Page 293 of 487 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303343393 ... LastLast
Results 7,301 to 7,325 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Ako policija nije u stanju da rijesi problem neka se fino narod organizuje i zastiti mjesta koja bi mogla da budu meta nekog napada.
    Mozemo do sjutra da raspravljamo je li podmetnuto ili nije, ali svi znamo da ima usijanih glava koje bi sigurno ovo uradile a sigurno ima i neko ko bi ovako nesto podmetnuo.
    "ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."

Thanks Thanks Given 
    6,194
    Thanks Thanks Received 
    13,753
    Thanked in
    5,218 Posts

Đe je i što radi...

3. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,029
    Thanks Thanks Received 
    9,071
    Thanked in
    4,382 Posts

Quote Originally Posted by PavleCL View Post
    Ako policija nije u stanju da rijesi problem neka se fino narod organizuje i zastiti mjesta koja bi mogla da budu meta nekog napada.
    Mozemo do sjutra da raspravljamo je li podmetnuto ili nije, ali svi znamo da ima usijanih glava koje bi sigurno ovo uradile a sigurno ima i neko ko bi ovako nesto podmetnuo.
    ako su tacne price, zamisli scenario policija vs saj.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Kao prvo, apsolutno niko ne zatvara oči. Svi osuđuju, kako od partija, preko sveštenih lica MCP, tako i na forumu ovdje. Kao drugo, postoji ogroman broj zadojenih na svim stranama, imali smo prilike da vidimo i ovdje na forumu koliko su zadojeni i koliko arogantni dok su imali leđa vlasti koja je održavala ambijent podjela, pa to što pričaš veoma perfidno, kako je sve samo "velikosrpska fantazija" je samo nasljeđe histerije kojom vas je dojio odlazeći mag podjela i mržnje. Vi ste decenijama ne suzbijali razne fašiste u svojim redovima, nego ste im davali stanove i veličali pa je licemjerno da nepostojeće stvari u redovima pobjedničke strane pripisuješ na takav način.
    Za konkretan slučaj u pitanju su velikorspske fantazije mrzitelja i za konkretan slučaj ima ljudi na ovom forumu koji ponavljaju da je to djelo udbe a ne ljudi koji postupaju u skladu sa svojim željama i nahođenjima. To sam komentarisao. Što se tiče negiranja postojanja onog najgoreg u sosptvenim redovima, to se odnosi na sve i svakoga, ne samo na velikosprske mrzitelje. Ti možeš da biraš kako ćeš da tumačiš napisano, a skalaj sa pričama o perfidnosti. Samo zato što je dps skinut ne znači da odjednom treba df i njihove najokorelije pristalice posmatrati kroz neku drugu prizmu od one koje su pokazivali godinama unazad.

I koji smo to "mi" veličali? Koja je razlika između "kritika dps-a je kritika države" i "kritika velikosprskog nacionalizma i mržnje jednako podrška dps-u".
    Last edited by ćepanica; 02-09-20 at 08:35.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    idemo dalje. pošto su polomili prostorije, ostavili su i poruku

ovo me već uzašno nervira. direktno se vrijedja ovako i Dritan, a kao vole ga
    Ne kažem da je UDBA, i ovo i lomljenje stakala na džamiji, samo ću da pitam otkri li se ko je crtao grafite, pominjalo se da postoje kamere u blizini?

Polako ljudi. Platiti prozore na džamiji i napraviti ogroman otklon od takvih dešavanja. Pa bila UDBA ili ekstremi, poslati jasnu poruku.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Trebali bi reagovati i poći svakako, zbog ostalih normalnih građana, ali mislite li stvarno da bi to pomoglo, da bi urazumilo splačine što ovo rade ?
    Ovo su ultra-nacionalisti, zadojeni bez grama mozga koji da mogu bi sproveli etničko čišćenje i ostavili u Crnoj Gori (čitaj Srpskoj Sparti) samo njima slične.
    Ovdje pomaže samo jedno - hapsi i bačaj ključ.

Da se razumijemo, ovakvih ima na obje strane.
    Ima ih svuda, ali deluje da ti znaš ko ovo radi. Pa ako znaš nešto, pomozi policiji koja očigledno ne zna ništa.

Ima li u Pljevlja ikakvih kamera na ulicama?

I bez kamera, ovo policija može rešiti za jedno pre podne i otkriti vinovnike.

Ali očigledno u Pljevlja policija ne radi svoj posao, jer još nisu otkrili ni ko je one grafite ispisao u jeku predizborne kampanje.

Ovo su trenutno najopasnije stvari u CG, koje bi trebalo saseći u korenu.
    Ako se ne preseče, vrlo lako će se proširiti i na druge multietnične sredine.

Ovo sa sigurnošću radi neko ko želi da izazove tenzije.

Ja se sećam vrlo dobro kad je u Beogradu u jeku kohabitacije (koja čeka i Crnu Goru) bačena bomba na prostorije DSS-a.
    Razmenjivane su teške medjusobne optužbe, da bi se tek nekoliko godina kasnije nakon što je Djindjić ubijen ispostavilo da su to uradili kriminalci bliski policijski strukturama koji su hteli da izazovu haos u državi.

Naježim se kad se setim uloge Bebe Popovića u svemu tome.

Thanks Thanks Given 
    8,809
    Thanks Thanks Received 
    3,919
    Thanked in
    2,341 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Dobro jutro Srbadijo, hocemo li jos malo davati vjestackog disanja DPSu i pravdati odredjena ponasanja?

A propos nekih pisanja. Na ovom forumu su "djeca milionera" kao i lica koja su ostvarila svoje biznise zahvaljujuci DPS i koja blisko saradjuju sa njima i ciji su prijatelji, rodjaci i kumovi na pozicijama, ta lica su uvijek, ali uvijek glumila opoziciju na ovom forumu tako da sad samo nastavljaju dje su stali mada su meni njihovi postovi uvijek bili tog nivoa kontraproduktivnosti da osnovano sumnjam da im je to i namjera bila jer ne zelim da vjerujem da kod nekog postoji toliki nedostatak po apsolutno svim...

Naravno, jedini i iskreni i najdosljedniji depesovac na forumu sam JA

Inace, citam jutros patnju nekog lika sa Zabljaka koji je vele nazvao neke ljude kao i sve glasaca DPS splacinama. Kad su ga ti pitali jel misli da su oni splacine kaze da im je odgovorio ako su glasali DPS da misli i veli ljudski im pruzio ruku i izvinio im se ako im to smeta nakon cega ga je jedan od njih ispljaskao. Sta je s mozgom drugovi ili sto bi rekao vas Milacic, braco i sestre!?

Postojite li vi ljudi? Najozbiljnije pitam.
    Dobro jutro,ako ti nije problem,navedi nam te nickove,ne znam jesi li sarkastichan,ali me zaista zanima ko se to folira ovdje ako je tako kako kazesh...?
    ...

9. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Za konkretan slučaj u pitanju su velikorspske fantazije mrzitelja i za konkretan slučaj ima ljudi na ovom forumu koji ponavljaju da je to djelo udbe a ne ljudi koji postupaju u skladu sa svojim željama i nahođenjima. To sam komentarisao. Što se tiče negiranja postojanja onog najgoreg u sosptvenim redovima, to se odnosi na sve i svakoga, ne samo na velikosprske mrzitelje. Ti možeš da biraš kako ćeš da tumačiš napisano, a skalaj sa pričama o perfidnosti. Samo zato što je dps skinut ne znači da odjednom treba df i njihove najokorelije pristalice posmatrati kroz neku drugu prizmu od one koje su pokazivali godinama unazad.
    Ja lično ne znam takve. Znam ljude koji su ostali u zemlji nakon referenduma, a koje je ista vlast nazivala otpadom i negatorima zemlje, pa samim tim znaš kuda je sve to vodilo. Umjesto da su prihvatili da je tada tijesno došlo do nezavisnisti i da su drugačije pristupili tom dijelu našeg naroda, sve bi drugačije bilo. Priznaćeš, vođa je veoma vodio računa da se obračunava sa polovinom svog naroda, a u tom neljudskom naumu su pomogle i manjine jer su izjednačavali sve te ljude sa chetnicima koji će im nauditi. Ja ne mislim da su mnogi u DPS mrzitelji, to je budalaština , tj to je primitivizam i odlika veoma glupih ljudi koji postoje u svim redovima da misliš da je svaki protivnik neko bradato stvorenje sa nožem u ustima ili da je svaki depeesovac kao ustaški krvožednik...

No, eto prilike, istorijske da se ljudi svih nacionalnosti i vjera sada pogledaju u oči i da se nastavi graditi zdravo društvo. Ovo je po meni veći trenutak od svih u istoriji Crne Gore jer sam ubijeđen da baš sada možemo satrijeti sve neprirodne i nametnute podjele i označavanja.

11. The Following 3 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Nažalost poznajem koji se aktiviraju pod alkoholom samo tako. Sve je moguće samo mi se ne sviđa kako policija sve živo kulira od izbora ?
    Па што ти то говори? Нису ПВ Њујорк па да се не нађу почионици.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ja lično ne znam takve. Znam ljude koji su ostali u zemlji nakon referenduma, a koje je ista vlast nazivala otpadom i negatorima zemlje, pa samim tim znaš kuda je sve to vodilo. Umjesto da su prihvatili da je tada tijesno došlo do nezavisnisti i da su drugačije pristupili tom dijelu našeg naroda, sve bi drugačije bilo. Priznaćeš, vođa je veoma vodio računa da se obračunava sa polovinom svog naroda, a u tom neljudskom naumu su pomogle i manjine jer su izjednačavali sve te ljude sa chetnicima koji će im nauditi. Ja ne mislim da su mnogi u DPS mrzitelji, to je budalaština , tj to je primitivizam i odlika veoma glupih ljudi koji postoje u svim redovima da misliš da je svaki protivnik neko bradato stvorenje sa nožem u ustima ili da je svaki depeesovac kao ustaški krvožednik...

No, eto prilike, istorijske da se ljudi svih nacionalnosti i vjera sada pogledaju u oči i da se nastavi graditi zdravo društvo. Ovo je po meni veći trenutak od svih u istoriji Crne Gore jer sam ubijeđen da baš sada možemo satrijeti sve neprirodne i nametnute podjele i označavanja.
    Sa drugim dijelom posta se slažem, odnosno više dijelim nadu da će biti tako. Što se tiče obračunavanja na nacionalnoj osnovi, mislim da smo apsolvirali dosad da se dps nije obračunavao samo sa Srbima, nego sa svima koji nisu partijski podobni ili makar poslovima vezani za dps. To je ogromna razlika, diskriminacija na nacionalnoj ili na partijskoj osnovi. Dps se obračunavao sa svima. Što ne znači da je to išta bolje od bilo koje druge diskriminacije, samo se mora naglasiti razlika, uz konstataciju da i u njihovim redovima ima nacionalista sa suprotnim predznakom.

Da pojasnim na šta sam mislio kad sam govorio o najgorem u sosptvenim redovima. I to na najekstremnijem primjeru. U svim ratovima na površinu ispliva ono što leži u ljudima. Ne postane svako koljač, silovatelj i mučitelj u ratu, nego to nosi sa sobom ali u svakodnevnim okolnostima nema đe da ispolji. Zbog toga mi nikad neće biti jasno zašto sve strane u ratovima nikad ne žele da priznaju da su u svojim redovima imali zločince nego ih slave kao junake. Ti isti ljudi kasnije žive među nama, a zlo ih nikad nije napustilo. Povlačim paralelu sa onima koji u sebi nose mržnju, ali je ne ispoljavaju iz straha od kazne, osude sredine i slično. Kad takvi osjete de se okruženje promijenilo i da je manja šansa da odgovaraju za sprovođenje svojih želja u djelo, tada nastupa djelovanje. Pritom da naglasim da uopšte ne tvrdim da će nova vlast to da dozvoli takvim osobama, samo pričam o njihovoj percepciji novonastalog okruženja.

Na kraju, pored zadovoljstva zbog smjene dps-a, ne mogu a da ne izrazim žestoko razočaranje što su URA i Demokrate imale 18% zajedno, a df 32. Obrnut redosljed snaga bi mi ulivao mnogo više nade. Ali tako je kako je, ostaje da se vidi kako će sve funkcionisati.
    Last edited by ćepanica; 02-09-20 at 08:59.

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Sa drugim dijelom posta se slažem, odnosno više dijelim nadu da će biti tako. Što se tiče obračunavanja na nacionalnoj osnovi, mislim da smo apsolvirali dosad da se dps nije obračunavao samo sa Srbima, nego sa svima koji nisu partijski podobni ili makar poslovima vezani za dps. To je ogromna razlika, diskriminacija na nacionalnoj ili na partijskoj osnovi. Dps se obračunavao sa svima. Što ne znači da je to išta bolje od bilo koje druge diskriminacije, samo se mora naglasiti razlika, uz konstataciju da i u njihovim redovima ima nacionalista sa suprotnim predznakom.

Da pojasnim na šta sam mislio kad sam govorio o najgorem u sosptvenim redovima. I to na najekstremnijem primjeru. U svim ratovima na površinu ispliva ono što leži u ljudima. Ne postane svako koljač, silovatelj i mučitelj u ratu, nego to nosi sa sobom ali u svakodnevnim okolnostima nema đe da ispolji. Zbog toga mi nikad neće biti jasno zašto sve strane u ratovima nikad ne žele da priznaju da su u svojim redovima imali zločince nego ih slave kao junake. Ti isti ljudi kasnije žive među nama, a zlo ih nikad nije napustilo. Povlačim paralelu sa onima koji u sebi nose mržnju, ali je ne ispoljavaju iz straha od kazne, osude sredine i slično. Kad takvi osjete de se okruženje promijenilo i da je manja šansa da odgovaraju za sprovođenje svojih želja u djelo, tada nastupa djelovanje. Pritom da naglasim da uopšte ne tvrdim da će nova vlast do da dozvoli takvim osobama, samo pričam o njihovoj percepciji novonastalog okruženja.

Na kraju, pored zadovoljstva zbog smjene dps-a, ne mogu a da ne izrazim žestoko razočaranje što su URA i Demokrate imale 18% zajedno, a df 32. Obrnut redosljed snaga bi mi ulivao mnogo više nade. Ali tako je kako je, ostaje da se vidi kako će sve funkcionisati.
    Nazalost uticaj crkve je preveliki, ne znam koliko je Krivokapic i njegovo pozitivno ponasanje imalo uticaj na veliki broj glasova df-a, ali sigurno nije ni priblizno kao sto je crkva uticala.

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Па што ти то говори? Нису ПВ Њујорк па да се не нађу почионици.

Ko da nadje pocinioce? Veljovic koji je prijetio odsjecanjem usiju po PV? Da su nasli one iz Berane sto su pisali grafite pa ih rebnuli na vise godina sve bi bilo jasno.

Ovako meni ovo iz Pljevalja izgleda kao ista udica koju vidjosmo u Berane.

16. The Following 2 Users Say Thank You to nenocopy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Slobodna Crna Gora?

Evo koga vi podrzavate i glasate mozgovi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Ко је ћерао Муслимане 90тих? Дритан, Алекса, Здравко или неко други?
    Ко је најављивао да ће Муслимане да прогоне ако добије опозиција? Очигледно су се припремали за план Б који сада спроводе. Зар није чудно што полиција све мирно гледа?

19. The Following 2 Users Say Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    360
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    115 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Slobodna Crna Gora?

Jesi li ovo ti nacrtao pa slikao?

Ne pišu ovo opozicioni glasovi već odlazeća vlast.

21. The Following User Says Thank You to Stewie For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Dobro jutro,ako ti nije problem,navedi nam te nickove,ne znam jesi li sarkastichan,ali me zaista zanima ko se to folira ovdje ako je tako kako kazesh...?
    Dovoljno je da oni sami znaju i sto se prepoznaju svaki put. Cisto da podvucem jednu kontradiktornost ovdje sveprisutnu godinama. Ne mozes zivjeti u diktaturi i imati uspjesan biznis, privilegije i svu ugodnost. To ne znaci da si sposoban nego pogodan ili ipak nije bila "diktatura".

Sa druge strane, na ovom topiku kao i na ostalim mrezama su ispisani salve uvreda na racun drzave, pravila karikiranja i sirila jeftina demagogija na racun crnogorskog nacionalnog pitanja. Cutalo se i pravdala svaka besmislica a crnogorci izgleda vole da cute.

Thanks Thanks Given 
    4,322
    Thanks Thanks Received 
    8,340
    Thanked in
    3,178 Posts

Slobodna Crna Gora?

Ovako ne misli vecina naroda. Ovakvi bolesnici i UDBA ce ubrzo bit proslost i procesuirani.

Meni smeta sto mi Diktator govori da idem iz CG ako mi ne odgovara zivot, a ne radi nista da ga popravi. Djukanovic bolesnik je morao bit ppslat i proslost i gotov je.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Quote Originally Posted by nenocopy View Post
    Ko da nadje pocinioce? Veljovic koji je prijetio odsjecanjem usiju po PV? Da su nasli one iz Berane sto su pisali grafite pa ih rebnuli na vise godina sve bi bilo jasno.

Ovako meni ovo iz Pljevalja izgleda kao ista udica koju vidjosmo u Berane.

Nazalost vazda se poneki krap upeca.

25. The Following 2 Users Say Thank You to Joksim For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Quote Originally Posted by Stewie View Post
    Jesi li ovo ti nacrtao pa slikao?

Ne pišu ovo opozicioni glasovi već odlazeća vlast.
    Bravo mozgu, koliki ti je IQ?

Ja koji sam musliman da ovo pisem i slikam?

Sigurno sam ja i napao dzamiju po tebi u Pljevljima a? Vi ste dobrice nikad nista lose ne uradiste, sve vam uradi DPS!

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Sve i da udba crta ove grafite i lomi stakla, poenta je da postoji plodno tle da ta podvala prođe. Da ne postoji netrpeljivost, ni udba ne bi mogla da koristi tu taktiku. Mislim da to ne može da se ospori.

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Slobodna Crna Gora?

Ne seri, opozicioni lideri nisu slali nikakve huscacke poruke uoci ni posle izbora, nego su pozivali na mir i da se sjedi kuci.
    A ovi koje ti glasas su najveci krivci za ovakvu atmosferu u drzavi.

29. The Following User Says Thank You to PavleCL For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    idemo dalje. pošto su polomili prostorije, ostavili su i poruku

ovo me već uzašno nervira. direktno se vrijedja ovako i Dritan, a kao vole ga

i sta sad ti ocekujes od nas iskreno. da se organizujemo i idemo gore. da se politicari organizuju i idu gore. mislis li stvarno da ce neka usijana glava ista poslusati.
    godinama pricam da je vecini u DPS stav "poslije mene potop". mislis li stvarno da nama ovo ne smeta. za ove stvari je zaduzena policija koja kulira zadnja 3 dana kao da je nema.
    dje je taj profesionalizam sada. kad sam pricao da treba odraditi kompletnu cistku policije i rasformirati SAJ ovakav kakav jeste, bilo je da prizivam veliku srbiju i da zelim da se policija raspadne samo da se taj plan ostvari.
    dje su sad zastitnici partijske policije. dje je sad moralisanje kako policija samo radi svoj posao. kako i ti ljudi samo rade svoj posao

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Sve i da udba crta ove grafite i lomi stakla, poenta je da postoji plodno tle da ta podvala prođe. Da ne postoji netrpeljivost, ni udba ne bi mogla da koristi tu taktiku. Mislim da to ne može da se ospori.
    Naravno da postoji, ali evo su vec proglasili sve ne glasace dps-a cetnicima. Neki uopste ne pomisljaju i ne ukljucuju opciju da je vlast koja je krala i sluzila se svacim 30 godina u stanju da plati nekom da napise grafit ili kamenuje neke prostorije.
    Kao sto rekoh ranije, ako policija ne moze da rijesi ovo neka se gradjani organizuju i cuvaju svoj grad.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

Slobodna Crna Gora?

Klasicna podvala. Zar bi Srbin koji je napisao 4C napisao grafit latinicom?

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Znam da je Andrija Mandic rekao jednom u skupstini da poziva svoje huligane i prijetio da ce da se ponove 90te.

Ko zeli rat? Ko zeli 90te?

Nek pobjedi ko hoce ali dosta je bilo odvajanja ja sam srbin ja musliman ja albanac, dosta vise u pm.
    Kome je rat dobro donio osim glavarima?

Oni se svi bore za svoju stolicu a mi kao narod cemo da ispastamo!

MUSLIMANI nisu bili protiv vas sad kad su bili litije, nas to nije zanimalo, nismo vam gadjali crkve ni napadali nego gledali svoga posla, zbog cega se sad pisu poruke da ce Pljevlja bit Srebrenica? Kome to treba???

Page 293 of 487 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303343393 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)