Page 1049 of 1402 FirstFirst ... 495499499991039104510461047104810491050105110521053105910991149 ... LastLast
Results 26,201 to 26,225 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    E što je doživio, pravda se zbog pišljivih 16.000 a sam reče da toliko biznisa ima, od kojih zarađuje ne zna ni sam koliko.
    Kristijan Vulf (Christian Wulff) je podnio ostavku (mislim 2012 god.) na mjestu predsjednika Njemačke zbog sumnje (ponavljam, zbog sumnje) da je zloupotrebio položaj jer je isposlovao povoljniji kredit za kupovinu kuće nego što bi ga dobio kao obični građanin. Dakle, ne zato što je oštetio budžet već zato što plaća manju kamatu nego što je to uobičajeno. A mi govorimo u relacijama... uh...

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Zna li ko ovu Jovanu Marovic iz Kotora da nam proslijedi clanak koji je napisala za Balkan Insight?

http://www.balkaninsight.com/en/arti...4_iNf8.twitter
    Znam je ja (iz Budve je )
    Ima ga na njenom fb profilu, tamo sam ga pročitao.

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,720
    Thanked in
    3,207 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Znam je ja (iz Budve je )
    Ima ga na njenom fb profilu, tamo sam ga pročitao.

Samo friends mogu izgleda. Pff
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Pokazni primjer selektivnog pamcenja:

"S obzirom da za dug nijesam znao, niti sam o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nijesam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri. Unaprijed želim da saopštim da pouzdano znam da nijesam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu".

Tipican za one koji su uhvaceni u lazi, pa procjenjuju sto je ono sto im se moze dokazati, tu pokazuju znake amnezije (nijesam znao), a za ono sto misle da ne postoje dokazi su izriciti (pouzdano znam). Cujes ti njega, nije znao za licni dug koji je napravio, a pouzdano zna da nije ucestvovao u transakcijama nekih poslovnih subjekata?

Da li iko normalan moze da vjeruje da neko ko je potrosio toliki novac ne zna za to?

Ako neko nije u stanju da vodi elementarni racun o svojim licnim finansijama, pa ne zna ni da je duzan nego to saznaje iz medija, kako onda moze da vodi racuna o finansijama drzave na cijem je celu?

Pa se cudimo sto je Crna Gora u dugovima.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Irenu Radovic sam jednom upoznao, tako da imam samo povrsne utiske. Inteligentna i veoma ambiciozna. Ovo drugo je dobro, u principu, ali nosi odredjene rizike. Zaviso od toga na koji nacin se zele ostvariti ciljevi. Meni je bilo interesantno da uci albanski (u to vrijeme, a to je bilo prije nekoliko godina). Mislim da joj nije bilo lako u onoj jazbini od CBCG. A vjerovatno ni njima nije bilo lako s njom.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Vlada: Neistinite tvrdnje Kneževića da je Đukanović spriječio dogovor o poravnanju

23/01/2019 22:10
    Izvor: CdM
    Foto: Boka News

Neistinita je, proizvoljna i zlonamjerna večeras iznijeta insinuacija ranijeg većinskog vlasnika PZU Opšta bolnica Meljine, danas krivično gonjenog lica, da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović navodno “spriječio dogovor” ovog lica sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem i ministrom finansija Darkom Radunovićem “o poravnanju”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

<<<Knežević: Đukanović me je prevario<<<
    “Vlada je nakon što je ustanovljeno neizvršavanje ugovornih obaveza po Ugovoru o privatizaciji PZU Opšta bolnica Meljine, a radi obezbjeđivanja javnog interesa odnosno pružanja zdravstvene njege građanima i turistima, privhavtila inicijativu vlasnika PZU o poravnanju. Međutim, o tome nikakav dogovor nije postignut isključivo zato što su zahtjevi lica bili potpuno nerealni. Javnost je pravovremeno informisana o svim potezima Vlade na osnovu odluka donijetih na 87. sjednici od 26. jula 2018. godine”, navode u Vladi.

Prema tome, kako ističu u Vladi, dogovora nije bilo zbog megalomanskih zahtjeva koji su stalno povećavani, a ne zbog bilo čijeg uticaja pa ni uticaja predsjednika Crne Gore.

“Dakle, netačno je da je postojao bilo kakav uticaj ili pritisak”, zaključuje se u saopštenju Vlade.
    Knežević se nadao ,da Vlada njemu plati 15 miliona a on da vrati državi Bolnicu Meljine.
    A onda da dokapitalizuje sa 15 miona Atlas banku.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    207
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    26 Posts

Kad udruze snage Knezevic, Marovic i Mugosa pa sa 3 strane organizuju vazdusne udare na Djukanovica...
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

marović i mugoša ne vjerujem da će, mugoša možda ali i on teško
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

jel realno ovo ?
    msm pustas covjeka na slobodu xxaxaxaxa

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...kon-saslusanja
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,404
    Thanked in
    1,115 Posts

Quote Originally Posted by djordje1990 View Post
    jel realno ovo ?
    msm pustas covjeka na slobodu xxaxaxaxa

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...kon-saslusanja
    Da nisu napravili kakav dogovor?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,404
    Thanked in
    1,115 Posts

Cita li neko ove komentare?

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Ovo je da covjek ne povjeruje

REAGOVAO NA TEKST Đukanović: Za dug sam saznao iz "Vijesti"

"Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenuću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u ovu prljavu akciju ..."

23 January 2019, 19:26 h
    Predsjednik Crne Gore i DPS-a, Milo Đukanović, reagovao je na tekst Knežević preko Atlas banke pokrivao i Milove lične račune, objavljen u "Vijetsima".
    "Iako sam od starta znao da se radi o udruženom spinovanju, trebalo mi je vremena da provjerim određene činjenice", ističe Đukanović.
    Đukanović navodi da je tačno da je bio korisnik Master i Viza Gold kreditnih kartica u Atlas banci od 2007. do 2015.

"Radi se o revolving karticama koje su imale odobreni limit do 30.000€. Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao. Za navodni dug od 16.741,24€, (od čega 4.592,08€ redovne i zatezne kamate) saznao sam prvi put juče. Tendenciozna konstrukcija da je „samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države“ iznosilo toliko, sugeriše valjda da ih je bilo još. S obzirom da za dug nijesam znao, niti sam o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nijesam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri. Već sam u kontaktu s bankom u kojoj provjeravam vjerodostojnost informacije o dugu, i tražim instrukciju na koji način da izvršim tu svoju obavezu, ako ona stoji. Takođe, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se pominju i sa cjelokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana pomenuta senzacionalistička vijest. Unaprijed želim da saopštim da pouzdano znam da nijesam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu".
    Đukanović, takođe, najavljuje:
    "Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenuću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u ovu prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke."
    Nema se šta vjerovati ili ne za ostalo jer postoje dokazi, ali povjerovati da je milioner dužan neki sitniš - teeško
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ovo je iz CBCG procurelo. Zato su im juce povadili prntscreen dugmad iz tastature makli usb portove i onemogucili da se uloguju na mail ili salju dokumente ikako bez sluzbenim mailom hahahahahahahahah

Jel ti to ozbiljno pričaš ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Lagano je lik imao mjesecni limit od 30000 eura. U jednoj banci a ko zna dje jos ima limite ili uopste nema limite. I kakav je to vladar/biznismen kad mu drzava(koju rasadi od pljacke decenijama)propada na svaku bandu a on je uspjesan u raboti pa ``drzi`` sve sto obrce neke pare I oce vile da kupuje. Dje ovo ide ljudi moji???

Vazda sam vjerovao da najvisi drzavni funkcioneri nemaju potrebe centa da trose od svojih para. Ije se I pije na racun naroda, spi se u drzavne stanove, nikad nisu rekli sipaj mi 10 eura nafte. Tompuse dobijaju, pjevacice poju ako im se obezbijedi prevoz.

Nismo zaboravili Berluskonija I banga banga igranke no cemo ga zaboravit zar ako bude kakvih pikanterija. No to je namjanje bitno, bitno je da bude jos vise dokaza ovoga beskrajnog lopovluka koji je povremeno prekidan ovdasnjim banga banga partijima.

Thanks Thanks Given 
    1,468
    Thanks Thanks Received 
    1,187
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nema se šta vjerovati ili ne za ostalo jer postoje dokazi, ali povjerovati da je milioner dužan neki sitniš - teeško
    Не ради се о ситнишу. Износи се прљавштина и није битно која је цифра апсолутно.

А ови изговори милови су као да је дијете од 5 година . Ко може вјеровати у ове глупости што прича

Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Не ради се о ситнишу.
    Za njega je sitniš koliko i za tebe 3 €. Budi realan barem jednom i upitaj se da li bi sebi dozvolio blam duga od 3 €
    Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Износи се прљавштина и није битно која је цифра апсолутно.
    Sva prljavština stoji na mjestu, ali to da je milioner dužan 16k eura mi nije vjerovatno. To mi izgleda kao da su novinari u zaletu stvar koje su otkrili išli po inerciji pa napisali i babske priče

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    ...Sva prljavština stoji na mjestu, ali to da je milioner dužan 16k eura mi nije vjerovatno. To mi izgleda kao da su novinari u zaletu stvar koje su otkrili išli po inerciji pa napisali i babske priče
    DK je optuzio da Milo nije vratio 16 hiljada, Milo je priznao da je moguce, ali sad ti tvrdis da je to "nije vjerovatno"? Da nece ipak biti da ta dvojica, zajmodavac i zajmoprimac, znaju malo bolje od tebe?

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,404
    Thanked in
    1,115 Posts

Zsto se opozicija ne organizuje? Zasto ne mobilisu narod da se izlazi na ulice, na proteste, sto ne pozivaju na gradjansku neposlusnost, blokadu saobracajnica? Zasto ne pritiskaju tuzilastvo? Zasto ne traze intervenciju stranih tijela i institucija? Zasto ne traze ponovno izglasavanje nepovjerenja vladi? Zasto ne traze vanredne izbore, zabranu stranke, smjenu ili otkaz.
    Dusko i ako ima nesto prljavo i za njih to sigurno nece iznijeti (odmah), jer u tom slucaju ne bi niko bio podoban da preuzme vlast. Moze li opozicija konacno da sastavi normalnu kafansku koaliciju kao sto su Hrvati uradili prije par godina i zbace ove jahace apokalipse?
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Zsto se opozicija ne organizuje? Zasto ne mobilisu narod da se izlazi na ulice, na proteste, sto ne pozivaju na gradjansku neposlusnost, blokadu saobracajnica? Zasto ne pritiskaju tuzilastvo? Zasto ne traze intervenciju stranih tijela i institucija? Zasto ne traze ponovno izglasavanje nepovjerenja vladi? Zasto ne traze vanredne izbore, zabranu stranke, smjenu ili otkaz.
    Dusko i ako ima nesto prljavo i za njih to sigurno nece iznijeti (odmah), jer u tom slucaju ne bi niko bio podoban da preuzme vlast. Moze li opozicija konacno da sastavi normalnu kafansku koaliciju kao sto su Hrvati uradili prije par godina i zbace ove jahace apokalipse?

Sa’će ... kad malo otopli... stani u red i čekaj, ovdje će prvo javit o vremenu i mjestu okupljanja.
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Portal Investitor vam donosi 5 ključnih faktora zbog kojih nemamo značajnih greenfield investicija sa zapada, do kojih smo došli na osnovu razgovora sa više relevantnih ulagača koji su planirali, ali na kraju odustali od ulaganja u Crnoj Gori:

Korupcija

Ljudi koji žive u Crnoj Gori znaju kako stvari ovdje “funkcionišu”, kada treba odraditi iole značajniji posao. To ubrzo shvate i investitori sa zapada, koji su posebno “alergični” kada dobiju (nekad skrivene nekad jasne) znake da treba “nagraditi” nekoga iz državnih institucija da bi se dobio određeni papir potreban za poslovanje ili tender.

O korupciji se toliko priča da je faktički postala uobičajena. Uzalud i upozorenja Evropske komisije tokom pregovora o ulasku Crne Gore u EU – korupciju očigledno ovdje nema ko da iskorijeni, makar i da ublaži.

Vladavina prava

Kada radite i poslujete sa drugim subjektima, logično je da prije ili kasnije naiđete na neki spor. U Crnoj Gori je bilo dosta slučajeva da su strani investitori kupili neku svojinu a nakon izvjesnog vremena se ispostavi da su prevareni. Rješavanje takvih situacija se kod crnogorskih pravosudnih organa uglavnom otegne pa osim novca izgubi se i najdragocjeniji resurs – vrijeme – koje je posebno na cijeni kod investitora sa zapada.

Nepredvidljivi poreski ambijent

Kada kao strani investitor odlučite da negdje ulažete na dugi rok, jako vam je bitno da poreska pravila budu jasna i predvidljiva. Ponekad su poreske stope ključne pri odlučivanju o investiciji ali ako vidite da vlada neke zemlje svake godine, bez najave i konsultacija sa biznisom, uvodi nove namete – to nikako nije dobra reklama.

Sivo tržište

Procjena je da je više od milijardu eura u Crnoj Gori mimo zvaničnog platnog prometa. Osim novca, značajan dio usluga, proizvoda se prometuje mimo zvaničnih kanala. Investitori sa zapada teško plivaju u takvim “vodama”.

Veličina tržišta

Iako su male države, posebno u Evropi, po pravilu razvijene i bogate, to sa Crnom Gorom nije slučaj. Zašto? Ta komparativna prednost se u kombinaciji sa gore navedenim problemima automatski pretvara u nedostatak. Uz nerazvijene institucije, nedosljedno sprovođenje zakona i spore procedure, slabe putne povezanosti sa drugim tržištima, nestabilnim poslovnim ambijentom, činjenica da smo mali još nas više čini “nevidljivijima” na investitorskoj mapi Evrope i svijeta.

Pazi ovo sad - volio bih da neki novinar ili ko je vec zaduzen za to istrazi posao - Milo > Francuz koji je dosao ovdje da ulaze u obnovljivu energiju, odnosno u vjetrenjace na Krnovu, cuo sam pricu iz par izvora da je sve bilo ok do trenutka kad je trebao kabal da se prikaci na vjetrenjace, lomi je trazio reket covjeku, ovaj je vidio koliko je sati zapecatio pola Krnova i dalje sto se i kako desilo volio bih da saznam (znam samo da te vetrenjace ne vrte evo par godina, a da ove na Mozuri vec vrte (ali ko zna za koga)). Znam samo da su Kinezi koji su radili na Krnovu, a i Mozuri trosili pare nemilice, covjeku iz DPS-a da ga ne imenujem bila je bruto plata 40 000 eura (cini mi se za 2015 godinu da je to bila i najveca plata u CG, kad se odbije socijalno i ostale zajebancije oko 24 000), posao mu je bio da sazove par skupova u toku mjeseca, kinezi su mogli preko prve banke da dizu dnevno 600 eura sa kartice, svaki dan su dizali po toliko, porez na gorivo nisu placali, mada vjerujem da ga nisu ni placali, no su sipali ka i svi njihovi. Cak su pojedini halapljivi kinezi uzimali vino iz Plantaza za dz i prodavali ga u kinu po 200 eura za bocu, po Delti su kupovali sve preko tih kartica itd itd. Uglavnom bas bas jedan od vecih minusa za drzavu, ali me cudi da o tome nije pisano.
    http://www.plantaze.com/growing-inte...ines-plantaze/
    China Road and Bridge Corporation (CRBC), the large state-owned Chinese company that is building the first section, signed a memorandum of understanding (MOU) in March to complete the rest of the road on a PPP basis.
    But European lenders worry that Montenegro would need to offer costly revenue guarantees to make that work, potentially deepening its financial woes.
    Last edited by ^izzy^; 24-01-19 at 05:07.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Pipun sjedi sa strane i trlja ruke

Gleda sta ce sledece rodjak da objavi pa neko iz DPS da ide u tvorza...

Vidji koliko god se mi sprdali opasne se igre igraju.

Imas 2 igraca:

Knezevica koji je u CG izgubio sve.

I Djukanovica koji ima sve i to sve moze vrlo brzo da izgubi.

Knezevica boli briga. Nekoj se stranoj sluzbi prodao i sada ide osveta. Na kasicicu. Mic po mic... Klasicni mucenje.
    Njega Britanija nikada nece izruciti CG i on ne mora napustiti Englesku nikada sto se njega tice. Dovoljno je napravio para i nekretnina tamo da ugodno zivi i on i familija.

On najvjerovatnije ide na kartu da ce ga kroz 2-4-8 godina neka nova vlast abolirati ili zvati da bude svjedok saradnik. I to je potpuno realna prica.
    Ma u GB je on zasticen kao beli medved, poznat mi je slucaj ovog covjeka https://en.wikipedia.org/wiki/Vijay_Mallya koji je iz Indije pobjegao u Britaniju i ako bi je napustio, po sletanju na bilo koji aerodrom bio bi uhapsen ali dok je tamo ne mogu mu nista... A i sto bi mu falilo da provede zivot u Londonu, boli ga patka para ima, ne mora se cimat oko CG...
    A i kad bolje razmislim, zar bi se ti vratio u CG i poslije 10 godina a znas da si se zamjerio prvoj familiji, nama ti je u krvi pored COJSTVA I JUNASTVA - krvna osveta.
    Last edited by ^izzy^; 24-01-19 at 05:45.

Thanks Thanks Given 
    4,214
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Kad za ove na Krnovu kazes da ne vrte, mislis li bukvalno ne vrte ili vrte ali "u prazno", sto bi se reklo?
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    DK je optuzio da Milo nije vratio 16 hiljada, Milo je priznao da je moguce, ali sad ti tvrdis da je to "nije vjerovatno"? Da nece ipak biti da ta dvojica, zajmodavac i zajmoprimac, znaju malo bolje od tebe?
    Nisam pročitao to priznanje

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Kad za ove na Krnovu kazes da ne vrte, mislis li bukvalno ne vrte ili vrte ali "u prazno", sto bi se reklo?
    Ne znam sad, znam da kabal nisu dobili ovi sto su je gradili iz francuske zbog reketa kojeg nisu htjeli da plate, cini mi se da jebilo pisanja da je kupio neki iz emirata ili okle vec, rade li njima sad i kome ide ta srtuja ne znam.

Page 1049 of 1402 FirstFirst ... 495499499991039104510461047104810491050105110521053105910991149 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)