My Brightest Diamond - album - Bring Me The Workhorse (Avgust 2006 - Asthmatic Kitty Records)
vokal Shara Wordenm, nesto izmedju Kate Bush i PJ Harvey. a prepoznacete i uticaje.
odavno nisam nesto bolje chula! toplo preporuchujem
My Brightest Diamond - album - Bring Me The Workhorse (Avgust 2006 - Asthmatic Kitty Records)
vokal Shara Wordenm, nesto izmedju Kate Bush i PJ Harvey. a prepoznacete i uticaje.
odavno nisam nesto bolje chula! toplo preporuchujem
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
Nevjest? Covjek je vjerovatno htio da bude pristojan kad je ovo rekao. Ako ce hevay metal, mada sam siguran da je Korn daleko od heavy metala, da pociva na Kornu, onda bolje da ga ne bude. Spotovi su im infantilni, svirka kakofonicna, vokal, u najmanju ruku, iritantan. Jedan od produkata mtv-ja sa kraja devedesetih, mozda bas pod uticajem nekih dosadnih pjesama Metallice iz tog perioda.
'Atomik, o-o, atomik, ou tunajt'
Nisam se trudio da citam ove 22 strane, samo cu da dam svoj komentar.
Metal nije samo muzika, to je nacin zivota. Ja pevam u metal bendu i znam koliko je cimanja potrebno da se odradi jedna proba, za svirke da ne pricam. Koliko je vremena nekada potrebno da nastane pesma, a sa druge strane nekada rifovi sami od sebe nailaze, sto ne moze da se objasni. Procitao sam negde na prvoj strani neko je rekao nesto o isprocesovanom glasu, aludirajuci na Cannibal Corpse... Veruj mi pajdo, nema tu procesora. Neko je takodje pomenuo da, kada je u pitanju death metal, bendovi se samo trude da budu sto brzi i brutalniji, sto naravno nije istina. Ako je neko ikada slusao jedan melodicni death metal bend, skapirace me. Ne znam jesam li se nadovezao na vasu pricu, a u sustini to mi nije bio ni cilj. Zelim jos da apelujem da kome se ne svidja metal ne treba da pljuje po njemu jer ga verovatno ne razume. Metal krije brdo kreativnosti i tehnike, i ne moze bilo ko da uvati gitaru, bubnjeve, bass ili bilo koji drugi instrument i da drvi po njemu govoreci da je metalac. Hocu reci moze, ali ce ga malo ko shvatiti ozbiljno. A sa druge strane postoje i ovi trendy metalci koji su izvirili u zadnje dve godine, bend kao sto je Bullet for my Valentine. Ljudi koji na zivim nastupima dizu rade :hardrock: svakom prilikom koja im se ukaze da bi ljudi videli kako su oni kul mi se gade. Smatram da su oni jedna gomila pozera i zato ih organski ne podnosim.
Thrash 'till death.
Last edited by Johnny; 03-01-07 at 14:14.
Ma pojma ti nemash brate, Korn nije heavy nego nu, odnosno zachetnik nu metala (a druga je stvar shto su nu metal upropastili linkin park, limp bizkit i druge kvazi metal grupe), i stani, ti govorish da jese Jonov glas raspada, ma daj saslushaj se malo, to je jedan od najboljih vokala u metalu shto su i potvrdili neki malo struchniji od tebe
To je najorginalniji bend, a rijetko koji bend moze time da se pohvali
Sam je Bruce Dickinson rekao da su pored Maidena KoRn i Metallica dvije najbolje grupe...
A da ne govorim o glasanju u americi iz 2006 gdje su za najbolji band izabrali KoRn
E da, chak su i Rolling Stones pohvalili njihov album Follow the Leader kao jedan od najboljih alternativnih albuma '90-tih godina
Last edited by Genocide; 21-11-06 at 16:54.
Nick potiche iz doba Counter-a,
Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P
Korn predstavlja ikonu, samo je to dovoljno reci. To sto sada rade nije Korn, ali eto, ja i dalje volim da cujem njihove stare stvari. Issues se nikada nece pomeriti sa moje top20 liste naj albuma.
Dovoljno je pogledati live nastupe i vidjeti shta su oni zaista, jedna od rijetkih grupa koja je uzhivo mozhda i bolja nego na snimku... (npr. nastup iz CBGB's sve govori)
Jao, vazno je sta je rekao Bruce D. i Mick J. Ovaj prvi ima dobar glas, ali ako je ovo izjavio ne bih garantovao da je razmisljao o onome sto prica.
To glasanje na kom je Korn ispao jedan od najboljih bendova godine mozes macku o rep. Mislis da je misljenje tih glasaca mjerodavno? Onda vjerovatno mislis i da je Britney Spears snimila neke od najboljih pop albuma u zadnjih deset godina?
Znam da nije heavy, nego nu, a ako se na mtv-u nastavi sa popularisanjem ove vrste metala ostale ce se potpuno izgubiti (sto i nece biti velika steta, osim sto se nece moci cuti za ono sto je nastalo u 80-im i 90-im godinama i sto neki novi metalci nece moci da cuju par dobrih grupa koje se pojavljuju jednom u 10 godina). Uostalom, neka slusaju oni koji vole, meni smeta, pa necu, ne volim kad ne postoji melodicnost, a o smislu tekstova i spotova da ne govorim.
:lolblue:To mora da govori i onaj nastup kad su svirali obradu One od Metallice, pa su stigli do trece solaze i zavrsili pjesmu :blah:
Last edited by Cousteau; 21-11-06 at 18:25.
Da, govori i taj nastup,
Ne znam grupu koja bi to mogla bolje da odsvira, potkrijepi to shto govorish chinjenicama, to se mozhda tebi ne svidja, chak su i najveci fanovi metallice zadovoljni tom interpretacijom, ako te vec to zanimalo, trebalo je da pratish shta se pisalo po zvanichnim stranicama i jedne i druge grupe poslije tog nastupa... Govorish napamet...
Ali najveca zhal je to shto ti ne znash da nishta ne znash, barem shto se metala tiche...
Cekaj, ti mora da si jedan od klinaca koji slusaju metal citavih 6 ili, mozda, 8 mjeseci, pa mislis da sve znas. S obzirom da pojma nemas koliko ja znam o metalu i kad sam ga slusao nemoj da pricas bez osnova. Uostalom, o tvom znanju govori dovoljno to sto ti smatras da je ono vrijedno da se zove obrada? Obradis pjesmu tako sto je odsviras do pola? Moze da ti se svidja ili ne, ali ono nije ni citava pjesma.To nema veze sa ukusom. To je neukus. A i tekstovi su im 'jaca' strana, filozofi :blah:
Last edited by Cousteau; 22-11-06 at 08:00.
Hahahahaha
Tekstovi velish, prochitaj lirike Justin, Faget, Daddy,... pa mi prichaj neshto filozofe
I nemoj da mi izvrcesh rijechi, samo sam ti reko da je trebalo da pogledash shta se pisalo po oficijalnim web stranicama obje grupe, ali dobro mozhda ti ipak bolje znash od James Hetfielda, Larsa Ulricha, Kirka Hammetta, Roberta Trujilla... Ajde molim te reci mi koji bi je bend po tvom mishljenju bolje izveo?
OK, odgovoricu ti na ovo, doduse malo kasno, JBG... KoRn se prosjecnom rock fanu (recimo onom koji slusa rock i HEAVY metal) cine prvo inovatorima (makar je to bio slucaj sa mnom), a nakon toga jednostavno covjek shvati da prave dobru muziku (i da su objektivno gledano kvalitetan bend), ali da se neke emocije ne moraju bas izrazavati gitarom nastimovanom na H ili A, G (spustiti po zelji). Muzicki ne znam koliko su nevjeshti, jer cak i iskusniji bendovi imaju tehnickih mana, ali njihov izraz nije bash skroz originalan, koliko god ti se to chinilo. Tu dolazi ono "nevjeshto"-bend koji svira "Another brick in the wall" uz sav svoj stil (ne poricem da je vokal sjajan), sa svojim gitarama spushtenim ispod koljena, zvuci kao neko ko hoce da se pokaze kao vrhunski muzicar, samo zato sto obradjuje Pink Floyd... Prilicno nevjesto-koliko god da su spustili stim i sagli se naprijed, pjesma ne zvuci nista drugacije od originala, zbog cega se i obradjuje neko (ako ne zvuci cak i gore, posto je solo loshe odsviran).
Dakle:
Nevjesti = neoriginalni
Sto se tiche autorskih stvari... ko voli nek izvoli (ja licno jos uvijek cuvam nihov "Best of").
Last edited by Innuendo; 21-11-06 at 23:34.
...
LIMP BIZKIT - MASTER OF PUPPETS (PJESMA)
DREAM THEATER (KOMPLETAN MASTER OF PUPPETS ALBUM) - live in Barcelona
...recimo... (ima jos milion bootlegovanih albuma) pa eto, prije nego krenes da se pozivas na KORN, cuj i druge.
Metallica ce podrzati mlad bend, pa makar bili i Slipknot, a jos dok obradjuju njihove stvari... Hahaha, pa Dzejms raste od svoje sujete, a Klif se prevrce u grobu. A, sta li na sve to kaze Satrijani koji ih je ucio da sviraju, sam Bog te pita. Tesko da ce od njih nauciti koji novi trik na gitari :-)
Last edited by Innuendo; 21-11-06 at 23:34.
...
Chuo sam tu obradu od limp bizkita, i da ti kazhem da mi nije neshto, mada i muzichari nisu neshto, (to je jedan pozerski band)...
E samo da kazhem, Jonathan je «otkrio» Freda, u radnji u kojoj ga je tetoviro gdje mu je ovaj reko da dobro pjeva i da osniva band...
Ti po jednoj stvari (u ovom sluchaju Another brick in the wall) govorish da su neorginalni, to je obrada ne interpretacija tako da se ne mozhe uporedjivati sa originalnom pjesmom jer je to vec stvar nekog ukusa, neko voli malo brzhi i zheshci ritam a neko taj blazhi psychdelic zvuk koji je proizvodio pink floyd...
Ali ne mozhe se poreci da su oni otkrili sasvim jedan novi zvuk sa jednom od najboljih debitantskih albuma '80-tih godina (KoRn - 1994 godina)
(One je skracena verzija pjesme, a ne obrada)
Satrijani je uchio kirka da svira, ne Hetfielda (koliko ja znam, mozhda grijeshim?)
Je li ko slusho album Stabbing The Drama od shvedske grupe Soilwork? Mnogo je dobar, preporuchujem ga...
Da se nadovezem na ovu pricu o Kornu, oni kao muzicari nisu apsolutno nista posebno. Skratili su One za pola, uprostili ga, Johnatan je ispao na dva mesta, meni se interpretacija Metallica-ine pesme uopste nije svidela, dok se recimo vazda odusevim kada cujem In Flames - Eye of the Beholder ili cak Cannibal Corpse - No Remorse. Ne mozes reci da ne postoji bend koji bi neku pesmu od Metallica-e skinuo bolje od Korna kada sam slusao bendove po Beogradu koji zvuce bolje. Ne shvati me pogresno, volim Korn, ali Korn nije najveci bend svih vremena niti ce ikada biti. Sto se tice live nastupa tu me uvek razocaraju, barem ono sto sam do sada video. Ako hoces da cujes kako bend treba da zvuci uzivo uzmi recimo dvd In Flames-a ili skini njihov koncert sa Rock am Ringa. Toliko od mene.
Nisam reko neku pjesmu nego One, chak su je oni bolje izveli tada nego i sama Metallica na Rock am Ringu 2006
korn razocharo uzhivo, dobro, tvoje mishljenje
imam in flames sa rock am ringa, oni su stvarno wrh uzivo to ne porichem, jedan od boljih bendova shto se tiche toga a i uopshte.
Shto se ti bandovi koji zvuche bolje ne proguraju (samo mi nemoj govoriti da nemaju finansija ili da je trzhishte malo, ako je band stvarno dobar chuce se za njih, eno Lordi koji je zhivi raspad posto je popularan)
Last edited by Genocide; 22-11-06 at 21:32.
Nisam ni hteo da kazem da su problemi finansije i lose trziste. Ti bendovi koji rade obrade Metallica-e i ostalih bendova ne rade nista drugo, u tome je problem. Ne mozes se ti probit nigde kao cover bend, narocito ne kod nas.
Lordi nisu raspad, to je stvar ukusa, prave muziku inspirisanu Kiss-om i to je ono sto oni jesu, hard rock bend. Neko ih ne voli, ni ja ih ne volim, ali postoje ljudi koji vole Kiss, koje vole bendove kao sto su Lordi. Muzika je ok. To sto oni izgledaju kao da su od plastike i stiropora to je druga stvar.
Mislim da sam negde slusao One obradu i da sam se odusevio. Ne mogu da se setim ko je izvodjac, mislim da su Children of Bodom, ali nemojte me vatat za rec, nisam siguran.
@ Genocide:
pod 1) Jonathan nije otkrio Freda (jer su ovi vec imali izdat neki singl, nisam siguran o kojem se radi), vec ga je "probio" u mainstream, posle tog famoznog tetoviranja. O tome koliko su Limp Bizkit pozeri, ne zelim da diskutujem, jer je Wes Borland za pet klasa bolji gitarista od Munky-ja Head-a i ostalih. Meni su vise pozeri oni koji nagomilaju sve od "mracnog" imidza na sebe + prave reklamu za ADIDAS + bubnjar im je maneken... da ne nabrajam - smijesno je o tome diskutovati. Ne vjerujem da sam neki metalac ako se furam na NU METAL. Postenija mi je nesto ta RAPCORE varijanta - ljudi fino priznaju da vole i jedno i drugo (naravno nisu *****i zbog toga).
pod 2) KoRn mozda jesu zesci bend, ali brzi svakako nisu. I imaju mnogo elemenata psihodelije u sebi. Poslusaj bolje ISSUES i mnostvo instrumenata, reverse track-ova i ostalih zavrzlama na tom albumu, pa ces svakako uociti da oni ne bjeze od toga. Jer, psihodelija je odavno "provaljen" koncept - da citiram basistu PInk Floyda: "Ljudi su grabili nase ploce jer su mislili da pjevamo o nekim kosmickim temama, dok smo mi u stvari samo pjevali o nasim unutrasnjim osjecanjima." Psihodelija se, slozicemo se, cesto bavi prilicno mracnim temama i ideje Pink Floyda su koriscene na stotinu strana. Zato ne vjerujem da to nisu imali u vidu kad su obradjivali tu "jednu" pjesmu. Obrade ne trebaju da zvuce bolje od originala to ne znam gdje si gore prochitao, vec samo da ih prevazidju. I da ti kazem jos jednu stvar o obradama koje je KoRn snimio - obradili su "Gun - Word Up", a to je u stvari pop pjesma (Cameo) obradjena u rock fazonu u devedesetima, koja kod Korna zvuci identicno kao obrada. I sta su postigli sa tim? Kad neko, recimo obradjuje Jimi Hendrix-a, ne krece da imitira kako ga je skinuo Kirk, Sting ili ne znam ko vec, vec obradjuje original i tek onda ga snimi. Zamisli sad da imas grupu, udjes u studio i obradis, recimo, onu niksicku grupu Doctor Picasso (pjesma "Jutro je"). Da je negdje odsviras, to je ok, ali da je ponovo snimis istu, to je glupost. Osim ako ne zelis da pokazes da znas da sviras kao oni i da si faca koliko i oni...
Meni tako zvuce obrade KoRn-a. Nije Rock toliko propao da Korn moraju da mu udisu zivot :-)
pod 3) sto se tice Satrijanija - stavio sam gore da je njih ucio da svira, i mislim na gomilu drugih heavy metal gitarista, koji su kasnije i njega samog ucilin nekim trikovima. To je bila ironija, jer tesko da ce koji NU Metal gitarista bilo koga nauciti icemu... Inace, a mozes da provjeris na Internetu to, Kirk je Satch-ov najgori ucenik. To, opet, naravno samo govori o tome koliko je Satrijani dobar, da se razumijemo...
Pozdrav!
Last edited by Innuendo; 23-11-06 at 16:58.
...
To sto uzivo ne valjaju ne znaci da im muzika ne valja. Evo uzmimo Mudvayne za primer, uzivo ne zvuce ni priliblizno dobro kao na albumu, cak sta vise mogu da kazem da zvuce i lose, ali ih svejedno obozavam jer prave dobre albume i dobre spotove.
To ne mora da bude istina, naravno postoje nu metal gitaristi koji stvarno ne znaju nista vise nego da izbacuju relativno proste rifove, ali sa druge strane postoje gitaristi koji sviraju prosto, ali poseduju neverovatno znanje i tehniku, samo ih mozda ta prosta muzika zadovoljava vise od dugackih solaza i ostalih slicnih stvari.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks