Proglasav te za najveceg srbomrsca na svijetu.Ti to definitivno jesi!!!
Cujes li ti sebe sto pricas, covjece???Koje crno srpcenje jezika?Ajde iskuliraj malo, srbomrzac.Previse si se unio u tu ulogu, uzivio si se previse, ne znas sto pricas.
Dovoljno ce bit da taj prostor u glavi popunis malo pravopisom i sve ce ti bit jasno.
nije, on je srboljubac samo ne zna kud ce sa tolikom ljubavlju pa ta frustracija prelazi u mrznju
cmok milis :monkey:
Kako Vaša bolest ?
"Viđi vraga su sedam binjišah ..."
Hrvašanine,
tako počinje Gorski Vijenac.
Od tih prvih 5 riječi 4 ne postoje u srpskom jeziku!
Jezik nam nije osrpčen, a ove riječi su nam zabranjene???
Kako to objašnjavaš???
Da li su naši prađedovi pričali istim jezikom kojim mi pričamo danas?
Ja sam mjesavina Drobnjaka i Pjeshivaca sa snaznim uplivom Bjelopavlica :lolblue:
Pa 70% riječi koji se koriste u južnoj Srbiji,okolini niša i slično se ne nalaze u KNJIŽEVNOM srpskom jeziku.Znači li to da taj jezik koji oni koriste ne pripada srpskom?Smiješan si, čovječe.Pravi razliku između književnog i narodnog jezika i govora.
Get it, ćIJEpure?
Neka ti nIJEkola, a.k.a. Nikollaki objasni.
Naravno da su pricali istim jezikom kao i mi sada, ali od tad pa do sad mnoooooogo je proslo vremena i jezik se usavrsio, pravopis se mijenjao, gramatika se mijenjala, upotrebljavale su se nove rijeci, savremenije.To sto ti pokusavas odje da nas ubijedis, to nema veze sa tim.Ti si u skoli ucio srpski jezik, pomiri se sa tim, mozda ako si stariji si ucio srpsko-hrvatski, ali nema veze...Ipak tu ima nesto srpsko i ja sam srecan zbog toga!!!I zbog tebe naravno
Ja i moja baba pricamo istim jezikom, srpskim, ali ona kaze kain ja kazem posuda;ona kaze fadzola ja kazem pasulj...Upravo o tome ti pricas, a to je sve isto...
I zamolio bih te, kao jednog intelektualca, kakvog takvog jel, bar tako sebe predstavljas, da me ne nazivas tim pogrdnim imenima.Nije lijepo.Ja tebe ne vrijedjam.Ti svima pokazujes ko si i sto si samim tim sto postujes ovuda svakakve Jevremove teorije.
Ajde srbomrzac, budi dobar i poslusaj me...Vjerujem da i u tebi ima nesto ljudskog iako to hehehe nisi do sad pokazao.
p.s. Samo bez nervoze, covjece, nije dobro za zdravlje....
Narod u Južnoj Srbiji su Bugari i Makedonci, a ako su Srbi, onda je to izvorni srpski jezik.
Ipak, svi znamo da se radi o Makedoncima i Bugarima, kojima je poslije balkanskih ratova dodavano ić i vić.
Denčev - Denčević
Sotirov - Sotirović
Tasev - Tasić
Mitev - Mitić
Zdravkov - Zdravković ITD.
Cipure,
vidis da coek voli da bude dio "velike" nacije i zato tako rado prihvata sve njihovo a zaboravlja sve sto je njegovo. Za njega je sve sto je Srpsko u modi i coek oce da bude u trendu, ne znam sta je tu lose?!
@Rvasanine, pusti ti njega i pocni da se navikavas na ekavicu jer tek ces onda u trendu da budes! Mada i to ti je u kratkom roku, ali ako gledas na duze staze vec bi sinu buducem treba da planiras neko kinesko ime i pomalo da ucis kineski jer najavljuju da ce "Kinezstvo" biti u trendu za 10tak godina.![]()
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Odje ispade da svaka rijec koja se isto izgovara na i na srpskom i crnogorskom je produkt posrbljenosti jezika ?!?!
kamen odje ,kamen tamo .. oo zbilja kako ne vidjeh da smo izgubili nacionalni identitet !? :devil:
Ja sam samo tu da vreme brze proleti...
Ouuuups! Doslo je do greske u prezimenu. Izvinjavamo se gospodinu ministru Sijekulicu. A i uvazenom Cipuru,normalno.
ooo Strashvenija ovoga :lolblue:
Hrvašanine,
tako ne govore seljaci, tako su govorili S V I Crnogorci prije 100 godina, i kralj i Vladika i seljak.
Hrvašanine,
da smo u školi učili taj jezik danas bi nam taj jezik bio sasvim normalan, književni, imamo i književnost na tom jeziku (Njegoša, Ljubišu, Marka Miljanova, Svetog Petra Cetinjskog ...)
Da smo u školi učili $utra, $ekira, $eđeti ...
Da smo u školi učili $utra, $ekira, $eđeti ...
Eeeeeeeeeeeeeeeee,gde bi nam kraj bio...:lolblue:
Istina da se tako nekad govorilo,a s obzirom da je crnogorski ZIV jezik (ne kao latinski koji se ne razvija) i kao takav ima tendenciju dopunjavanja i razvijanja vokabulara i izgradjivanja knjizevnog jezika .
Po meni zaista nije knjizevno npr .u sastavima u skoli pisati :" $edjela sam ",vec bi trebalo "sjedala sam" ..
Zao mi je sto sam pokrenula ovu bujicu postova gdje im nije mjesto ,tako da se ja sada izuzimam iz dalje diskusije(neka misli ko shta hoce, da sam bacila "bubicu" pa se povukla,ne zanima me) ,a bilo bi preporucljivo i ostalim forumasima da se vrate na samu temu topica.Vise je nego ocigledno da je ovo beskrajna prica , u kojoj se niko nece usaglasiti.
Jes, Capure, u pravu si.Nema sto.Ubijedio si me u sve sto si rekao.Nema sto, pokleknuo sam pred tvojim argumentima i cinjenicama...Ne znam sto da kazem, prosvijetlio si me.Hvala, brate moj srpski!!!
Eto, ti imaš o$ećaj da si Srbin (ako te o$ećaj ne vara), a Gavrilo Princip se nije Srbinom smatrao ?!!
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=19999
Ti Srbin, a Princip nije bio ?!! :lolblue:
ha ha ha
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks