Originally Posted by
Innuendo
@ Genocide:
pod 1) Jonathan nije otkrio Freda (jer su ovi vec imali izdat neki singl, nisam siguran o kojem se radi), vec ga je "probio" u mainstream, posle tog famoznog tetoviranja. O tome koliko su Limp Bizkit pozeri, ne zelim da diskutujem, jer je Wes Borland za pet klasa bolji gitarista od Munky-ja Head-a i ostalih. Meni su vise pozeri oni koji nagomilaju sve od "mracnog" imidza na sebe + prave reklamu za ADIDAS + bubnjar im je maneken... da ne nabrajam - smijesno je o tome diskutovati. Ne vjerujem da sam neki metalac ako se furam na NU METAL. Postenija mi je nesto ta RAPCORE varijanta - ljudi fino priznaju da vole i jedno i drugo (naravno nisu *****i zbog toga).
pod 2) KoRn mozda jesu zesci bend, ali brzi svakako nisu. I imaju mnogo elemenata psihodelije u sebi. Poslusaj bolje ISSUES i mnostvo instrumenata, reverse track-ova i ostalih zavrzlama na tom albumu, pa ces svakako uociti da oni ne bjeze od toga. Jer, psihodelija je odavno "provaljen" koncept - da citiram basistu PInk Floyda: "Ljudi su grabili nase ploce jer su mislili da pjevamo o nekim kosmickim temama, dok smo mi u stvari samo pjevali o nasim unutrasnjim osjecanjima." Psihodelija se, slozicemo se, cesto bavi prilicno mracnim temama i ideje Pink Floyda su koriscene na stotinu strana. Zato ne vjerujem da to nisu imali u vidu kad su obradjivali tu "jednu" pjesmu. Obrade ne trebaju da zvuce bolje od originala to ne znam gdje si gore prochitao, vec samo da ih prevazidju. I da ti kazem jos jednu stvar o obradama koje je KoRn snimio - obradili su "Gun - Word Up", a to je u stvari pop pjesma (Cameo) obradjena u rock fazonu u devedesetima, koja kod Korna zvuci identicno kao obrada. I sta su postigli sa tim? Kad neko, recimo obradjuje Jimi Hendrix-a, ne krece da imitira kako ga je skinuo Kirk, Sting ili ne znam ko vec, vec obradjuje original i tek onda ga snimi. Zamisli sad da imas grupu, udjes u studio i obradis, recimo, onu niksicku grupu Doctor Picasso (pjesma "Jutro je"). Da je negdje odsviras, to je ok, ali da je ponovo snimis istu, to je glupost. Osim ako ne zelis da pokazes da znas da sviras kao oni i da si faca koliko i oni...
Meni tako zvuce obrade KoRn-a. Nije Rock toliko propao da Korn moraju da mu udisu zivot :-)
pod 3) sto se tice Satrijanija - stavio sam gore da je njih ucio da svira, i mislim na gomilu drugih heavy metal gitarista, koji su kasnije i njega samog ucilin nekim trikovima. To je bila ironija, jer tesko da ce koji NU Metal gitarista bilo koga nauciti icemu... Inace, a mozes da provjeris na Internetu to, Kirk je Satch-ov najgori ucenik. To, opet, naravno samo govori o tome koliko je Satrijani dobar, da se razumijemo...
Pozdrav!
Bookmarks