Није банка погријешила него службеник или овлашћено лице. Тако да ће да најебе службеник а не супротна страна која је паре подигла.
U slučaju da banka pokrene spor i dobije ga moraće da vrati pare.
Neka promijeni banku da se ne bi desavalo da mu skidaju pare opet.
Није банка погријешила него службеник или овлашћено лице. Тако да ће да најебе службеник а не супротна страна која је паре подигла.
Ljudski je vratiti taj novac. Neko ce to morati da nadoknadi iz dzepa... kao da im nedostaje novac u blagajni.
Mada ovdje nece kinezu da plate za nesto sto signe nakon disputa... pa sta ocekivati za tako nesto.
Inace zakon o obligacionim odnosima je jasan:
Član 217 (1) Kad je neki dio imovine jednog lica prešao na bilo koji način u imovinu drugog lica, a taj prelaz nema svoj osnov u nekom pravnom poslu ili u zakonu, sticalac je dužan da ga vrati, a kad to nije moguće - da naknadi vrijednost postignutih koristi. (2) Ko se neosnovano koristi tuđim, dužan je da naknadi vrijednost postignutih koristi. (3) Obaveza vraćanja, odnosno naknade vrijednosti nastaje i kad se nešto primi s obzirom na osnov koji se nije ostvario ili koji je kasnije prestao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja sam imao situaciju da po ubacivanju kartice, bankomat mi je izbacio novac. 99% sam siguran da nije bio vec tu od nekog ranije jer mi se cini da sam cuo zvuk onaj kad priprema pare. Gledao sam okolo i raspitivao jel bio ko da mu nije ostalo i dugo sam imao dilemu da li da vratim novac banci, ne sjecam se tacno koliko je bilo, 150e mozda.
rm -rf /
Nikad nedoumicu ne bih imao za tako nesto
Narod zna da neko mora da vrati pare, obicno neko na nizim pozicijama ali nas narod koji je podlozan prevari, sitnicarenju i svim ostalim tipovima jajarenja tjesi sebe i govori kako nece on banki da vrati, dosta je banka njega krala.
Pak zna i sam da je to tudji novac i da ce neko zbog toga mozda i izgubiti posao.
E to dok se ne promijeni pisi propalo
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
Hoce li ti vratiti Carina i Poreska visak para koje si uplatio?
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Last edited by GaD; 21-08-19 at 18:19.
ukoliko ne postoji mogucnost da nesto platis i da iskoristis kredit kod tih institucija, hoce
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Probaj nedje pa javi kako si ih vratio
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
U par navrata sam imao nepodudaranje stanja na racunu u svojoj NLB banci.
Izgleda je to "normalna" pojava?
Svaki put moram da prijavljujem problem, da ih zovem po 10 puta dok oni to provjere 'sa kolegama' itd. i samo ako sam dovoljno uporan, dokon i dosadan dobijem ukradene pare nazad.
Evo najnovija kradja (vjerujem i posljednja posto mi u septembru istice kartica i ne planiram da ulazim u tu banku ikad vise) je upravo aktuelna.
Imao sam 176.71e na racunu. Dobio sam povrat novca u iznosu od 46.83e. Na racunu bi trebao da imam 223.54. Medjutim, ja imam 212.09e. Moja pitalica za sluzbenika je bila "Gdje je nestalo 11.45e?"
Napominjem da u medjuvremenu NISAM koristio karticu za bilo kakvo placanje tako da nije bilo nikakvih odliva ni priliva izmedju ove dvije brojke.
Trenutno oni provjeravaju sta se desilo, ko je kiksao i zasto... Kao sto rekoh, nije prvi put i zanima me samo koliko ljudi ne obraca paznju na ove stvari pa im svako malo 'cepnu' malo sa racuna... A ako primjete onda kao "nije nikakav problem" i vrate ukradeno bez ikakvih posljedica. Dok u medjuvremenu na vecinu korisnika ko zna koliko ukradu "greskom"...
Ima li jos ko da je primjetio ovaj fenomen ili vjerujete svojoj banci a to 'povjerenje' placate svako malo, njihovom slobodnom procjenom?
--------------------------
Do Not Disturb.
Možda nije uporedivo jer je tih 11 eura preveliki iznos, ali meni u podgoričku banku nikad ne stiže poruka o odlivu u iznosu održavanja računa i kartice. To je nekih 3.8€ mjesečno. Poruka o odlivima stiže isključivo kad podižem pare sa bankomata ili kad platim nešto karticom, a ne stiže kad podignem pare sa šaltera i za ovo mjesečno održavanje.
U mom slucaju nema nikakvog odrzavanja (GIFT kartica NLB-a) tako da mi ne pada na pamet nista osim "slucajne greske" (citaj: kradje)...
Ocekujem opet izmotavanje sa njima do iduce sedmice kad ce rec' da je doslo do greske i vratit' mi te pare na racun.
Da je srece, ovakve 'greske' bi se skupo placale bez obzira koliko mali iznos bio. Jer kao sto rekoh, vjerujem da je u pitanju 'po malo' na veliki broj korisnika sto ne bi smjelo da se desava ni na trafici a kamoli u banci.
Do Not Disturb.
Ako je povrat od booking sajta nekog, moguće da ne vraćaju cijelu sumu, već umanjenu za provizije i fixne troškove...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Nije nikakav booking, vracen je 'full refund' i to se jasno vidi sa dobijenih poruka od same banke.
![]()
Do Not Disturb.
Samo da pitam nešto, da li se provizija povećava sa visinom iznosa koji se plaća Visa San karticom. Za transakcije dosad mi je uvijek skidano 50c nezavisno od iznosa, nekidan sam primjetio da mi je skinuto 2eura. Iznos je bio nešto preko 100e pa sam pomislio da je to tako. Da li je to baš tako, ili su i meni "cepnuli" 1,50e?
The more things change, the more they stay the same.
Do Not Disturb.
Ne znam koja im je 'fora' ali ovo je nevjerovatno.
A kao sto rekoh - najgore je sto vecina ljudi ne obraca paznju na te stvari, pogotovo kad je par eura u pitanju. A nije ni mali broj ljudi koji nemaju nikakve SMS notifikacije pa ni sami ne znaju koliko bi trebali tacno da imaju na racunu nego otprilike pa tih par eura nikad i ne primjete...
Do Not Disturb.
A i vi gledate u cent jbga naucit ce oni da racunaju sigurno ovo sto vam fali je slucajno nekad ce bit i na njihov racun gresaka al samo im treba dat vremena
S nlb bankom sam zavrsio onog trenutka kad mi je kreditni sluzbenik racunao odbitak za registraciju( uzet na 3 rate po 80e) kao trajno zaduzenje![]()
Sent from my Mate 10 pro using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Odem na bankomat Ckb da uplatim pare na racun. Ubacim 300 eura raznih novcanica i vraca mi jednu od 100. Ja probaj opet nece ja opet nece. Odem na salter sreca nije bilo guzve da ih uplatim i uzgred kazem da mi aparat nije htjeo primit novcanicu od 100 eura sluzbenica mi odgovara da je nije prepiznao jer to je nova od 100 a aparat nije jos podesen![]()
Zar nije to 0,5% samo pri uplati ? Nema toga kad placas ili kad je povrat . Bar ga nije bilo . Imas li elektronsko placanje ? Ako inas samo pogledas izvod gdje mora da pisu sve transakcije .
Jer njihove kartice koristim od prvog dana sto kod nas sto nekafa vani i nikad nije bilo neslaganja .
Jedino sto mi je par puta bila blokirana kartica zbog sumnjivih placanja . Sto podrzavam znaci da brinu o korisnicima .
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks