Results 1 to 25 of 5161

Thread: Novi sastav Vlade Crne Gore-diskusija

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    7,559
    Thanks Thanks Received 
    4,851
    Thanked in
    2,496 Posts

Dakle, Tuzi su samostalna opština evo dvije godine. Samo iz egalizacionog fonda za pomoć nerazvijenim (čitaj neodrživim) opštinama za to vrijeme su dobili oko milion eura. A koliko sam shvatio da su sami naplatili neki minimum prihoda od svojih građana. Ajde ako neko zna koliko su za to vrijeme zaposlili novih ljudi i koliko je para investirano u raznorazne drangulije uključujući kancelarije, kola i sl...
    Vala su mogli kupit za 100.000 dvije polovne očuvane smećarke i zaposliti 7-8 ljudi da nose smeće. Vjerujem da je 100k potrošeno na veće gluposti, a da je zaposleno više ljudi na manje važnim stvarima. Čak i sada, svaka banka bi im dala za kredit opštini za smećarke i da se garantuje povraćaj iz egalizacionog fonda, pa kad se isparničimo i poravnamo umjesto dvije smećarke uzećemo nešto što nam bude trebalo. No, ipak, takve stvari zahtijevaju malo uključivanja mozga, a ne samo političkih floskula kako je kriv DPS i grad Podgorica što je smeće po ulicama moje samostalne opštine.
    Što je poenta? Poenta je da se sakupljanje smrdljivog smeća diže na politički nivo, zatezanje i prepucavanje. Druga stvar je što je za smeće u Tuze, samostalnu opštinu gdje već dvije godine nije vlast, ponovo kriv DPS. Helloooo... Imali ste dvije godine da organizujete dvije smećarke. Ali sada navijamo za tu Demokrate i njegovog drugara Đeljošaja, koji dvije godine ne mogu da organizuju dvije smećarke ... Da ne bude da sam advokat DPS, ali otprilike na ovom mikroprimjeru mi se pokazuje buduće funkcionisanje novih vlasti. Što god zasereš, ti nađi način da optužiš DPS. I to ne sam prvih 100 dana. Ni godinu. Ni dvije. Nego dokle god može.
    A što sijedaš onda na vlast? Da mi kmečiš što je DPS zasrao? Rješavaj problem ili pali odatle.
    Ovo su momenti kada se sjetim dvije mantre beogradskih taksista koje je pisao news.net.
    1. Ako se upali klima u autu desiće se nešto strašno.
    2. Čeda je prodao Kosovo.
    I da ne bude da je samo sprdnja. Srpski ministar finanisija Siniša Mali kazao je prije par dana da se u Srbiji sada mnogo bolje živi nego kada je njom vladao Đilas. Problem je samo što Srbijom nikad nije vladao Đilas, već je buio gradonačelnik BG. Valjalo bi da ne budemo Siniša Mali.

Da dodam još jedan naslov sa news.net

Pronađen mehaničar koji ne prvo ne pita mušteriju "Ko ti je ovo ranije radio?".

Digresija, dosta ilustrativna, nadam se da kapirate šta želim reći.
    Last edited by Gagarin; 08-10-20 at 09:27.

2. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)