Quote Originally Posted by kimmi View Post
Mozes da radis podzemne etaze, dakle parking, mada je to kod kuce glupo. Odnosni nije glupo ako imas kesa viska I radis za sebe, vise mislim da je prevelika investicija.

Dalje, mozes I potkrovlje da radis ako je sa strana do mislim 90cm. Znaci dva ili tri reda blokova I odradis krov sa izolacijom I dobices jos jedan stan. On ne bi vjerovatno bio uknjizen. Mislim niko ti ne moze zabraniti da stavis krov na kucu, a ti pod krov mozes I stan dodati.

Moras da odes u opstinu I da izvadis UT uslove. Treba da u tim uslovima vidis indeks zauzetosti (koliko procenat od zemljista moze biti zauzet objektom) te maksimalnu BGP (bruto gradjevinska povrsina). Ne mora da znaci da ako je dozvoljeno praviti na 50% parcele (u tvom slucaju 435m2) I da imas pravo tri etaze (P+1+PN) da mozes da napravis 435x3 =1305m2. Ova BGP ti odredjuje maksimalnu povrsinu a ostalo su smjernice. Ti onda gledas da li ti je bolje da objekat vise placa zauzme, a manje da ides u visinu, ili da ides sa manjim zauzimanjem placa a da radis sve tri etaze.

Znaci prvo vazece UT uslove pa posle gledaj sto I kako.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
Hvala na opsirnom odgovoru
Para nemam viska, nego ako bih gradio, bilo bi iz kredita.

Ja bih to za izdavanje gradio... Tako da bih gledao mozda u osnovi da ima npr80 kvadrata... Ovo kombinkvanje krova i stana je dobra prica.

Sad je pitanje koliko bi to kostalo da se sve izgradi i opremi osrednje... Jer bih npr od izdavanja svih stanova projektovao 550-650e mjesecno otprilike... Ovo je neka osrednja racunjca... Vrijeme povrata investicije max 20 godina... A idealno 15, ali sve zavisi od kretanja na trzistu izdavanja nekretnina... To je bas tesko predvidjeti, a trenutno kirije nisu neke...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk