Page 121 of 214 FirstFirst ... 2171111117118119120121122123124125131171 ... LastLast
Results 3,001 to 3,025 of 5331

Thread: Novi sastav Vlade Crne Gore-diskusija

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Vidim da se ova info pojavila u medijima, pa rekoh da se nadovežem na pređašnje komentare:

Prvo, Vesna Bratić nije samo profesorica engleskog, već prvenstveno profesorica engleske i američke književnosti - sa doktoratom iz oblasti američke drame, i magistraturom iz oblasti američke i srpske knjižvenosti.

Drugo, ima više objavljenih radova u relevantnim naučnim časopisima nego pola Univerziteta Crne Gore, a za razliku od pojedinih kolega, ne dopisuje se na radove nego ih stvarno piše, često u koautorstvu: https://scholar.google.com/citations...M0sAAAAJ&hl=en

Treće, kao nastavnik je prošla kroz sve nivoe obrazovanja, počev od škole, preko stručnog obrazovanja do univerziteta, prvo kao dugogodišnji asistent, a onda i kao profesor u zvanju.

Četvrto, poslije šarenolikih izleta sa ministrima prosvjete, nauke i kulture (čast poznatim izuzecima), ovo bi bilo odlično rješenje, ako se ispostavi kao tačno.

Osobu sa tako raznovrsnim referencama je izuzetno teško naći u Crnoj Gori, a da u svakoj od predloženih oblasti (obraovanje, nauka, kultura) bilježi izvrsne rezultate.

Da ima osoba koje bi možda bolje obavljale taj posao, vjerovatno ima - ali kao što sam više puta istakao, stručnih ljudi čiste biografije u maloj Crnoj Gori je vrlo, vrlo malo.
    Last edited by Viscount; 03-11-20 at 21:02.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.standard.co.me/politika/...revara-biraca/

ima li Medu ko da nije za DPS a da je kandidat za ministra? zato su Manda i on oličenje poštenja
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Vidim da se ova info pojavila u medijima, pa rekoh da se nadovežem na pređašnje komentare:

Prvo, Vesna Bratić nije samo profesorica engleskog, već prvenstveno profesorica engleske i američke književnosti - sa doktoratom iz oblasti američke drame, i magistraturom iz oblasti američke i srpske knjižvenosti.

Drugo, ima više objavljenih radova u relevantnim naučnim časopisima nego pola Univerziteta Crne Gore, a za razliku od pojedinih kolega, ne dopisuje se na radove nego ih stvarno piše, često u koautorstvu: https://scholar.google.com/citations...M0sAAAAJ&hl=en

Treće, kao nastavnik je prošla kroz sve nivoe obrazovanja, počev od škole, preko stručnog obrazovanja do univerziteta, prvo kao dugogodišnji asistent, a onda i kao profesor u zvanju.

Četvrto, poslije šarenolikih izleta sa ministrima prosvjete, nauke i kulture (čast poznatim izuzecima), ovo bi bilo odlično rješenje, ako se ispostavi kao tačno.

Osobu sa tako raznovrsnim referencama je izuzetno teško naći u Crnoj Gori, a da u svakoj od predloženih oblasti (obraovanje, nauka, kultura) bilježi izvrsne rezultate.

Da ima osoba koje bi možda bolje obavljale taj posao, vjerovatno ima - ali kao što sam više puta istakao, stručnih ljudi čiste biografije u maloj Crnoj Gori je vrlo, vrlo malo.
    Ma Aleksandar Bogdanović sa Megatrendom je bio ministar, ovo sad što predlažu ništa ne valja

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

5. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Ima li još kakvih tipova ko bi mogao biti ministar? Moj tip za ministarstvo pravde je Vladimir Leposavić. Kreće se u tim crkvenim krugovina a čini mi se da trenutno nema angažmana.
    Što se Vesne tiče, predavala mi je engleski na ETFu i nije bila loša ni kao prof ni kao čojak, ne znam je li se što promijenila...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by 17.posa View Post
    To sto je plagijatorka bila ministarka nas je i dovela do ovoga đe smo, da se sve može odbraniti i opravdati.
    Nego pričam o konkretnom rješenju za konkretno mjesto i vidim tu problem. Interesuje me mišljenje URE. Mišljenje DFa i demokrata me ne interesuje.
    Od kakvog je znacaja sta URA misli? Potpisali su, kao i ostali, da ce prihvatiti sta god Krivokapic izabere.

URA-ino je da nadju kandidate za sefa policije i ANB koje ce ostali da prihvate.

8. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ma Aleksandar Bogdanović sa Megatrendom je bio ministar, ovo sad što predlažu ništa ne valja

I Radmila Vojvodic s FDU rektorka. I Migo ministar prosvjete. I Bošnjačka stranka u svojim redovima eksperte za sve živo. I sto bi rekli još ,mali milion primjera’. Došli smo do toga da sve može.

Ali je li tebi ok da neko ko se rodio u bih, tamo završio osnovnu i srednju školu, vodi odje prosvjetu i kulturu?
    Sto se tiče nauke, ne bi mi ga tu niko s društvenih nauka primirisao. Tu sam možda ekstreman priznajem
    Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...

Mene su od (inace odlicnih) strucnih kvalifikacije vise impresionirale njene organizacione sposobnosti. To ce ministarki vise trebati.

Nazalost, tesko se mozemo nadati da vlada moze imati vise od 2-3 ovako dobra ministra.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by B3lv3d3r View Post
    Ima li još kakvih tipova ko bi mogao biti ministar? Moj tip za ministarstvo pravde je Vladimir Leposavić. Kreće se u tim crkvenim krugovina a čini mi se da trenutno nema angažmana.
    Što se Vesne tiče, predavala mi je engleski na ETFu i nije bila loša ni kao prof ni kao čojak, ne znam je li se što promijenila...
    Pominjali su onog Milana Markovića za poljoprivredu https://www.ucg.ac.me/radnik/290089-milan-markovic

Mislim da su Spaić i Radenović još uvijek u opticaju za finansije/ekonomiju.

Pretpostavljam da je i Grahovac za odbranu.

Najviše bih volio kad bi neko uspio da ubijedi Marka Nicovića da preuzme MUP. To bi baš bilo zvek.

Ne znam za tog Leposavića, mislim da je i Dragan Šoć dobar kandidat za ministra pravde.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

I Radmila Vojvodic s FDU rektorka. I Migo ministar prosvjete. I Bošnjačka stranka u svojim redovima eksperte za sve živo. I sto bi rekli još ,mali milion primjera’. Došli smo do toga da sve može.

Ali je li tebi ok da neko ko se rodio u bih, tamo završio osnovnu i srednju školu, vodi odje prosvjetu i kulturu?
    Sto se tiče nauke, ne bi mi ga tu niko s društvenih nauka primirisao. Tu sam možda ekstreman priznajem
    A što da ne.... Poslije Miga i Bogdanovića ovo je vasiona što se tiče struke.

Zar nisu Raško Konjević i Pažin rođeni u BiH??

Kakve to veze ima ako je neko ok što se tiče znanja i ima jake organizacione sposobnosti ko što veli @SKOJ

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Vrlo Humanističke nauke su žestoko potcijenjene, naročito na ovim prostorima. One pružaju znanja i vještine koje se često ne mogu izmjeriti ili opipati.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

14. The Following User Says Thank You to Viscount For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

Vrlo Humanističke nauke su žestoko potcijenjene, naročito na ovim prostorima. One pružaju znanja i vještine koje se često ne mogu izmjeriti ili opipati.
    Pola mi se prašta Mada ne mijenjam stav, za sad

16. The Following User Says Thank You to 17.posa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

A što da ne.... Poslije Miga i Bogdanovića ovo je vasiona što se tiče struke.

Zar nisu Raško Konjević i Pažin rođeni u BiH??

Kakve to veze ima ako je neko ok što se tiče znanja i ima jake organizacione sposobnosti ko što veli @SKOJ

Vidi meni je problem sto je to prosvjeta i kultura, a ne sto je ministarka.

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Mr Jakov Milatović - ekonomija

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Mr Jakov Milatović - ekonomija
    Uh...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Vidi meni je problem sto je to prosvjeta i kultura, a ne sto je ministarka.
    Sta bi sa ekspertskim znanjem ili makar referencama koje sugerisu da ga ima.
    Pitah te vec pa si dao jedan odgovor, sad pokusavas da uvijas pisanje a sustina je jednostavna.
    Dje da srpkinja iz trebinja uci crnogorsku djecu istoriji, jeziki i kulturi. Taj pateticni pokusaj da prikazes kako nauku ne moze da vodi neko sa drustvenih smjerova je smijesan. Nego znas da ce oni histericni sovinisticki direktori skola, sa jako problematicnim pisanijama po FB da odu, pa ce crnogorska djeca biti suptilno posrbljena kroz osnovnoskolsko obrazovanje
    Jesam li blizu? Retoricko pitanje.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 04-11-20 at 06:28.

21. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Uh...
    Oksvord, EBRD u Londonu pa kancelarija za balkan u Podgorici. Znam da je skoro zavrsio, nisam ni ja nesto odusevljen tekstovima koje je pisao, ali me zanima sad sta je iza tog Uh...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Oksvord, EBRD u Londonu pa kancelarija za balkan u Podgorici. Znam da je skoro zavrsio, nisam ni ja nesto odusevljen tekstovima koje je pisao, ali me zanima sad sta je iza tog Uh...

Ne fali mu nista kao strucnjaku, svakako. Ljudi koji ga znaju kazu da je licnost sa kojom je tesko saradjivati. Mozda bi valjalo i da je malo drustveno snalazljiviji, mada to nije osobina koja je primarna za ministra finansija.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne fali mu nista kao strucnjaku, svakako. Ljudi koji ga znaju kazu da je licnost sa kojom je tesko saradjivati. Mozda bi valjalo i da je malo drustveno snalazljiviji, mada to nije osobina koja je primarna za ministra finansija.
    Nisu finansije nego ekonomija. Makar tako pročitah ovo što je @Stradivari napisao

Last edited by kimmi; 04-11-20 at 08:14.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

očekujem Medovu reakciju u stilu - još jedan siguran glasač DPSa

Tapatalk

26. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Predlazem da se ovdje salju CV svih kandidata za ministre, jer ko bolje zna od nas ko je strucan a ko ne, i je li ko tezina za saradnju ili nije...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Nisu finansije nego ekonomija. Makar tako pročitah ovo što je @Stradivari napisao

Lapsus, izvini, znam da su Krivokapicu finansije najvazniji resor.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...lanickih-lista

Mandatar za sastavljanje Vlade Zdravko Krivokapić potvrdio je Danu da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista.

On je, kako piše taj list, potvrdno odgovorio na pitanje da li odluka o ministrima ekspertima podrazumijeva da se u kabinetu neće naći nijedan kandidat sa bilo koje poslaničke liste na izborima.

Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Knezevic optuzuje mandatara za izdaju Kosova

https://borba.me/knezevic-crna-gora-...srpske-zemlje/

Podsjeticu samo da je MMK trojka izasla posle izbora pred kamere da kazu da je priznanje Kosova pitanje o kome se moraju praviti kompromisi. Sad to isto zovu izdajom. Sizofrenija totalna.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

znači, instrukcije su dobijene u subotu veče i krenuli su u bušenje Krivokapića

Tapatalk

32. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Čovjek priča u trećem licu kao da nema nikakve veze sa potpisivanjem onih principa. Da poslije nije izašao u javnost sa izjavom da zasad mora tako jer df nema potrebnu većinu pa da mu možda neko i povjeruje da nije potpisao ništa.

34. The Following User Says Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Page 121 of 214 FirstFirst ... 2171111117118119120121122123124125131171 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)