ti si to sto si! Ne branim ti... pusti mene da budem ono sto jesam i posteno... moras shvatiti da su moj i tvoj put isti samo sto su nam uglovi gledanja razliciti... ja se nadam da ces mi pruziti ruku ako dje zapnem, ali me nemoj cerati da gledam stvari iz tvog ugla jer je to nemoguce

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pljevljaci imaju drukcije obicaje od Crnogoraca, osim ako ne mislis na Crnogorce koji su doselili u Pljevlja. Na Crnogorsku kapu nikad nije bilo 4 C prije 1918-e godine, a tada je bilo zabranjeno bilo sto drugo imat na kapu. Tako da je i moj djed sa sred Cetinja ima kapu sa 4 C. Jednom je reka da mu je zivotna zelja da ima upisano HI (Nikola Prvi) na kapu, ali je umro prije no sto se to ostvarilo.
    Pa otkud sad da imaju drugacije obicaje kad ti maloprije rece da nemaju... kako to sad ovo a sad ono... a ti si bio rodjen prije te 1918. i to sve znas da je tako bilo... aj ne bulazni zivota ti... i ko je to mogao mrkim Crnogorcima zabraniti nesto kad im turski pasa nije mogao dohakati... nemoj sad da pljujes na starine Crnogorske...

Page 6 of 7 FirstFirst ... 234567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)