istina...ona pa ova...no su skoro idnticne...mada je ona ostrija![]()
Ne, ona je na drugom mjestu, prva je ona iznad ,,Naftagasa''
Sent from my Motorola 8400
Koliko sam puta ođe poprečke išao ni sam ne znam...
Bas uzas koliko je klizava ta dionica...
Ljetos na 50 stepeni mi izlece pjesak, jedva sam se zaustavio, kao po ledu...
A kad kisa pane je smrt
pa nema stubova bulevarom. okinut je svaki
f6
ovaj je sigurno isao 50-60..a nemojte zajebavat...sa 50 nema boga da se moze na taj bulevar izlecet ili prevrnut pa da su ne znam kakvi uslovi...cak i ko ne zna kakav je asfalt treba da se drzi ogranicenja i odstojanja pa ce proc lagano tuda..nista vise samo vozit po pravilima
Ima, podjes kod vulkanizera i on ti preporuci neke strasne gume, prvi put cujes za njih...
ali on ti garantuje da su top
Evo sa vise auta sam prolazio ovom dionicom. Zadnje 2g prolazim skoro svaki dan 2x. Nikad me nije zanijelo niti ponijelo sa vise auta sam prolazi, i sa gumama od Dayton do Continental. Neka prilagode brzinu i cao. Mada sam licno jednom gledao kod naftagasa ponese momka on punu kocinicu jos gori efekat i u brdo
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Bio sam skoro kod jednog bas dobro poznatog vulkanizera, da ga ne pominjem sad...Znas sa cime se bavi? Narezuje narodu gume, da bi mogli tehnicki da prodju...
A znas sta prodaje? Gumex, Phenix, Targum, Kama...Bas ulivaju sigurnost...
Nemoj da se zajebavamo, stoji bmw x6 na 21' felnu na zeetex i aplus gume od 35eura.Pa zapali ga brate.
A slazem se za brzinu...ali opet i do asfalta je...Svakih 5 dana neko se prevrne tu
Last edited by Laz; 19-01-18 at 12:50.
Sto je vulkanizer kriv sto seljak nema da kupi gumu za x6?
Ne velim ja da je krivAli koliko znam ovo narezivanje guma je nelegalno svuda u svijet.
a marke guma koje uvoze...Podjes na alibaba.com, mozes da narucis kontejner ovih aplus guma, i da te ispanu 10-12$ po gumi
To onda treba tehnicki pregled razapet i ugasit ako ne umiju da raspoznaju takve gume, ne vulkanizera.
Tako i narucuju vjerovatno i nikoga nije briga. Vulkanizer zadovoljan jer zaradi 100%, musterija jer ima “nove” gume koje nisu skupe i banja svima.
Ne bi smio asfalt takvi da bude, zamisli ideš 40 na sat i pješak izleti ili nešto, nema trika da se moš zaustavit. Sramota stvarno kao da nemaju para za najbolji asfalt.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Mene je ta krivina ponijela pri 60 km/h (10 preko ograničenja), no doprinele su i očajne gume. Po onoj prvoj kišici ne daj bože da moraš naglo da kočiš i kada voziš po ograničenju.
Slomio sam kola u tu krivinu prije 7-8 godina, stvarno sam krvnicki usao i sl, ali da je asfalt normalan to se ne bi desilo.
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Po XY put da ponovim, u habajućem sloju asvalta treba da je kamen vulkanskog porijekla i mora imati određenu granulaciju. Ukoliko se to ne ispoštuje onda sitni kamenčići (neodgovarajuća granulacija) prilikom prolaska vibro-valjka dolaze na vrh i stvaraju površinu bez dovoljno gripa ili se (kamen krečnjak) asvalt vrlo brzo izliže pa postaje klizav.
Kamen vulkanskog porijekla ima u okolini Andrijevice (bila nekada ogromna asvaltna baza), no jeftinije je uzet kamion tu iz okoline Budve (a u predračun si napisao kao da je svaki kamion išao do Andrijevice). Tu bi, da se hoće, bilo posla za tužioca, od toga gdje ode taj novac do toga da se savjesno ugrađivao lošiji materijal (u SFRJ bi to okarakterisali kao diverziju). Inače, tehnički prijem bulevara nikada nije urađen (niti će, bez rekonstrukcije) jer nema tog standarda po kojem je rađen... Ček, zar i tu ne bi mogao tužioc...
onaj citav bulevar je uradjen na foru provucite sto i dje mozete da lici na bulevar.... uglavnom me strah kad idem paralelno sa nekim ili nekoga obilazim, sve mislim kao da ulazim u lijevak pa cemo se nedje zaglavit![]()
Pa to ja pričam. Ta priča da treba poštovat ograničenje ne pije vodu. Ili neka stave znak 20km/h i gotovo.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
kad smo vec kod recenog bulevara - ima li jos ko utisak da su one trake klaustofobicne? Obraza mi imam utisak da je traka uza od ostalih bulevara u CG
Sto se kamena tice, jeste, problem je pogresan kamen, cesto krecnjackog porijekla koji se pojede zajedno sa ostatkom i "uglaca"...
Medjutim, asfaltnu bazu Stitarica kod Mojkova ima nekrecnjacki kamen - na zalost, materijalno je neisplativo da se on doprema u ostatak CG za potrebe asfaltiranja - mozda kad bi imala dje blizu pruga pa jeftinije da se primakne... hmmma okle drugovi moji, mora se sklapat i privid se pravit.
A rodjace, da je SFRJ standarda, za 98% napravljenog i asfaltiranog u CG bi neko tuco kamen na Goli otok... urade u PG cio bulevar, a treberi auto na njega, sve brda i doline preko njega...
ja sam sa Lexusom išao tu poprečke na 60 km/h kad je pala prva kiša, gume Toyo zimske DOT 2015
ni u jednu normalnu državu ovakav put ne bi bio pušten za saobraćaj
She is only here to annoy herself!
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks