Quote Originally Posted by SKOJ View Post
Ne mozes mene optuzivati za zamjenu teza pa onda odjednom preskociti sa Braticke na (kandidata za) ministarku zdravlja. Pricamo li o prvoj ili drugoj?

O prvoj se ocigledno radi o kampanji koja postaje vrlo licna, gdje se prvo njena vjerska pripadnost (tj njeno citanje pjesme o smrti njenog vjerskog poglavara) koristilo kao nekakav diskvalifikujuci faktor.

Sad se kopaju i distribuiraju njene fotke u kostimu (valjda je kupanje u kostimu takodje diskvalfikuje kao kandidata za ministra). Onda se nalaze stare objave koje se pazljivo isijeku da bi se postigao zeljeni propagandni efekat.

Uporedbe radi, nasi mediji bi slavili Bosnjaka koji kaze "ja sam bosnjacki nacionalista, ali – ili upravo zato – bih životom branio jednog Lazara". Kad etnicka Srpkinja to isto kaze odjednom to postaje materijal za medijsku histeriju na regionalnim televizijama.

Nisam tu previse emocionalno angazovan, na nekom sustinskom nivou meni ne polazi za rukom da shvatim vjernike, ali je gadno gledati takvu primjenu dvostrukih standarda sa pozicija nekakve licemjerne odbrane gradjanskog drustva.
Vala toliko pominjete te slike u kupaćem da sam se zainteresovao.

@Dejan ?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk