Page 10 of 23 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast
Results 226 to 250 of 560

Thread: Pravoslavlje

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    A što čini Cezar, mal vam mal tam
    Možda se samo razlikujemo u tome što ja podržavam hristizam, a ne hrišćanstvo. Hristizam ne definišu istorijski događaji već univerzalna istina odnosno učenje. Hrist kao istorijska ličnost je nebitan. Ako hrišćanstvo i istina ne mogu postojati bez Hrista kao ličnosti bolje onda da ga nema. Isto važi i za Budu. Uvijek je sebe stavljao u drugi plan spram istine i učenja. To je ono što vidim ili želim da vidim i u hrišćanstvu.

Sent from my GSXR1000 @299
    Last edited by Caesar; 04-03-17 at 21:18.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Univerzalna istina nije neka objektivna racionalna struktura koja je razumljiva sama po sebi. Bog ne prepoznaje bića na osnovu prirode, već ih prepoznaje kao ostvarenje Njegove sopstvene volje. Jer Bog stvara bića kroz svoju volju. A prepoznaje ih preko svoje Ljubavi. Ukoliko Bog prestane da voli ono što postoji onda ništa neće postojati.
    Vrhunska volja Božije ljubavi je ono što ujedinjuje sva bića. Pošto je u svemu Logos, sve je stvoreno kroz Njega ili sa Hristom u srcu.
    Hristos i to ovaploćeni Hristos jeste Istina jer On predstavlja tu krajnju ljubeću volju Boga koji hoće da sva bića privede u zajedničarenje sa Sobom i da ta bića spoznaju i sebe i Njega u toj zajednici.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by pecaros View Post
    Pazi.......mozda si ti na intelektualno mnogo vecem nivou od mene pa se izvinjavam sto ce ti moje "replike" zvucati suludo Ali.......
    Hristos je na ovo rekao zašto me zoveš blagim, ko je blag osim jednoga Boga.
    Ja kažem nema potrebe za cinizmom, evo i zašto:
    Quote Originally Posted by pecaros View Post
    Intelekt je relativna stvar. Razum....manjevise stvar vaspitanja, ili drustva u cijem se okruzenju formiramo. ALI! Kad je u pitanju svijest.....e tu je druga prica. To je "direktan" kontakt covjeka sa Stvoriteljem. To je taj receptor u mozgu sa kojim smo povezani sa apsolutnim sveznanjem. I upravo TU grijeh gadja covjeka....tj. hipnotise. Pa ljudi tumaraju u totalnom mraku nesvjesni svjetlosti kojom ih Stvoritelj obasipa. I upravo svijest cini razliku izmedju nas. Svijest je velicina covjeka. Intelekt nije svijest. On je najcesce ako nije u svezi sa duhovnoscu, cak i samodestruktivan. Razum je opet nekako......NEJAK da prihvati nke iracionalne stvari kojih samo mozemo da budemo SAMOSVJESNI. Apitas se odakle onda ta samosvjesnost??? E, to je spona izmedju nas i Tvorca.
    Ja kažem ja, ti kažeš ja, Bog kaže Ja. Koje Ja je pravo? Ili je to jedno Ja koje je ipostazirano u svakome.
    Postoji li jedna svjetlost, ili više svjetlosti? Koja svjetlost je prava? Ili zavisi od prizme kroz koju se svjetlost prelama kakve će boje biti.
    Je li onda do prizme ili do svjetlosti? Ako je do svjetlosti može li ona biti nejednaka prema svakome?
    Ako je svijest direktan kontakt sa Stvoriteljem, onda ta svijest može biti kakva? Personalna, individualna? Ili mora biti ista kao Stvoritelj ili misliš da bi On dozvolio da mu se išta nečisto približi? Govorimo li o Hristu sada.
    Kako znaš koja je razlika između nas? Tako što gledaš sebe? Ili pak mene? Ako gledaš mene i znaš ko si ti onda ti ja trebam. Ako ti ja trebam da bi vidio sebe kako možeš da govoriš da nas razlikuje svijest. Kad ti već ta svijest dolazi od Svevišnjeg.
    To se zove zajedničarenje, to je osnova ličnosti a ne psihološke karakteristike ili stanja svijesti koja se oslanjaju na sopstvenu sposobnost intelekta.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Hristos je na ovo rekao zašto me zoveš blagim, ko je blag osim jednoga Boga.
    Ja kažem nema potrebe za cinizmom, evo i zašto:

Ja kažem ja, ti kažeš ja, Bog kaže Ja. Koje Ja je pravo? Ili je to jedno Ja koje je ipostazirano u svakome.
    Postoji li jedna svjetlost, ili više svjetlosti? Koja svjetlost je prava? Ili zavisi od prizme kroz koju se svjetlost prelama kakve će boje biti.
    Je li onda do prizme ili do svjetlosti? Ako je do svjetlosti može li ona biti nejednaka prema svakome?
    Ako je svijest direktan kontakt sa Stvoriteljem, onda ta svijest može biti kakva? Personalna, individualna? Ili mora biti ista kao Stvoritelj ili misliš da bi On dozvolio da mu se išta nečisto približi? Govorimo li o Hristu sada.
    Kako znaš koja je razlika između nas? Tako što gledaš sebe? Ili pak mene? Ako gledaš mene i znaš ko si ti onda ti ja trebam. Ako ti ja trebam da bi vidio sebe kako možeš da govoriš da nas razlikuje svijest. Kad ti već ta svijest dolazi od Svevišnjeg.
    To se zove zajedničarenje, to je osnova ličnosti a ne psihološke karakteristike ili stanja svijesti koja se oslanjaju na sopstvenu sposobnost intelekta.
    Ne znam.....previše si mi komplikovan. Ali ću ti odgovorit onoliko koliko sam te ja shvatio.
    Kad bi ljudi išli u skladu sa svjetlošću koju imaju(a zavisno od nivoa naše svijesti zavisi i potencijalna "prosvijetljenost), mogli bi da napreduju i POSTEPENO se usavršavaju. Ali to nije slučaj. Njihov ego ih tjera da oslanjajući se na sopstveni intelekt idu mnogo dalje od ponuđene "svjetlosti". Njihova inspiracija je pogrešna. Oni ne žele Isusa za učitelja, oni žele da IZMISLE SVIJET A ujedno to je i Luciferovo najjače oružije. Tj. ego koji čovjeka svojevoljno odvaja od Boga. I tako čovjek DEZORJENTISAN tumara u duhovnom mraku vođen NEKIM instinktom i ohrabren emocijama koje su nažalost plod loših pobuda. ČAK ni tu Bog ne ostavlja čovjeka, nego mu pomaže onoliko koliko njegova POMRAČENA svijest može da "apsorbuje" svjetlost. To je ta razlika svijesti među nama. I to je kontakt između nas i Tvorca.
    Kao što vidiš, intelekt je najčešće destruktivno orijentisan ako nije potčinjen Učitelju.
    Svijest, naravno da jeste individualna. Ne vidim zašto bi bilo drugačije? A što se tiče toga da li bi Bog dozvolio da mu se išta nečisto približi????? Pa Bog je "pravno gledano" onemogućen da istim intezitetom djeluje na ljude koji su mu potčinjeni, i one koji su "odlutali". Ali povezanost(tj. blizina Boga sa nečistim ljudima) je konstantna sve dok ti ljudi dišu. Bog ti je OČIGLEDNO mnogo bliži nego se to TEBI čini.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Zbog čega se kaže da PravoSlavlje - dolazi sa juga?

Teorija neka (ne)originalna?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne mozes da tvrdis da si Hriscanin ako vjerujes u svetu knjigu koja se fundamentalno kosi sa navodima iz hriscanske svete knjige. Mislim, mozes ti da tvrdis sta god hoces, ali nece biti istina. Negiras same osnove Hriscanstva covjece
    Jesam te pita ja Vanja mogu i ili ne mogu da zovem kako ja ocu sto? A nemoj me zezati. Ako si ozbiljan, nemoj sebe onda

Ti koji ne vjerujes i ne citas ove knjige meni ces da kazes sto je slicno a sto se kosi... nermas ti znanja Vanja da imas takav kredibilitet odje, jer da imas ti bi procitao sve sto pisemo odje pa bi se ukljucio sa znanjem a ne dobacivanjem.

Da si u ocitoj zabludi,ja cu samo dat neke citate iz Kurana, a ti svo ovo vrijeme koje si odje na forumu nisi naucio ama bas nista. Da si stio ti bi naucio ali nisi stio. Nevjernik, jel da si vjerovao ti bi trazio i cuo rijeci i mislio o tome, ali posto ne vjerujes to je tebi najzaludnija stvar.

Ali je to tebi na stetu, ako i posle ovoga ne uvidis da grijesis, ne meni da kazes no sam da uvidis...

A kada andjeli rekoše: "O Marija, Bog ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesija, Isus, sin Marijin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;
    on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit
    "-
    ona reče: "Gospodaru moj, kako ću imati dijete kada me nijedan muškarac nije dodirnuo?" - "Eto tako" - reče - "Bog stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: ’Budi!’ - i ono bude."
    I poučiće ga pismu i mudrosti, i Tori i Jevandjeljima,
    i poslati kao poslanika sinovima Israilovim: "Donosim vam dokaz od Gospodara vašeg: napraviću vam od ilovače nešto poput ptice i puhnuću u nju, i biće, voljom Bozijom, prava ptica. I iscijeliću slijepa od rođenja, i gubava, i oživljavaću mrtve, voljom Allahovom, i kazivaću vam šta jedete i šta u domovima svojim gomilate; to će, uistinu, biti dokaz za vas, ako pravi vjernici budete;
    i da potvrdim istinitost Tore, objavljenoj prije mene, i da vam dopustim nešto što vam je bilo zabranjeno. I donosim vam dokaz od Gospodara vašeg - zato se Boga bojte i mene slušajte -
    Bog je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!"

A kada se Isus uvjerio da oni neće da vjeruju, uzviknuo je: "Koji će biti pomagači moji na Bozijem putu?" - "Mi" - rekoše učenici - "mi ćemo biti pomagači Bozije vjere, mi u Boga vjerujemo, a ti budi svjedok da smo mi poslušni Njemu.
    Gospodaru naš, mi u ono što Ti objavljuješ vjerujemo i mi poslanika slijedimo, zato nas upiši među vjernike!"
    I nevjernici počeše smišljati spletke, ali ih je Bog otklonio, jer On to umije najbolje.
    I kada Bog reče: "O Isuse, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi:
    one koji ne budu vjerovali na strašne muke ću staviti i na ovome i na onome svijetu i niko im neće moći pomoći."...
    A onima koji budu vjerovali i dobra djela činili, On će njima punu nagradu dati. - Bog ne voli nasilnike.
    Ovo što ti kazujemo jesu ajeti i Kur’an mudri.
    Isusov slučaj je u Boga isti kao i slučaj Adamov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi.
    Istina je od Gospodara tvoga, zato ne sumnjaj!
    Last edited by Ego_and_his_own; 05-03-17 at 06:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa što ne rečeš odmah Ego nego se ukrivaš tu. Te Pravo slavi, te samo citati iz knjiga trt vrt. To se otvori tema Kuran i Islam pa drvi tamo a ne na tuđi račun.

Nego:

Nezamislivo je da Allah ima dijete, hvaljen neka je On! Kad nešto odluči, On za to rekne samo: "Budi!" - i ono bude.
    Quran 19:35

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Priznajem ja sto je Isus rekao.
    18
    I zato još više tražahu Judejci da ga ubiju, ne samo što narušavaše subotu, nego što i Boga nazivaše svojim Ocem gradeći se jednak Bogu.
    19
    A Isus odgovori i reče im: Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da Otac čini; jer što On čini, to isto čini i Sin;
    20
    Jer Otac ljubi Sina, i sve mu pokazuje što sam čini; i pokazaće mu veća djela od ovih da se vi čudite.
    21
    Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljava, tako i Sin koje hoće oživljava.
    22
    Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud dao Sinu.
    23
    Da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca. Ko ne poštuje Sina ne poštuje ni Oca koji ga je poslao.
    Jn 5

46
    Jer da vjerovaste Mojseju, vjerovali biste i meni; jer on pisa o meni.
    Jn 5

30
    Ja i Otac jedno smo.
    Jn 10

14
    I Logos postade tijelo i nastani se među nama, i vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorodnoga od Oca, pun blagodati i istine.
    Jn 1

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Mozda zbog toga sto su Hriscani. Sta mislis, moze li biti da je do toga?

Pušti ga Vale vidiš da ni sam ne zna ni ko je ni đe pripada ni u šta vjeruje, samo mlati sa citatima.

Znate vi koliko puta mi se desilo da sam rekao ljudima koji kazu da su hriscani, da je Bog objavio u Kuranu da nit je isus razapet nit su ga ubili, no ga je Bog uzeo sebi i spasio od nevjernika, i znate koliko puta mi se desilo da dobijem neke krive poglede od njih.

I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!
    Quran.19:33

U toku Pashe Yashu [Isus], je bio objesen ili razapet.Nitko nije iznio dokaz u njegovu odbranu i zato je bio pogubljen
    Talmud, b. Sanhedrin 43a

Krist je bio razapet po naredbi Poncija Pilata
    Cornelius Tacitus u svojoj Annals, xv. 44

Krist je bio covjek koji je razapet u Palestini
    Lucian of Samosata

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ne mlati Ego, no pokazuje dokaze onima koji oci imaju, a ko je slijep tome je uzaludno ista pokazivati.

Zato ja reko ne zanosite se. I ti i vanja ste se bunili odje kako vi se nesto namece, a sami ste vrlo radi obespraviti drugoga u svojoj glavi i pokusavate da mu kazete sta on moze a sta ne moze da misli i sl.

Kako ste smijesni. Shvatite svaki covjek ima svoj UM i kad ga koristi ne pita on nikoga, bez sto kaze pecaros svoju SVIJEST.

Nas je Bog stvorio da budemo gospodari sami sebe, I da u svojo glavi sudimo sto je pravo sto krivo, da mjerimo na kantar sebi sve.

A to tripovanje vase da svoja uvjerenja koja imate mozete nametnuti bilo kome su bas smijesna.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Pušti ga Vale vidiš da ni sam ne zna ni ko je ni đe pripada ni u šta vjeruje, samo mlati sa citatima.
    Znam, znam. Davno je izgorio. Nije ni njemu sad lako u Trampovoj Americi. Ne patise o Kuranu a jos ima laboratoriju u garazi. Mogu ljudi svasta da pomisle.

Ti koji ne vjerujes i ne citas ove knjige meni ces da kazes sto je slicno a sto se kosi... nermas ti znanja Vanja da imas takav kredibilitet odje, jer da imas ti bi procitao sve sto pisemo odje pa bi se ukljucio sa znanjem a ne dobacivanjem.
    Procitao sam Kuran godinama prije tebe. Ti si ga ocigledno prije par godina tek dohvatio i odma se primio na sve gluposti u njemu. Jer se sjecam kad si drugu pricu pricao dok si bio Hriscanin. Nije ti padalo na pamet da kazes da Isus nije razapet i da ga nisu ubili. Tad si tvrdio da si u pravu i sad tvrdis da si u pravu. Argumente nisi imao ni tad, a nije se u medjuvremenu nista promijenilo.

Da si u ocitoj zabludi,ja cu samo dat neke citate iz Kurana, a ti svo ovo vrijeme koje si odje na forumu nisi naucio ama bas nista.
    Prosli smo kroz ovo hiljadu puta. Citati iz knjige ne dokazuju da je knjiga ispravna. To je cirkularna logika, odnosno logicka greska. Svako moze da napise knjigu i da tvrdi da su navodi u njoj tacni. Kad nabavis dokaz da su navodi u Kuranu tacni onda mozes da se pozivas na te navode. Ne i prije toga. Ljudi koji su pisali Kuran nisu znali ni kakvog je Zemlja oblika.
    Last edited by VanjaTheMan; 05-03-17 at 20:38.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

tacno ti je to, medjutim Bog najbolje zna sto se desilo zapravo sa Isusom.

To je mene prosto.

Kuran je treci i zadnji dio Abrahamske objave Boga ljudima. Tora, Jevandjelja i Kuran koja cine jednu cjelinu. Tri skupine vjernika je Bog stvorio da bi se ljudi takmicili medjusobom u DOBRU ko ce vise DOBRA cinjet radi Boga.

Stoga su meni muslimani, ako su pravi, braca po vjeri. Mi u Jednog Boga vjerujemo.

A imaju i oni, sto rece Fenix ka medju svima svakakvih, samodeklaracije nisu dovoljne. Stoga umjesto da ne koristim termine ja ih apsolutno dozzivljavam.

ne postoji krivi musliman ne postoji krivi hriscanin

no onaj koji jes i koji nije.

No ljudi pobrkaju samodeklaracije kao dokaz necega.

To sto ja pricam da sam ovo ili ono, nema nikakve vrijednosti ako ne stoje neka djela iza toga. Bez eto takvima kao vama kojima se ne svidja sto neko tvrdi nesto e nije po vasoj mjeri.

Svaki covjek ima svoju mjeru, ali ovi koji vjeruju bi trebali imati samo jednu mjeru na koju su svi proroci i poslanici ukazivali.

Vjera u Boga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ego_and_his_own View Post
    tacno ti je to, medjutim bog najbolje zna sto se desilo zapravo sa isusom.
    Quote Originally Posted by ego_and_his_own View Post
    a to tripovanje vase da svoja uvjerenja koja imate mozete nametnuti bilo kome su bas smijesna.
    10
    neka je na znanje svima vama, i svemu narodu izrailjevu, da u ime isusa hrista nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega bog podiže iz mrtvih, njime stoji ovaj pred vama zdrav.
    11
    on je kamen koji vi zidari odbaciste, a koji postade glava od ugla: I nema ni u jednome drugome spasenja.
    12
    jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojim bismo se mogli spasti.
    13
    a videći smjelost petrovu i jovanovu, i znajući da su ljudi neuki i prosti, divljahu se, a prepoznaše ih i da su bili sa isusom...
    dap 4

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

No ljudi pobrkaju samodeklaracije kao dokaz necega
    Ti ovo radis prakticno citavog zivota.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ne mlati Ego, no pokazuje dokaze onima koji oci imaju, a ko je slijep tome je uzaludno ista pokazivati.
    Zar nije slijepilo plus u vašoj knjizi ? Ono "blaženi koji ne vidješe, a povjerovaše"
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I tebe je zbrčkao, nie to njizina kniga.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

To piše u svakoj "svetoj" knjizi

Umjesto da vjeruješ svojim očima i ušima vjeruj prodavcima magle koji ti treže pare, poniznosti i često guzice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zato za tebe nema bojazni pošto ih nijesi pročitao.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Zato za tebe nema bojazni pošto ih nijesi pročitao.
    Naravno da sam čitao svakakve gluposti (uključujući i vaše svete knjige). Ruku na srce u Novi Zavjet i Mein Kamf se nisam udubio jer su dosadne ali sam ih pročitao
    Za razliku od vas vjernika iz CG koji i ne znate u šta vjerujete većina ateista su pročitale zbirku bajki i basni kojima se vi klanjate.

"Čitanje Biblije sa razumjevanjem je najbrži put do ateizma"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako nijesi Novi Zavjet pročitao mogu mislit i Stari kako si, obzirom da je mnogo obimniji. Nije svaka knjiga kratkog tipa prema vašem afinitetu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ako cemo pravo Ulix, nisi se pretrga da podicis ni mene ni Rakuna odje ni sa starim ni sa novim ni sa najnovijim zavjetom.

Rakun iako ima pogresne zakljucke, jer nezna, on makar se potrudi da mu sagovornik zna o cemu prica na sta se poziva.

Daj malo podigni te standarde pa navedi malo tvrdje to u sta si siguran. Lijepo je sto si na pricu siguran samo ne ostavljas, nedostatkom Biblijskih referenci, nikome odje prostora da se i sam uvjeri u to.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Zar nije slijepilo plus u vašoj knjizi ? Ono "blaženi koji ne vidješe, a povjerovaše"
    Oces li ti ili bilo ko samo jednu stvar objasniti.

Ako je Isus dizao mrtve, evo i Kuran potvrdjuje to, a apostoli su svjedoci bili njegovih cuda, otkud toliko cudjenje kod Tome sto je vidio Isusa? i kako to da ga niko nije odmah prepoznao vec se moze vidjet nesigurnost njihova prilikom prepoznavanja isusa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako cemo pravo Ulix, nisi se pretrga da podicis ni mene ni Rakuna odje ni sa starim ni sa novim ni sa najnovijim zavjetom.

Rakun iako ima pogresne zakljucke, jer nezna, on makar se potrudi da mu sagovornik zna o cemu prica na sta se poziva.

Daj malo podigni te standarde pa navedi malo tvrdje to u sta si siguran. Lijepo je sto si na pricu siguran samo ne ostavljas, nedostatkom Biblijskih referenci, nikome odje prostora da se i sam uvjeri u to.
    39
    Istražujete Pisma, jer vi mislite da u njima imate život vječni; a baš ona svjedoče o meni;
    Jn 5

Poyyy

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ako je Isus dizao mrtve, evo i Kuran potvrdjuje to
    Hahahaha

Ako sirene postoje, evo i Odiseja potvrđuje to, a Odisej i svi njegovi sapatnici su svjedoci da je smrt mornara njihov cilj, otkud Hansu Kristianu Andersenu ideja da je Mala Sirena dobra ?

PS.
    Odiseja je daleko starija i od Novog Zavjeta i od Kurana tako da je sigurno vjerodostojna

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

39
    Istražujete Pisma, jer vi mislite da u njima imate život vječni; a baš ona svjedoče o meni;

Vrlo interesantno sto spomernu to, vidji sto sam nasao u Upanishads

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Đe je Ego onaj tvoj post đe izjavljuješ da su ti Muslimani braća po vjeri?

Page 10 of 23 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)