Vidim da se ova info pojavila u medijima, pa rekoh da se nadovežem na pređašnje komentare:
Prvo, Vesna Bratić nije samo profesorica engleskog, već prvenstveno profesorica engleske i američke književnosti - sa doktoratom iz oblasti američke drame, i magistraturom iz oblasti američke i srpske knjižvenosti.
Drugo, ima više objavljenih radova u relevantnim naučnim časopisima nego pola Univerziteta Crne Gore, a za razliku od pojedinih kolega, ne dopisuje se na radove nego ih stvarno piše, često u koautorstvu: https://scholar.google.com/citations...M0sAAAAJ&hl=en
Treće, kao nastavnik je prošla kroz sve nivoe obrazovanja, počev od škole, preko stručnog obrazovanja do univerziteta, prvo kao dugogodišnji asistent, a onda i kao profesor u zvanju.
Četvrto, poslije šarenolikih izleta sa ministrima prosvjete, nauke i kulture (čast poznatim izuzecima), ovo bi bilo odlično rješenje, ako se ispostavi kao tačno.
Osobu sa tako raznovrsnim referencama je izuzetno teško naći u Crnoj Gori, a da u svakoj od predloženih oblasti (obraovanje, nauka, kultura) bilježi izvrsne rezultate.
Da ima osoba koje bi možda bolje obavljale taj posao, vjerovatno ima - ali kao što sam više puta istakao, stručnih ljudi čiste biografije u maloj Crnoj Gori je vrlo, vrlo malo.
Last edited by Viscount; 03-11-20 at 21:02.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
https://www.standard.co.me/politika/...revara-biraca/
ima li Medu ko da nije za DPS a da je kandidat za ministra? zato su Manda i on oličenje poštenja
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ima li još kakvih tipova ko bi mogao biti ministar? Moj tip za ministarstvo pravde je Vladimir Leposavić. Kreće se u tim crkvenim krugovina a čini mi se da trenutno nema angažmana.
Što se Vesne tiče, predavala mi je engleski na ETFu i nije bila loša ni kao prof ni kao čojak, ne znam je li se što promijenila...
I Radmila Vojvodic s FDU rektorka. I Migo ministar prosvjete. I Bošnjačka stranka u svojim redovima eksperte za sve živo. I sto bi rekli još ,mali milion primjera’. Došli smo do toga da sve može.
Ali je li tebi ok da neko ko se rodio u bih, tamo završio osnovnu i srednju školu, vodi odje prosvjetu i kulturu?
Sto se tiče nauke, ne bi mi ga tu niko s društvenih nauka primirisao. Tu sam možda ekstreman priznajem![]()
Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem
Pominjali su onog Milana Markovića za poljoprivredu https://www.ucg.ac.me/radnik/290089-milan-markovic
Mislim da su Spaić i Radenović još uvijek u opticaju za finansije/ekonomiju.
Pretpostavljam da je i Grahovac za odbranu.
Najviše bih volio kad bi neko uspio da ubijedi Marka Nicovića da preuzme MUP. To bi baš bilo zvek.
Ne znam za tog Leposavića, mislim da je i Dragan Šoć dobar kandidat za ministra pravde.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
A što da ne.... Poslije Miga i Bogdanovića ovo je vasiona što se tiče struke.
Zar nisu Raško Konjević i Pažin rođeni u BiH??
Kakve to veze ima ako je neko ok što se tiče znanja i ima jake organizacione sposobnosti ko što veli @SKOJ
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Mr Jakov Milatović - ekonomija
Sta bi sa ekspertskim znanjem ili makar referencama koje sugerisu da ga ima.
Pitah te vec pa si dao jedan odgovor, sad pokusavas da uvijas pisanje a sustina je jednostavna.
Dje da srpkinja iz trebinja uci crnogorsku djecu istoriji, jeziki i kulturi. Taj pateticni pokusaj da prikazes kako nauku ne moze da vodi neko sa drustvenih smjerova je smijesan. Nego znas da ce oni histericni sovinisticki direktori skola, sa jako problematicnim pisanijama po FB da odu, pa ce crnogorska djeca biti suptilno posrbljena kroz osnovnoskolsko obrazovanje
Jesam li blizu? Retoricko pitanje.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Last edited by Hell Raiser; 04-11-20 at 06:28.
očekujem Medovu reakciju u stilu - još jedan siguran glasač DPSa
Tapatalk
Predlazem da se ovdje salju CV svih kandidata za ministre, jer ko bolje zna od nas ko je strucan a ko ne, i je li ko tezina za saradnju ili nije...
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...lanickih-lista
Mandatar za sastavljanje Vlade Zdravko Krivokapić potvrdio je Danu da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista.
On je, kako piše taj list, potvrdno odgovorio na pitanje da li odluka o ministrima ekspertima podrazumijeva da se u kabinetu neće naći nijedan kandidat sa bilo koje poslaničke liste na izborima.
Tapatalk
Knezevic optuzuje mandatara za izdaju Kosova
https://borba.me/knezevic-crna-gora-...srpske-zemlje/
Podsjeticu samo da je MMK trojka izasla posle izbora pred kamere da kazu da je priznanje Kosova pitanje o kome se moraju praviti kompromisi. Sad to isto zovu izdajom. Sizofrenija totalna.
znači, instrukcije su dobijene u subotu veče i krenuli su u bušenje Krivokapića
Tapatalk
Čovjek priča u trećem licu kao da nema nikakve veze sa potpisivanjem onih principa. Da poslije nije izašao u javnost sa izjavom da zasad mora tako jer df nema potrebnu većinu pa da mu možda neko i povjeruje da nije potpisao ništa.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks