Page 5 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 101 to 125 of 167

Thread: Crna Gora i Hrvatska

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne treba zaboravit da je Hrvatska bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Crnu Goru(http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign..._of_Montenegro).Odnosi treba da budu na naboljem mogucem nivou.Znam da postoje prepreke sto se tice Dubrovnika ali mislim da ce se to vremenom rijesiti.Pitanje granica je jako vazna.Medjunarodno pravo mora da se postuje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E Dušane, dao tebi Bog svake sreće i zdravlja...
    Dalmacijo more moje
    jedna duša-a nas dvoje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Neka nama svi susjedi budu kao Hrvatska i Crna Gora nikakvih briga nece imati.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by dubrovčanka View Post
    I JA VELIM
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Dušan je jedan običan srpski provokator koji je ljut i na Boga i na sve oko sebe. Kažu "rđavom kurcu i dlake smetaju".
    Dušane pomiri se s tim da ni Hrvatska ni Crna Gora više nisu vaše prćije i ako Bog da više nikad neće ni bit.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by shrek View Post
    Gile,

zasta oni Crnoj Gori da se izvinjavaju? Zato sto nas nijesu pustili da bez problema prodremo do Dubrovnika ili zato sto se nijesu sami postrojili i zamolili nas da ih redom strijeljamo ili zato sto nijesu sami zapalili svoje domove no smo mi morali da se mucimo?

Ne sprdaj se, taj dio istorije je najsramniji za Crnogorce i Crnu Goru i treba da smo manji od makovog zrna a ne mi njima da trazimo izvinjenje. Nijesu nam oni krivi sto vecina u tom periodu nije imala mozga u glavi i sto su pustili da ih ponese srpski nacional-sovinizam i da se sa njima diriguje iz Beograda. No dobro je da su se i sad osvjestili, bolje ikad no nikad.

I jos nesto, ako si Srbin nemoj da govoris u ime Crnogoraca.
    Kapu skidam na tim riječima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tebi takođe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Braco,ja ti velim samo da se mi sad ka k**** izvinjavamo svima,a dobrovoljnjo se islo na Dubrovnik.I sad ih je sve neko cera da idu.A da je vlast u CG bila za to da se ide JES i nema tu sad sto da se krije.Isti ti koji su trcali sad da se klanjaju su isli i lozili narod da se ide u RAT ZA MIR...Sjetimo se izjave ex prermijera " zbog sahovnice i sah mrzim ".Shvatas,o cemu se radi?I meni su poginuli dobri prijatelji i na jednoj i na drugoj strani...Rat je taj bio glupost...Kakvi ce biti odnosi izmedju MNE i CRO zavisi od naroda a ne od politicara.Vidis da kako prolaze naasi koji idu po Dalmaciji,a vidis da Hrvate niko ne dira po CG...A sto se tice kradja po Du ratistu samo jedna slika iz mog zivota.Kad je bio popis stanovnistva radili smo jedan reon u HN,i ulazimo u stan kod coeka,kad brate radni sto ruzino drvo ono masivno,i na prednju stranu mali grb Libertas,u dnevnu isto komoda sa istim grbom.I pitam ga okle mu to.Veli uspomena iz Dubrovnika.

Sto se Bonje tice...Vidji brate,meni ovaj dusanp izgleda ka da je iz SNS.Da nije ovo oni Dedeic?
    Ja i ti cijelo vrijeme o istom pričamo a nikako da se nađemo
    Gledaj, griješilo se. Narod je tu najmanje kriv iako je sebi dozvolio da ga zavede jedna minorna manjina.
    Ja ne znam što se događa Crnogorcima po Dalmaciji ali znam da nikad nijednog nisam poprijeko pogledao. Međutim ima ljudi i bit će ih još neko vrijeme koji će i dalje gledat poprijeko svakog Crnogorca, iako je on možda čak i Hrvat, jer pala je krv a to se teško zaboravlja.
    Neću ponavljat da sam i ja imao neugodnosti dva od tri puta koliko sam bio u HN. I ja sam se s tim pomirio i znam da će toga bit i ubuduće, ali ja zbog toga neću prestati ići u Crnu Goru. Nažalost, Herceg Novi mi je zasad jedini grad u koji sam išao nakon rata. Imam želju obići i Cetinje, Rijeku Crnojevića i Podgoricu i vidjeti neke moje stare prijatelje. Nadam se uskoro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Dušan je jedan običan srpski provokator koji je ljut i na Boga i na sve oko sebe. Kažu "rđavom kurcu i dlake smetaju".
    Dušane pomiri se s tim da ni Hrvatska ni Crna Gora više nisu vaše prćije i ako Bog da više nikad neće ni bit.
    Izgleda da je srpska provokacija ako se iznesu fakti koji su opštepoznati.
    Mora da sam ja izmislio da je Krajina bila demilitarizovana zona pod upravom OUN,da je Hrvatska napala tu zonu i isterala četvrt miliona Srba i popalila desetine hiljada kuća i drugih objekata.
    Možda su sve to izmišljotine velikosrpskih provokatora.
    Možda je prava istina da su 1995 Srbima u Hrvatskoj dojadile i dosadile njihove kuće i zemlja i da su bez ikakvog pritiska i progona odlučili da se isele u Srbiju.
    A Hrvatska Vojska je bila prinuđena da spali desetine hiljada stambenih objekata jer su bili izgrađeni bez građevinskih dozvola,odnosno morali su da naprave malo reda u urbanističkom haosu koji su im Srbi napravili.
    Da li je ovako bolje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Aooo ljudi, odje nije rijec o Srpsko-Hrvatskim odnosima vec o Crnogorsko-Hrvatskim odnosima i s' toga ne znam zasto ulazite u ove price.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by dusanp View Post
    Izgleda da je srpska provokacija ako se iznesu fakti koji su opštepoznati.
    Mora da sam ja izmislio da je Krajina bila demilitarizovana zona pod upravom OUN,da je Hrvatska napala tu zonu i isterala četvrt miliona Srba i popalila desetine hiljada kuća i drugih objekata.
    Možda su sve to izmišljotine velikosrpskih provokatora.
    Možda je prava istina da su 1995 Srbima u Hrvatskoj dojadile i dosadile njihove kuće i zemlja i da su bez ikakvog pritiska i progona odlučili da se isele u Srbiju.
    A Hrvatska Vojska je bila prinuđena da spali desetine hiljada stambenih objekata jer su bili izgrađeni bez građevinskih dozvola,odnosno morali su da naprave malo reda u urbanističkom haosu koji su im Srbi napravili.
    Da li je ovako bolje?
    Kako brzo skoci na '95 godinu? Kako zaboravi sve do tada a? Kao sto Shrek rece, rijec je o crnogorsko - hrvtaskim odnosima, tako da pricu ostavi za neki drugi forum
    Dobro je da nas puste nakon svega nos promolit preko Debelog brijega. Ja nijesam za nikakvu vrstu primitivizma, lomljave auta, ruzne rijeci i srednje prste ali shvatite da ima onih kojima je izgorela imovina koja je cio zivot stvarana, ima onih koji su ostali bez najblizih....Treba to razumjeti, i zastidjeti se svega sto je bilo. Ja cesto odem u Du, i licno niti jedan problem nijesam imala.
    I najbitnije u svemu se ne smije zaboraviti: Mi smo bili agresori a oni su se branili na svojoj teritoriji.
    Smatram da se ovo nikada nece zaboraviti ali da odnosi lagano idu naprijed.
    Moraju ici zarad buducih narastaja koji ce uvijek zivjeti jedni uz druge i koje treba osloboditi tereta proslosti.
    Zato strpljivo naprijed u izgradnju dobrih odnosa

Shrek, potpisujem svaki tvoj komentar odje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mi Hrvati smo krivi samo zato što smo htjeli samostalnu državu na koju smo imali pravo. Mi Hrvati smo krivi samo zato što nam je dosadilo da se Beograd gradi i uređuje sa novcem koji je pristizao iz Dalmacije(turizam). Zapravo, naša najveća greška, je što smo Srbe primili kad su ih Turci protjerali. Od tada se taj narod naselio na prostorima tzv. Krajine. Istina, ti Srbi su nam zbog tog gostoprimstva čuvali granicu (granica= krajina, od tu im naziv krajišni Srbi) i zamislite, oni odmah taj kraj svojataju. To može samo srpska arogancija. Nečuveno. Daš im prst, a oni bi cijelu ruku.
    Znam da i sa nše strane je bilo zločina i njima se treba suditi. Vrijeme oprosta još neće doći, jer se još krv nije osušila. Kako majka, koja je izgubila sva tri sina može oprostiti? Ja mogu, ali ona ne. Razumite je.
    Neka cura se žali na pokazivanje prsta pri učasku u Dubrovnik. Što mislite, kako je kad vam lete granate oko glave? Kako je čuti majčin plač koja je upravo izgubila sina? Kako je gledati u vrata iščekujći prljavog bradonju sa nožem u ruci koji će vam majci rasparati utrobu dok si rekao keks? I onda se čudite pokazivanju prsta? Znam to nije u redu i ja to nebi nikad napravio, ali što ako je taj momak izgubio kuću u ratu ili još gore, nekog bližnjeg svoga? Takve slučajeve ostavimo na miru.
    Drago mi je zbog Crne Gore. Lijepo je što su se ispričali i većina hrvata je to lijepo dočekala. Mi Hrvati nismo plači- pizde. Mi opraštamo i eto, ja se nadam da ću sa nekim crnogorcem uskoro popiti kavu na trogirskoj rivi pričajući o nekim ljepšim temama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Htio bih reći, da sam ugodno iznenađen sa načinom razmišljanja crnogoraca. Bravo i svaka čast. Jako ste objektivni, dok za Srbe to nije slučaj. Njihova nesnošljiva arogancija vlada njihovim mozgovima već jako dugo. Čast izuzecima. Crna Gora i Hrvatska će izgraditi dobre odnose vrlo brzo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Kako brzo skoci na '95 godinu? Kako zaboravi sve do tada a? Kao sto Shrek rece, rijec je o crnogorsko - hrvtaskim odnosima, tako da pricu ostavi za neki drugi forum
    Dobro je da nas puste nakon svega nos promolit preko Debelog brijega. Ja nijesam za nikakvu vrstu primitivizma, lomljave auta, ruzne rijeci i srednje prste ali shvatite da ima onih kojima je izgorela imovina koja je cio zivot stvarana, ima onih koji su ostali bez najblizih....Treba to razumjeti, i zastidjeti se svega sto je bilo. Ja cesto odem u Du, i licno niti jedan problem nijesam imala.
    I najbitnije u svemu se ne smije zaboraviti: Mi smo bili agresori a oni su se branili na svojoj teritoriji.
    Smatram da se ovo nikada nece zaboraviti ali da odnosi lagano idu naprijed.
    Moraju ici zarad buducih narastaja koji ce uvijek zivjeti jedni uz druge i koje treba osloboditi tereta proslosti.
    Zato strpljivo naprijed u izgradnju dobrih odnosa

Shrek, potpisujem svaki tvoj komentar odje
    Montenegrina kad dođem u HN ja tebi plaćam kavu, a ti ćeš meni na Stradunu u Dubrovniku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kairos View Post
    Htio bih reći, da sam ugodno iznenađen sa načinom razmišljanja crnogoraca. Bravo i svaka čast. Jako ste objektivni, dok za Srbe to nije slučaj. Njihova nesnošljiva arogancija vlada njihovim mozgovima već jako dugo. Čast izuzecima. Crna Gora i Hrvatska će izgraditi dobre odnose vrlo brzo.
    Pusti Srbe. Htjeli su veliku srbiju dobili su *****. Žao mi je Crnogoraca što su kasnije od svih nas ostalih shvatili da se sa Srbijom vraćaju u 19. stoljeće, ali eto, nikad nije kasno. Shvatili su i oni da ih je Srbija kočila i unazađivala. Opet govorim nažalost malo kasno, a sve zbog toga napada na Hrvatsku i moj Grad te zbog mješanja u rat koji nikako i po ničemu nije bio njihov, ali mi smo naučeni i odgajani da praštamo. Možda malo sporije zaboravljamo ali ipak praštamo. Lijepo je čuti sve ove ljude koji se izvinjavaju jer bit svega je shvatiti svoje pogreške i ispričati se za njih. Isprika je bilo dovoljno, ajmo sad gradit odnose. Ajmo okrenut janje na debelom brijegu. Ja donosim janje a vi ponesite Nikšićko pivo i to ne samo jednu gajbu. Neka bude toga malo više
    Last edited by bracodubrovnik; 20-01-07 at 20:37.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Montenegrina kad dođem u HN ja tebi plaćam kavu, a ti ćeš meni na Stradunu u Dubrovniku.
    je li to zato sto je kafa jeftinija u Novi pa da bolje prodjes? Salim se naravno.
    Dogovoreno, ali obecaj mi da ces me povesti da obidjem zidine Staroga grada, nikad nijesam A ja tebe vodim na Shkver...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    je li to zato sto je kafa jeftinija u Novi pa da bolje prodjes? Salim se naravno.
    Dogovoreno, ali obecaj mi da ces me povesti da obidjem zidine Staroga grada, nikad nijesam A ja tebe vodim na Shkver...

Eh, onda ja plaćam obje kave a zidine ću ti pokazat uzduž i poprijeko iako sam i ja samo dva puta bio gore . Ima tu puno za hodanje a najbolje je u proljeće kad nisu velike vrućine. Eto sve smo dogovorili
    p.s. ponesi mi jednu Nikšićku
    Last edited by bracodubrovnik; 20-01-07 at 20:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dusanp View Post

Počeli su "odmah"da svojataju taj kraj jedno 500 godina posle naseljavanja.To je pola milenijuma.
    Da, ali svojataju nešto što se nalazi u tuđem teritoriju. Republika Hrvatska je bila jasno omeđena i na karti Jugoslavije. 1990. godine na demokratskim izborima građani tada socijalističke RH su se preko 90% izjasnili za samostalnost. U čemu je problem? Mi smao imali PRAVO na državu i nitko nam to nije mogao osporiti. Srbi su imali sasvim druge planove.
    Po tvojoj logici, Toronto bi trebao uskoro postati djelom hrvatske, jer jako puno hrvata živi u tom gradu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Angry

Ljudi ko šiša Dušana i njegove fobije da će srbija biti mala (kuđ manja no što jeste sa tendencilom opadanja kvadratvih metara).

Nije u pitanju jel se agitatori bune jer nisu platu zaradili. Imali su uspijeha u ono doba danas ih niko ni ne sluša no samo se nekakvi inat protiv njih radja.

Dubrovnik je platio danak izdaje 1571 (Lepant bio vazda upamćen i do 1992 na sramotu Dubrovniku) godine kada su trgovci iz tog grada prodali dušu za pare turcima i hrišćanskoj armadi.

Crnogorci imaše to prokletstvo na glavi svojoj (istraga ******** koju Njegoš nesretno slavno opisa slaveći ubicu Danila) da su morali divljački krenut u naplatu kao ruka staroga zavijeta i biše postidjeni kao filistejci jer ih to sljedovaše što biše tudji na tudjm.

Niste vi Dubrovčani pred bogom čisti kao ni Crnogorci. On reče da naplata ide i u 7deseto koljeno.

No čini se da se dug platio uz velju krv.

I da je stvar izravnana.

Biskup plati svoj posjet Dubrovniku jer ljudi još ne vidješe da kraj glupostima dodje na kraju.

Tako nam bog pomogo zbunjenima.

Ovo ko da Mabus ili ihtus napisa a ne Funestis.

Od vas ljudi zavisi koliko Čojstva imate. Osnovna razlika živine i čovijeka.

Stefan Mitrov Ljubiša reče

Hrabrost, Branit sebe od drugih.
    Čojstvo, branit druge od sebe,

Bi on Crnogorac, a zna se jedva potpisat, a napisa knjigu koju je diktira (primjeri čojstva i junaštva) i bi veći čovijek od svih.

Jer zna je preć i oprostit.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Ljudi ko šiša Dušana i njegove fobije da će srbija biti mala (kuđ manja no što jeste sa tendencilom opadanja kvadratvih metara).

Nije u pitanju jel se agitatori bune jer nisu platu zaradili. Imali su uspijeha u ono doba danas ih niko ni ne sluša no samo se nekakvi inat protiv njih radja.

Dubrovnik je platio danak izdaje 1571 (Lepant bio vazda upamćen i do 1992 na sramotu Dubrovniku) godine kada su trgovci iz tog grada prodali dušu za pare turcima i hrišćanskoj armadi.

Crnogorci imaše to prokletstvo na glavi svojoj (istraga ******** koju Njegoš nesretno slavno opisa slaveći ubicu Danila) da su morali divljački krenut u naplatu kao ruka staroga zavijeta i biše postidjeni kao filistejci jer ih to sljedovaše što biše tudji na tudjm.

Niste vi Dubrovčani pred bogom čisti kao ni Crnogorci. On reče da naplata ide i u 7deseto koljeno.

No čini se da se dug platio uz velju krv.

I da je stvar izravnana.

Biskup plati svoj posjet Dubrovniku jer ljudi još ne vidješe da kraj glupostima dodje na kraju.

Tako nam bog pomogo zbunjenima.

Ovo ko da Mabus ili ihtus napisa a ne Funestis.

Od vas ljudi zavisi koliko Čojstva imate. Osnovna razlika živine i čovijeka.

Stefan Mitrov Ljubiša reče

Hrabrost, Branit sebe od drugih.
    Čojstvo, branit druge od sebe,

Bi on Crnogorac, a zna se jedva potpisat, a napisa knjigu koju je diktira (primjeri čojstva i junaštva) i bi veći čovijek od svih.

Jer zna je preć i oprostit.

Koliko kontradikcija. Znači, Dubrovnik je platio danak za nepravdu učinjenu 1571. , pa su sad Crna Gora i Dubrovnik poravnati. Poslije toga pričaš o oprostu i citiraš mudre izreke. Dakle, tako (po tvom razmišljaju) crnogorci praštaju. Pamte 500 godina, pa vrate. I sad smo kvit. Tek tako. Dok si rekao keks.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Шта бре?! Ко бре?! Генерале - дејствуј!!! :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koliko kontradikcija. Znači, Dubrovnik je platio danak za nepravdu učinjenu 1571. , pa su sad Crna Gora i Dubrovnik poravnati. Poslije toga pričaš o oprostu i citiraš mudre izreke. Dakle, tako (po tvom razmišljaju) crnogorci praštaju. Pamte 500 godina, pa vrate. I sad smo kvit. Tek tako. Dok si rekao keks.
    Htijedoh reći da sve se nekako ravna, Dubovčani su platili zle pare (možda od tada), a Crnogorci izgubiše čast koju ničim zasslužiše (uglavnom samohvalom), tako da danas su i jedni i drugi na nuli jedni pošteno da zarade i vidaju rane, a drugi da pošteno vrate svoju čast.

Treba razmišljati na nekoliko nivoa, nisu se godine završile 1991 niti su počele 1991 i u svemu leži jedna čudna pravda koliko god se to nekome ne svidjalo.

Dobro i zlo se prepliću i bore za prevlast u svakom trenutku.

Zaboravljati se ne smije (tako se i ta davna 1571 nije zaboravila kao ni istraga ******** pa neće ni sramni rat za mir) ali je više došlo vrijeme da se okrene list i da dobri ljudi kao Ilija Janić ne doživljavaju idiotarije po (kobajagi) kulturnom Dubrovniku.

Jeste kontradiktornosti ali samo za one koji čitaju ne shvatajući što ustvari piše (a možda i ne žele shvatiti jer je lakše mrzjeti pa je svaki izgovor dobar da se čini zlo pa i nekom ko nema veze sa tim).

Zlo u svim pravcima ide i jedini način je da se zmiji otkine glava. Došlo je vrijeme na Dubrovčane da to urade kad nisu mogli Crnogorci jer im čojstvo zakaza.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Htijedoh reći da sve se nekako ravna, Dubovčani su platili zle pare (možda od tada), a Crnogorci izgubiše čast koju ničim zasslužiše (uglavnom samohvalom), tako da danas su i jedni i drugi na nuli jedni pošteno da zarade i vidaju rane, a drugi da pošteno vrate svoju čast.

Treba razmišljati na nekoliko nivoa, nisu se godine završile 1991 niti su počele 1991 i u svemu leži jedna čudna pravda koliko god se to nekome ne svidjalo.

Dobro i zlo se prepliću i bore za prevlast u svakom trenutku.

Zaboravljati se ne smije (tako se i ta davna 1571 nije zaboravila kao ni istraga ******** pa neće ni sramni rat za mir) ali je više došlo vrijeme da se okrene list i da dobri ljudi kao Ilija Janić ne doživljavaju idiotarije po (kobajagi) kulturnom Dubrovniku.

Jeste kontradiktornosti ali samo za one koji čitaju ne shvatajući što ustvari piše (a možda i ne žele shvatiti jer je lakše mrzjeti pa je svaki izgovor dobar da se čini zlo pa i nekom ko nema veze sa tim).

Zlo u svim pravcima ide i jedini način je da se zmiji otkine glava. Došlo je vrijeme na Dubrovčane da to urade kad nisu mogli Crnogorci jer im čojstvo zakaza.
    Ni ja te nisam baš najbolje razumio. Što to znači, Crnogorci pamte 500 godina pa vrate. Znači li to da i mi moramo 500 godina pamtit? Neće ići. I ko je Ilija Janić? Kakve je idiotarije doživio? I šta sam ja Bogu skrivio da ja doživljavam idiotarije po HN? Ako je Janić i doživio nešto (ja neznam ko je on i šta mu se desilo) to je doživio jer još ima ljudi koji ne praštaju a zna se što ne praštaju (ali ipak su idioti), ali zašto sam ja to doživio u HN? Jesam li ja napadao HN pa da me napada gomila ljudi? Ali vidiš, mene to ne jebe. Ja ću opet dole, međutim doživim li više ikad neugodnost zato što sam Hrvat iz Dubrovnika e jebiga prijatelju, šta bi ja trebao napravit? Gledat kako mene dole tuku, a ovdje se klanjat svakoj CG tablici. Sve ima svoje granice. Svaka čast na isprikama i na svemu ostalom ali pogledaj prvo svoje dvorište a onda pričaj o tuđem.
    I dalje sam za mir, toleranciju, suživot i druženje ali *****u, okrenite i vi list. Otkinut ćemo mi glavu zmiji ali i vi imate svoju zmiju koja još grize. I shvati da živimo u 21. a ne u 16. stoljeću.
    Last edited by bracodubrovnik; 21-01-07 at 13:21.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Zapravo, naša najveća greška, je što smo Srbe primili kad su ih Turci protjerali. Od tada se taj narod naselio na prostorima tzv. Krajine. Istina, ti Srbi su nam zbog tog gostoprimstva čuvali granicu (granica= krajina, od tu im naziv krajišni Srbi) i zamislite, oni odmah taj kraj svojataju. To može samo srpska arogancija. Nečuveno. Daš im prst, a oni bi cijelu ruku.
    Z
    Batice, nisi ti nikog primio, a još manje si nekom dao. Ti ljudi su bili tvoji sugrađani, ne moji. Ali teraj dalje kako su te naučili, daleko ti lepa kuća.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Ssinu Kairos je u pravu. Srbi su naseljeni u Vojnoj kraini kao vojnici koji su branili Austriju i Mađarsku u slučaju napada Turaka. Oni su zapravo bili plaćeni stajaći granični odredi. I ništa više i to zadnjih 100-200 godina. A to što se vizantijske crkve proglašavaju srpskim kako bi se opravdalo tobožnje pravo na tuđe zajebi. Tako ste i dobili.

Page 5 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)