Page 75 of 125 FirstFirst ... 256571727374757677787985 ... LastLast
Results 1,851 to 1,875 of 3114

Thread: Ekonomske posljedice koronavirusa u CG i svijetu

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Ko su ove protivnici tekovina 21.maja sto apliciraju za subvencije?

Da se objave imena svih zatvorenih firmi sto su aplicirale za subvencije za plate!!!!

Kakav je ovo vilajet od drzave i ljudi sto su na pozicije... Taman mislis cuo si sve i ne mogu te vise iznenadit...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Outcasted View Post
    Da ne zavisimo od uvoza (iz Srbije) za minimum 3 mjeseca. Jer je SRB krenula da ograničava izvoz kad je sve ovo počelo.

Nije vic, već potez-šamar da ne zavisimo od komšijske dobre/loše volje.
    Ovo je sve jeftina propaganda za one lakoverne.
    Takav šamar je i Makedonija udarila Srbiji sa fitosanitarnim testovima, pa posle molila da se skine zabrana uvoza na vino.
    Pogledaj tabelu pa sam izvedi zaključak koliko je gospođa doskočila sa tim tvitom.

ja bih zaključio sledeće:
    Crna Gora plaši narod Srbijom, a Albanci uvoze pet puta više žita iz Srbije. Za to vreme Rama ulaže pare u poljoprivredu i Srbija uvozi paradajz od Albanije.
    Tako rade zakleti neprijatelji
    Drugo, žito i brašno nije isto. Na brašnu je mnogo veća zarada a njega Crna Gora uvozi oko šest puta više nego žita.
    Poenta: da nemam ortake iz Pg, ova bi me i ubedila da zamrzim Crnu Goru i više nikad ne kupim meni omiljenu pečenicu (a ima srpskih kolko hoćeš) kao i plantaže vino, nego kupim neko tamo francusko jer eto nisu jedini. Naravno da neću, jer slabu ja vajdu imam od Francuza...

3. The Following 2 Users Say Thank You to durlaneze For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Sto je ovo Mojsije? Citam tekst i ne vjerujem vala koji frizer trazio subvencije zardjale mu makaze

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    4,705
    Thanked in
    2,093 Posts

Da nije onaj nas, podgoricki, poznati, najpoznatiji?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,890
    Thanked in
    2,323 Posts

Kojeg god starog,vishegodishnjeg PG privatnika kad pitash ima li posla-a ima se za taj burek i jogurt...i sad da ochekujesh od takvih da ne traze makar josh urmashicu da izbucaju,aha.
    ...

8. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

Da se objave imena svih zatvorenih firmi sto su aplicirale za subvencije za plate!!!!

Kakav je ovo vilajet od drzave i ljudi sto su na pozicije... Taman mislis cuo si sve i ne mogu te vise iznenadit...

ovo uopste nije vrijedno pominjanja, a kamoli diskusije.
    nothing comes from violence and nothing ever could

10. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by johninum View Post
    A žene neće ne zbog toga što ne vole selo, već što na selu imaš hiljadu problema: put do sela je loš, zimi se ne čisti redovno, škole na selu su mrtve, nastavnici nemaju znanja kao npr. nastavnici u školama u gradovima, pa ti odmah i djeca be dobijaju istu edukaciju, često je tu i problem sa strujom.
    vidi se da slabo poznaješ žene
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Distribucija je kriva što žene neće na selo..

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

ja taj problem nemam, ako su Bjelopavlići selo naravno

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

14. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    156 Posts

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kroz svoj prošli posao mogu da vam kažem da više živog keša imaju ljudi sa sela nego ovi iz grada. Ovi iz grada centa nemaju. Đe da rade, u koju fabriku đe ? Rade samo kafići, kladionice i prodavnice. Ovi ostali su, da upotrijebim vašu riječ, uhljebi u opštine i to je to.
    Love, peace and respect.

17. The Following User Says Thank You to mneonly For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

naravno da imaju kad su ljudi domaćini
    She is only here to annoy herself!

19. The Following 3 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Kroz svoj prošli posao mogu da vam kažem da više živog keša imaju ljudi sa sela nego ovi iz grada. Ovi iz grada centa nemaju. Đe da rade, u koju fabriku đe ? Rade samo kafići, kladionice i prodavnice. Ovi ostali su, da upotrijebim vašu riječ, uhljebi u opštine i to je to.
    mislim da bi sve to sto je zivo trebalo da doniraju turizmu

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    4,705
    Thanked in
    2,093 Posts

- Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ovo kod nas da se napravi bio bi dobro za pocetak. Ali sve sto su naveli za 35 miliona je nemoguce. Duplo veca cifra bi bila realnija. I za dvije godine tesko. Mozda samo prva faza, sto god to bilo.

I naravno, da ovo nije sarena laza pred izbore.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Hahaha, a sto ima simpaticnih izjava u poslednje vrijeme . Jos jedan hit od prije par dana mi je ova izjava: https://www.cdm.me/ekonomija/darmano...u-vecem-obimu/
    Blago nama kada se nadamo prilivima u buzdet na osnovu inicijative koja je prakticno nelegalna .

Al dobro, ja sam po prirodi optimista i ipak mislim da je ovo sansa da se ovaj nas sistem resetuje i pocne vracati zdravijim osnovama, za sta ce naravno trebati godine. Kako kazu neki pametniji od nas "every crisis is a an opportunity".
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

24. The Following User Says Thank You to AltaMarea88 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Kaže ovaj brat iz Luke Bar (nisam vidio ko je) kao da je ogroman benefit to što smo morskim putem povezani sa svijetom - na konto uvoza pšenice iz Francuske bla bla a na drugoj strani pokušavaju da tu istu luku prodaju/privatizuju.. Isto je i sa MNE erlajnsom...

Kao da živimo u nekoj pralelnoj stvarnosti. Na kojim su drogama ovi ljudi slatka bebo isuse
    Last edited by Zedd; 03-05-20 at 19:41.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Kaže ovaj brat iz Luke Bar (nisam vidio ko je) kao da je ogroman benefit to što smo morskim putem povezani sa svijetom - na konto uvoza pšenice iz Francuske bla bla a na drugoj strani pokušavaju da tu istu luku prodaju/privatizuju.. Isto je i sa MNE erlajnsom...

Kao da živimo u nekoj pralelnoj stvarnosti. Na kojim su drogama ovi ljudi slatka bebo isuse
    Puna izreka je: ,,slatka bebo isuse na kreku i metadonima''

Ma, ne razamuješ, nije valorizovano...

27. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Direktno uplitanje drzave u ekonomiju je koncept koji je ponovo ozivijela ova pandemija i cini se da nikada vise nego sada nisu bile vidljivije slabosti nevidljive ruke slobodnog trzista. Prema poslednjim izvjestajima koje sam citala (od prije nedelju dana otprilike) nekih 155 zemalja na svijetu je podrzalo dikretnim mjerama najugrozenije privredne djelatnosti kako bi se ocuvala radna mjesta i najugrozenije slojeve stanovnistva, koji prirodno najvise trpe u ovakvim situacijama. Razlozi da se podrzi privreda su sasvim opravdani i mislim da tu ne bi trebalo biti nikakve diskusije, dok su mjere sirom svijeta poprilicno slicne, ali razlika je u nivou budzeta koje drzave izvdvajaju da podrze privredu, sacuvaju radna mjesta i stimulisu potrosnju.
    Ne znam da li se neko od vas zabavlja citanjem izvjestaja WB poput mene (ne preporucujem ) ali interesantan je podatak da je CG izvdojila ubjedljivo najmanje sredstava iz budzeta za ove mjere (mjereno u procentima GDP-a) u odnosu na zemlje iz regiona. Tako je Srbija ulozila 6.7% GDP-a, Kosovo 2.8%, Albanija 2.4%, BiH 2.3%, Makedonija, 2%, a nasa Crna Gora samo 1% GDP-a!!! Mislim da svakome ko iole poznaje domace ekonomske prilike, sasvim jasan razlog koji stoji iza ovih brojki. Ok, svima osim ekonomskim analiticarima koji pisu za rezimske portale .

Sa druge strane, na mikronivu, ova kriza je pokazala nespremnost manjih preduzeca da se bore sa eksternim sokovima. Nasi menadzeri, posebno u mikrobiznisima, moraju da ulazu u edukaciju i da nauce prvo osnovne koncepte poslovanja jer nije normalno procitati da se 100% dobiti male kompanije reinvestira u unapredjivanje sadrzaja za sledecu godinu.

Sve u svemu, i kao drzava i kao pojedinci, moramo da se malo vise priblizimo konceptu diverzifikacije i da nikada, nista i ni pod kakvim uslovima, ne stavljamo u jednu slamaricu .
    Slabosti nevidljive ruke slobodnog trzista uvijek su bile prisutne. Kada u kolonijalnoj Irskoj nije rodio krompir, London ih je prepustio slobodnom trzistu sto je prepolovilo stanovnistvo uz milion + umrlih od gladi. Sa druge strane na slobodnom trzistu mandarinske Kine se prodavao opijum. Sa trece strane u britanskim lukama nije mogao da pristane nijedan brod koji nije nosio englesku (kolonijalnu) robu, engleske mornare, a pri tome je i sam brod morao biti napravljen u Engleskoj i biti pod UK zastavom. Englezi su nekad bas nastrani ljudi.
    Danas im pak slobodno trziste sluzi za prelivanje kapitala, suptilniju pljacku.
    I naravno svako ko pokusa da im udari kontru - rizikuje dobro staro bombardovanje u konacnici.
    Sujmam da CG pa i neuporedivo vece zemlje imaju pravo da urade bilo sta u svojoj reziji. Jedino je problem sto nemaju obraza to i da kazu.
    Nego mi cemo ovo, mi cemo ono, buahahaha

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post

Pa odose i Aerodromi. Kao i Telekom, Jugopetrol, pa i sa EPCG igraju igre. 2016 su htjeli KBC taj jedan jedini da 'valorizuju'. Pa Vojna bolnica u Meljinama.
    Sve se moze kad imas power. Jednog dana ce nam i za ovo lajanje savit pendrek preko ledja. Strait outta Montenegro sto bi reka guslar Miljanic.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Hahaha, a sto ima simpaticnih izjava u poslednje vrijeme . Jos jedan hit od prije par dana mi je ova izjava: https://www.cdm.me/ekonomija/darmano...u-vecem-obimu/
    Blago nama kada se nadamo prilivima u buzdet na osnovu inicijative koja je prakticno nelegalna .

Al dobro, ja sam po prirodi optimista i ipak mislim da je ovo sansa da se ovaj nas sistem resetuje i pocne vracati zdravijim osnovama, za sta ce naravno trebati godine. Kako kazu neki pametniji od nas "every crisis is a an opportunity".
    Ovo samo u CG ima da covjek sa ocitim viskom kilograma, gladkih dlanova i u lakovanim cipelicama predstavlja zanatlije. Lako cemo o tome sto prica.
    Sjecam se kad sam gledao Monti Pajtonovce u epizodama dje se sprdaju sa vojskom. Pa i Blekedera. I smijem se ja tako kad mi pade na pamet da engleskim klovnovima bolje/vojnickije uniforme stoje nego nasim profesionalnim oficirima. I vise mi ne bi smijesno.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Komentar od gore je za ovaj post.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

neto zarade iz subvencije idu kod banke kod koje radnik ima otvoren racun, pa onda na licni racun, a ne na racun poslodavca. eto jos posla za bankare.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Jos jedan hit od prije par dana mi je ova izjava: https://www.cdm.me/ekonomija/darmano...u-vecem-obimu/
    Baš me interesuje da li bi rekla da je ekonomsko državljanstvo nelegalno kada bi pričala ooo recimo Austriji, Kipru, Bugarskoj... ili je nelegalno samo u slučaju Crne Gore
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Crnogorsko drzavljanstvo je vrlo upitne vrijednosti - da se 17og marta proveo referendum vecina gradjana CG bi glasala da svoje gradjane ne puste u svoju drzavu onda su te iste gradjane onako kivni drzali u karantin 30 dana. Sinoc je premijer tih istih gradjana rekao da ce jahtase drzati 14 dana u karantinu jer je 28 isuvise strogo. Pametnome dosta.

Iako je malo glup naslov, malo prost recnik i malo dugacak intervju ali sobzirom da u Crnoj Gori ovo nema ko da kaze i sroci u jedan intervju... mozete ubrzati za 25%. Profesor je doktor.

35. The Following User Says Thank You to koronas For This Useful Post:

Page 75 of 125 FirstFirst ... 256571727374757677787985 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)