Pazi ovo sad - volio bih da neki novinar ili ko je vec zaduzen za to istrazi posao - Milo > Francuz koji je dosao ovdje da ulaze u obnovljivu energiju, odnosno u vjetrenjace na Krnovu, cuo sam pricu iz par izvora da je sve bilo ok do trenutka kad je trebao kabal da se prikaci na vjetrenjace, lomi je trazio reket covjeku, ovaj je vidio koliko je sati zapecatio pola Krnova i dalje sto se i kako desilo volio bih da saznam (znam samo da te vetrenjace ne vrte evo par godina, a da ove na Mozuri vec vrte (ali ko zna za koga)). Znam samo da su Kinezi koji su radili na Krnovu, a i Mozuri trosili pare nemilice, covjeku iz DPS-a da ga ne imenujem bila je bruto plata 40 000 eura (cini mi se za 2015 godinu da je to bila i najveca plata u CG, kad se odbije socijalno i ostale zajebancije oko 24 000), posao mu je bio da sazove par skupova u toku mjeseca, kinezi su mogli preko prve banke da dizu dnevno 600 eura sa kartice, svaki dan su dizali po toliko, porez na gorivo nisu placali, mada vjerujem da ga nisu ni placali, no su sipali ka i svi njihovi. Cak su pojedini halapljivi kinezi uzimali vino iz Plantaza za dz i prodavali ga u kinu po 200 eura za bocu, po Delti su kupovali sve preko tih kartica itd itd. Uglavnom bas bas jedan od vecih minusa za drzavu, ali me cudi da o tome nije pisano.
http://www.plantaze.com/growing-inte...ines-plantaze/
China Road and Bridge Corporation (CRBC), the large state-owned Chinese company that is building the first section, signed a memorandum of understanding (MOU) in March to complete the rest of the road on a PPP basis.
But European lenders worry that Montenegro would need to offer costly revenue guarantees to make that work, potentially deepening its financial woes.
Bookmarks