Page 6 of 13 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast
Results 126 to 150 of 317

Thread: Plate u Crnoj Gori nikada neće porasti, zbog jednostavnog, nepremostivog razloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gile_sampion View Post
    Pa da... to je tragedija... ali to su Srbi krivi... kako to oni smiju da se brane od velike austrougarske...
    Zar nijesu bjezali preko Albanije u Grcku, dok smo im mi guzice spasavali. Ovo nije bilo pitanje.
    Last edited by Petar Mrvaljevic; 29-09-06 at 01:33.
    "Postojaće Crna Gora dok je Lovćena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je Sunca i dok je Grahovca!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    hehehe, a kad kupujes prozivod, recimo TV bi li volio da nema carine pa da ga jeftinije kupis? Bi bogami
    I ja bih isto volio.

E iz ove recenice se najbolje vidi koliko znas

1. Vrtis se u krug. Ti nastavi ja necu.
    2. Dolarizaciju sam ucio i znam ve njene prednosti i mane. Ali nesto mislim da je Euro trenutno bolja solucija od bilo kakvih dinara, konvertibilnih maraka i perpera.
    Svaka cast kad si ovo citao i kad si upzoant sa radom doticnog gospodina
    Milo mi je.

Infalcija je bila vise od 16%. Ti ako mene ne vjerujes, uzmi Vecernje Novosti od prije par dana,tacnije od 26.09.2006,te iste novosti koje uzdizu Srbiju uvijek, kad je naslov bio potpisivanje specijalnih odnosa sa Republikom Srpskom, pa iscitaj na 4-5 stranu o inflaciji, koja je u avgustu bila dvocifrena.
    Evo ti i linka http://www.novosti.co.yu/code/naviga...tum=2006-09-26

Dinkic mozda jes dobio tu nagradu, ali ce i dalje ostat ovaj problem inflacije.
    Znas li mozda koliki je kiteriju EU za inflaciju? Tacno je da ga mnoge zemlje ne ispunjavaju. E da i Vektra je dobila nagradu kao najuspjesnije preduzece negdje u London isto :-) Res non verba je to sve priajtelju moj :-)
    E da poslije ovoga qoute bas ne znam ko veze sa mozgom nema. Ja ili ti.
    3. Na zalost velikog broja gradjana Srbije, njeni vodeci politicari upravo razmisljaju bas kao ti u vezi sa Ratkom Mladicem. Oli Rena ne morate uzimat za ozbiljno, sto je on, bijedno pikaralo odgovorno za prosirenje EU.
    4.Kako uopste mozes uporedjivati rudna bogastva Crne GorE i Srbije?
    Tako i ja uporedjujem Japan.
    Vrlo jednostavno.

sad te ostavljam na mir, da isitas ovo sto sam ti dao, i one linkove iako su hrvatski
    1. Whatever
    2. Pitanje je za razvijene i nerazvijene(u razvoju) zemlje... ima istine da je za zemlje u razvoju euro dobro resenje ali mislis li zaista da je EURO toliko dobar da ga Britanci, stare kuke ne bi imali...
    Zaboravih reci, u prethodnom postu da je najveca korist sopstvene valute emisiona dobit...
    Pogrijesio sam u vezi inflacije, imao sam pogresan izvor... pri tom, ni jednog momenta nisam rekao da ti nemas veze s mozgom, vec informacija... Medjutim, ocigledno je da moja informacija nema veze s mozgom Odnosila se na mesec a ne na godisnji nivo... izvinjavam se...
    Sto se tice kriterijuma, moras biti precizan... inflacija nije kriterijum za ulazak u EU vec za ulazak u Monetarni sistem Eu odnosno uvodjenje Eura...
    3. Bedno piskaralo Oli Ren... on je nebitan tip, on samo prenosi ono sto mu se kaze... a za Mladica cemo vidjeti sta ce biti... nije tako lako politicarima iz Srbija da ga izruce... nema te vlade koja bi to prezivjela... jedini je za to muda imao pokojni premijer... a moras priznati da za takvo nesto trebaju bas velika muda
    4. Bogatstva Srbije i CG sam uporedjivao u smislu ekonomskih potencijala dvije zemlje, bivse clanice jedne drzave i dvije zemlje koje su u istim/slicnim govnima i teze istom cilju, odnosno ulasku u EU... A porediti Japan i CG je porediti nebo i zemlju...
    Last edited by Gile_sampion; 29-09-06 at 01:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ja bih tebe dao lopatu, pijesak i cimenat da zidas taj zid prema Srbiji ka' si vec naumio.
    Posto pricat tebi, zidovima ili ovim forumima je potpuno isto.
    Hvala, dovidjenja, prijatno.
    Vrati se na temu, objasni kako je moguce da u Crnoj Gori plate budu 500 eura a u Srbiji 300???
    Da li je moguce da plate u Crnoj Gori budu ikada vece od 10 % nego u Srbiji, sve dok imamo zajednicko trziste rada?
    Kako je moguce da brzo napredujemo, kad nam se stalno doliva radna snaga iz Srbije koja ima 1 milion nezaposljenih?
    Ovo naravno ne vazi samo za radnu snagu iz Srbije, kod nas moze da radi svaki stranac koji pozeli.
    To je sramna igra ogromnog kriminalca i lopova Vesa Vukotica.
    Za njega Crna Gora i ne postoji kao drzava, po tom cuvenom kriminalcu Crna Gora treba da bude kupljavina sa svih strana.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,930
    Thanked in
    2,854 Posts

1. Whatever
    2. Pitanje je za razvijene i nerazvijene(u razvoju) zemlje... ima istine da je za zemlje u razvoju euro dobro resenje ali mislis li zaista da je EURO toliko dobar da ga Britanci, stare kuke ne bi imali...
    Zaboravih reci, u prethodnom postu da je najveca korist sopstvene valute emisiona dobit...
    Pogrijesio sam u vezi inflacije, imao sam pogresan izvor... pri tom, ni jednog momenta nisam rekao da ti nemas veze s mozgom, vec informacija... Medjutim, ocigledno je da moja informacija nema veze s mozgom Odnosila se na mesec a ne na godisnji nivo... izvinjavam se...
    Sto se tice kriterijuma, moras biti precizan... inflacija nije kriterijum za ulazak u EU vec za ulazak u Monetarni sistem Eu odnosno uvodjenje Eura...
    3. Bedno piskaralo Oli Ren... on je nebitan tip, on samo prenosi ono sto mu se kaze... a za Mladica cemo vidjeti sta ce biti... nije tako lako politicarima iz Srbija da ga izruce... nema te vlade koja bi to prezivjela... jedini je za to muda imao pokojni premijer... a moras priznati da za takvo nesto trebaju bas velika muda
    4. Bogatstva Srbije i CG sam uporedjivao u smislu ekonomskih potencijala dvije zemlje, bivse clanice jedne drzave i dvije zemlje koje su u istim/slicnim govnima i teze istom cilju, odnosno ulasku u EU... A porediti Japan i CG je porediti nebo i zemlju...
    2. Na isto dodje. Razumijemo se uglavnom. Sama Eu ima 120 000 stranica zakona. Kriterijumi deficita budztea, inflacije i ostali se moraju ispunit ako zelis u EU. Ovo jeste za EMU ali isto se mroaju ispunit ako ocemo ulazaku EU.
    3. Da htio samm da ga pomenem da ga ti ne pomenu. Djindjic je imao za to petlju, zato je i platio zivotom, ali je on stvarno zelio napredak Srbiji, iako je da se ne lazemo i sam imao velike koristi od toga.
    Rekohnedje davno, smrt Djindjica je unazadilo Srbiju 10 godina.
    4. Pa bas d auproedimo sa ekonomskim potencijalima Japan i SAD. Japan siromasan resursima, SAD prebogata. A Japan druga ekonomija u svijetu
    Milo mi je e prihvatas cinjenice
    Nijesi bandoglav kao pojedini ovuda

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Vrati se na temu, objasni kako je moguce da u Crnoj Gori plate budu 500 eura a u Srbiji 300???
    Da li je moguce da plate u Crnoj Gori budu ikada vece od 10 % nego u Srbiji, sve dok imamo zajednicko trziste rada?
    Kako je moguce da brzo napredujemo, kad nam se stalno doliva radna snaga iz Srbije koja ima 1 milion nezaposljenih?
    Ovo naravno ne vazi samo za radnu snagu iz Srbije, kod nas moze da radi svaki stranac koji pozeli.
    To je sramna igra ogromnog kriminalca i lopova Vesa Vukotica.
    Za njega Crna Gora i ne postoji kao drzava, po tom cuvenom kriminalcu Crna Gora treba da bude kupljavina sa svih strana.
    Prosjecna plata je 250 eura. A zasto ne bi bilo moguce?
    Kako je moguce da plate u Baskiju i Katalunju su vise nego u ostalim djelovima Spanije? Eto u tu Spaniju takva nedemokraticnost.
    logika ti je nikakva.
    Moguce je da plate budu vece. Otvaranjem novih radnih mjesta, stranim investicijama, samozaposlajvanjem....
    I mora se uvijek pomenut Veso Vukotic.
    Imam osjecaj da Vamje on glavni krivac za sve vase probleme?

Ja bih volio da vidim sjutra teeb kao privatnika, da odbijes da zaposlis radnika za 200 eura (stranca) i uzmes i zaposlis doamceg Crnogorca za 500 eura.
    Kako bi neki mijenjali iskaze a se docepaju nekog biznisa.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Prosjecna plata je 250 eura. A zasto ne bi bilo moguce?
    Kako je moguce da plate u Baskiju i Katalunju su vise nego u ostalim djelovima Spanije? Eto u tu Spaniju takva nedemokraticnost.
    O cemu pricas?
    Koliko je tamo veca plata nego u ostalim djelovima Spanije?
    10%? 20%?
    U Hrvatskoj je plata 150% veca nego u Srbiji.
    Ne 10%, ili 20%, negoi 150%
    U Sloveniji je plata veca nego u Srbiji 5 puta!
    Oni su se odvojili od Srbije da zivjeli bolje i to im je uspjelo, zasto im ne predlozis da zaposljavaju Srbe, Rumune, Albance ... ?

[B]
    Moguce je da plate budu vece. Otvaranjem novih radnih mjesta, stranim investicijama, samozaposlajvanjem....
    Za koga da se otvaraju radna mjesta???
    Za koga?
    Opet za Srbe, Albance, Rumune, Bugare koji ce uzeti tu platu od 200 eura, ili 250?

I mora se uvijek pomenut Veso Vukotic.
    Imam osjecaj da Vamje on glavni krivac za sve vase probleme?
    Veso Vukotic je strahoviti kriiminalac, pljackas i reketas.
    On ima logiku zestokih kriminalaca, a to je da je za njega Crna Gora samo poligon za kriminalce slicne njemu, pa ko se snadje.
    Anacionalan je, po naciji je nista, jedino sto je po nacionalnosti to je pljackas i reketas.
    Last edited by Ćipur; 29-09-06 at 02:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

2. Na isto dodje. Razumijemo se uglavnom. Sama Eu ima 120 000 stranica zakona. Kriterijumi deficita budztea, inflacije i ostali se moraju ispunit ako zelis u EU. Ovo jeste za EMU ali isto se mroaju ispunit ako ocemo ulazaku EU.
    3. Da htio samm da ga pomenem da ga ti ne pomenu. Djindjic je imao za to petlju, zato je i platio zivotom, ali je on stvarno zelio napredak Srbiji, iako je da se ne lazemo i sam imao velike koristi od toga.
    Rekohnedje davno, smrt Djindjica je unazadilo Srbiju 10 godina.
    4. Pa bas d auproedimo sa ekonomskim potencijalima Japan i SAD. Japan siromasan resursima, SAD prebogata. A Japan druga ekonomija u svijetu
    Milo mi je e prihvatas cinjenice
    Nijesi bandoglav kao pojedini ovuda

2.Govoris o kriterijumima konvergencije iskljucivo vezanim za EMU i ugovor u Mastrihtu... mislim da ne vaze za ulazak u EU... kao sto je Litvanija sad usla ali ne moze Euro da uvede zbog inflacije...
    3.Istina je da je Djikijeva smrt unazadila Srbiju... mislim da su njegova plahovitost i Kostunijeva smirenost u sinergiji mogle mnogo dobra donijeti... ali...
    4.Samo mi reci sta si htio reci sa tim Japanom? Da resursi nisu vazni? Mislim da ta prica nikako ne stoji... Japan jeste fenomen ali korist od resursa je nemjerljiva... zamisli samo sta bi Japan bio da ima resurse... kakva bi tek onda sila bili... dakle nemoj mi reci da je za pohvalu to sto CG ne raspolaze odredjenim resursima... naravno da zato niko nije kriv ali to je hendikep! Tu price nema!

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,930
    Thanked in
    2,854 Posts

O cemu pricas?
    Koliko je tamo veca plata nego u ostalim djelovima Spanije?
    10%? 20%?
    U Hrvatskoj je plata 150% veca nego u Srbiji.
    Ne 10%, ili 20%, negoi 150%
    Oni su se odvojili od Srbije da zivjeli bolje i to im je uspjelo, zasto im ne predlozis da zaposljavaju Srbe, Rumune, Albance ... ?
    Pricam o nekim priganicama sto se mijese za dorcak :roll:
    2.Govoris o kriterijumima konvergencije iskljucivo vezanim za EMU i ugovor u Mastrihtu... mislim da ne vaze za ulazak u EU... kao sto je Litvanija sad usla ali ne moze Euro da uvede zbog inflacije...
    3.Istina je da je Djikijeva smrt unazadila Srbiju... mislim da su njegova plahovitost i Kostunijeva smirenost u sinergiji mogle mnogo dobra donijeti... ali...
    4.Samo mi reci sta si htio reci sa tim Japanom? Da resursi nisu vazni? Mislim da ta prica nikako ne stoji... Japan jeste fenomen ali korist od resursa je nemjerljiva... zamisli samo sta bi Japan bio da ima resurse... kakva bi tek onda sila bili... dakle nemoj mi reci da je za pohvalu to sto CG ne raspolaze odredjenim resursima... naravno da zato niko nije kriv ali to je hendikep! Tu price nema!
    Mastrihtski kriterijumi. Bez toga tesko do EU vjeruj mi :-)
    Japan je cisto bio primjer uspjesnog bez resursa. Sto CG ne bi bila takva
    Vazno je imati nadu
    Last edited by hercules; 29-09-06 at 02:04.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ja bih volio da vidim sjutra teeb kao privatnika, da odbijes da zaposlis radnika za 200 eura (stranca) i uzmes i zaposlis doamceg Crnogorca za 500 eura.
    Kako bi neki mijenjali iskaze a se docepaju nekog biznisa.
    Pristao bih odmah da dajem 500 pod uslovom da to bude zakonski regulisano, da strancima bude zabranjeno da rade kod nas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pricam o nekim priganicama sto se mijese za dorcak :roll:

Mastrihtski kriterijumi. Bez toga tesko do EU vjeruj mi :-)
    Japan je cisto bio primjer uspjesnog bez resursa. Sto CG ne bi bila takva
    Vazno je imati nadu

Da rezimiramo... moze se u EU bez totalnog ispunjenja tih kriterijuma ali im se bar mora znatno pribliziti da bi se posle ulaska u EU u kratkom roku stvorili uslovi i za ulazak u EMU Ja mislim da je tako...

CG ne moze nikad imati ekonomiju Japana jer nema iste polazne osnove... kao Monte Carlo moze... to bi volio... i volio bi da se u tom pravcu usmjeri CG!Mislim da treba igrati na kartu turizma i da sve na to treba baciti! Citavu naciju u vatru za turizam! Inace... od proizvodnje slaba vajda!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jeb*la vas EU!! Imamo preca posla od toga.Prvo dvoriste da sredimo pa cemo lako u Evropu.Nego sta da radimo s kriminalom, korupcijom, siromastvom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kad su plate niske,
    ZASHTO NEKO OD OVIH GENIJALACA,
    ne otvori svoju firmu,
    iskoristi tu povoljnost JEVTINE RADNE SNAGE i zaradi OGROMNI KAPITAL.

Kome to uspije u CRNOJ GORI,
    sa NASHIM RADNIM NAVIKAMA,
    LEZI LJEBE DA TE IJEM,
    NAVEDI SE CHASHO DA TE PIJEM,
    UGRI SE KREVETE DA LEZEM,
    ZENO IZU MI CHARAPE,
    DA TE NATEZEM.

JA MU SKIDAM KAPU I DUBOKO SE DO ZEMLJE KLANJAM,
    TAKVIJEH FILOZOFA I PAMETNJAKOVICA DOK POCHNU DA RADE; NEMA NIDJE POD KAPOM NEBESKOM.

DA NIJE BILO MAKEDONACA,
    DA NAM PRESHEGAJU DRVA;
    POLA CRNOGORACA BI POMRLO OD SMRZAVANJA A DRUGA POLOVINA OD UPALE PLUCA; JER SU SE PREZNOJILI KAD SU ODILI ZA DRVA U PODRUM.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Kad su plate niske,
    ZASHTO NEKO OD OVIH GENIJALACA,
    ne otvori svoju firmu,
    iskoristi tu povoljnost JEVTINE RADNE SNAGE i zaradi OGROMNI KAPITAL.

Kome to uspije u CRNOJ GORI,
    sa NASHIM RADNIM NAVIKAMA,
    LEZI LJEBE DA TE IJEM,
    NAVEDI SE CHASHO DA TE PIJEM,
    UGRI SE KREVETE DA LEZEM,
    ZENO IZU MI CHARAPE,
    DA TE NATEZEM.

JA MU SKIDAM KAPU I DUBOKO SE DO ZEMLJE KLANJAM,
    TAKVIJEH FILOZOFA I PAMETNJAKOVICA DOK POCHNU DA RADE; NEMA NIDJE POD KAPOM NEBESKOM.

DA NIJE BILO MAKEDONACA,
    DA NAM PRESHEGAJU DRVA;
    POLA CRNOGORACA BI POMRLO OD SMRZAVANJA A DRUGA POLOVINA OD UPALE PLUCA; JER SU SE PREZNOJILI KAD SU ODILI ZA DRVA U PODRUM.
    Kao i obično, imaš dvostruki moral.
    Da ti Danska otvori tržište rada za Srbe, Rumune, Bugare, Albance ... poludio bi od bijesa.
    Međutim pošto tvojih par hiljada eura mjesečno nijesu s te strane ugroženi, velikodušan si, te savjetuješ Srbe, Albance, Rumune da uzimaju poslove u Crnoj Gori i da prihvataju plate od 200 eura.
    A Crnogorci neka se rvu sa Albancima, Srbima, Rumunima ... oko plate od 200 eura.
    Tvoj poznati stil dosta puta vidjeni stil.
    Jedno pričaš i savjetuješ, a drugo radiš.
    Last edited by Ćipur; 29-09-06 at 14:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

a zasto bi kojeg djavola poslodavac davao 500e kad moze 200? hah pa zar to nije logichno....ko pita za dizanje plata? pa nikako bre....kad nemamo nikakav kadar kad su svi fusheri teshki....kako da poraste plata...svi bi radili za 500e ali nece za 200...e pa kad nece i kad ih je sramota...ima srba i ostalih koji HOCE da rade i koje nije sramota....pa kad nash narod nauchi da je bolje radit i imat 200e nego ne radid i nemat centa onda ce polako da nestaje stranaca koji ce raditi ovdje....a to ce se desiti....nikad...

ja sam fino rekao...sve shto treba radniku je motivacija...daj mu ti 200e platu ali mu je povecaj ako dobro radi...pa ce sve bolje i bolje da bude....uglavnom su poslodavci krivi zbog njihovog shvatanja i razmishljanja...ne moze se to sjutra nikako povecati....evo sad prichaju kako ce da smanje porez pa ce poslodavci imati vishka da zaposle josh jednog radnika ili mu povecaju platu...znate kad ce to da se desi...hahahahahha

evo da se oglasim...ja imam radno vrijeme od 6h dnevno.primam 300e + 50-200 pride za privatne poslove u zavisnosti od posla tokom mjeseca....stalno sam zaposlen....radim evo 5ta godina...radio sam i po dva posla 16h dnevno (2 mjeseca) ali se to izjalovilo jer nisam dobio ponudjenu cijenu na 2gom poslu.takodje sam radio 2 posla jedno godinu ipo dana uporedo..trenutno imam pored glavnog posla josh jedan privatni u svojoj struci mada tu nema neshto para i planiram josh koji da nadjem ako budem imao srece...sad ce neko da kaze da je to super ali mi se desi da ponekad nemam ni za kutiju cigara da kupim....makar ako ishta znam da imam svoje pare i ne moram da se molim ikome...
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 29-09-06 at 14:37.
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS View Post
    a zasto bi kojeg djavola poslodavac davao 500e kad moze 200?
    Zato sto bi MORAO, u slucaju da zakon naredi da stranci ne mogu raditi u Crnoj Gori.
    Poslodavac bi M O R A O da ponudi vece plate zbog manjka radne snage.
    Sad ne mora, istina, Veso Vukotic mu je obezbijedio Kosovara, Srbina, Rumuna, a sebi je Veso obezbijedio milione eura.

Da zakon naredi ono sto je sasvim, super - normalno u svim drugim zemljama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

a odakle tebi to molim te???

po chemu ti smatrash da ako se zabrani rad stranim drzavljanima poslodavac mora da digne plate CG radnicima...po kojem to osnovu...????

ja ne znam trenutno koja je minimalna plata...nek bude da je 50e...drzava moze da naredi da minimalac bude 150...ne moze da naredi da plata bude 500e nikako i ne znam ko ti je to rekao da MORA....uostalom mi imamo dosta nezaposlenih pa jedino shto bi se desilo je da svi u crnoj gori budu zaposleni...vlada ne moze da raspolaze sa odlukama direktora privatnih preduzeca...koliko sam ja upoznat ,moze samo da podigne minimalnu cijenu rada i da se toga pridrzavaju....

evo ti primjer...domaca firma sa 3je zaposlenih + direktor.svi imaju platu od 200(znachi 800e mjesechno ide na plate) nek bude da josh treba da se placa osiguranje za sve radnike...plus struja plus komunalije....to za firmu i nije tako mala cifra...aj da dodjemo do cifre od 1500e za sve to....nek ta firma ima mjesechni prihod od 1500 do 2000 e....kako mislish da poslodavac podigne za 150% platu radniku ako nije u mogucnosti....kako ti to razmishljash nije mi jasno...
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 29-09-06 at 14:50.
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

po chemu ti smatrash da ako se zabrani rad stranim drzavljanima poslodavac mora da digne plate CG radnicima...po kojem to osnovu...????
    Po zakonu ponude i traznje. Ako se ponuda(radne snage u ovom slucaju) smanji cijena rada se povecava.
    kako mislish da poslodavac podigne za 150% platu radniku ako nije u mogucnosti....kako ti to razmishljash nije mi jasno...
    Niko ne kaze da bi svi podigli plate. Oni sto nisu u mogucnosti ne bi odma, ali ako bi se profit povecavao gledali bi da i radniku povecaju platu dok ih sad boli uvo - bio profit 1000 ili 100000000 eura oni ce radniku davati 200 jer ovaj nema nidje drugo za vise da radi...
    Last edited by shrek; 29-09-06 at 15:07.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

pa o tome ja i pricham ali sve i da poraste standard plate ne bi ishle preko 100e na vishe....to bi kod nas vrlo sporo ishlo....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li ste razmisljali o tome da upravo male plate gode investicijama i da ljudi ne bi mogli praviti hotele, puteve i aerodrome da plate nijesu male....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

ma ljudi nece da shvate da iako se u njemachku prima 2000 da su im i ostale stvari extra skupe tako da se sve opet svede na isti djavo...pitao bih ja shto bi bilo kad bi kao i u strane drzave minimalna cijena za obichnu kutiju cigara bila 5e....a to je samo jedan primjer...da ne pricham o drugim...ne znam koliko zemalja je u stanju da pije vodu sa chesme a da ne ide u prodavnicu i kupuje flashiranu....ne valja nama nishta....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Beranac View Post
    Da li ste razmisljali o tome da upravo male plate gode investicijama i da ljudi ne bi mogli praviti hotele, puteve i aerodrome da plate nijesu male....
    Ima tu nešto rezona, ali gradi se i u Hrvatskoj a tamo su plate u prosjeku 600-700 eura.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

pa o tome ja i pricham ali sve i da poraste standard plate ne bi ishle preko 100e na vishe....to bi kod nas vrlo sporo ishlo....
    A sad objasni što bi se desilo da se zabrani rad za 5000 konobarica iz Srbije, da im se ukine pravo rada.
    One su plaćene sada 250-300 eura.
    Što bi ugostitelji, vlasnici kafana, kafića, restorana napravili?
    Jednostavno, svi oni ostanu bez srbijanskih, bosanskih ... konobarica.
    Danas one rade, sjutra ne smiju doći na posao, zbog zakona.
    I ?
    Objasni, kako bi se razvijala situacija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po osnovu ponude i potraznje.
    "Postojaće Crna Gora dok je Lovćena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je Sunca i dok je Grahovca!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Beranac View Post
    Treba za vazda da nam ostanu 200 plate da bi strani investitori mogli da se pune kao ludi?
    Poenta stranih investicija je da bi MI, gradjani Crne Gore, bolje zivjeli. Onome sto drzi Hotele po primorju, gledajuci po cijenama, nece puno naskoditi da digne plate za makar jos 100-200 eura...

Evo se investira kroz CG to sto se moze ali se to kameno odrazava na standard gradjana...
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Apsolutno netačno,jer u Srbiji ima preko četvrt miliona državljana C.Gore koji imaju procentualno istu zaposlenost kao i ostala lica koja žive u Srbiji.Kada bi neko u Srbiji primenio tvoje kriterijume,po principu „stranci napolje“,to bi mnogo teže pogodilo C.Goru jer bi joj iz Srbije došlo možda još 100 000 nezaposlenih crnogorskih državljana.Crnogorski državljani u Srbiji uživaju isti obim prava iz radnog odnosa kao i državljani Srbije.Državljani Srbije u C.Gori su uglavnom slabo plaćeni,sezonski radnici,nemaju propisanu zaštitu na radu,ne plaća im se prekovremeni i noćni rad i rade one najgore poslove za koje među domicilnim stanovništvom nema dovoljno interesovanja.Crnogorski državljani u Srbiji obavljaju poslove svih struktura od najniže stručne spreme pa do najviših rukovodećih radnih mesta,imaju PIO i socijalno osiguranje,kol.ugovore itd.Državljani Srbije u C.Gori niti su rukovodioci,niti bilo kakav teret,već kada više nije potreban njihov rad lepo se vrate u Srbiju.Državljani C.Gore u Srbiji kada njihov rad više nije potreban postaju nezaposlena lica kojima se moraju obezbediti određena socijalna prava kao i svima ostalima.
    Ovakav uporedan prikaz radnog statusa državljana Srbije i C.Gore u onoj drugoj sada stranoj državi,je valjda dovoljan da se zaključi ko je u povoljnijem položaju.Od srpskih sezonskih radnika imaju koristi i vaši poslodavci,i vaša država koja naplaćuje taksu na radnike-nerezidente,i oni koji čekaju da plata bude 500-600 evra pa da se zaposle,jer socijalne prinadležnosti im država obezbeđuje između ostalog i od poreza i taksi naplaćenih od poslodavaca koji obilato profitiraju od srpskih radnika.Kada vam srpski radnik više nije potreban on postaje briga Srbije,C.Gora ništa ne ulaže u rešavanje njihovog statusa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oni su se odvojili od Srbije da zivjeli bolje i to im je uspjelo, zasto im ne predlozis da zaposljavaju Srbe, Rumune, Albance ... ? .
    Slovenija je i u vreme SFRJ imala 2 -3 puta veće plate nego Srbija.Mnogi Srbi rade u Sloveniji,sada su i Srbi i Hrvati i Bošnjaci svaki pojedinačno brojniji od trdicionalnih manjina Mađara I Italijana.Mnogi od njih nisu državljani Slovenije već stranci.
    Nije Slovenije zbog odvojenosti od Srbije ekonomski prosperitetnija,eto Albanija nikada nije bila sa Srbijom pa tam one cvetaju ruže.
    Za koga da se otvaraju radna mjesta???
    Za koga?
    Opet za Srbe, Albance, Rumune, Bugare koji ce uzeti tu platu od 200 eura, ili 250?
    .
    Radna mesta se otvaraju za one koji hoće(moraju)da rade za određenu cenu rada I koje poslodavci mogu što više da iskoriste i da im što manje plate.
    Ti kao pojedinac vrlo lako možeš da se zaštitiš od konkurencije stranih radnika.Pošto u C.Goru dolazi radna snaga koja obavlja poslove sa nižom stručnom spremom,sebi obezbediš fakultetsku diplomu,određeno radno iskustvo i položen stručni ispit,poznavanje stranih jezika,i nijedan srpski berač kajsija ili građevinac ti neće konkurisati za radno mesto.Ovo će ti lako uspeti jer nisam primetio da u C.Goru dolaze iz Srbije lekari,inženjeri,ekonomisti I drugi fakultetski obrazovan ljudi već uglavnom fizički radnici.

Page 6 of 13 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)