Page 240 of 487 FirstFirst ... 140190230236237238239240241242243244250290340 ... LastLast
Results 5,976 to 6,000 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,059
    Thanked in
    551 Posts

Štokholm akutni..

2. The Following User Says Thank You to bayo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Naviknes na 2000e auto, tel, povlastice i dodje dan da vise nema toga
    Zna li sta Pedja d boj Boskovic da radi osim da bude ministar

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    1,321
    Thanks Thanks Received 
    3,038
    Thanked in
    1,615 Posts

Meni se sve nešto čini da je Milo namjerno pustio niz vodu svoj kolektiv. Realno, nije imao šta da ponudi ove izbore bez crkvu, što se dostini nije svidjelo, ali korona je sve iznenadila.
    Ima priliku da se "opere" jer je činjenično stanje da smo tonuli sa njegovim kolektivom punim hijena i pirana kojima nikad dosta, ni on nije znao kako da ih obuzda. Nije da ga branim, ali se nadam da će ga ekspertska vlada držati on the leash.
    Ovo je najelegantija varijanta, bez ulice, neka se ta vlada brzo formira bez odugovlačenja, jer im nije pametno da se dodatno nadgornjavaju - ko se proda odma metak u čelo. Dosta je bilo strpljenja.
    Dvije godine je malo da se sredi haos koji je stvoren, ali mislim da se racionalnim mjerama može popraviti stanje u budžetu. Ako ne preuzmu neke korake, idemo ponovo izbori meni se sviđelo
    "I shut my mouth and hold the light"

5. The Following 6 Users Say Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Naviknes na 2000e auto, tel, povlastice i dodje dan da vise nema toga
    Zna li sta Pedja d boj Boskovic da radi osim da bude ministar

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
    Kazu od rane zore glanca neki stari prsten.

7. The Following User Says Thank You to Flexbux For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Da me se pita sdp/sd nidje ne bi postojali niti bi se ista sa njima radilo, milovi piuni, marionete...gadost.
    Opet i manjinske su njegovi jer mu pomazu kad god mu treba...
    Samo pametno i samo lagano, ograniciti tu vladu na 3 godine i neka se vec od sutra nesto radi i mijenja, brzo ce doci ti sledeci izbori a treba se oznojiti kad se vec pruza prilika.

9. The Following 5 Users Say Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Prije svega, čestitke svima koji se danas osjećaju kao pobjednici. Ja se definitivno tako ne osjećam. 45% pro-srpskih glasova koalicijama koje će biti stožer buduće vlasti, sa Crkvom koja djeluje u pozadini i od koje ova vlast direktno zavisi, uz prirodne spoljno političke saveznike, koji nisu na Zapadu (da se diplomatski izrazim), nemam razloga za slavlje i optimizam. Naprotiv. Međutim, iako je ova promjena inspirisana "litijama", za koje držim da su odraz civilizacijske zaostalosti i težnji nikad pobijeđenih nacionalističkih snaga, olovka je odlučila i birači su se demokratski orpedijelili. Srećno i još jednom, čestitke (mislim da će nam sreća ovog puta zaista biti potrebna).

Šta se desilo? I nakon usvajanja Zakona, svih medijskih kampanja, pritisaka struktura oko SPC, Srbije, RS, Rusije, odsustva dijaspore, DPS je u odnosu na 2016. g. imao slabiji rezultat za oko 14.000 glasova. Teško da je, sa njihove strane, u takvim okolnostima moglo bolje. U apsolutnim iznosima, svoje tijelo su povećali njihovi trenutni koalicioni partneri - SD i BS. Da je izlaznost ostala na nivou bilo kojih od prethodnih izbora (čini mi se da je ovo najveća izlaznost glasača u zadnjih 20 godina, ne računajući referendum), Đukanović bi glatko obezbijedio mandat za nove četiri godine.

Nažalost, desilo se ono čega sam se pribojavao, a to je buđenje pro-srpskih birača i jačanje koalicije oko DF-a. Nije samo DPS izgubio 14.000 glasova, nego je vjerovatno većina od tih glasova završila u koaliciji ZZB. Svaki racionalni patriota je priželjkivao demokratsku smjenu vlasti. Pa, dobar dio glasača DPS-a je, svjestan svih njihovih grijehova, birao DPS po ključu "manje zlo". Ono što je loše je način na koji je pao - smijenila ga je koalicija dominantno okupljena oko anti-civilizacijskih, klerofašističkih i nacionalističkih vrijednosti, okrenuta Rusiji. Ovaj Zakon je bio šansa za šire emancipaciju Crne Gore i rušenje bitnog anti-državnog stuba. Međutim, očigledno da (prevashodno) DPS nije bio kadar da iznese taj projekat.

Šta dalje? URA će tražiti i vjerovatno dobiti podršku za ekspertsku vladu (mada, pitanje je šta misli DF o tome). To, samo po sebi, ne znači apsolutno ništa. Prvo, eksperte treba naći i ubijediti ih da prihvate moguće kompromitacije ličnog ugleda, što je u politici izvjesnost (posebno na Balkanu). Drugo, ti eksperti apsolutno i direktno zavise od podrške i volje koalicija oko DF-a i Demokrata, koji će sigurno kandidovati svoja "nezavisno-ekspertska" rješenja. Pa, i Zdravko Krivokapić je neki ekspert i da nije prihvatio da bude nosilac, vjerovatno bi bio u toj vladi (a evo smo vidjeli u kampanji na šta mu se svodi politika). Sve i da nova vlada bude puna eksperata sa A liste, sva mjesta po dubini (namještenici, javni funkcioneri) će podijeliti opozicija između sebe, proporcionalno ostvarenom rezultatu. Ako mislite da nezavisna, ekspertska vlada (što je utopija) znači demontažu partokratskog sistema, prevarili ste se. To ćete vidjeti vrlo brzo. Situacija na lokalu, gdje je mnogo lakše to bilo sprovesti govori upravo suprotno. A tek nova opštinska rukovodstva. Značajno povećanje partijskog zapošljavanja u javnom sektoru je neminovnost, a ionako nategnute javne finansije, odavno zrele za optimizaciju kadrovske politike, to ne mogu da podnesu.

Pod uslovom da uopšte uspiju da je formiraju, ono što novu vlast može sačekati je potencijalni bojkot i sabotaža unutar državnog aparata. Najveća snaga DPS-a su bili javni službenici na nižem i srednjem nivou, kao i zaposleni u javnim preduzećima. Teško će se oni pomiriti sa ovim rezultatima, posebno u strahu za sopstvenu egzistenciju. Čeka nas popis, što je biti ili ne biti za ZZB i dobar dio Mir je naša nacija, kao i najbitnijeg igrača - Crkvu. To je prilika za nova nacionalna prebrojavanja, otvaranje identitetskih pitanja. Uz sve ostalo (ekonomija, korona virus, kriza, geopolitička pomjeranja itd), to su ozbiljni izazovi za novu vlast koja će i bez toga biti fragilna, međusobno suprostavljena i jako nestabilna (pokazala iskustva na lokalu).

Teška i neizvjesna vremena nas očekuju. Ugrožena su sva dostignuća Crne Gore od 2006. godine, nemajte nikakvu sumnju u to. Na URA je sad ostalo da ih brani, a nisam siguran da imaju svijest, sposobnost i što je možda najbitnije, sa svojih 5% podrške, snagu za tako nešto. Nisu je imali ni u Budvi, ni u Kotoru. Slabašna nada može eventualno biti pritisak Zapada i ponuda Đukanovića da se da podrška vladi koju bi činila URA. Međutim, bojim se da je nova realnost buđenje uspavanih nacionalističkih duhova prošlosti, carte blanche za SPC, koja se nametnula kao dominantan faktor na političkoj sceni. A znamo kako je to izgledalo devedesetih. Ukoliko je ta paralela zastarela i neadekvatna, može se baciti pogleda kako to sada izgleda u Srbiji i Republici Srpskoj.

Za kraj, ono što bih volio da istaknem je samo kako su se nebulozne pokazale teorije zavjere opozicionih narativa o nesmjenjivosti vlasti na izborima. "Samo ga ulica može smijeniti", "neće dati vlast bez krvi" i ostale floskule. Isto tako i tvrdnje kako je snaga DF koalicije u opadanju, minorna i kako polako odlaze u istoriju. Vrlo tačno.
    Last edited by johnny bravo; 31-08-20 at 10:08.
    In vino veritas

11. The Following 8 Users Say Thank You to johnny bravo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,404
    Thanked in
    384 Posts

Na kraju 145k DPS, fali jedan mandat, ipak su izgubili nesto, a dovoljno. Po prvi put da se prelilo s njihove strane.

Iznenadjuje me procenat URE, ocekivao sam vise, makar 10ak posto. No svakako oni ce da vedre i oblace, bukvalno sve od njih zavisi sto je sjajno. S njima se mora, bez njih se ne moze. Najbolja moguca pozicija.

Po strani kakav je DF ali Krivokapicu za retoriku kapa dolje. No vrijeme je najbolji sudija. A i vrijeme je bilo da dodje do promjene.
    Last edited by Jakuza; 31-08-20 at 10:06.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

13. The Following 7 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Da vidimo ko će da se proda sad, od opozicije, na koga tipujete?
    Zasto bi se neko prodao kad ima sve??nije opozicija dobila jednu opstinu pa ima prostora za labilne i alave

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

NEKA NAM JE SA SRECOM DRZAVA! Ne ona privatna mafijaska iz 2006., no ova prava. Hvala svima sto su glasali opoziciju, pokazali smo da smo sazreli da zbacimo diktatora. Moci cemo u oci da pogledamo djecu i nece pricat o nama kao izgubljenoj generaciji.

Jos me siba adrenalin od sinoc, i osjecam se kada sam dobio milion eura.

Ceka nas ogroman posao u narednim godinama, a kriza kuca na vrata.

Rebalans budzeta mora da se uradi. Koalicija da se formira. Krecemo iz rusevina i katastrofalne startne pozicije.

DA DPS KRIMOSE I EKIPU IZ GRANDA POSALJEMO U SPUZ.

Zivjeli.

16. The Following 19 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,404
    Thanked in
    384 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Zasto bi se neko prodao kad ima sve??nije opozicija dobila jednu opstinu pa ima prostora za labilne i alave

Ljudi se prodaju za dzak brasna, kamoli za stanove i milione. Sve je moguce.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

18. The Following User Says Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    124
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    55 Posts

Quote Originally Posted by SERIUS.MNE View Post
    Ja samo ne mogu da vjerujem da ljudi misle da je opozicija pobijedila zbog Boga, Amfilohija, crkve i ostalih gluposti, a rezultat je takav da se jasno vidi da fale glasovi iz inostranstva jer ljudi nisu dosli zbog covida. Da nema virusa opet bi Milo pobijedio i pored svih litija i propagande SPC.
    Nadate se nekoj ekspertskoj vladi a clanovi df-a, demokrata i ure samo gledaju koje ce pozicije da zakace po ministarstvima i opstinama. Onda kad DF i Demokrate budu potezali pitanje povlacenja priznanja Kosova, Nato-a, mozda i zastave, to naravno Dritan nece prihvatiti a maliciozni ljudi ce ga prozivati da se prodao. Onda ce tek dps da bude jak i nikad niko ga nece moci maci s vlasti i svaki naredni izbori ce biti kao referendum. Vi odje zivite u iluziji, kao da smo puni eksperata i neopterecenih ljudi po bilo kom pitanju. Tek cete sad da vidite na sta ce ovo da lici. Sjetite se kako su vladali u Budvi df-kravate i ura, e pa to ce biti mala maca za ovo sto ce biti na drzavnom nivou.
    Vrati se Milo, ja ne mogu ovo da prihvatim. Kao da sam u nekom ruznom snu.
    Ne budio se, plakyyy lol

Što se glasova iz inostranstva tiče, nakon (konačno) češljanja biračkog spiska od strane nove vlasti, i skidanja svih fantoma iz spiska, najjači temelj svih pobjeda DPS koalicije nestaje. Oni su bez toga gotovi, neće ni 20% uzeti na sledećim izborima.

20. The Following User Says Thank You to Outcasted For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Ljudi se prodaju za dzak brasna, kamoli za stanove i milione. Sve je moguce.
    Upravo ovo. Tek mogu da imaju "sve"

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Ja samo ne mogu da vjerujem da ljudi misle da je opozicija pobijedila zbog Boga, Amfilohija, crkve i ostalih gluposti, a rezultat je takav da se jasno vidi da fale glasovi iz inostranstva jer ljudi nisu dosli zbog covida. Da nema virusa opet bi Milo pobijedio i pored svih litija i propagande SPC.
    Nadate se nekoj ekspertskoj vladi a clanovi df-a, demokrata i ure samo gledaju koje ce pozicije da zakace po ministarstvima i opstinama. Onda kad DF i Demokrate budu potezali pitanje povlacenja priznanja Kosova, Nato-a, mozda i zastave, to naravno Dritan nece prihvatiti a maliciozni ljudi ce ga prozivati da se prodao. Onda ce tek dps da bude jak i nikad niko ga nece moci maci s vlasti i svaki naredni izbori ce biti kao referendum. Vi odje zivite u iluziji, kao da smo puni eksperata i neopterecenih ljudi po bilo kom pitanju. Tek cete sad da vidite na sta ce ovo da lici. Sjetite se kako su vladali u Budvi df-kravate i ura, e pa to ce biti mala maca za ovo sto ce biti na drzavnom nivou.
    Zelja ce te minuti ikad vise,30 godina smo mi cekali ovo strpljivo.
    bices samo ti i slicni tebi,u ruznom snu.

Tebe mi je žao a za mene me duša boli

24. The Following 2 Users Say Thank You to aleksa111111 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Dobro jutro braćo i sestre...
    ja samo i odje da zamolim ove Srbe kad krenu da nose sve iz CG da mi makar ovaj džem ostave:

Sent from my iPhone using Tapatalk

26. The Following 2 Users Say Thank You to nickname For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    NEKA NAM JE SA SRECOM DRZAVA! Ne ona privatna mafijaska iz 2006., no ova prava. Hvala svima sto su glasali opoziciju, pokazali smo da smo sazreli da zbacimo diktatora. Moci cemo u oci da pogledamo djecu i nece pricat o nama kao izgubljenoj generaciji.

Rebalans budzeta mora da se uradi. Koalicija da se formira. Krecemo iz rusevina i katastrofalne startne pozicije.

Zivjeli.
    Živio brate

28. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

Zivjeli.
    Mora se demontirati jedan užasan, truli, prijateljski kumovski i rođački sistem koji strahovito favorizuje vladajuću kliku i koji je najveća opasnost za demokratiju u Crnoj Gori. Doduše, prvi i najbitniji korak je napravljen. U vrijeme kada u svijetu vladaju autokrate kao Putin, Lukašenko, Orban, Džonson, Tramp i sl. imponuje da je mala Ccrna Gora izabrala put demokratije i rušenja autoriteta. Svaka čast građanima Crne Gore.

30. The Following 6 Users Say Thank You to pg020 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Ne baljezgaj.

I ovih 35% je napumpano uz neogranicen budzet i kontrolu aparata, uz pritiske i ucjene. Realna podrska DPS-u je drasticno manja. Samo kad vidim ove kolege sa posla sto su glasali DPS a nikome nije nesto krivo sto su izgubili.

Idete u penziju.

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Iako nisi bio za smjenu mafijaske hobotnice, dobrodosao si medju zreli i demokratski narod. To zahtijeva tvoju rehabilitaciju, da vidis da kult vodje nije sve u zivotu, da bezakonje nije norma, da se moze zivjeti i bez parole coek je coeku vuk.

Dobrodosao si, i nadam se da ces u narednim godinama i decenijama i ti prosperirati kako bude i ovo drustvo prosperiralo.

Niko ne ocekuje cuda, ceka nas jako teska ekonomska kriza, i ovo ce biti jako tesko sa novu koaliciju da prebrodi, ali su sposobni. Trebace 3-4 godine da samo stanemo na noge. I ako budemo stali na noge, da im damo novi 4orogodisnji mandat da nastave sto su zapoceli. A ako se ne pokazu promijenicemo ih.

DPS ce se raspasti nakon ovoga, nece vise imati ni 70K glasaca. DIKTATOR JE GOTOV, a sad od njega bjeze svi.

33. The Following 6 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Uh kako je dobro, svuđe se vide ozarena lica, lica gažena decenijama, gaženi siromaštvom, podjelama, šikaniranjima zbog stava, a sve zbog jednog čovjeka, čovjeka arogancije, mržnje i svega nakaradnog. Pobjeda slobode i crnogorskog prkosa. Oduševljen sam da poslije toliko decenija narod Crne Gore poklekao nije

35. The Following 4 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    682
    Thanked in
    311 Posts

Kako se možemo busati u grudi nezavisnošću ako nam o državi odlučuje 15-20k ljudi iz Luksemburga I Njemačke? I to aj da su neki stručnjaci i znalci, nego uz dužno poštovanje njih i poštenog posla i borbe za parčetom hleba fizikalci, bauštelci i perači sudova u većini slučajeva?
    To su sve naši ljudi naravno, ali živiš tamo, imaš odličnu platu, uređen sistem, školstvo, zdravstvo, puteve, prevoz i sve uređeno...
    Last edited by claudiocaniggia; 31-08-20 at 10:35.

37. The Following User Says Thank You to claudiocaniggia For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    26 Posts

Quote Originally Posted by claudiocaniggia View Post
    Kako se možemo busati u grudi nezavisnošću ako nam o državi odlučuje 15-20k ljudi iz Luksemburga I Njemačke? I to aj da su neki stručnjaci i znalci, nego uz dužno poštovanje njih i poštenog posla i borbe za parčetom hleba fizikalci, bauštelci i perači sudova u većini slučajeva?
    To su sve naši ljudi naravno, ali živiš tamo, imaš odličnu platu, uređen sistem, školstvo, zdravstvo, puteve, prevoz i sve uređeno...
    Koje god da im je zanimanje, nasi su. Imaju nase drzavljanstvo.
    Eto odmah diskriminacije na osnovu posla, a svi ste na pricu kosmopolite

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Da su glasali ljudi koji ne žive u CG DPS bi sigurno dobio ... ovako ... žuta greda

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
    deuscroix

40. The Following User Says Thank You to night_silence For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

@johnny bravo Znači dps nije uspio da spasi državu a država je još tu, kako to objašnjavaš?

42. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Ниђе није небо плаво као данас изнад Црне Горе...
    Hasta siempre!

44. The Following 4 Users Say Thank You to Brk For This Useful Post:

Page 240 of 487 FirstFirst ... 140190230236237238239240241242243244250290340 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)