Gube se poslovi i kad se DPS i SD zamjene u nekom preduzeću
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ja kao vjeciti opozicionar kazem, potpuno ispravna odluka!
Zna se sto je nacija, a sto etnicka grupa. Jugosloveni nisu nacija. Htjela je Jonica malo para iz kase da zavati, na foru koju ce i budala da shvati.
E zato nam treba je*at mater, jer samo mislimo kako da za*ebemo sistem, drzavu, i uzememo sto nam ne pripada. Pih
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Gube se poslovi i kad se DPS i SD zamjene u nekom preduzeću
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
Zato zovu mene svaki dan telefonom, vjecitog opozicionara da im dam glas,bas zato sto su "apsolutni"
Nedje cu izbacit snimke razgovora po drusvenim mrezama kako se moljaka za glas
A pocinje ovako
-Zdravo ....kako si,ne cusmo se odavno(osoba radi u drzavnu firmu)igrom slucaja se znamo vezano za potpuno druge relacije.
Itd itd
-Izvini sto te zovem ovako,samo da pitam jesi ti na to i to glasacko mjesto
-Jesam ,u cemu je problem?
-nista,nego samo da vidim mozemo li racunat na tebe?
-ko ste to vi?
-...Nesto kroz zube nerazumljivo
-nadovezujem se odma,aaaa mislis naš,za dps(opustam pricu)
-e to,
-ada cus nisam ,vazda sam bio
-E to,super!! znaci mogu stavit plus pored tvoga imena,znaci to je to,dacu tvoj broj nekom od kordinatora da te nazove,
-Moj broj nikom ne mozes da dajes,nikad nisam bio za dps i necu dok imam ista u ovu glavu.aj sad razguli i nikad vise da nisi nazvala ovaj broj
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Jonica u svom političkom djelovanju nije do sada otvarala pitanje položaja Jugoslovena u Crnoj Gori, već je u okviru SNP prepoznata kao prosrpka političarka.
Tako je Jonica prije desetak godina napustila sjednicu u Strazburu zajedno sa još tri člana SNP-a i Narodne stranke kada je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao da je realnost to što je Kosovo nezavisna država.
Sto ne prenese ostatak teksta?Retrospektiva koja ne ostavlja dilemu da SNP i exSNP partije bastine u sustini DF politiku oko koje se separatisani okupise.
apsutno pogresno misljenje. a nije ni cudo da dobijaju, ako su opozicionari takvi kao ti.
problem ovoga nije hoce li uzeti pare, vec da nam se pokaze kako se primjenjuju zakoni.
da bi neko bio prepoznat kao nacionalna manjina, treba da ima status nacionalne manjine, a ne da li ima svoju vjeru i jezik.DIK je odbio Jonicu jer "Jugosloveni" ne ispunjvaju uslove za manjinski narod - nijesu nacija koja ima vjeru i jezik.
i nije na DIK-u da donosi odluku ko jeste a ko nije nacionalna manjina, vec se ima tacno definisano.
razlozi za ovo se vec vide u sledecem pasusu objasnjenja
da li ce nesto biti zloupotrebljeno ili ne, nije na DIKu da odlucuje. za to postoje sudovi. ukoliko se zakon zloupotrebljava u okviru rupa u zakonu, to je problem lose napisanog zakona, a ne toga koji je nasao propuste u istom. da citiram nasu ministarku ekonomije "to je legalno ali nije moralno". srecom pa zakoni ne zavise od mog tvog ili njenog raspolozenja i moralnih okvira, vec su napisani.Osim toga, prema popisu iz 2011. godine u Crnoj Gori kategorija kao Jugosloveni ima 22, pa bi prihvatanje takve liste otvorilo prostor za zloupotrebe na sljedećim izborima, kazao je izvor iz DIK-a.
ako ne valjaju, oni se mijenjaju ili dopunjavaju amandmanima, a ne da tamo neka organizacija na sebe preuzima ovlascenja koja nema.
pa moze da suspenduje ustav ili da "sprjecava zloupotrebu" i daje krajnje kreativna misljenja o necemu sto je jasno napisano u zakonu o pozitivnoj diskriminaciji za izbore.
a sa druge strane im nije ni malo cudno sto stranka koja je hrvatska manjinska stranka ima od 82 imena, mozda samo 10 da su hrvatska manjina u boki.
ostalo sve crnogorska imena i prezimena
jedino gore od dps tumacenja su nazovi opoziciona tumacenja, dje je jedini problem sto oni nisu na vlasti, a ne nepostovanje zakona
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Last edited by Hell Raiser; 08-08-20 at 17:47.
Prvo moras da naucis sta znaci termin nacionalna manjina.
I DIK i ti nemate pojma, vec mjesate sa etnickom manjinom.
Da te prosvijetlim. Nacionalna manjina je grupacija naroda koja ne zivi u svojoj nacionalnoj drzavi, vec u drugoj.
Etnicka manjina nema svoju nacionalnu drzavu, ali se razlikuje od nacije naroda gdje zive (jezik, obicaji, vjera...). Tu spadaju Romi ili Goranci, na primjer.
Stoga Jugoslavija ne postoji kao drzava, a samim tim nema nacije Jugosloven.
Postovanje zakona u CG je veoma upitno, u vremenu kada hoce da obezvrijede ustav zbog gripa.
Ako se u sta razumijem, to je u pravo, gulio sam ga posteno, a i slijepac vidi "postovanje" zakona u CG.
Ne moras se zahvaljivati sto sam te naucio terminu nacijonalna manjina, mada to se uci u srednju skolu.
hvala, znao sam sta je nacionalna manjina. ali neka si me naucio.
nije bila poenta da li su jugosloveni nacionalna ili etnicka manjina, jer da jeste pomenuo bih rome. kao sto vidis nisam ulazio u to jesu li ili ne
poenta je bila u tome sta je odgovor. a da bi neko bio nacionalna manjina definitivno nije uslov da imaju vjeru i jezik. poenta je da DIK ne moze da odlucuje opstim glasanjem da li je neko nacionalna manjina ili ne. DIK ne moze da daje procjene niti ogranicava pravo jer postoji rupa u zakonu i da on "sprecava zloupotrebe"
i super sto si zavrsio pravo. eto te ko bivsi dekan a sad clan tuzilackog savjeta.
objasnjavas nesto sto uopste nije poenta posta, da bi dokazao kako se u nesto razumijes. kakav dekan takav i fakultet.
lijepo si izbjegao sve ono sto sam napisao, da bi poentirao na necemu sto nisam ni pricao.
bravo.... pozdravi bivseg dekana pa mozete zajedno o klin da tu diplomu okacite
https://www.facebook.com/srbiucrnojg...55955224454067
Sto je ovo s ovim covjekom, jel ovo realno??
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ti kao svaki IQ89 crnogorac upires prstom u potpise hrvatskoj stranci, da DIK ulazi u porijeklo svakog prezimena, da izucava necije porodicno stablo, ili ti da broji i pravi spiskove nacionalnih manjina u CG.
Naravno ovo je dobro poznata praksa 90tih istih ljudi koji i danas i tada su vladali, kao i istih glasaca tih finih vlastodrzaca.
Inace pretpostavljam da si veliki poznavalac crnogorskih nahija, bratsava i prezimena, vjerovatno si i napisao koju knjigu o tome, cim pucas na stranu prezimena.
Sto se tice moje diplome, ne masem sa njom, ali se pozivam na makar vecu strucnost u toj temi od laika.
Meni o tebi govori koliki si strucnjak ili profesionalac, cim pokisavas da omalovazavanjem sagovornika izdignes sebe, sto je otvoreno pokazivanje svoje inferiornosti. Drzi se ti svog DPSa, ja cu svoje opozicije. Nekad se mozda i upoznamo, samo molim te bez tada ponizavanja sagovornika, da ne bi se vracali u civilizaciju nasih predaka prije pravljenja dimnjaka u nasim kucama.![]()
BS- 4 mandata
SD-2 mandata
SDP- 2 mandata
Albanci- 3 mandata
Hrvati- 1 mandat
DPS- 30 ili 31 mandata
Demokrate 17 mandata
DF- 15 mandata
URA- 8 mandata
Desiće se samo prelivanje glasova iz DPS-a ka manjinama a ranije obrnuto. Tu su još SDP i SD koje isto obitavaju u tom krugu. DPS gubi još vlasti nakon formiranja vlade. Manjine će imati još više ministarstava. Sada su tu i Albanci koji hoće dio kolača.
Last edited by nescafe10; 08-08-20 at 19:00.
lijep post, pun uvreda. ovakav ti i prethodni bio sa "nisi ni srednju zavrsio", ali da preskocimo to jer me ne zanima.
zakon o pozitivnoj diskriminaciji je supalj sa svake strane.
tako da bilo ko od nas moze da osnuje "hrvatsku stranku", nadje 4 domagoja i ostalo stavi koga zeli. nije to nikakvo prebrojavanje krvnih zrnaca, vec cisto pravno pitanje.
da li dik odlucuje ko je predstavnik manjina i na osnovu kojeg pravilnika. na osnovu kojeg pravilnika se odlucuje ko je cistokrvni hrvat, albanac ili bosnjak.
ne moze da objasnjenje bude da to omogucava zloupotrebu.
DIK nema pravo da tumaci zakone na osnovu toga da li je na korist ili stetu DPS-a
i dokle god ja pricam o ovome, a ti o jonici udbasu i oportunisti za novac, smatram da imam pravo da ti kazem da ti je opozicionarstvo "sjasi kurta..."
Generalno... kako god okrenuli... sve ce biti isto...
Misljenja sam da se jos nije pojavio pravi coban da predvodi nas ovce...
Tako da jos 3 mandata minimum....![]()
Evo veli DIK da mogu svi glasat. Koja je ovo dimna zavjesa bila i sto se krije stvarno iza ove buve ne mozemo znat.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Ja se samo pitam koji Drzavni udar cemo imat ovog 30.avgusta? Mozda neki Crkveni udar? MPC pop krece prackom na kapelu CPC, i svi ustajemo da odbranimo drzavu jos ovaj put.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ne, imaju albanska, bošnjačka i hrvatska manjina taj, nazovimo ga privilegovani mandat. Zato stranke koje zastupaju te manjine nemaju potrebe da skupe 4.207 potpisa da bi učestvovali u izborima, konkretno, na taj način su liste predali Sad je vrijeme (Albanci), Jednoglasno (Albanci), Bošnjačka stranka-ispravno-Rafet Husović (Bošnjaci), HGI. Svim srcem za Crnu Goru (Hrvati), HRI (Hrvati) i Snežana Jonica - Socijalisti Crne Gore - Da živimo kao Jugosloveni (Jugosloveni)
Od 12 predatih lista čak 6 predstavljaju manjine.
Sent from my Motorola 8400
@Mojsije Možda 10-12 covid pozitvnih da se pronađu na željezničkoj stanici sa sve pozitivnim uzorcima u zamrzivaču neke kuće na St.Aerodrom
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
nista specijalno se nije krilo. samo pokusaj da se ima ekskluzivno pravo od strane DIKa ko ima a ko ne pravo glasa. i zloupotreba istog. pa im je vjerovatno objasnjeno da se otvara ustavno pitanje, koje moze osporiti validnost glasanja.
pored NVO je vkerovatno i neka ambasada skrenula paznju.
slicno ocekujem i za odluku da predsjednik birackog odbora ima diskreciono pravo da procjenjuje ko ima a ko ne simptome, bez medicinskog fakulteta. nego jos niko ne obraca paznju na to, pa ni NVO. ali ocekujem brzo da se i ta odluka povuce, jer poteze veliki broj mogucih zalbi za uskracivanje ustavom garantovanih prava.
ali malo sporo kod nas NVO i novine reaguju, ako im niko otvoreno ne kaze "znamo da je neustavno, ali..."
Bravo ratnici.
Osim potrebnih potpisa potrebno je i manje glasova da bi se dobio mandat, ako sam dobro, da bi neko mogao da se kandiduje potrebno je da postoji minimum od 1% do 5% za 1 mandat, a od 5% do 15% 3 mandata te nacionalne manjine (po popisu: Crnogorci, 40.4%, Srbi 30.01%, Bošnjaci 9,41%, Albanci 7.09%, Muslimani 4.27%, Hrvati 1.05%, Romi 0.43%, Ostali 1.25%).
Koliko sam shvatio, garantovana su 4 manjinska mandata od 81. Bez obzira na broj glasova za 4 mandata ostaju.
Evo citat iz zakona
Član 94
U raspodjeli mandata učestvuju izborne liste koje su dobile najmanje 3% od ukupnog broja važećih glasova u izbornoj jedinici.
Izuzetno od stava 1 ovog člana:
1) izborne liste za izbor poslanika pripadnika određenog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice, naznačenog u izbornoj prijavi ili nazivu izborne liste, u slučaju da ni jedna od njih ne ispuni uslov iz stava 1 ovog člana, a pojedinačno dobiju najmanje 0,7% važećih glasova, stiču pravo na učešće u raspodjeli mandata kao jedna - zbirna izborna lista sa ukupno dobijenim brojem važećih glasova, s tim što će se za obračun mandata priznavati zbrajanje koje obezbjeđuje osvajanje do tri mandata;
2) u slučaju da ni jedna od izbornih lista za izbor poslanika pripadnika hrvatskog naroda u Crnoj Gori ne ispuni uslove iz stava 1 ovog člana i tačke 1 ovog stava, najuspješnija od njih, sa najmanje 0,35% važećih glasova stiče pravo na jedan poslanički mandat.
3) izborne liste za izbor odbornika pripadnika određenog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice, naznačenog u izbornoj prijavi ili nazivu izborne liste, u slučaju da ni jedna od nih ne ispuni uslov iz stava 1 ovog člana, stiču pravo na učešće u raspodjeli mandata pojedinačno, sa dobijenim brojem važećih glasova.
Pravo iz stava 2 tačka 1 ovog člana koriste izborne liste pripadnika određenog - istog manjinskog naroda, odnosno određene - iste manjinske nacionalne zajednice, sa učešćem do 15% od ukupnog stanovništva u izbornoj jedinici, prema podacima sa posljednjeg popisa stanovništva.
Pravo iz stava 2 tačka 3 ovog člana koriste izborne liste pripadnika određenog-istog manjinskog naroda, odnosno određene–iste manjinske nacionalne zajednice, sa učešćem do 15% od ukupnog stanovništva na državnom nivou i sa učešćem od 1,5% do 15% od ukupnog stanovništva na teritoriji opštine, Glavnog grada, odnosno Prijestonice, prema podacima sa posljednjeg popisa stanovništva.
Učešće izborne liste pripadnika određenog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice u predizbornoj koaliciji sa izbornim listama pripadnika drugog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice ili izbornim listama političkih stranaka ili grupa građana koje ne koriste pravo iz stava 2 ovog člana ne isključuje drugim podnosiocima izbornih lista tog manjinskog naroda ili manjinske nacionalne zajednice pravo iz stava 2 ovog člana.
Sent from my Motorola 8400
Last edited by wulfy; 08-08-20 at 20:36.
Ono sto je meni vazno, sa strane gledajuci na CG kao na zemlju srpskog naroda, manju srpsku zemlju koju ja mnogo volim... Vazno je da je Milov socijalni inzenjering tresnuo kurcom o ledinu.
Bez obzira kako se zavrsili ovi izbori. Ovim zakonom je zabio auto gol pod precku.
Opozicionarima sa foruma bih samo porucio da ne ocajavaju ako ovaj izgura jos jedan mandat.
Nikad para nismo ni imali.. Boriti se moramo to nam je sudjeno.
Lepo je biti Srbin, a posebno je lepo biti Srbin u CG. Boze hvala ti
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks