Page 23 of 87 FirstFirst ... 131920212223242526273373 ... LastLast
Results 551 to 575 of 2157

Thread: Metal-muzika u kojoj je satkana moc

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

samo chinjenice ;-)
    Evo jedne teme: da pravite ultimate heavy kompilaciju od 10 pjesama, sta biste u nju ubacili?

Evo moje idealne kompilacije:

1) Metallica - Enter Sandman
    2) Iron Maiden - Aces High
    3) Guns 'n' Roses - Paradise City
    4) Dream Theater - Pull me Under
    5) Judas Priest - All Guns Blazing
    6) Queensryche - Revolution Calling
    7) Savatage - Agony and Ecstasy
    8 )Iron Maiden - Wasted Years
    9) Shadow Gallery - Crystalline Dream
    10) Helloween - I Want Out
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Heavy slusam dosta manje nego ostale pravce pa ne znam da li da pokusam da sklopim bas heavy kompilaciju ili kompilaciju po mom ukusu.

Sto se tice mog trenutnog ukusa to bi izgledalo ovako:

1. In Flames - Come Clarity
    2. Amon Amarth - Death In Fire
    3. Unearth - Giles
    4. Megadeth - Holy Wars
    5. Arch Enemy - My Apocalypse
    6. Satyricon - The Pentagram Burns
    7. Death - Sprit Crusher
    8. Nile - Sacrifice Unto Sebek
    9. Kreator - Phobia
    10. System of a Down - Lonely Day

Malo je cudna lista jer ima tu svacega ali ovo je otprilike 10 pesama koje ovih dana mogu da slusam 24 sata.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Metal u Crnoj Gori nije shvaćen i omalovažavan je jedino zato što ne postoji mehanizam edukacije koji bi pokazao što je uistinu metal. Ja kao pojedinac to ne mogu da uspijem. Putem interneta se može, ali je proces jako dug i većina odustaje u samom startu.

Postoji Rock Karavan, ja sam započeo radio emisiju "Rock Revoluciju", imao sam zine, imam i sada zine iako nije čisto muzičke prirode, ima još tu i tamo par primjera od kojih su najznačajniji CG bandovi ... nažalost to još nije dovoljno.

Malo po malo, povećanjem opšte edukacije i odgoja, doći će i do demistifikacije metala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo slusam novi Therionov album Gothic Kabbalah. Podilaze me zmarci koliko je dobar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Anathema - Judgement

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,350
    Thanked in
    2,653 Posts

machinae supremacy - sidstyler (freestyler)

mnogo mocna power metal obrada 'bomfunk mc's - freestyler'

kako samo melodija dobro zvuci na elektricnoj gitari.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Machinae_Supremacy
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Innuendo View Post
    @ Genocide:

pod 1) Jonathan nije otkrio Freda (jer su ovi vec imali izdat neki singl, nisam siguran o kojem se radi), vec ga je "probio" u mainstream, posle tog famoznog tetoviranja. O tome koliko su Limp Bizkit pozeri, ne zelim da diskutujem, jer je Wes Borland za pet klasa bolji gitarista od Munky-ja Head-a i ostalih. Meni su vise pozeri oni koji nagomilaju sve od "mracnog" imidza na sebe + prave reklamu za ADIDAS + bubnjar im je maneken... da ne nabrajam - smijesno je o tome diskutovati. Ne vjerujem da sam neki metalac ako se furam na NU METAL. Postenija mi je nesto ta RAPCORE varijanta - ljudi fino priznaju da vole i jedno i drugo (naravno nisu *****i zbog toga).

pod 2) KoRn mozda jesu zesci bend, ali brzi svakako nisu. I imaju mnogo elemenata psihodelije u sebi. Poslusaj bolje ISSUES i mnostvo instrumenata, reverse track-ova i ostalih zavrzlama na tom albumu, pa ces svakako uociti da oni ne bjeze od toga. Jer, psihodelija je odavno "provaljen" koncept - da citiram basistu PInk Floyda: "Ljudi su grabili nase ploce jer su mislili da pjevamo o nekim kosmickim temama, dok smo mi u stvari samo pjevali o nasim unutrasnjim osjecanjima." Psihodelija se, slozicemo se, cesto bavi prilicno mracnim temama i ideje Pink Floyda su koriscene na stotinu strana. Zato ne vjerujem da to nisu imali u vidu kad su obradjivali tu "jednu" pjesmu. Obrade ne trebaju da zvuce bolje od originala to ne znam gdje si gore prochitao, vec samo da ih prevazidju. I da ti kazem jos jednu stvar o obradama koje je KoRn snimio - obradili su "Gun - Word Up", a to je u stvari pop pjesma (Cameo) obradjena u rock fazonu u devedesetima, koja kod Korna zvuci identicno kao obrada. I sta su postigli sa tim? Kad neko, recimo obradjuje Jimi Hendrix-a, ne krece da imitira kako ga je skinuo Kirk, Sting ili ne znam ko vec, vec obradjuje original i tek onda ga snimi. Zamisli sad da imas grupu, udjes u studio i obradis, recimo, onu niksicku grupu Doctor Picasso (pjesma "Jutro je"). Da je negdje odsviras, to je ok, ali da je ponovo snimis istu, to je glupost. Osim ako ne zelis da pokazes da znas da sviras kao oni i da si faca koliko i oni...
    Meni tako zvuce obrade KoRn-a. Nije Rock toliko propao da Korn moraju da mu udisu zivot :-)

pod 3) sto se tice Satrijanija - stavio sam gore da je njih ucio da svira, i mislim na gomilu drugih heavy metal gitarista, koji su kasnije i njega samog ucilin nekim trikovima. To je bila ironija, jer tesko da ce koji NU Metal gitarista bilo koga nauciti icemu... Inace, a mozes da provjeris na Internetu to, Kirk je Satch-ov najgori ucenik. To, opet, naravno samo govori o tome koliko je Satrijani dobar, da se razumijemo...

Pozdrav!
    Approved by Bone!

Kotn JESTE vrh bend, ali Metalika je TEMELJ novog metala (nu il trach....sve je to samo skup rijeci za SLICNU SVIRkU!)

Ko god moze da ostane u ritmu NA BILO KOM INSTRUMENTU dva sata , a svi dobro novi bendovi mogu, DOBAR JE MUZICAR! Mnogo se lako ispada iz ritma.....

Satrijani jeste legenda....nije mi najbolji, ali definitivno JESTE VRH....ali MALO JE VRHUNSKIH KOMPOZITORA, KOJI ZNAJU DA LIJEPO SKLOPE ONIH 3-4 AKORDA I NAPRAVE DOBRU ROK STVAR.... I ZATO JE TUGA STO SU *VRHOVI* KONCERATA SVIH *NAJBOLJIH* GITARISTA (Vai, Sach, Yngvie itd) KAD ODSVIRAJU OBRADU HENDRIXA ILI PEJDZA......sto ces....vrijeme genija je mahom proslo!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Americki metal je obicni prdez! Mozda postoji par bendova pod evropskim uticajem ali sve u svemu prdez.

Thanks Thanks Given 
    2,467
    Thanks Thanks Received 
    1,167
    Thanked in
    549 Posts

ameri su obicna komercijala,nista vise kvalitetno ne umiju napravit...
    kakva su to s***a "puddle of a mudd" ili "papa roach" i ostalo smece (cast izuzecima).veze s mozgom nema,obicni pozeri i utripovani frajeri.bitno im je samo da dodju na tv...

kad se samo sjetim guns n roses...e oni su bili face...
    Last edited by DJuzla; 29-12-06 at 02:09.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by frankeli View Post
    ima još tu i tamo par primjera od kojih su najznačajniji CG bandovi
    Ja ne znam da je jedan crnogorski metal bend ista izdao... Ispravite me ako gresim. Ja pevam u metal bendu i znam koliko je zajebano napravit kvalitetnu stvar ali u Crnoj Gori ima bendova koji su tu veoma dugo, ako do sada nisu mogli napravit nesto, nece ga ni pravit. Mi imamo materijal za demo, mozda cak i album, ali veoma je tesko naci kvalitetan studio, a da ne moramo da puknemo neke grdne pare. Ako sto bude, znacete

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pozdrav za frankelija, starog poznavaoca metal muzike...

Evo, da ovom prilikom malo reklamiram svoj webzine:
    http://teargas.11.forumer.com/index.php

Počeo sa radom prije par dana, tako da će bit' puno toga uskoro...
    Reality is overrated.

Thanks Thanks Given 
    2,467
    Thanks Thanks Received 
    1,167
    Thanked in
    549 Posts

evo jedan klip za prave metalce meraklije:
    gitarista Slayera,Kerry King objasnjava kako se svira stvar "dead skin mask"
    na ovo ima da svrsite:

Thanks Thanks Given 
    2,467
    Thanks Thanks Received 
    1,167
    Thanked in
    549 Posts

e sram ga bilo kako se iznuzdi na ove bubnjeve.SRAM GA BILO:
    dave lombardo,bubnjar slayera:
    =

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisu loshi uzivo :hardrock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kerry King je kralj... mislim samo ime kaze Nego Dave-u ispade palica, probusi on onaj snare... A boli ga pecha, nisu njegovi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jaoj. Ne mogu da vjerujem da ovaj topic jos postoji. Zar nije ovaj topic star par godina?

No, da se ja vratim temi.

Moji omiljeni metal band-ovi:
    Type O Negative
    Burzum
    Therion
    Anathema
    My Dying Bride
    The 3rd and the mortal
    Empyrium
    Gardens of Gehenna
    etc.
    Muka mi je jos da nabrajam

I tako to...
    Sodomy and sexual obsession. Cults of Baphomet wide spread. A thousand years of pleasure and sin

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Johnny View Post
    Ja ne znam da je jedan crnogorski metal bend ista izdao... Ispravite me ako gresim. Ja pevam u metal bendu i znam koliko je zajebano napravit kvalitetnu stvar ali u Crnoj Gori ima bendova koji su tu veoma dugo, ako do sada nisu mogli napravit nesto, nece ga ni pravit. Mi imamo materijal za demo, mozda cak i album, ali veoma je tesko naci kvalitetan studio, a da ne moramo da puknemo neke grdne pare. Ako sto bude, znacete
    Gledao sam prije par dana u *Ambisu* Post Mortem-DOBRI SU...sasvim OK!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mi smo bili jedan od gostujucih bendova u Morinju, zajedno sa Postmortem-om. To da su oni dobri, to stoji, ipak oni dosta dugo sviraju, tehnicki su itekako ispred nas, ali mene zanima da li u CG postoji jedan metal (ne rock, ne punk...) bend da je ista izdao, bilo kakav demo, promo cd/kasetu, album (mada sam siguran da metal album iz CG ne postoji, mozda gresim), naravno, sa autorskim numerama.

Thanks Thanks Given 
    2,467
    Thanks Thanks Received 
    1,167
    Thanked in
    549 Posts

metal generalno vise nije popularan kao '80-'90-tih i to je stvarno greota,a kamoli u ovu zabit.tesko da je iko to izdao u cg,jer ne to krajnje neisplativo,odje se slusa smece sa grand parade,a metal slusa vrlo vrlo mali broj ljudi,i 99,9% njih muziku koja im se svidja nabavlja preko interneta,tako da se nikome ne isplati da pravi album.
    pravih metalaca je sve manje...

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,350
    Thanked in
    2,653 Posts

----------------

----------------

----------------

----------------

----------------

----------------
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    2,467
    Thanks Thanks Received 
    1,167
    Thanked in
    549 Posts

condor,svaka cast,prvi i pretposlednji klipovi su zakon,stvarno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Johnny View Post
    Mi smo bili jedan od gostujucih bendova u Morinju, zajedno sa Postmortem-om. To da su oni dobri, to stoji, ipak oni dosta dugo sviraju, tehnicki su itekako ispred nas, ali mene zanima da li u CG postoji jedan metal (ne rock, ne punk...) bend da je ista izdao, bilo kakav demo, promo cd/kasetu, album (mada sam siguran da metal album iz CG ne postoji, mozda gresim), naravno, sa autorskim numerama.

Johny, koji je tvoj bend?

Ako te interesuju snimci PM, mogu da ti ih okachim...
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mi smo iz Herceg Novog, imali smo svirku u Novom i u Morinju pod imenom Eeyore, iako su u Morinju nase ime spelovali pogresno i stavli Ior, ali cu im oprostiti Sada se zovemo Detonator i pod tim imenom smo organizovali DEMOlition fest na kojem su svirali 4 metal benda, IMHO najbolja svirka koju je HN video Salim se naravno Ne mogu ti objasniti sta tacno sviramo jer ima tu svacega... Thrash/death/hc/punk. Kao sto rekoh, svega tu ima, trudimo se da budemo originalni

Detonator Band Official Messageboard

Kaci snimke, sto da ne... Video sam ih uzivo, ali su svirali samo obrade.
    Last edited by Johnny; 12-01-07 at 14:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kad ce opet bit nesto u morinj? Tamo se skuplja mnogo cudno drustvo. Steta spo pustate i onu djecu da se vrzamju okolo. Inace moglo bise ubacit i malo striptiza i tako to...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovako, u Morinju je organizovana svirka posle gitarjade koja je ispala totalno rasulo. Gostovala su dva benda iz HN-a, Vetustas [black metal] i mi. Doslo je do manjeg incidenta [citaj: MANJEG] koji je, sto bi moj bassista rekao, zbog balkanskog kill sindroma prerastao u nesto jako ozbiljno. Hteli ljudi da nas biju, bodu i sta su vec kenjali, jednostavno nije nam preostalo nista nego da se pokupimo i iskuliramo. Vojo, bubnjar benda Epitaf iz Morinja nas je molio da ostanemo i nakon duzeg ubedjivanja resili smo da odradimo svirku, medjutim na nasu nesrecu, kada je Spit [nas bubnjar] seo za bubnjeve nestala je struja rofl. Ispraceni smo recima: "Zvacemo vas opet kada bude bilo kakva svirka ovde bla bla bla". Organizovana je svirka u Morinju nedavno medjutim mi nismo pozvani. Sada smo definitvno digli ruke od sviranja u Morinju, ako bude svirke bice je u HN-u, eventualno ako budemo pozvani negde van HN-a, jos cemo videti. U medjuvremenu cemo da vezbamo i pisemo nove stvari, pa ako iskrsne neka svirka, svi ce verujem biti prijatno iznenadjeni.

Page 23 of 87 FirstFirst ... 131920212223242526273373 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks