Page 118 of 487 FirstFirst ... 1868108114115116117118119120121122128168218 ... LastLast
Results 2,926 to 2,950 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Dame i gospodo, predstavljam vam trenutno najhrabrijeg građanina Crne Gore.
    Cisto da ga vidimo i na ovu stranu. Dritane je toliko cist da se vade slike od prije 3. Mjeseca ne bi li se bacila ljaga na njegov lik.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by claudiocaniggia View Post
    Ljudi, ima li đe kakva dnevnica da se uhvati od ovih izbora, za one posmatrače ili kako se to već zvaše? Pošto se nikakav posao ne može nahvatat', bar neke vajde da imam..
    CEMI traži posmatrače, a može i preko neke partije (da se ispred partije bude posmatrač) ako preferiraš neku (mada većina njih već ima spiskove).

Sent from my Motorola 8400

3. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    CEMI traži posmatrače, a može i preko neke partije (da se ispred partije bude posmatrač) ako preferiraš neku (mada većina njih već ima spiskove).

Ufff. Kako bih rado to radio.
    Nemaš pojma koji bi mi bio merak da zatvorim izborno mjesto
    Sent from my GM1913 using Tapatalk
    Last edited by Rakun; 18-08-20 at 18:16.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ako ove godine ne bude rekordan broj nepravilnosti i zatvaranja birackih mjesta, zbog korone ako ne zbog neceg drugog, nikad nece. Znam da svi volimo da se zezamo na racun DPS glasaca koji izlaze prije 12h kao navijeni, ali ako kako mozete, bolje ugrabite da zavrsite to sto prije mozete, i zbog korone i zbog haosa koji ce najvjerovatnije da nastane u toku dana.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

6. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Ali Dritan Abazović...
    Kakva hrabrost, ljudskost i čistota u jednom čovjeku. Apstinenti više nemaju izgovor, to je sad makar jasno.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Sent from my GM1913 using Tapatalk
    Na prošlim izborima ja nisam dao da se otvori jedno biračko mjesto dok sve nije napravljeno po propisima. U tih sat i po koliko je bilo blokirano biračko mjesto okupilo se dosta ljudi. Glasačko mjesto je bilo u hotelu i tražio sam da se prekriju sve kamere. Izbori u cijeloj državi gotovi osim na našem biračkom mjestu, telefoni zabranjeni, pojma nemamo o ,,državnom udaru", tek kada sam pošao da predam materijal izbornoj komisiji saznali smo da DPS već slavi

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Mora da se lomiš pošto si odgledao prvih 2 minuta

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Pa evo i Vojin je i dalje u soku da Milo nije ono sto mu Arkan rekao da je. Srbin iz Crne Gore. Mada bistar djeluje ovaj Vojin.

Thanks Thanks Given 
    6,967
    Thanks Thanks Received 
    689
    Thanked in
    401 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Na prošlim izborima ja nisam dao da se otvori jedno biračko mjesto dok sve nije napravljeno po propisima. U tih sat i po koliko je bilo blokirano biračko mjesto okupilo se dosta ljudi. Glasačko mjesto je bilo u hotelu i tražio sam da se prekriju sve kamere. Izbori u cijeloj državi gotovi osim na našem biračkom mjestu, telefoni zabranjeni, pojma nemamo o ,,državnom udaru", tek kada sam pošao da predam materijal izbornoj komisiji saznali smo da DPS već slavi

Zasto ne kapiram? Svakako ste bili obavezni da dodjete minimum 2 sata pred otvaranje, u 5 ujutro bas radi pripreme birackog mjesta. Ali pohvalno je sto si insistirao na propisima

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

“Slavko Perović je optužio [vladajuću] koaliciju za crnogorski nacionalizam jer 'preko medija stvara antisrpsko raspoloženje u Crnoj Gori za neka buduća vremena, ako im zatreba'."
    (Vijesti, 22. jul 1999. godine, str. 2)

14. The Following 7 Users Say Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Zna li ko ovog Zdravka Krivokapica? Priznajem da sam sad po prvi put cuo za njega kad se pojavio kao kandidat ove koalicije. Malo mi ne ide da je on politicar kome se najvise vjeruje u CG, ako ge ljudi ne znaju. Mada, to mozda vise govori o politicarima koje znaju. Meni djeluje kao OK lik. Mada ga Rosi nedje isproziva da ne valja nista, da je blijeda kopija Lekica. Lekic je bio OK lik, intelektualac, obrazovan, nacitan, ali mu je usmena komuniukacija mlitava. Ne ide to u CG. Krivokapic moze biti gori od Lekica, ali da ispane bolji ako umije da govori.

Kad bih ja izasao na izbore, ne bih imao dilemu: Dritan.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Dame i gospodo, predstavljam vam trenutno najhrabrijeg građanina Crne Gore.
    Koliko ih napadaju ovi iz DPS rekao bi čovjek da URA ide na 30% podrške.

Odlični potezi
    Ovo za Maltu ko ne razumije da EU gura preko Dritana nije dobro u glavu.
    Možura je trenutno najveća afera koja potresa EU to bi mogao da bude Milu kraj i da ga prodaju zapadni partneri

U međuvremenu zadnji trzaji diktatora
    Last edited by Gandalf_White; 19-08-20 at 02:36.
    One Ring to Rule them all...

17. The Following 2 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Zar je pao na preslikavanje Vučićevih izjava !!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Zar je pao na preslikavanje Vučićevih izjava !!
    Evo jeste.
    Izgovoriti ovo u trenutku kada je broj zaposlenih u junu ove godine bio manji za preko 35 000 nego u junu prošle.
    Kada će taj broj biti preko 50 000 u avgustu ove godine i sigurno preko 70 000 u novembru je bezobrazno.
    Prava odlika diktatora.

Juče je otvorio pogon u Aluminijskom kombinatu gdje je zaposleno 70 novih radnika i to sa ponosom KAP je zapošljavao 7000 ljudi svojevremeno...
    Uništiš 7000 radnih mjesta da bi otvorio 70...
    Pakao

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

U Srbiji je zvanicno otprilike dvostruko manja nezaposlenost nego kod nas i uopste ja mislim na Balkanu dvocifrena nezaposlenost postojala je samo u Crnoj Gori.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    337
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    42 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Zna li ko ovog Zdravka Krivokapica? Priznajem da sam sad po prvi put cuo za njega kad se pojavio kao kandidat ove koalicije. Malo mi ne ide da je on politicar kome se najvise vjeruje u CG, ako ge ljudi ne znaju. Mada, to mozda vise govori o politicarima koje znaju. Meni djeluje kao OK lik. Mada ga Rosi nedje isproziva da ne valja nista, da je blijeda kopija Lekica. Lekic je bio OK lik, intelektualac, obrazovan, nacitan, ali mu je usmena komuniukacija mlitava. Ne ide to u CG. Krivokapic moze biti gori od Lekica, ali da ispane bolji ako umije da govori.

Kad bih ja izasao na izbore, ne bih imao dilemu: Dritan.
    Znam ga dobar dan za dobar dan, ponekad smo prozborili koju. Fin i uglađen gospodin, uvijek ista smirenost i osmijeh. Ne znam sto predaje na masinskom, ali se van profesure bavi kvalitetom. Bio je na nekoj funkciji u ATCG, pa pretpostavljam da je expert za kvalitet. Predaje i informatiku u srednjoj školi na Cetinju, đe je rektor ovaj Perović.

E sad on kao takav, sa ovom njihovom kampanjom đe svaki put kad se pojavi ili ljubi ruku nekom popu ili pije šljivu ispred crkve neke ili se poklanja na grobu onog popa Krivokapica iz Kotora, će im sigurno privuc dosta glasača. Poslije izbora ovi vukovi iz DF će ga pojesti kao i Lekica, jer koliko god oni u nastupu bili prosti i vulgarni, odlični su u nekom šišnjarenju, opozicionom prestrojavanju i umijeću da opstanu i na svakim izborima budu jaki.
    Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    U Srbiji je zvanicno otprilike dvostruko manja nezaposlenost nego kod nas i uopste ja mislim na Balkanu dvocifrena nezaposlenost postojala je samo u Crnoj Gori.
    .....

uveli su novu metodologiju računanja
    https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-50401874
    Last edited by Rakun; 19-08-20 at 06:17.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    I BiH je na oko 20% plus im je nezaposlenost medju omladinom tipa 70% što je ludilo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Istina

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Vodi se mrtva trka između nas i Srba
    Koje faktore treba uzeti u obzir?

Profesorka Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Danica Popović kaže da „podaci pokazuju da nam je sve bolje, a da su nam zapravo suze sve veće".

„Na statističko smanjenje broja nezaposlenih utiče broj ljudi koji se iseljavaju iz Srbije, ali i metodologiju koja se promenila", kaže Popović.

Problem je u uzroku odlazaka - ne odlazi se zbog siromaštva i preniskih plata, već zato što ovde nema nade, kaže ona.

Oko 50.000 ljudi prošle godine iselilo se iz Srbije, rekla je pre nekoliko meseci ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, broj nezaposlenih 2017. bio je 650.573, a 2018. godine 583.099.

U istom periodu promenio se i broj stanovnika Srbije.

Tako je, prema podacima Evrostata, 2017. godine u Srbiji živelo 7.040.272 ljudi.

Godinu dana kasnije taj broj je opao na 7.001.444, dok prema podacima za 2019. Srbija ima 6.963.764 stanovnika.

Autor fotografije, AFP

Potpis ispod fotografije, Ko sve odlazi

Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir kada je reč o statistici koju vodi Nacionalna služba za zapošljavanje je što oni brišu sa evidencije osobe koje su odbile posao koji im je ta služba ponudila, kaže ekonomista Mijat Lakićević.

Takođe, NSZ sa evidencije briše nezaposlene koji se nisu javili na redovne konsultacije toj službi.

Lakićević kaže da se ipak vide naznake da broj zaposlenih u Srbiji jeste povećan, ali je saglasan sa tim da je odlazak iz zemlje jedan od faktora koji utiče na smanjenje nezaposlenosti.

Veći uticaj ima, kaže, promenjena metodologija za brojanje zaposlenih.

„Po staroj metodologiji računali su se samo ugovori o radu - na određeno ili neodređeno, sada u statistiku ulaze i druge vrste ugovora", kaže Lakićević.

Tako se u zaposlene sada ubrajaju i oni koji rade po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, angažovani preko omladinskih zadruga, sezonski radnici...

„Dovoljno je da radite 20 minuta jedan dan i odmah se smatrate zaposlenim - statistički", kaže Danica Popović.
    https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-50401874
    Ne znam da li se i kod nas osoba koja odbije neki posao sa biroa automatski zavede kao zapošljena ali to je bezobrazluk
    Last edited by Rakun; 19-08-20 at 06:31.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Zasto ne kapiram? Svakako ste bili obavezni da dodjete minimum 2 sata pred otvaranje, u 5 ujutro bas radi pripreme birackog mjesta. Ali pohvalno je sto si insistirao na propisima

Sent from my phone
    Uranili smo, tačno, no, prvo je ostatak insistirao da je video nadzor isključen i da se ne snima (najverovatnije jeste, nisam htio da idem u kontrolonu sobu), no, kako to objasniti građanima koji dolaze na glasanje, onda čekanje da se nabavi krep traka i krpe kojim bi se prekrili kamere. Bilo je tu još nekih sitnih nepravilnosti, ali ona su brzo ispravljena, ovo je potrajalo (za jednu od kamera su trebale merdevine koje mogu da dopru četri metra).

27. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Nema dalje

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Lackie View Post
    Nema dalje
    Ove bajke je i Mugi pricao pred izbore za glradonacelnika u PG, ako se sjecate, da ce samo PG falit 50 hiljada ljudi da popuni radna mjesta.
    Toliko nekih projekata. Sad Milo uzima izlizana Mugijeva obecanja ccc

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Finasiranje koalicije DF-SNP, “Za budućnost Crne Gore” je nepoznato. Portal Standard nije dobio konkretan odgovor od ove koalicije na koji način će finansijski ispratiti kampanju i koji su izvori novca. Poslanik DF-a, Milutin Đukanović za portal Standard kratko je kazao da će Agenciji (ASK-u) dostaviti sve podatke u narednih par dana, i dodao da mu je “suludo kreditno zaduživanje partija”. Dakle, i dalje nije poznato da li su sredstva koalicionih partija udružena, niti, ako jesu, na koji način.

Nagađa se da su većinu sredstava za kampanju, DF i SNP dobili sa strane alternativnim načinima i putevima.

Od Demokrata, takođe “ni traga ni glasa” kada je riječ o novcu koji koriste za kampanju. Na više poziva i mejlova odgovor nije stizao.

Prema informacijama iz ASK (Agencije za sprečavanje korupcije) partije nijesu u obavezi prije izbora da prijave kreditna zaduženja, osim u finalnom izvještaju nakon izbora.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, kojoj su političke partije dužne da prijave sve donacije, u periodu od 21. juna do 4. avgusta, najviše ih bilježi Demokratska partija socijalista, i to za parlamentarne izbore od strane 599 fizičkih i jednog pravnog lica ukupno 477.712 eura, a za lokalne izbore u Tivtu i Budvi, prikupili su 62.450 eura od 104 fizička lica.

Pored DPS-a, manje donacije za parlamentarne izbore imale su Socijaldemokratska partija od pravnog lica u iznosu od 582.82 eura i koalicija “Mir je naša nacija” koja bilježi donaciju od fizičkog lica u iznosu od 150 eura. Situacija se ne razlikuje ni kada su u pitanju lokalni izbori. Tokom istog perioda, donaciju je imala samo koalicija “Narod pobjeđuje” u opštini Tivat i to u iznosu od 63.54 eura od strane fizičkog lica.

Neke partije digle kredite i obezbijedile novčana sredstva za predstojeće izbore, neke će koristiti budžetska sredstva

Građanski pokret URA saopštio je za portal Standard, da je novčana sredstva za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore “obezbijedio iz kreditnog aranžmana kod jedne od poslovnih banaka u Crnoj Gori”.

“Naša kampanja i u tom pogledu prolazi, po dobroj staroj praksi, transparentno i u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja. Eventualne donacije koje bi pristizale na račune naših kampanja za parlamentarne i lokalne izbore biće uredno evidentirane u našim dokumentima ali i kod nadležnog organa – Agencije za sprječavanje korupcije, pri čemu zainteresovana javnost u sve to može i imati uvida”, kazali su iz URA-e za naš portal, dodajući da se “koalicija “Crno na bijelo” u kampanji bazirala ponajviše na ljudski kapital, kreativnost i inovativnost svih naših ljudi, pa ogromne svote novca nijesu odlučujuća stvar za kreiranje izborne kampanje”.

Iz Socijaldemokrata su za portal Standard kazali da jesu kreditno zaduženi, kao i da njihovo zaduženje iznosi 200.000 eura. Bošnjačka stranka nam je saopštila da za sada nijesu kreditno zaduženi, i da su imali donaciju od 1.260 eura od nepoznatog donatora.

Takođe, iz Socijaldemokratske partije, na čijem je čelu Draginja Vuksanović Stanković, za portal Standard su kazali da će predizborne aktivnosti finansirati iz državnog budžeta koji je opredijeljen za te aktivnosti.

Na isti način, kako su kazali za naš portal, predizborne aktivnosti finansiraće i manjinske partije – Hrvatska građanska incijativa, Hrvatska reformska stranka kao i koalicije Albanaca.

Fejsbuk “pamti” – Znaće se ko i koliko plaća da se reklamira

Još jedna novina jeste i da je Fejsbuk početkom avgusta, kako bi umanjio mogućnost da se ta društvena mreža koristi za širenje lažnih vijesti i manipulisanje u izbornoj kampanji, počeo da primjenjuje nova pravila političkog oglašavanja koja se odnose i na Crnu Goru.

“Za sve političke oglase namijenjene građanima Crne Gore, njihovi oglašivači moraju od danas da prođu proces autorizacije, daju podatak o tome ko plaća oglas i ko je za njega odgovoran, a njihovi oglasi će se unositi u biblioteku oglasa sedam godina.”

“Činjenica je da će sada veća količina podataka na stranicama partija biti dostupna građanima, istraživačima i novinarima vezana za troškove političkog oglašavanja. Znaće se koliko je ko potrošio za kampanju na FB, koliko je dugo emitovana reklama, ko je finansirao”, kazao je ranije za RSE tehnički direktor Share fondacije, Andrej Petrovski.

Tako da, zahvaljujući biblioteci Fejsbuka, poslije izbora biće poznato ko je koliko novca utrošio na predizborni marketing putem ove društvene mreže, ali i odakle je finansirano, tj. ko je i koliko novca u to uložio.

izvor: standard.co.me

Page 118 of 487 FirstFirst ... 1868108114115116117118119120121122128168218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)