Page 88 of 487 FirstFirst ... 387884858687888990919298138188 ... LastLast
Results 2,176 to 2,200 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    283
    Thanked in
    123 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Državna izborna komisija (DIK) je odbila listu Socijlaisti Crne Gore koju predvodi Snežana Jonica koja se na parlamentatnim izborima željela prijaviti kao predstavnica manjinskog naroda - Jugosloveni.

DIK je odbio Jonicu jer "Jugosloveni" ne ispunjvaju uslove za manjinski narod - nijesu nacija koja ima vjeru i jezik.

Osim toga, prema popisu iz 2011. godine u Crnoj Gori kategorija kao Jugosloveni ima 22, pa bi prihvatanje takve liste otvorilo prostor za zloupotrebe na sljedećim izborima, kazao je izvor iz DIK-a.

Za odbijanje liste glasalo je sedam predstavnika DIK-a, uključujući i predstavnika Bošnjačke strake kao manjinske stranke, dok su bila uzdržana tri predstavnika DPS-a i clan DIK iz NVO Građanske alijanse Zoran Vujičić.

Jonica je predala listu uoči isteka roka sa više od 300 ptpisa,koliko je pptrebno listama manjinakih naroda za učešće na izborima.

Da je DIK potvrdio listu Socijalista, Jonica bi iz budžeta dobila određen dio sredstava, a zatim bi se otvorilo i pitanje prelaska cenzusa - da li bi joj za ulazak u parlament bilo dovoljno oko 1800 glasova kao predstavnicima Hrvatska manjine ili oko 4500 hiljade koliko otprilike treba predstavnika Bošnjaka ili Albanaca.

izvor: www.vijesti.me

Dakle, 11 lista za izbore

Sent from my Motorola 8400
    Ja kao vjeciti opozicionar kazem, potpuno ispravna odluka!
    Zna se sto je nacija, a sto etnicka grupa. Jugosloveni nisu nacija. Htjela je Jonica malo para iz kase da zavati, na foru koju ce i budala da shvati.
    E zato nam treba je*at mater, jer samo mislimo kako da za*ebemo sistem, drzavu, i uzememo sto nam ne pripada. Pih

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Gube se poslovi i kad se DPS i SD zamjene u nekom preduzeću

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
    This time next year we'll be millionaires

3. The Following User Says Thank You to sparky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Prije će biti da ima u Andrijevici a ne na Cetinju
    Poslednji lokalni izbori: DPS Cetinje 44%, Andrijevica 57%, Mojkovac 55%, Berane 46%, BP 60%, DG 52%, Pljevlja 54%, PG 48%, Šavnik 61%, Žabljak 56%

Sent from my p20 lite using Tapatalk
    Tačno se vidi kako cvate ove opštine...

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Jutros sa terena
    DPS apsolutna :mrgreen:
    Zato zovu mene svaki dan telefonom, vjecitog opozicionara da im dam glas,bas zato sto su "apsolutni"
    Nedje cu izbacit snimke razgovora po drusvenim mrezama kako se moljaka za glas
    A pocinje ovako
    -Zdravo ....kako si,ne cusmo se odavno(osoba radi u drzavnu firmu)igrom slucaja se znamo vezano za potpuno druge relacije.
    Itd itd
    -Izvini sto te zovem ovako,samo da pitam jesi ti na to i to glasacko mjesto
    -Jesam ,u cemu je problem?
    -nista,nego samo da vidim mozemo li racunat na tebe?
    -ko ste to vi?
    -...Nesto kroz zube nerazumljivo
    -nadovezujem se odma,aaaa mislis naš,za dps(opustam pricu)
    -e to,
    -ada cus nisam ,vazda sam bio
    -E to,super!! znaci mogu stavit plus pored tvoga imena,znaci to je to,dacu tvoj broj nekom od kordinatora da te nazove,
    -Moj broj nikom ne mozes da dajes,nikad nisam bio za dps i necu dok imam ista u ovu glavu.aj sad razguli i nikad vise da nisi nazvala ovaj broj

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

6. The Following 4 Users Say Thank You to aleksa111111 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    283
    Thanked in
    123 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Zato zovu mene svaki dan telefonom, vjecitog opozicionara da im dam glas,bas zato sto su "apsolutni"
    Nedje cu izbacit snimke razgovora po drusvenim mrezama kako se moljaka za glas
    A pocinje ovako
    -Zdravo ....kako si,ne cusmo se odavno(osoba radi u drzavnu firmu)igrom slucaja se znamo vezano za potpuno druge relacije.
    Itd itd
    -Izvini sto te zovem ovako,samo da pitam jesi ti na to i to glasacko mjesto
    -Jesam ,u cemu je problem?
    -nista,nego samo da vidim mozemo li racunat na tebe?
    -ko ste to vi?
    -...Nesto kroz zube nerazumljivo
    -nadovezujem se odma,aaaa mislis naš,za dps(opustam pricu)
    -e to,
    -ada cus nisam ,vazda sam bio
    -E to,super!! znaci mogu stavit plus pored tvoga imena,znaci to je to,dacu tvoj broj nekom od kordinatora da te nazove,
    -Moj broj nikom ne mozes da dajes,nikad nisam bio za dps i necu dok imam ista u ovu glavu.aj sad razguli i nikad vise da nisi nazvala ovaj broj

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Mene su odavno prestali da pitaju...
    Valjda sam im minus debeli na listi.
    Koliku zelju imam, da kada oceremo nekada DPS, da posle godinu dana oceramo i ove sadasnje opozicionare...
    Vjeciti opozicionar!

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Državna izborna komisija (DIK) je odbila listu Socijlaisti Crne Gore koju predvodi Snežana Jonica koja se na parlamentatnim izborima željela prijaviti kao predstavnica manjinskog naroda - Jugosloveni.

DIK je odbio Jonicu jer "Jugosloveni" ne ispunjvaju uslove za manjinski narod - nijesu nacija koja ima vjeru i jezik.

Osim toga, prema popisu iz 2011. godine u Crnoj Gori kategorija kao Jugosloveni ima 22, pa bi prihvatanje takve liste otvorilo prostor za zloupotrebe na sljedećim izborima, kazao je izvor iz DIK-a.

Za odbijanje liste glasalo je sedam predstavnika DIK-a, uključujući i predstavnika Bošnjačke strake kao manjinske stranke, dok su bila uzdržana tri predstavnika DPS-a i clan DIK iz NVO Građanske alijanse Zoran Vujičić.

Jonica je predala listu uoči isteka roka sa više od 300 ptpisa,koliko je pptrebno listama manjinakih naroda za učešće na izborima.

Da je DIK potvrdio listu Socijalista, Jonica bi iz budžeta dobila određen dio sredstava, a zatim bi se otvorilo i pitanje prelaska cenzusa - da li bi joj za ulazak u parlament bilo dovoljno oko 1800 glasova kao predstavnicima Hrvatska manjine ili oko 4500 hiljade koliko otprilike treba predstavnika Bošnjaka ili Albanaca.

izvor: www.vijesti.me

Dakle, 11 lista za izbore

Jonica u svom političkom djelovanju nije do sada otvarala pitanje položaja Jugoslovena u Crnoj Gori, već je u okviru SNP prepoznata kao prosrpka političarka.

Tako je Jonica prije desetak godina napustila sjednicu u Strazburu zajedno sa još tri člana SNP-a i Narodne stranke kada je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao da je realnost to što je Kosovo nezavisna država.

Sto ne prenese ostatak teksta? Retrospektiva koja ne ostavlja dilemu da SNP i exSNP partije bastine u sustini DF politiku oko koje se separatisani okupise.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by konzul View Post
    Ja kao vjeciti opozicionar kazem, potpuno ispravna odluka!
    Zna se sto je nacija, a sto etnicka grupa. Jugosloveni nisu nacija. Htjela je Jonica malo para iz kase da zavati, na foru koju ce i budala da shvati.
    E zato nam treba je*at mater, jer samo mislimo kako da za*ebemo sistem, drzavu, i uzememo sto nam ne pripada. Pih

apsutno pogresno misljenje. a nije ni cudo da dobijaju, ako su opozicionari takvi kao ti.
    problem ovoga nije hoce li uzeti pare, vec da nam se pokaze kako se primjenjuju zakoni.
    da bi neko bio prepoznat kao nacionalna manjina, treba da ima status nacionalne manjine, a ne da li ima svoju vjeru i jezik.
    i nije na DIK-u da donosi odluku ko jeste a ko nije nacionalna manjina, vec se ima tacno definisano.
    razlozi za ovo se vec vide u sledecem pasusu objasnjenja
    da li ce nesto biti zloupotrebljeno ili ne, nije na DIKu da odlucuje. za to postoje sudovi. ukoliko se zakon zloupotrebljava u okviru rupa u zakonu, to je problem lose napisanog zakona, a ne toga koji je nasao propuste u istom. da citiram nasu ministarku ekonomije "to je legalno ali nije moralno". srecom pa zakoni ne zavise od mog tvog ili njenog raspolozenja i moralnih okvira, vec su napisani.
    ako ne valjaju, oni se mijenjaju ili dopunjavaju amandmanima, a ne da tamo neka organizacija na sebe preuzima ovlascenja koja nema.
    pa moze da suspenduje ustav ili da "sprjecava zloupotrebu" i daje krajnje kreativna misljenja o necemu sto je jasno napisano u zakonu o pozitivnoj diskriminaciji za izbore.
    a sa druge strane im nije ni malo cudno sto stranka koja je hrvatska manjinska stranka ima od 82 imena, mozda samo 10 da su hrvatska manjina u boki.
    ostalo sve crnogorska imena i prezimena
    jedino gore od dps tumacenja su nazovi opoziciona tumacenja, dje je jedini problem sto oni nisu na vlasti, a ne nepostovanje zakona
    Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 08-08-20 at 17:47.

Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    283
    Thanked in
    123 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    apsutno pogresno misljenje. a nije ni cudo da dobijaju, ako su opozicionari takvi kao ti.
    problem ovoga nije hoce li uzeti pare, vec da nam se pokaze kako se primjenjuju zakoni.

da bi neko bio prepoznat kao nacionalna manjina, treba da ima status nacionalne manjine, a ne da li ima svoju vjeru i jezik.
    i nije na DIK-u da donosi odluku ko jeste a ko nije nacionalna manjina, vec se ima tacno definisano.
    razlozi za ovo se vec vide u sledecem pasusu objasnjenja

da li ce nesto biti zloupotrebljeno ili ne, nije na DIKu da odlucuje. za to postoje sudovi. ukoliko se zakon zloupotrebljava u okviru rupa u zakonu, to je problem lose napisanog zakona, a ne toga koji je nasao propuste u istom. da citiram nasu ministarku ekonomije "to je legalno ali nije moralno". srecom pa zakoni ne zavise od mog tvog ili njenog raspolozenja i moralnih okvira, vec su napisani.
    ako ne valjaju, oni se mijenjaju ili dopunjavaju amandmanima, a ne da tamo neka organizacija na sebe preuzima ovlascenja koja nema.
    pa moze da suspenduje ustav ili da "sprjecava zloupotrebu" i daje krajnje kreativna misljenja o necemu sto je jasno napisano u zakonu o pozitivnoj diskriminaciji za izbore.
    a sa druge strane im nije ni malo cudno sto stranka koja je hrvatska manjinska stranka ima od 82 imena, mozda samo 10 da su hrvatska manjina u boki.
    ostalo sve crnogorska imena i prezimena
    jedino gore od dps tumacenja su nazovi opoziciona tumacenja, dje je jedini problem sto oni nisu na vlasti, a ne nepostovanje zakona
    Prvo moras da naucis sta znaci termin nacionalna manjina.
    I DIK i ti nemate pojma, vec mjesate sa etnickom manjinom.
    Da te prosvijetlim. Nacionalna manjina je grupacija naroda koja ne zivi u svojoj nacionalnoj drzavi, vec u drugoj.
    Etnicka manjina nema svoju nacionalnu drzavu, ali se razlikuje od nacije naroda gdje zive (jezik, obicaji, vjera...). Tu spadaju Romi ili Goranci, na primjer.
    Stoga Jugoslavija ne postoji kao drzava, a samim tim nema nacije Jugosloven.
    Postovanje zakona u CG je veoma upitno, u vremenu kada hoce da obezvrijede ustav zbog gripa.
    Ako se u sta razumijem, to je u pravo, gulio sam ga posteno, a i slijepac vidi "postovanje" zakona u CG.
    Ne moras se zahvaljivati sto sam te naucio terminu nacijonalna manjina, mada to se uci u srednju skolu.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Prvo moras da naucis sta znaci termin nacionalna manjina.
    I DIK i ti nemate pojma, vec mjesate sa etnickom manjinom.
    Da te prosvijetlim. Nacionalna manjina je grupacija naroda koja ne zivi u svojoj nacionalnoj drzavi, vec u drugoj.
    Etnicka manjina nema svoju nacionalnu drzavu, ali se razlikuje od nacije naroda gdje zive (jezik, obicaji, vjera...). Tu spadaju Romi ili Goranci, na primjer.
    Stoga Jugoslavija ne postoji kao drzava, a samim tim nema nacije Jugosloven.
    Postovanje zakona u CG je veoma upitno, u vremenu kada hoce da obezvrijede ustav zbog gripa.
    Ako se u sta razumijem, to je u pravo, gulio sam ga posteno, a i slijepac vidi "postovanje" zakona u CG.
    Ne moras se zahvaljivati sto sam te naucio terminu nacijonalna manjina, mada to se uci u srednju skolu.

hvala, znao sam sta je nacionalna manjina. ali neka si me naucio.
    nije bila poenta da li su jugosloveni nacionalna ili etnicka manjina, jer da jeste pomenuo bih rome. kao sto vidis nisam ulazio u to jesu li ili ne
    poenta je bila u tome sta je odgovor. a da bi neko bio nacionalna manjina definitivno nije uslov da imaju vjeru i jezik. poenta je da DIK ne moze da odlucuje opstim glasanjem da li je neko nacionalna manjina ili ne. DIK ne moze da daje procjene niti ogranicava pravo jer postoji rupa u zakonu i da on "sprecava zloupotrebe"
    i super sto si zavrsio pravo. eto te ko bivsi dekan a sad clan tuzilackog savjeta.
    objasnjavas nesto sto uopste nije poenta posta, da bi dokazao kako se u nesto razumijes. kakav dekan takav i fakultet.
    lijepo si izbjegao sve ono sto sam napisao, da bi poentirao na necemu sto nisam ni pricao.
    bravo.... pozdravi bivseg dekana pa mozete zajedno o klin da tu diplomu okacite

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

https://www.facebook.com/srbiucrnojg...55955224454067

Sto je ovo s ovim covjekom, jel ovo realno??
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    283
    Thanked in
    123 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    hvala, znao sam sta je nacionalna manjina. ali neka si me naucio.
    nije bila poenta da li su jugosloveni nacionalna ili etnicka manjina, jer da jeste pomenuo bih rome. kao sto vidis nisam ulazio u to jesu li ili ne
    poenta je bila u tome sta je odgovor. a da bi neko bio nacionalna manjina definitivno nije uslov da imaju vjeru i jezik. poenta je da DIK ne moze da odlucuje opstim glasanjem da li je neko nacionalna manjina ili ne. DIK ne moze da daje procjene niti ogranicava pravo jer postoji rupa u zakonu i da on "sprecava zloupotrebe"
    i super sto si zavrsio pravo. eto te ko bivsi dekan a sad clan tuzilackog savjeta.
    objasnjavas nesto sto uopste nije poenta posta, da bi dokazao kako se u nesto razumijes. kakav dekan takav i fakultet.
    lijepo si izbjegao sve ono sto sam napisao, da bi poentirao na necemu sto nisam ni pricao.
    bravo.... pozdravi bivseg dekana pa mozete zajedno o klin da tu diplomu okacite

Ti kao svaki IQ89 crnogorac upires prstom u potpise hrvatskoj stranci, da DIK ulazi u porijeklo svakog prezimena, da izucava necije porodicno stablo, ili ti da broji i pravi spiskove nacionalnih manjina u CG.
    Naravno ovo je dobro poznata praksa 90tih istih ljudi koji i danas i tada su vladali, kao i istih glasaca tih finih vlastodrzaca.
    Inace pretpostavljam da si veliki poznavalac crnogorskih nahija, bratsava i prezimena, vjerovatno si i napisao koju knjigu o tome, cim pucas na stranu prezimena.
    Sto se tice moje diplome, ne masem sa njom, ali se pozivam na makar vecu strucnost u toj temi od laika.
    Meni o tebi govori koliki si strucnjak ili profesionalac, cim pokisavas da omalovazavanjem sagovornika izdignes sebe, sto je otvoreno pokazivanje svoje inferiornosti. Drzi se ti svog DPSa, ja cu svoje opozicije. Nekad se mozda i upoznamo, samo molim te bez tada ponizavanja sagovornika, da ne bi se vracali u civilizaciju nasih predaka prije pravljenja dimnjaka u nasim kucama.

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    https://www.facebook.com/srbiucrnojg...55955224454067

Sto je ovo s ovim covjekom, jel ovo realno??
    Sprda se sa boranijom :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

BS- 4 mandata
    SD-2 mandata
    SDP- 2 mandata
    Albanci- 3 mandata
    Hrvati- 1 mandat
    DPS- 30 ili 31 mandata

Demokrate 17 mandata
    DF- 15 mandata

URA- 8 mandata

Desiće se samo prelivanje glasova iz DPS-a ka manjinama a ranije obrnuto. Tu su još SDP i SD koje isto obitavaju u tom krugu. DPS gubi još vlasti nakon formiranja vlade. Manjine će imati još više ministarstava. Sada su tu i Albanci koji hoće dio kolača.
    Last edited by nescafe10; 08-08-20 at 19:00.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ti kao svaki IQ89 crnogorac upires prstom u potpise hrvatskoj stranci, da DIK ulazi u porijeklo svakog prezimena, da izucava necije porodicno stablo, ili ti da broji i pravi spiskove nacionalnih manjina u CG.
    Naravno ovo je dobro poznata praksa 90tih istih ljudi koji i danas i tada su vladali, kao i istih glasaca tih finih vlastodrzaca.
    Inace pretpostavljam da si veliki poznavalac crnogorskih nahija, bratsava i prezimena, vjerovatno si i napisao koju knjigu o tome, cim pucas na stranu prezimena.
    Sto se tice moje diplome, ne masem sa njom, ali se pozivam na makar vecu strucnost u toj temi od laika.
    Meni o tebi govori koliki si strucnjak ili profesionalac, cim pokisavas da omalovazavanjem sagovornika izdignes sebe, sto je otvoreno pokazivanje svoje inferiornosti. Drzi se ti svog DPSa, ja cu svoje opozicije. Nekad se mozda i upoznamo, samo molim te bez tada ponizavanja sagovornika, da ne bi se vracali u civilizaciju nasih predaka prije pravljenja dimnjaka u nasim kucama.

lijep post, pun uvreda. ovakav ti i prethodni bio sa "nisi ni srednju zavrsio", ali da preskocimo to jer me ne zanima.
    zakon o pozitivnoj diskriminaciji je supalj sa svake strane.
    tako da bilo ko od nas moze da osnuje "hrvatsku stranku", nadje 4 domagoja i ostalo stavi koga zeli. nije to nikakvo prebrojavanje krvnih zrnaca, vec cisto pravno pitanje.
    da li dik odlucuje ko je predstavnik manjina i na osnovu kojeg pravilnika. na osnovu kojeg pravilnika se odlucuje ko je cistokrvni hrvat, albanac ili bosnjak.
    ne moze da objasnjenje bude da to omogucava zloupotrebu.
    DIK nema pravo da tumaci zakone na osnovu toga da li je na korist ili stetu DPS-a
    i dokle god ja pricam o ovome, a ti o jonici udbasu i oportunisti za novac, smatram da imam pravo da ti kazem da ti je opozicionarstvo "sjasi kurta..."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Generalno... kako god okrenuli... sve ce biti isto...

Misljenja sam da se jos nije pojavio pravi coban da predvodi nas ovce...

Tako da jos 3 mandata minimum....
    KUPI BRZO | PRODAJ LAKO

www.kupi.me besplatni oglasi cg

Thanks Thanks Given 
    1,983
    Thanks Thanks Received 
    803
    Thanked in
    363 Posts

Evo veli DIK da mogu svi glasat. Koja je ovo dimna zavjesa bila i sto se krije stvarno iza ove buve ne mozemo znat.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Ja se samo pitam koji Drzavni udar cemo imat ovog 30.avgusta? Mozda neki Crkveni udar? MPC pop krece prackom na kapelu CPC, i svi ustajemo da odbranimo drzavu jos ovaj put.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Znaci ostaje da samo Hrvati mogu da zloupotrebljavaju Zakon i da DPS zbog toga uvijek ide sa +1 Mandatom u odnosu na ostale.

Bas me interesuje da li postoji neko ko se izjasnjava kao Musliman i Hrvat u isto vrijeme. Koja je to vjera kod Hrvata 100% cistunska?

Ili mozda bolje pitanje. Koliko Crnogoraca prica Srpskim jezikom?

Pod hitno treba da se ukinu privilegije Hrvatima da uzimaju mandat sa 0.35% podrske jer namju jezik samo svoj i vjeru samo svoju.
    Ne, imaju albanska, bošnjačka i hrvatska manjina taj, nazovimo ga privilegovani mandat. Zato stranke koje zastupaju te manjine nemaju potrebe da skupe 4.207 potpisa da bi učestvovali u izborima, konkretno, na taj način su liste predali Sad je vrijeme (Albanci), Jednoglasno (Albanci), Bošnjačka stranka-ispravno-Rafet Husović (Bošnjaci), HGI. Svim srcem za Crnu Goru (Hrvati), HRI (Hrvati) i Snežana Jonica - Socijalisti Crne Gore - Da živimo kao Jugosloveni (Jugosloveni)
    Od 12 predatih lista čak 6 predstavljaju manjine.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ja se samo pitam koji Drzavni udar cemo imat ovog 30.avgusta? Mozda neki Crkveni udar? MPC pop krece prackom na kapelu CPC, i svi ustajemo da odbranimo drzavu jos ovaj put.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

DPS ide na tih 20-25% ultra crnogorskih glasova koji su mu dovoljni za vlast u koaliciji sa manjinama. Istina, imaće neuperidivo manje vlasti nego predhodnih godina ali barem će biti na vlasti.

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

@Mojsije Možda 10-12 covid pozitvnih da se pronađu na željezničkoj stanici sa sve pozitivnim uzorcima u zamrzivaču neke kuće na St.Aerodrom

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by jakov_ct View Post
    Evo veli DIK da mogu svi glasat. Koja je ovo dimna zavjesa bila i sto se krije stvarno iza ove buve ne mozemo znat.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    nista specijalno se nije krilo. samo pokusaj da se ima ekskluzivno pravo od strane DIKa ko ima a ko ne pravo glasa. i zloupotreba istog. pa im je vjerovatno objasnjeno da se otvara ustavno pitanje, koje moze osporiti validnost glasanja.
    pored NVO je vkerovatno i neka ambasada skrenula paznju.
    slicno ocekujem i za odluku da predsjednik birackog odbora ima diskreciono pravo da procjenjuje ko ima a ko ne simptome, bez medicinskog fakulteta. nego jos niko ne obraca paznju na to, pa ni NVO. ali ocekujem brzo da se i ta odluka povuce, jer poteze veliki broj mogucih zalbi za uskracivanje ustavom garantovanih prava.
    ali malo sporo kod nas NVO i novine reaguju, ako im niko otvoreno ne kaze "znamo da je neustavno, ali..."

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Bravo ratnici.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ja ne pricam o broju potrebnih potpisa vec o broju glasova potrebnih za cenzus. Vidjet ces da je samo za hrvate cenzus definisan kao 0.35% od vazecih glasova.

Bez tog jednog opozicionog mandata koji bi osvojila Jonica eventualno opozicija nema sanse.

1 Mandat sa ~1400 glasova samo je prevelika prednost za DPS.
    Osim potrebnih potpisa potrebno je i manje glasova da bi se dobio mandat, ako sam dobro, da bi neko mogao da se kandiduje potrebno je da postoji minimum od 1% do 5% za 1 mandat, a od 5% do 15% 3 mandata te nacionalne manjine (po popisu: Crnogorci, 40.4%, Srbi 30.01%, Bošnjaci 9,41%, Albanci 7.09%, Muslimani 4.27%, Hrvati 1.05%, Romi 0.43%, Ostali 1.25%).

Koliko sam shvatio, garantovana su 4 manjinska mandata od 81. Bez obzira na broj glasova za 4 mandata ostaju.

Evo citat iz zakona

Član 94

U raspodjeli mandata učestvuju izborne liste koje su dobile najmanje 3% od ukupnog broja važećih glasova u izbornoj jedinici.

Izuzetno od stava 1 ovog člana:

1) izborne liste za izbor poslanika pripadnika određenog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice, naznačenog u izbornoj prijavi ili nazivu izborne liste, u slučaju da ni jedna od njih ne ispuni uslov iz stava 1 ovog člana, a pojedinačno dobiju najmanje 0,7% važećih glasova, stiču pravo na učešće u raspodjeli mandata kao jedna - zbirna izborna lista sa ukupno dobijenim brojem važećih glasova, s tim što će se za obračun mandata priznavati zbrajanje koje obezbjeđuje osvajanje do tri mandata;

2) u slučaju da ni jedna od izbornih lista za izbor poslanika pripadnika hrvatskog naroda u Crnoj Gori ne ispuni uslove iz stava 1 ovog člana i tačke 1 ovog stava, najuspješnija od njih, sa najmanje 0,35% važećih glasova stiče pravo na jedan poslanički mandat.

3) izborne liste za izbor odbornika pripadnika određenog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice, naznačenog u izbornoj prijavi ili nazivu izborne liste, u slučaju da ni jedna od nih ne ispuni uslov iz stava 1 ovog člana, stiču pravo na učešće u raspodjeli mandata pojedinačno, sa dobijenim brojem važećih glasova.

Pravo iz stava 2 tačka 1 ovog člana koriste izborne liste pripadnika određenog - istog manjinskog naroda, odnosno određene - iste manjinske nacionalne zajednice, sa učešćem do 15% od ukupnog stanovništva u izbornoj jedinici, prema podacima sa posljednjeg popisa stanovništva.

Pravo iz stava 2 tačka 3 ovog člana koriste izborne liste pripadnika određenog-istog manjinskog naroda, odnosno određene–iste manjinske nacionalne zajednice, sa učešćem do 15% od ukupnog stanovništva na državnom nivou i sa učešćem od 1,5% do 15% od ukupnog stanovništva na teritoriji opštine, Glavnog grada, odnosno Prijestonice, prema podacima sa posljednjeg popisa stanovništva.

Učešće izborne liste pripadnika određenog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice u predizbornoj koaliciji sa izbornim listama pripadnika drugog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice ili izbornim listama političkih stranaka ili grupa građana koje ne koriste pravo iz stava 2 ovog člana ne isključuje drugim podnosiocima izbornih lista tog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice pravo iz stava 2 ovog člana.

Last edited by wulfy; 08-08-20 at 20:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ono sto je meni vazno, sa strane gledajuci na CG kao na zemlju srpskog naroda, manju srpsku zemlju koju ja mnogo volim... Vazno je da je Milov socijalni inzenjering tresnuo kurcom o ledinu.
    Bez obzira kako se zavrsili ovi izbori. Ovim zakonom je zabio auto gol pod precku.

Opozicionarima sa foruma bih samo porucio da ne ocajavaju ako ovaj izgura jos jedan mandat.
    Nikad para nismo ni imali.. Boriti se moramo to nam je sudjeno.
    Lepo je biti Srbin, a posebno je lepo biti Srbin u CG. Boze hvala ti

27. The Following User Says Thank You to GavriloA For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by nescafe10 View Post
    DPS ide na tih 20-25% ultra crnogorskih glasova koji su mu dovoljni za vlast u koaliciji sa manjinama. Istina, imaće neuperidivo manje vlasti nego predhodnih godina ali barem će biti na vlasti.
    Jedini problem je sto nemas 20-25% ultracrnogorskih glasova. Imas 10%, a i to u vr' glave. Ostalo su jedno radno mjesto - cetiri glasa i slicni nesrecnici.

Page 88 of 487 FirstFirst ... 387884858687888990919298138188 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)