Page 6 of 487 FirstFirst ... 23456789101656106 ... LastLast
Results 126 to 150 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Probao sam i svu energiju što sam mogao sam dao ne bih li dao mali doprinos da se sačuva nešto makar od ove zemlje.
    Ali narod izgleda ne zanima, nijesu im prioriteti posloženi.
    Možda 20% ljudi razmišlja da žele Island ili Luksemburg, drugi razmišljaju da se nedje 'ubače' uglavnom.
    Nema javnog interesa, ljudi ne znaju šta je to i nema dovoljno ljubavi prema ovoj namučenoj zemlji.
    Najveći je grijeh sto smo mi dobili CG da tu živimo.
    Da je bilo kakav drugi narod ovo bi bio raj na zemlji
    E upravo ovo vidiim kao najveći problem Crne Gore. Naroda koji želi neko pomirenje, koji ne nasijeda na priču o naciji i vjeri ima taman onoliko koliko je PzP imao 2009-e, PCG 2006-e, i Ključ+Demokrate 2016-e. Ne pričam o tome šta se desilo nakon, ko je pokazao kakvo lice itd., pričam o tome koji broj glasača je animiran partijama koje nisu gurale jasan nacionalni predznak kao glavni razlog glasanja njihove partije (ili uhljebska radna mjesta).
    E sad, dio koji se ne slažem sa Gandom, je da stvari iz izbora u izbore ne postaju bolje. 6% za PzP 2009-e, 8.24% za PCG 2012-e, i 11.05+10.01=21.06% za Ključ+Demokrate 2016-e.
    Jasan rast zainteresovanosti građana za primarno ekonomsku priču iz izbora u izbore. Možda je veliki razlog tome što je u tih 7 godina dobilo pravo glasanja veliki broj građana koji su bili suviše mali da bi se sjećali 90ih (što će na kraju i biti konačan preduslov prevazilaženja tog perioda, vrlo vjerovatno), ili se generalno budi ta želja da budemo dio civilizovanog svijeta, ne znam. Ali stanje definitivno nije toliko crno. Taman se animiraju i zainteresuju za promjene jedni apstinenti, ovi stari borci poput Ganda se umore. Ja se možda nikad nisam toliko snažno borio, većina mog aktivizma počinje i završava se u glasačkoj kabini, pa mi je ostalo dovoljno energije da glasam pod bilo kakvim uslovima za ono za šta mislim da je ispravno. Ako posljedica toga nije da će Crna Gora krenuti putem koji ja smatram ispravnim, a ono će taj moj jedan glas bar minimalno umanjiti očigledno zlo. U Sjevernoj Koreji ljudi nemaju ni taj izbor, tako da od goreg definitivno ima gore, i dok god sistem prepoznaje moje pravo da biram predstavnike, ja ću ga koristiti.
    Last edited by LostInHollywood; 21-06-20 at 14:36.

Thanks Thanks Given 
    1,683
    Thanks Thanks Received 
    1,252
    Thanked in
    833 Posts

Default Parlamentarni izbori 2020

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post

Pa ti danas imas razmisljanje da je partijsko zaposlenje potpuno normalno. Eno ga Tripleta to asimiluje kao da je 'dobar dan'. Tako treba. Svakom SD/BS simpatizeru je to najnormalnija stvar koja postoji. Za DPS i DF je slicna stvar ali mi je SD/BS uvijek prvi primjer parazitnog oblika zivota, politickog djelova i sl.

D
    Citajuci vas par koji se nadate korjenitoj promjeni imam osjecaj kao da slusam neke Luksemburzane a ne Crnogorce. Odje se svi bore za vlast ZBOG SVOJE GUZICE i zbog guzica ljudi iz partije, a ne zbog naroda u globalu. Meni stvarno ne pada da budem crna ovca jer znam da se to nece promijeniti ni za 70 godina. Pominjete DF kao najgore iz opozicije a Demokrate su duplo gore sto se tice partijskog zaposljavanja u opstinama dje su vlast. Za vladajucu koaliciju necu nista govoriti jer se sve zna.

Najbolja politika je ljudi iz URE ali nema srece od njih jer su normalni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakva pobjeda DPS slijedi, 55 posto sa koalicijom...

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Nije država poslodavac da glavni aršin bude ko je koga u koji javni sektor zaposlio, i bi li ovi drugi zaposlili nas ili "svoje". Javni sektor treba da se oslobodi viška, a na visokim pozicijama treba da budu stručnjaci a ne podobni. Ako vama smeta što ne možete da se zaposlite na šalter bez partijske knjižice, nebitno je li to u PG ili u BD, imate vrlo iskrivljenu sliku o napretku društva i patriotizmu.

5. The Following 2 Users Say Thank You to LostInHollywood For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    E upravo ovo vidiim kao najveći problem Crne Gore. Naroda koji želi neko pomirenje, koji ne nasijeda na priču o naciji i vjeri ima taman onoliko koliko je PzP imao 2009-e, PCG 2006-e, i Ključ+Demokrate 2016-e. Ne pričam o tome šta se desilo nakon, ko je pokazao kakvo lice itd., pričam o tome koji broj glasača je animiran partijama koje nisu gurale jasan nacionalni predznak kao glavni razlog glasanja njihove partije (ili uhljebska radna mjesta).
    E sad, dio koji se ne slažem sa Gandom, je da stvari iz izbora u izbore ne postaju bolje. 6% za PzP 2009-e, 8.24% za PCG 2012-e, i 11.05+10.01=21.06% za Ključ+Demokrate 2016-e.
    Jasan rast zainteresovanosti građana za primarno ekonomsku priču iz izbora u izbore. Možda je veliki razlog tome što je u tih 7 godina dobilo pravo glasanja veliki broj građana koji su bili suviše mali da bi se sjećali 90ih (što će na kraju i biti konačan preduslov prevazilaženja tog perioda, vrlo vjerovatno), ili se generalno budi ta želja da budemo dio civilizovanog svijeta, ne znam. Ali stanje definitivno nije toliko crno. Taman se animiraju i zainteresuju za promjene jedni apstinenti, ovi stari borci poput Ganda se umore. Ja se možda nikad nisam toliko snažno borio, većina mog aktivizma počinje i završava se u glasačkoj kabini, pa mi je ostalo dovoljno energije da glasam pod bilo kakvim uslovima za ono za šta mislim da je ispravno. Ako posljedica toga nije da će Crna Gora krenuti putem koji ja smatram ispravnim, a ono će taj moj jedan glas bar minimalno umanjiti očigledno zlo. U Sjevernoj Koreji ljudi nemaju ni taj izbor, tako da od goreg definitivno ima gore, i dok god sistem prepoznaje moje pravo da biram predstavnike, ja ću ga koristiti.
    Pazi juče smo objavili odje 800(opštine ) + 900(javna uprava) + 150 m. Odbrane + 400 neki privremeni program stop svoj ekonomiji.

To je 2250 radnih mjesta (a to je najmanje) koje su otvorene u javnoj upravi par mjeseci pred izbore. Puta najmanje 4 glasa imaš 9000 glasova regulisanih najmanje.

Alo najmanje 9000 glasova, neko donese 2 neko ih ne glasa a neko donese 20 jer sva uza i sira rodbina glasa da se neki uhljeb bez dana radnog iskustva sa diplomom UDG-a uglavi na državnu sisu.
    A onda imaš ugovore o privremenim i povremenim.
    Lagerovano već brašno ulje i ostalo.
    Socijalna davanja jednokratna.
    40-60 eur lične karte kupovina.
    hiljade glasača koji dolaze iz okruženja i Evrope i putni troškovi a ne žive u CG po 10-20 godina.
    Glasači u javnoj upravi garantujem životom da ih od 52 000 glasa makar pola sa porodicama jer MORA...

I imaš situaciju da sateliti i DPS kreću u bitku sa nekih 120-140k glasova i imaš ovih par desetina hiljada jer ih glasaju iz nekog uvjerenja.

Znači 80% glasača vlasti glasa iz direktnog ekonomskog interesa, neko te placa da glasas. Kakva je to demokratija i kako se protiv toga boriti?

Znači imaš armiju od 120-140k ljudi u pola dana i pola noći koje možeš da izvedes i koje ne zanima da sva CG sagori dok oni prime tu platu/socijalu/50eur i koje politika 'ne zanima' ali uredno izlaze na glasanje.

Znači da je do političkog izbora, i najgori politički subjekt u CG je bolji od Dps i satelita.
    Ali je problem što se odje glasa džepom i guzicom a ne glavom.

I sve dok je ovakav sistem biće nam kako je.
    Kada bi se oslobodili tih partijskih sprega ljudima bi bilo bitno dje žive, kakvo im je zdravstvo, školstvo, životna sredina, plata. A ne da ti šef traži da mu slikaš šta si glasao i posaljes i tebi je to ok jer te strah da ne ostaneš bez posla.
    Jer znaš kako, drugi se ne bune a što bih ja.
    I onda tako aminuju ovo što dolazi a dolazi već godinama neumitan krah ekonomije i svega. To je i laicima jasno.
    I onda će imati 10% stanovništva a 90% neće imati.
    A onda će biti kasno.

P.S.
    Što je najjače od svega 90% opozicinara vjeruje da kad se smijeni DPS upravo će oni doći na njihovo mjesto da rade.
    Ne zato što imaju dobar CV ili znaju posao da rade nego zato što su opozicija (WTF?)
    Zato što su lojalni partiji i treba ih nagraditi hahahahhahahah

CV samo... Ništa drugo ne treba da je bitno.
    Zamisli ti čovječe... Mi u 21 vijeku pričamo o partijskom zapošljavanju u zemlji dje je partijska knjižica ispred CV-a hahahahahhahahahha

Alooooo jel razumijete koliko je to bolesno ?
    I to aminuje i vlast i opozicija.
    Da neko bez dana radnog staža bude direktor direktorata ili sekretar sekretarijata, a nikad u sektorima u kojim radi nije priveo dana.

Znate li kako je mučno pričati sa tim ljudima ?
    Koliko nesposobnost većine njih boli i koliko nas košta ?
    Znate li jednog dana kada se smijeni vlast koliko će da nas kosta sticanje radnog iskustva hiljada uhljeba ?

Mi to vrijeme i te pare nemamo.
    Ako gradjani to aminuju - vjerujte najiskrenije pričam - sve što se dešava zaslužuju.
    Žao mi je jedino životne sredine ... Rijeka, planina, šume, obale, spomenika... Koji trpe zbog tih idiota
    Narod ako i ovaj put izabere da izadje na namještene izbore i ako mu izbor bude Kurta instead of murta - SVE zaslužujemo
    Pogledajte danas Srbiju. Otvorite http://rs.n1info.com/Izbori-2020/a61...rima-2020.html

Sve će vam biti jasno.
    Ovo je CG za ove izbore ili za izbore za 4 godine ili za 8...
    Ovo je budućnost ako se ludilo sada ne zaustavi
    Last edited by Gandalf_White; 21-06-20 at 15:33.
    One Ring to Rule them all...

7. The Following 5 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    156 Posts

Kad kažu nemaš za koga glasat.

SDP - sve vrijeme ista politika. Ono što su rekli to su i održali. Čim se ušlo u Nato pukla je koalicija. Krivokapića smatram veoma dobrim političarem iako mi se ne sviđa njegov stav prema crkvi. Tu je i Konjević koji ima možda i najbolje govore u skupštini.

URA - Pristupili su Zelenima Evrope što je velika stvar. Dritana svi vole. Iznijeli su dosta dobrih stvari u javnost u posljednje vrijeme.

Demos mi je ok. Ne idu toliko u krajnost kao ostali.

Ko mi nije ok:

DPS , mislim da nema potrebe pričat što. Pogledajte samo ko je u bordu direktora aerodroma. Kad vidim kakvi su se likovi zaposlili i kakve plate primaju nije mi jasno ima li tamo iole obraza da neko kaže šta će nam ovakvi šišnjari.
    Nije mi samo jasno kako su uspjeli i neke kvalitetne da privuku. Ima par kvalitetnih stručnih ljudi kojima vjerujem sam DPS ko DPS nije bitan. Ministarka nauke radi odlično svoj posao i stručna je. Pažin je veliki stručnjak. Vjerujem da bi ovakve ljude trebalo imati tu gdje jesu nebitno koja partija da je u pitanju.

Demokrate. Krapović mi je jedini ok lik. Ovo ostalo ne bih ni da komentarišem. Ni jedno ozbiljno rješenje za neki problem. One reklame ko Erdogana da gledam. Kao dio vlasti su mi ok, za neku tranziciju. Međutim, dugoročno ne. Ne bih volio Aleksa da dođe na neku poziciju tipa predsjednik države.

Ono što mi se ne sviđa nikako je što će Milačić uć u skupštinu. Dosta njih će iz revolta zaokružiti njegovu partiju. On je debil. Kao i drug mu.

DF - treba da ide u istoriju zajedno sa DPSom. Njih više ni MCP ne ferma 5 posto

Damjanović treba isto sa drugarima iz DF-a. Ovaj njegov posljednji predlog da treba podići porez je dokaz zašto treba da ide. Svi gledaju sad da smanje porez kako bi se privreda održali ali naš pametni Damjanović ima ideju.

Snp - već otišao u istoriju. Ne vidim da će uzeti mandat

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Nije država poslodavac da glavni aršin bude ko je koga u koji javni sektor zaposlio, i bi li ovi drugi zaposlili nas ili "svoje". Javni sektor treba da se oslobodi viška, a na visokim pozicijama treba da budu stručnjaci a ne podobni. Ako vama smeta što ne možete da se zaposlite na šalter bez partijske knjižice, nebitno je li to u PG ili u BD, imate vrlo iskrivljenu sliku o napretku društva i patriotizmu.
    Da je normalna država niko ne bi želio da radi na šalter, pa bio sa ili bez partijske knjižice.

Thanks Thanks Given 
    5,049
    Thanks Thanks Received 
    12,428
    Thanked in
    6,727 Posts

Što je najjače od svega 90% opozicinara vjeruje da kad se smijeni DPS upravo će oni doći na njihovo mjesto da rade.
    Ne zato što imaju dobar CV ili znaju posao da rade nego zato što su opozicija (WTF?)

Zamisli ti čovječe... Mi u 21 vijeku pričamo o partijskom zapošljavanju u zemlji dje je partijska knjižica ispred CV-a hahahahahhahahahha
    ovo je sistemski problem. vidjeli su da to prolazi i onda smatraju (da ne rečem ubijedjeni) da to tako treba ili funkcioniše. i to je jako veliki problem za koji treba dugo vremena da se iskorijeni (mada ja smatram da neće nikad). malo se vrednuju znanje i obrazovanje. mislim da si ti pisao ovdje kako radi opozicija u gradovima u kojima imaju vlast. nije da se to puno razlikuje ali nažalost o ovima stvarima se malo priča

opet kažem, meni dovoljno govori činjenica je da se o emijisi Načisto u kojoj je gostovala direktorica Plantaža više pisalo na ovom forumu nego u novinama

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

Šta da kažemo za za emisiju Načisto i Vericu Maraš? Njena zamjenica je godinama bila Valerija Saveljić postavljena po partijskom nalogu. Kad je Valeriji plata postala mala a apetiti porasli, Maraš je
    smijenila. Onda je Valerija izašla iz DPSa i pristupila URAi kao što rade svi nezadovoljni birači DPSa koji
    prelaze u URAu.

Glas za URAu je glas za DPS, s tim što su uraši mnogo gori od depeesovaca. Gladniji, bezobrazniji, namazaniji i veći mrzitelji opozicije.

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Pazi juče smo objavili odje 800(opštine ) + 900(javna uprava) + 150 m. Odbrane + 400 neki privremeni program stop svoj ekonomiji.

To je 2250 radnih mjesta (a to je najmanje) koje su otvorene u javnoj upravi par mjeseci pred izbore. Puta najmanje 4 glasa imaš 9000 glasova regulisanih najmanje.

Alo najmanje 9000 glasova, neko donese 2 neko ih ne glasa a neko donese 20 jer sva uza i sira rodbina glasa da se neki uhljeb bez dana radnog iskustva sa diplomom UDG-a uglavi na državnu sisu.
    A onda imaš ugovore o privremenim i povremenim.
    Lagerovano već brašno ulje i ostalo.
    Socijalna davanja jednokratna.
    40-60 eur lične karte kupovina.
    hiljade glasača koji dolaze iz okruženja i Evrope i putni troškovi a ne žive u CG po 10-20 godina.
    Glasači u javnoj upravi garantujem životom da ih od 52 000 glasa makar pola sa porodicama jer MORA...

I imaš situaciju da sateliti i DPS kreću u bitku sa nekih 120-140k glasova i imaš ovih par desetina hiljada jer ih glasaju iz nekog uvjerenja.

Znači 80% glasača vlasti glasa iz direktnog ekonomskog interesa, neko te placa da glasas. Kakva je to demokratija i kako se protiv toga boriti?

Znači imaš armiju od 120-140k ljudi u pola dana i pola noći koje možeš da izvedes i koje ne zanima da sva CG sagori dok oni prime tu platu/socijalu/50eur i koje politika 'ne zanima' ali uredno izlaze na glasanje.

Znači da je do političkog izbora, i najgori politički subjekt u CG je bolji od Dps i satelita.
    Ali je problem što se odje glasa džepom i guzicom a ne glavom.

I sve dok je ovakav sistem biće nam kako je.
    Kada bi se oslobodili tih partijskih sprega ljudima bi bilo bitno dje žive, kakvo im je zdravstvo, školstvo, životna sredina, plata. A ne da ti šef traži da mu slikaš šta si glasao i posaljes i tebi je to ok jer te strah da ne ostaneš bez posla.
    Jer znaš kako, drugi se ne bune a što bih ja.
    I onda tako aminuju ovo što dolazi a dolazi već godinama neumitan krah ekonomije i svega. To je i laicima jasno.
    I onda će imati 10% stanovništva a 90% neće imati.
    A onda će biti kasno.

P.S.

Alooooo jel razumijete koliko je to bolesno ?
    I to aminuje i vlast i opozicija.
    Da neko bez dana radnog staža bude direktor direktorata ili sekretar sekretarijata, a nikad u sektorima u kojim radi nije priveo dana.

Znate li kako je mučno pričati sa tim ljudima ?
    Koliko nesposobnost većine njih boli i koliko nas košta ?
    Znate li jednog dana kada se smijeni vlast koliko će da nas kosta sticanje radnog iskustva hiljada uhljeba ?

Mi to vrijeme i te pare nemamo.
    Ako gradjani to aminuju - vjerujte najiskrenije pričam - sve što se dešava zaslužuju.
    Žao mi je jedino životne sredine ... Rijeka, planina, šume, obale, spomenika... Koji trpe zbog tih idiota
    Narod ako i ovaj put izabere da izadje na namještene izbore i ako mu izbor bude Kurta instead of murta - SVE zaslužujemo
    Pogledajte danas Srbiju. Otvorite http://rs.n1info.com/Izbori-2020/a61...rima-2020.html

Sve će vam biti jasno.
    Ovo je CG za ove izbore ili za izbore za 4 godine ili za 8...
    Ovo je budućnost ako se ludilo sada ne zaustavi
    kad je gigo pričao da je potrebno sve učlaniti u DPS nije niko mu vjerovao

13. The Following User Says Thank You to pumba For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by recbok View Post
    Glas za URAu je glas za DPS, s tim što su uraši mnogo gori od depeesovaca. Gladniji, bezobrazniji, namazaniji i veći mrzitelji opozicije.
    Sto ce reci ne postoji partija po tebi koja nije "udbaska" osim DF. Poznat mi nesto taj vokabular.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Sto ce reci ne postoji partija po tebi koja nije "udbaska" osim DF. Poznat mi nesto taj vokabular.
    Poceli su vec i po drustvenim mrezama da pustaju narativ da ko god promovise bojkot je udbas i odradjuje za DPS a vidjeh da su juce pustili i neko istrazivanje koje pokazuje da je dps na 32% a df na 20 ....

Thanks Thanks Given 
    5,049
    Thanks Thanks Received 
    12,428
    Thanked in
    6,727 Posts

Default Parlamentarni izbori 2020

i to su ga naslovili kao istraživanje radjeno za interne potrebe DPSa a redom ga po FBu izbacivali ovi koji su za opoziciju

SNP im je tamo na preko 6% što je po mom mišljenju itekako nerealno a Prava na oko 2,5%

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Poceli su vec i po drustvenim mrezama da pustaju narativ da ko god promovise bojkot je udbas i odradjuje za DPS a vidjeh da su juce pustili i neko istrazivanje koje pokazuje da je dps na 32% a df na 20 ....
    Bas htjedoh napisati da ako je sudeci po aktivistima DF se vec odlucio.

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

Nije udbaš ko promoviše bojkot nego ko glasa za URA. Plan DPSa je da URA i SDP predju cenzus pa da posle izbore udju s njima koaliciju kao Pozitivna. Samo se tako može spasiti DPS.

Thanks Thanks Given 
    9,229
    Thanks Thanks Received 
    6,689
    Thanked in
    2,629 Posts

E sto je ovo rece covjek dje DF samo ceka trrnutak da pocne o srbiji i ugrozenosti srba kad god dps zatrazi

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Nije udbaš ko promoviše bojkot nego ko glasa za URA. Plan DPSa je da URA i SDP predju cenzus pa da posle izbore udju s njima koaliciju kao Pozitivna. Samo se tako može spasiti DPS.
    Da da, jer DPS da jednostavno da ponude DFu nešto zanimljivo oni ne bi sa njima u vlast, jer je zaboga DF jedina prava opozicija...

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Đe ga je to istraživanje?
    Što će da čini dps što možda neće moć doć dijaspora?

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Da da, jer DPS da jednostavno da ponude DFu nešto zanimljivo oni ne bi sa njima u vlast, jer je zaboga DF jedina prava opozicija...

Nije DF jedina opozicija. Ima još dosta stranaka i širok je izbor.
    Još dosad DF nije ušao u vlast sa DPSom, a Milo Djukanović ih je javno pozivao da udju u vlast. Možda su pogriješili što nijesu ušli.

Pola URAe je bilo u vlast sa DPSom, od Grahovca, preko Rakčevića, Valerije Saveljić, pa do ideologa Balše Brkovića. Luka Rakčević da sruši DPS? haha.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Što ne znači da nije većina htjela da uđe.
    Nijesu htjeli par glavnih likova, jer žele više od toga što im je ponuđeno.

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

Što ne znači da nije većina htjela da uđe.
    Nijesu htjeli par glavnih likova, jer žele više od toga što im je ponuđeno.

To je već priča rekla-kazala i insinuacije. Kad i ako DF udje sa DPSom onda će tvoja priča imati smisla.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Plan DPSa je da URA i SDP predju cenzus pa da posle izbore udju s njima koaliciju kao Pozitivna. Samo se tako može spasiti DPS.

A ovo je suva istina i nije priča rekla kazala...

Drugačiji aršini, po potrebi...

Thanks Thanks Given 
    34
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    34 Posts

A ovo je suva istina i nije priča rekla kazala...

Drugačiji aršini, po potrebi...

Kadrovi URAe su već jednom to uradili kao kadrovi Pozitivne kad su pokrali opozicione glasove. Nema vjere u partiju koja je osnovana od strane Vijesti.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

...
    Sve jasno i sa svim saglasan. Još si i premalo stvari nabrojao, no bi ti se prsti ogulili da probaš sve da otkucaš. Jedino sa čim se ne slažem je da nam se izbor sveo samo na Kurtu i Murtu i zbog toga ne mogu da podržim bojkot. Naravno da razumijem poriv i cilj, ali ne mogu da mislim da je ispravno.

A evo i malo konkretnije. Recimo da si u pravu da postoji samo 20% građana koji žele "Island ili Luksemburg". Recimo da opozicija bojkotuje izbore na način na koji bi izbori trebali biti bojkotavani. Recimo, u ovom najboljem mogućem scenariju, da ni jedan jedini građanin Crne Gore ne izađe na izbore, i da nedvosmisleno izbori ne mogu biti priznati ni od koga. Recimo, u ovom beskrajnom nizu već duboko nerealnih stvari, da se formira tehnička Vlada čija je jedina obaveza da omogući fer i slobodne izbore, i kao šlag na torti, recimo da ti sledeći izbori prođu u najpoštenijem mogućem redu. Rezultati: Island i Luksemburg i dalje imaju samo 20%.
    E pošto ja volim da mislim da bih glasao za Island i Luksemburg (ili, realnije, za ljude koji su najmanje daleko ideji Islanda i Luksemburga), ja smatram da imam dužnost da osiguram makar tih teoretski maksimalnih 20%, jer je 20 bolje od 18, što je bolje od 5 itd. Ako već preko ne može ni u teoriji, daj da Island i Luksemburg budu onda što jači mogu trenutno, pa možda za četiri godine budu dovoljno jaki da tih 20% poguraju na 25%, ili bolje.
    Last edited by LostInHollywood; 22-06-20 at 00:07. Reason: 'žele' <-> 'glasaju'

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Razlika izmedju ovog i ostalih izbornih ciklusa je što CG više nema 4 godine.
    Uvijek sam bio protiv apstinencije i uvijek mi je čudno bilo da ljudi mogu da se izopšte iz donošenja odluke. Sada nije.
    A evo i zašto :

- Slijedi olujaz svi to znamo. Neki se pretvaraju da ne znaju ali ona dolazi. Ko danas ima posao moguće je da ga nece imati u oktobru.
    Kome je plata u javnom sektoru bila 700 eur biće 500 i kasniće mjesec pred kraj godine.
    I da ne dužim - svi znamo šta nas čeka sa ekonomske strane a to će kreirati socijalne i druge probleme

Mi u tu oluju ne smijemo da udjemo sa DPS-om i satelitima kao kapetanom. Jer oni sa brodom nece potonuti, a mi hocemo.

Rješenje je bojkot kao pritisak za odlaganje izbora 6-12 mjeseci dok se ne stvore izborni uslovi kakvi takvi, a opozija moze da kaže kad su se stvorili i idemo na izbore kad NJIMA odgovara. Pročiste se spsikovi itd itd
    Ako ne dozvole da se odlože onda opozicija pravi strategiju bukvalno dan za dan sta se radi, performansiz protesti jaka kampanja Ostani doma
    Na dan izbora opstrukcije apsolutne, od blokade saobraćajnica do kutija itd itd
    Ne moze niko reci da su izbori protekli u fer okruženju i mirno.
    Istu noc protesti i svaki dan protesti pa ko sta ponese.

Druga opcija na koju bih izašao na izbore je da svi politički lideri potpisu blanko ostavke na mjesto predsjednika partija i šta još već u slučaju da na izbore na koje nas izvode na silu izgube.
    To bi bilo fer, tj. To je normalno svuda bez ovdje.
    Pa onda imaš ovo o čemu ti pričaš - neka opcija pa ih ti kao gradjanin gradis 4 godine i pratis i to je to. Ali nema tih 4 godine jer ce ovi prerasti u apsolutnu diktaturu već se vidi i već to rade.
    U CG je politika zanimanje, zanat. A kakav je to majstor koji ništa ne popravlja, stvara ili proizvodi?

Znači ili borba do poslednjeg ili potpuni kolaps opozicije pa dako se neka nova stvori nekad. Političara imamo, makar nam toga ne fali i partija
    Last edited by Gandalf_White; 22-06-20 at 00:33.

Page 6 of 487 FirstFirst ... 23456789101656106 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)