U par navrata sam imao nepodudaranje stanja na racunu u svojoj NLB banci.

Izgleda je to "normalna" pojava?

Svaki put moram da prijavljujem problem, da ih zovem po 10 puta dok oni to provjere 'sa kolegama' itd. i samo ako sam dovoljno uporan, dokon i dosadan dobijem ukradene pare nazad.

Evo najnovija kradja (vjerujem i posljednja posto mi u septembru istice kartica i ne planiram da ulazim u tu banku ikad vise) je upravo aktuelna.

Imao sam 176.71e na racunu. Dobio sam povrat novca u iznosu od 46.83e. Na racunu bi trebao da imam 223.54. Medjutim, ja imam 212.09e. Moja pitalica za sluzbenika je bila "Gdje je nestalo 11.45e?"

Napominjem da u medjuvremenu NISAM koristio karticu za bilo kakvo placanje tako da nije bilo nikakvih odliva ni priliva izmedju ove dvije brojke.

Trenutno oni provjeravaju sta se desilo, ko je kiksao i zasto... Kao sto rekoh, nije prvi put i zanima me samo koliko ljudi ne obraca paznju na ove stvari pa im svako malo 'cepnu' malo sa racuna... A ako primjete onda kao "nije nikakav problem" i vrate ukradeno bez ikakvih posljedica. Dok u medjuvremenu na vecinu korisnika ko zna koliko ukradu "greskom"...

Ima li jos ko da je primjetio ovaj fenomen ili vjerujete svojoj banci a to 'povjerenje' placate svako malo, njihovom slobodnom procjenom?