Đe je i što radi...
![]()
Ako policija nije u stanju da rijesi problem neka se fino narod organizuje i zastiti mjesta koja bi mogla da budu meta nekog napada.
Mozemo do sjutra da raspravljamo je li podmetnuto ili nije, ali svi znamo da ima usijanih glava koje bi sigurno ovo uradile a sigurno ima i neko ko bi ovako nesto podmetnuo.
"ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."
Đe je i što radi...
![]()
Za konkretan slučaj u pitanju su velikorspske fantazije mrzitelja i za konkretan slučaj ima ljudi na ovom forumu koji ponavljaju da je to djelo udbe a ne ljudi koji postupaju u skladu sa svojim željama i nahođenjima. To sam komentarisao. Što se tiče negiranja postojanja onog najgoreg u sosptvenim redovima, to se odnosi na sve i svakoga, ne samo na velikosprske mrzitelje. Ti možeš da biraš kako ćeš da tumačiš napisano, a skalaj sa pričama o perfidnosti. Samo zato što je dps skinut ne znači da odjednom treba df i njihove najokorelije pristalice posmatrati kroz neku drugu prizmu od one koje su pokazivali godinama unazad.
I koji smo to "mi" veličali? Koja je razlika između "kritika dps-a je kritika države" i "kritika velikosprskog nacionalizma i mržnje jednako podrška dps-u".
Last edited by ćepanica; 02-09-20 at 08:35.
Ne kažem da je UDBA, i ovo i lomljenje stakala na džamiji, samo ću da pitam otkri li se ko je crtao grafite, pominjalo se da postoje kamere u blizini?
Polako ljudi. Platiti prozore na džamiji i napraviti ogroman otklon od takvih dešavanja. Pa bila UDBA ili ekstremi, poslati jasnu poruku.
Ima ih svuda, ali deluje da ti znaš ko ovo radi. Pa ako znaš nešto, pomozi policiji koja očigledno ne zna ništa.
Ima li u Pljevlja ikakvih kamera na ulicama?
I bez kamera, ovo policija može rešiti za jedno pre podne i otkriti vinovnike.
Ali očigledno u Pljevlja policija ne radi svoj posao, jer još nisu otkrili ni ko je one grafite ispisao u jeku predizborne kampanje.
Ovo su trenutno najopasnije stvari u CG, koje bi trebalo saseći u korenu.
Ako se ne preseče, vrlo lako će se proširiti i na druge multietnične sredine.
Ovo sa sigurnošću radi neko ko želi da izazove tenzije.
Ja se sećam vrlo dobro kad je u Beogradu u jeku kohabitacije (koja čeka i Crnu Goru) bačena bomba na prostorije DSS-a.
Razmenjivane su teške medjusobne optužbe, da bi se tek nekoliko godina kasnije nakon što je Djindjić ubijen ispostavilo da su to uradili kriminalci bliski policijski strukturama koji su hteli da izazovu haos u državi.
Naježim se kad se setim uloge Bebe Popovića u svemu tome.
Ja lično ne znam takve. Znam ljude koji su ostali u zemlji nakon referenduma, a koje je ista vlast nazivala otpadom i negatorima zemlje, pa samim tim znaš kuda je sve to vodilo. Umjesto da su prihvatili da je tada tijesno došlo do nezavisnisti i da su drugačije pristupili tom dijelu našeg naroda, sve bi drugačije bilo. Priznaćeš, vođa je veoma vodio računa da se obračunava sa polovinom svog naroda, a u tom neljudskom naumu su pomogle i manjine jer su izjednačavali sve te ljude sa chetnicima koji će im nauditi. Ja ne mislim da su mnogi u DPS mrzitelji, to je budalaština , tj to je primitivizam i odlika veoma glupih ljudi koji postoje u svim redovima da misliš da je svaki protivnik neko bradato stvorenje sa nožem u ustima ili da je svaki depeesovac kao ustaški krvožednik...
No, eto prilike, istorijske da se ljudi svih nacionalnosti i vjera sada pogledaju u oči i da se nastavi graditi zdravo društvo. Ovo je po meni veći trenutak od svih u istoriji Crne Gore jer sam ubijeđen da baš sada možemo satrijeti sve neprirodne i nametnute podjele i označavanja.
Sa drugim dijelom posta se slažem, odnosno više dijelim nadu da će biti tako. Što se tiče obračunavanja na nacionalnoj osnovi, mislim da smo apsolvirali dosad da se dps nije obračunavao samo sa Srbima, nego sa svima koji nisu partijski podobni ili makar poslovima vezani za dps. To je ogromna razlika, diskriminacija na nacionalnoj ili na partijskoj osnovi. Dps se obračunavao sa svima. Što ne znači da je to išta bolje od bilo koje druge diskriminacije, samo se mora naglasiti razlika, uz konstataciju da i u njihovim redovima ima nacionalista sa suprotnim predznakom.
Da pojasnim na šta sam mislio kad sam govorio o najgorem u sosptvenim redovima. I to na najekstremnijem primjeru. U svim ratovima na površinu ispliva ono što leži u ljudima. Ne postane svako koljač, silovatelj i mučitelj u ratu, nego to nosi sa sobom ali u svakodnevnim okolnostima nema đe da ispolji. Zbog toga mi nikad neće biti jasno zašto sve strane u ratovima nikad ne žele da priznaju da su u svojim redovima imali zločince nego ih slave kao junake. Ti isti ljudi kasnije žive među nama, a zlo ih nikad nije napustilo. Povlačim paralelu sa onima koji u sebi nose mržnju, ali je ne ispoljavaju iz straha od kazne, osude sredine i slično. Kad takvi osjete de se okruženje promijenilo i da je manja šansa da odgovaraju za sprovođenje svojih želja u djelo, tada nastupa djelovanje. Pritom da naglasim da uopšte ne tvrdim da će nova vlast to da dozvoli takvim osobama, samo pričam o njihovoj percepciji novonastalog okruženja.
Na kraju, pored zadovoljstva zbog smjene dps-a, ne mogu a da ne izrazim žestoko razočaranje što su URA i Demokrate imale 18% zajedno, a df 32. Obrnut redosljed snaga bi mi ulivao mnogo više nade. Ali tako je kako je, ostaje da se vidi kako će sve funkcionisati.
Last edited by ćepanica; 02-09-20 at 08:59.
Slobodna Crna Gora?
Evo koga vi podrzavate i glasate mozgovi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ко је ћерао Муслимане 90тих? Дритан, Алекса, Здравко или неко други?
Ко је најављивао да ће Муслимане да прогоне ако добије опозиција? Очигледно су се припремали за план Б који сада спроводе. Зар није чудно што полиција све мирно гледа?
Dovoljno je da oni sami znaju i sto se prepoznaju svaki put. Cisto da podvucem jednu kontradiktornost ovdje sveprisutnu godinama. Ne mozes zivjeti u diktaturi i imati uspjesan biznis, privilegije i svu ugodnost. To ne znaci da si sposoban nego pogodan ili ipak nije bila "diktatura".
Sa druge strane, na ovom topiku kao i na ostalim mrezama su ispisani salve uvreda na racun drzave, pravila karikiranja i sirila jeftina demagogija na racun crnogorskog nacionalnog pitanja. Cutalo se i pravdala svaka besmislica a crnogorci izgleda vole da cute.
Ovako ne misli vecina naroda. Ovakvi bolesnici i UDBA ce ubrzo bit proslost i procesuirani.
Meni smeta sto mi Diktator govori da idem iz CG ako mi ne odgovara zivot, a ne radi nista da ga popravi. Djukanovic bolesnik je morao bit ppslat i proslost i gotov je.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Sve i da udba crta ove grafite i lomi stakla, poenta je da postoji plodno tle da ta podvala prođe. Da ne postoji netrpeljivost, ni udba ne bi mogla da koristi tu taktiku. Mislim da to ne može da se ospori.
i sta sad ti ocekujes od nas iskreno. da se organizujemo i idemo gore. da se politicari organizuju i idu gore. mislis li stvarno da ce neka usijana glava ista poslusati.
godinama pricam da je vecini u DPS stav "poslije mene potop". mislis li stvarno da nama ovo ne smeta. za ove stvari je zaduzena policija koja kulira zadnja 3 dana kao da je nema.
dje je taj profesionalizam sada. kad sam pricao da treba odraditi kompletnu cistku policije i rasformirati SAJ ovakav kakav jeste, bilo je da prizivam veliku srbiju i da zelim da se policija raspadne samo da se taj plan ostvari.
dje su sad zastitnici partijske policije. dje je sad moralisanje kako policija samo radi svoj posao. kako i ti ljudi samo rade svoj posao
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Naravno da postoji, ali evo su vec proglasili sve ne glasace dps-a cetnicima. Neki uopste ne pomisljaju i ne ukljucuju opciju da je vlast koja je krala i sluzila se svacim 30 godina u stanju da plati nekom da napise grafit ili kamenuje neke prostorije.
Kao sto rekoh ranije, ako policija ne moze da rijesi ovo neka se gradjani organizuju i cuvaju svoj grad.
"ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."
Znam da je Andrija Mandic rekao jednom u skupstini da poziva svoje huligane i prijetio da ce da se ponove 90te.
Ko zeli rat? Ko zeli 90te?
Nek pobjedi ko hoce ali dosta je bilo odvajanja ja sam srbin ja musliman ja albanac, dosta vise u pm.
Kome je rat dobro donio osim glavarima?
Oni se svi bore za svoju stolicu a mi kao narod cemo da ispastamo!
MUSLIMANI nisu bili protiv vas sad kad su bili litije, nas to nije zanimalo, nismo vam gadjali crkve ni napadali nego gledali svoga posla, zbog cega se sad pisu poruke da ce Pljevlja bit Srebrenica? Kome to treba???
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks