Originally Posted by
ASC
90 od 100 da ih završi u prdekanu, onih preostalih 10 će da viču da su ovo bili pojedinci.
Pravosnažno osuđeni za korupciju su 2 gradonačelnika Budve (Rajko Kuljača i Lazar Rađenović), gradonačelnik Bara (Žarko Pavićević) i gradonačelnik Nikšića (Nebojša Radojičić), svi sa svojim mrežama saradnika.
Gradonačelnik Berana, Vuka Golubović, je par puta hapšen i protiv njega je podignuta optužnica i vodi se postupak.
Bivši gradonačelnik Kolašina Mileta Bulatović je bio pod istragom ali nije osuđen. (to je jedan od onih što je u restoranu napravio ceh od 10,000 ojra za jedno veče)
Protiv gradonačelnika Pljevalja Filipa Vukovića, služba za unutrašnju reviziju je pokretala istragu pod sumnjom da je oštetio opštinski budžet za 3 miliona eura, mada ništa nije izašlo iz toga po ovome što sam našao.
To je inače tip za koga se priča da je 1992. godine bio na Čekovim barikadama, a koji je 2011. rekao na televiziji "Kako ću ja znati gdje je Šarić? A i da znam ne bih rekao. Šarić je moj sugrađanin. Nikada ne bih rekao"
Miomir Mugoša, bivši gradonačelnik Podgorice, je pod istragom.
Da su ovakvi poput holiday-a, koji grinja po cijeli dan na novu kotorsku vlast, tako obzervativni i kritički nastrojeni unutar sopstvene partije, možda ne bismo imali ovakve situacije da se pljačkaju stotine miliona eura narodnih para.
Ali se tamo po partijskim sastancima klima glavom i uvlači u prkno višima po funkciji.
Zato Sveta Marovića, drugog čovjeka partije, SDT tereti za štetu od 100 miliona eura (dokazivih, a procjene SDT-a se kreću preko 200 miliona eura), pri čemu Sveto odlazi na vremenski neodređeno "liječenje depresije" u Beograd i uzima državljanstvo Srbije.
Za 200 miliona eura, na primjer, bi mogao da se izgradi i opremi novi klinički centar te renovira i sredi ovaj stari, pa da možda mrdnemo sa dna ljestvice zdravstvenih sistema u Evropi.
To su stvari koje gubimo. Korupcija odnosi živote.
Ne direktno, ali je sasvim izvjesna poslijedica da veći broj ljudi umire zbog nekvalitetnog zdravstvenog sistema.
Povrh toga, znatan dio stanovništva iseljava zbog lošeg životnog standarda.
Prošlo je 12 godina od kako smo se osamostalili, i te godine su prilično loše iskorištene u pogledu privrednog razvoja države i jačanja ekonomije.
Koliko li su druge neistražene afere odnijele novca, i đe bismo bili da je država vođena od strane moralno i etički odgovornih ljudi, ko zna.
Bookmarks