Page 409 of 1402 FirstFirst ... 309359399405406407408409410411412413419459509909 ... LastLast
Results 10,201 to 10,225 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    51
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    101 Posts

Dok se vi svadjate oko Muhovica pazite sta radi brat nam od premijera. Posto propada firma u koju je ulozio par miliona rijesio je da je proda EPCG-u i da jos zaradi. Rudnik uglja je klasicna prica za stecaj ali Acika ne bi da gubi.

Kovačević: Uhapsite Bramantija, A2A hoće da nas reketira

http://www.vijesti.me/vijesti/kovace...eketira-923372

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Crna Gora, naime, kroz njegovanje multietničkog sklada, te poštovanja demokratije i načela pravne države, stremi ka tome da se uspostavi kao moderna zapadna država, koja ipak mora naći načina za kvalitetnu i ekonomski isplativu vojnu zaštitu. Kada se sagledaju samo ova zadnja dva kriterijuma, stvar je dosta jednostavna: bezbjednosni sistem mora biti u skladu sa ekonomskom moći zemlje, i u isto vrijeme mora biti efikasan.Kroz učlanjenje u sjevernoatlantski sistem kolektivne bezbjednosti, Crna Gora će imati takvu zaštitu, koja će uzgred doći od onih koji se nalaze na našoj civilizacijskoj razini. U tom smislu, kada se vidi da NATO baštini upravo vrijednosti kojima ova mlada država stremi i štiti ih zarad stabilnosti, kao osnove propseriteta, Crna Gora ne može imati dilemu da li odabrati upravo ovaj savez kao svoje strateško uporište.cg-natoCilj integracija u zapadno društvo: Ambicija Crne Gore da se integriše u zapadno društvo, od tolike važnosti da se može smatrati za conditio sine qua non njenog ukupnog razvoja, trenutno nailazi na ono što bi mogli biti ozbiljne posledice ostvarenja jednog važnog dijela te vizije. Utisak koji se stiče kada se uzmu u obzir dešavanja koja su obilježila minula dva mjeseca, upućuje na to da se čin učlanjenja u NATO mora tumačiti kao svrstavanje Crne Gore protiv Rusije, svog tradicionalnog saveznika, i time izdaja svoje istorijske obaveze da uvijek bude okrenuta ka istoku. Vodeća politička misao u samoj Crnoj Gori, ipak, za sada, ne odgovara na ove indirektne pozive na ono što izlgeda kao opasan tango, koji Rusija pleše po regiji Zapadnog Balkana.Naime, izvjesna mogućnost da će Crna Gora uskoro postati dvadeset i deveta članica Sjevernoatlantskog saveza već duže vrijeme hrani otpor onih koji joj se protive, ali i veliki entuzijazam njenih zagovornika. Ova istorijska prekretnica male balkanske države je zaista zahvatila pažnju svijeta u jednom posebnom i nadasve čudnom trenutku već viđene bitke Istoka i Zapada, interesnih sfera, geopolitičkog preplitanja i obaranja ruku velikih sila. Samo crnogorsko društvo vodi tešku i komplikovanu diskusiju, zatežući uzdu institucijama pri njihovoj želji da ono pređe Rubikon i time se spoji sa Zapadnim svijetom.Problemi sa Rusijom: Glavna barijera samoj ideji ulaska u NATO, između ostalog, je upravo zasnovana na strahu od prelaska na “drugu stranu”, i želja da se u konfrontaciji Rusije sa Zapadom, mi kao mala zemlja držimo po strani. To je izgleda i osnova ideje neutralnosti, koja se zagovara kao mogući alternativni odgovor onome što je izvjesno najveća potreba dosadašnjegr azvoja Crne Gore, počev od nezavisnosti: usidrenje države u luku koja će joj garantovati bezbjednost na najefikasniji način. U toms vjetlu, zanemarujući činjenicu da učlanjenje u vojni savez kakav je NATO mora da odgovori na ovu osnovnu potrebu jednog društva, neutralnost nalazi razloge zbog kojih bi, na jako skup i po našu ekonomiju neodrživ način, Crna Gora ostala vjerna Rusiji.U javnoj debati koja se vodi u Crnoj Gori na temu NATO-a, često biva korišćena kao osnovna teza koncept suprotnosti Istoka i Zapada, najviše od strane nekih potilitičara koji su osjetili potrebu da se crnogorskom društvu objasni obaveza vjernosti Rusiji. U tom smislu bi učlanjenje u Sjevernoatlantski savez bila promjena istorijskog kursa ove države, od uvijek vezanog za istok. Ova prosvetiteljska misija dobija podršku sa najvisočijih istanci same ruske federacije, najviše u formi optužbi Crne Gore za izdaju.2503moskvaGrađani na izborima podržali zapadnu opciju: Sami građani, koji su na prošlim izborima dominantno podržali one političke faktore koji se zalažu za ulazak u NATO, teško se mogu oduprijeti utisku da je u toku geopolitička borba za Crnu Goru i da su oni pozvani da izaberu ništa manje nego jednu od dvije ponuđene strane. Kada se ipak sagleda stvarnost, ona ne daje uporišta ovakvom gledanju, jer jedini kredibilan odgovor na osnovnu potrebu ove države, da osigura svoje granice i temelj svojih vrijednosti, dolazi sa Zapada, u formi među državnog ugovora. Sa druge strane, podsjećanje iz Moskve na našu obavezu da budemo na raspolaganju, nudi samo praznu propagandističku retoriku i poziv na ljubav i osjećanja slovenske braće.Crna Gora, naime, kroz njegovanje multietničkog sklada, te poštovanja demokratije i načela pravne države, stremi ka tome da se uspostavi kao moderna zapadna država, koja ipak mora naći načina za kvalitetnu i ekonomski isplativu vojnu zaštitu. Kada se sagledaju samo ova zadnja dva kriterijuma, stvar je dosta jednostavna: bezbjednosni sistem mora biti u skladu sa ekonomskom moći zemlje, i u isto vrijeme mora biti efikasan. Kroz učlanjenje u sjevernoatlantski sistem kolektivne bezbjednosti, Crna Gora će imati takvu zaštitu, koja će uzgred doći od onih koji se nalaze na našoj civilizacijskoj razini. U tom smislu, kada se vidi da NATO baštini upravo vrijednosti kojima ova mlada država stremi i štiti ih zarad stabilnosti, kao osnove propseriteta, Crna Gora ne može imati dilemu da li odabrati upravo ovaj savez kao svoje strateško uporište.2012skupstinaZapad ili Rusija: Pitanje u pozadini ovog procesa je da li zapravo postoje dvije opcije između kojih Crna Gora može da bira: Zapad ili Rusija. Da li je učlanjenje u NATO definitivni izbor jedne od ove dvije suparničke strane ilii pak samo prirodan tok razvoja crnogorskog društva? Odgovor svakako prelazi preko kritike starog modela gledanja stvari u odnosima između velikih sila, da bi došao do onog što je suština učlanjenja u NATO.Naime, u pogledu odnosa ovog saveza sa Rusijom, današnja situacija ne može i ne smije biti gledana kroz prizmu antagonizma koji je označio protekli vijek. Pobjeda zapadnih vrijednosti, kao sistema koji valorizuje čovjeka i njegova osnovna prava i koji se stavlja u funckiju istih, čini da danas ne postoje dva različita gledanja na čovjeka kao građanina. Građanin je, naime, pobjednik u borbi za slobodno društvo, oslobođeno drugih ideala sem valorizacije svojih osnovnih prava kao osobe. Zar ne treba i crnogorskom građaninu zagarantovati ta ista, upravo učaljenjem u Savez koji stoji u njihovu odbranu? Njemu treba biti jasno, prije svega, da raskršće između Rusije i Zapada, na ideološkoj osnovi, ne postoji u stvarnosti.Dodatno, strah od NATO-a nestaje i kada se sagleda da danas on predstavlja zajednicu najrazvijenih društava na svijetu, koja stoji u odbranu zajedničkih vrijednosti, i koja je otvorena prema onima koji ih dijele. Pitanje koje se mora postaviti je: smije li Crna Gora biti neutralna prema svojoj budućnosti i zarad izmišljenih mitova, kao što je slovensko bratsvo, odustati od osiguranog prosperiteta i stabilnosti? Ulazak u NATO savez nije potencijalno opasan izbor između dva svjetska moćnika, niti može biti bilo kakva izdaja Rusije, već samo kruna crnogorskog puta na Zapad.Solidarnost i koordinacija: Zaključak je da ne možemo porediti uzroke formiranja NATO saveza tog 9. aprila 1949. godine i stvarnosti iz koje su nikli sa onom koju danas imamo pred očima. Ono što danas svijet traži od najmoćnijih država i najmoćnijih saveza, koji imaju kao takvi i najveću odgovornost, je solidarnost i koordinacija u uspostavljanju mirnog okruženja svugdje u svijetu. Upravo je okruženje mira i stabilnosti najveći i najjači garant zdravog razvoja. Sve za šta se zalaže Crna Gora i čemu stremi, a to su održiv razvoj i stabilnost, na osnov i poštovanja ljudskih prava, multietničkog sklada, demokratije i mira, jesu i vrijednosti na kojima počiva evroatlanstko savezništvo. Misija NATO saveza, te Crne Gore u okviru svojih mogućnosti i dometa, kao člana jedne takve zajednice, bila bi da brani ove vrijednosti i uspostavi ih. U pogledu učlanjenja Crne Gore u NATO, koga ovadržava možei zdati a ko slijedi put koji će joj garantovati vitalne nacionalne interese ? Preći Rubikon, hrabro, jedina je opcija u korist same Crne Gore i njenes tabilnosti i razvoja, a time i regiona, na duže staze. Kocka je bačena! (Autor je magistar pravnih nauka sa Univerziteta Roma Tre)

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ako misliš na luku, poljaci, i to ista grupacija ili ona koja je jako povezana sa ovom što posluje u rudniku boksita u Nk.
    Dezinformacija!

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Baš na njih, OT Logistic. Oni su se javili odmah poslije izbora nego se još bilo pod utiscima i plus sindikat digao malo larme, pa su kao odustali. Tj Ve$o je kao bio odustao. Ali ne lezi vraže.
    Mada je pitanje bilo za Altu pošto i dalje ne može da vjeruje da će to proći.
    Uh sindikat, Veso..Necemo dalje AltaMarea ne bi da razbija tudja predubjedjenja. Svako vjeruje u ono sto zeli, na osnovu informacija sa kojima raspolaze.

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Možda Luka Bar i nije gubitaš, ne znam, ali bez nekog velikog truda može to postati!
    Poenta price. Ta Luka je imala u 2015. godini nesto malo vise od 800.000 tona pretovara tereta, dok je na primjer Luka Kopar dd u Sloveniji u istom tom periodu pretovarila oko 21 milion tona robe. Pretovar zitarica u Baru? 0! Luka koja ne radi 24h dnevno X 7 dana u nedelji? Konkurentnost, da da, al u okvirima grada Bara.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne razumijem koja je poenta priče?
    Zar OT Logistic nije bio na tenderu u oktobru a nijesu ispunjavali uslove. Deder prosvijetli nas kad se već javljaš.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Dezinformacija!

Uh sindikat, Veso..Necemo dalje AltaMarea ne bi da razbija tudja predubjedjenja. Svako vjeruje u ono sto zeli, na osnovu informacija sa kojima raspolaze.

Poenta price. Ta Luka je imala u 2015. godini nesto malo vise od 800.000 tona pretovara tereta, dok je na primjer Luka Kopar dd u Sloveniji u istom tom periodu pretovarila oko 21 milion tona robe. Pretovar zitarica u Baru? 0! Luka koja ne radi 24h dnevno X 7 dana u nedelji? Konkurentnost, da da, al u okvirima grada Bara.
    Eno sad, pa kad me ispravljaš, ispravi do kraja, ko je u pitanju onda?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Ne razumijem koja je poenta priče?
    Zar OT Logistic nije bio na tenderu u oktobru a nijesu ispunjavali uslove. Deder prosvijetli nas kad se već javljaš.
    Poljska kompanija je bila jedina kompanija koja je dostavila ponudu na tenderu za privatizaciju Luke Bar, kao sto je navedeno na sledecem linku:
    http://www.savjetzaprivatizaciju.me/...g-paketa-akci/

Mozes li da napises koje to uslove tendera nisu ispunjavali? Kriterijume tendera mozes naci na sajtu Savjeta za privatizaciju, u okviru Javnog poziva, a sve informacije o kompaniji su transparentne jer su listirani na Varsavskoj berzi.

Podsjeticu te, Javni poziv je mijenjan u toku samog tendera i spusten je jedan od kriterijuma, i to cini mi se u korist Turaka i Italijana. Izmjene Javnog poziva su legitimne i dozvoljene u uobicajenima privatizacionim procesima. Po mom misljenju skroz je u redu sto je Drzava tim potezom u jednom trenutku napravila konkurenciju medju potencijalnim ponudjacima jer: 1) kompanije koje otkupe tendersku dokumentaciju znaju da nisu same u cijelom procesu i dostavljaju najbolju mogucu ponudu u okviru njihovih procjena (npr. tipicno prilikom formiranja kupovne cijene racunas 3 scenarija, i da li ces izabrati najnizu ili najvisu cijenu u okviru tvojih proracuna zavisi od okolnosti u kojima se nalazis - u ovom slucaju nisu imali monopolisticku poziciju jer nisu bili jedina kompanija koja je otkupila tendersku dokumentaciju) 2) ukoliko ima vise ponudjaca na tenderu Drzava kao prodavac ima bolju pregovaracku poziciju u toku samih pregovora, koji se organizuju par dana nakon evaluacije ponuda.

Ja sam vec ovdje pisala da ne mogu da vjerujem da neko moze i da povjeruje u pricu koja je plasirana u medijima da ce Mister KAP biti kupac Luke Bar i ti mi nisi vjerovao. Koliko god mi bili banana drzava kada je rijec o privatizacijama i razvoju ekonomije (sto pokazuju brojna negativna iskustva), kada raspises medjunarodni tender koji jasno zahtjeva da si logisticki operater na prvom mjestu, da imas odredjeni nivo pretovara tereta i prihoda od iskljucivo lucke djelatnosti, prinudjen si da odmah kazes bye bye ponudjacu koji ne ispunjava uslove tendera, a Mister KAP ih nikako nije mogao ispunjavati jer njegov core business nije logistika. Zbog cega je Mr KAP kupio prostor u dnevnoj stampi i plasirao informaciju da ce da preuzme LB, to samo on zna. Po mom misljenju, jer je ocigledno dobar trgovac koji je htio da iskamci sto bolje uslove za sebe kod buduceg operatera LB. U svakom slucaju, ko god radio u Luci Bar, morace da saradjuje sa Mister KAP je on glavni klijent Luke Bar trenutno (kroz KAP i Boksite) i to dovoljno govori o konkurentnosti nase luke i njenoj poziciji na regionalnom nivou. Ko je njemu i kako dozvolio da bude glavni i bukvalno jedini industrijalac u Crnoj Gori, to ti sigurno bolje znas od mene.

Gledajuci finansijske pokazatelje, smatram da je poljska kompanija zaista zdrava i likvidna kompanija koja ima ozbiljne i logicne namjere u Baru, sto pokazuje i njihova ponuda da zadrze sve radnike, jer znas i sam da preko 410 radnika nije potrebno u luci koja pretovara manje od 1 milion tona roba. U prevodu, oni moraju da uvecaju obim posla da bi taj broj radnika bio odrziv i na to ne vjerujem da bi se obavezali da nemaju plan koji ce sprovesti u dijelo u periodu od naredne tri godine. U suprotnom, moraju da placaju odredjeni broj radnika, koji nije bas beznacajan, a kojima redovan dolazak na posao ne ulazi u njihove svakodnevne prioritete.

Na nivou drzavnih odluka, sustinska greska u Baru je napravljena kada su rasparcali Luku kao sistem i odvojili je na dva dijela, pri cemu su najprofitabilniji dio Luke koji im je donosio vise od 70-80% prihoda prodali turskoj kompaniji specijalizovanoj za iskljucivo kruzing luke! E takve kompanije na ovaj amaterski nacin pravdaju svoje poslovne neuspjehe http://www.vijesti.me/vijesti/port-o...obaveze-923324 i na to im neko zmuri. Sa druge strane, privatizacioni proces AD Luke Bar su dosta dobro izgurali, valjda vodeci se greskama iz proslosti u toj istoj luci. Vidjecemo hoce li na isti nacin i finisirati pregovore.

Takodje, po svim finansijskim racunicama, cijena za 30% Luke Bar je po mom misljenju cak previse placena, imajuci u vidu sadasnju EBITDA-u Luke Bar i trzisnu vrijednost ove kompanije na berzi. Zanemarujuci emotivne komponentne, to je susta realnost u svijetu finansija i akvizicija u luckom sektoru.

Nadam se da sam odgovorila sa prelaznom ocijenom na zadatu temu .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I dalje ne shvatam poentu bez samo da si ishvalila OT i sve digla na neki nivo potkrijepljen zvanicnim dokumentima privatizicionih tendera.
    Nema nikakve emotivne komponente sto se mene tice.
    Po tvojim rijecima greska je napravljena kada je luka podijeljena i prodat dio a sada nas ubjedjujes da je 30% cijene na berzi u redu. Siguran sam da si tu u pravu i da radis svoj posao. Ali moje pitanje je kome odgovara da firma koja moze da hrani po Crne Gore i koja je projektovana na 5milTn dolazi na ove grane. Cak i ovaj dio koji pripada drzavi iako je likvidan ide pod ovim uslovima.
    Ako se ja dobro sjecam tvoj info je bio da OT nema logistiku za kupovinu a moja nezvanicna info je bila za Vesa. Sad sto ce Veselin koristiti OT za svoje poslove za min cijenu ti zoves berzom ja namjestanjem. Ispravi me ako grijesim.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

A Ulix, ja nemam strpljenja da pisem vise na ovu temu . Pobijedio si me, mada na kraju nije ni bitno ko je u pravu, neka vrijeme pokaze. Pustam milione, tone i eure, i idem da razmislim koji lak za nokte da izaberem danas .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Crveni na rados

Thanks Thanks Given 
    6,281
    Thanks Thanks Received 
    14,094
    Thanked in
    5,358 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    http://cdm.me/svijet/sad/sta-moze-da...klearnu-bombu/

Je li moguce ovo? Neka zdrava logika namece da o nuklearnom napadu ne moze/ne smije odlucivati jedan covjek vec senat.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Americki predjsednik je i vrhovni komandant americke vojske. Naravno da mu ne treba Senat. Sprjecava ga samo zdrav razum. A koliko zdravog razuma posjeduje vidjecemo.
    $etih se ovoga, izgleda da ipak ne odlučuje i 'fala Bogu što je tako.

http://cdm.me/politika/kako-sudija-i...-previse-moci/

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

$etih se ovoga, izgleda da ipak ne odlučuje i 'fala Bogu što je tako.

http://cdm.me/politika/kako-sudija-i...-previse-moci/
    Drugacija je materija u pitanju kao i sama priroda situacije. Kad se naredi nuklearni napad sud nema vremena da reaguje. Vazno je istaci i da se Tramp nije obratio nijednoj obavjestajnoj i bezbjedonosnoj agenciji za misljenje niti ih je obavijestio da planira da izda naredbu o zabrani ulaska Muslimanima. A "checks and balances" ga uopste ne interesuje jer je poceo da napada sve institucije koje se ne povinuju njegovoj volji, ukljucujuci i federalnog sudiju koji je blokirao njegovu zabranu. Tramp misli da je kralj ili vecinski vlasnik Ujedinjene Americke Korporacije.
    Ali srecom neki kongresmeni su svjesni koliku opasnost Tramp predstavlja po stabilnost i mir u svijetu i spremaju zakon kojim bi ogranicili njegovu moc da naredi nuklearni napad: http://www.zerohedge.com/news/2017-0...nuclear-strike
    Last edited by VanjaTheMan; 06-02-17 at 13:05.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    6,281
    Thanks Thanks Received 
    14,094
    Thanked in
    5,358 Posts

Laički ali neko logično razmišljanje da ako mu stopiraju ove naredne koje su realno smiješne u odnosu na nuklearni napad, kako bi tek reagovali da se ovaj ludak jedno jutro probudi neraspoložen i naredni da se zbriše recimo Koreja sa lica zemlje?
    Ne bili u takvoj situaciji ali vjerujem da se tada ne obazire mnogo na zakon. Pricam o nekim moralnim uvjerenjima, bilo je slucajeva dosta kroz istoriju, evo npr. jedan u nekoj skorijoj proslosti da recemo:

Načelnik združenog štaba oružanih snaga SAD general Henri Šelton izjavio je u senatu SAD da je komandant Kfora britanski general Majk Džekson odbio naredbu komandanta NATO u Evropi, američkog generala Veslija Klarka da u junu 1999. silom spreči dolazak ruskih trupa na prištinski aerodrom "Slatina".
    Prema rečima Šeltona, Džekson je tada rekao da neće da izvrši naređenje kako ne bi "izazvao Treći svetski rat".

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Laički ali neko logično razmišljanje da ako mu stopiraju ove naredne koje su realno smiješne u odnosu na nuklearni napad, kako bi tek reagovali da se ovaj ludak jedno jutro probudi neraspoložen i naredni da se zbriše recimo Koreja sa lica zemlje?
    Ne bili u takvoj situaciji ali vjerujem da se tada ne obazire mnogo na zakon. Pricam o nekim moralnim uvjerenjima, bilo je slucajeva dosta kroz istoriju, evo npr. jedan u nekoj skorijoj proslosti da recemo:

Načelnik združenog štaba oružanih snaga SAD general Henri Šelton izjavio je u senatu SAD da je komandant Kfora britanski general Majk Džekson odbio naredbu komandanta NATO u Evropi, američkog generala Veslija Klarka da u junu 1999. silom spreči dolazak ruskih trupa na prištinski aerodrom "Slatina".
    Prema rečima Šeltona, Džekson je tada rekao da neće da izvrši naređenje kako ne bi "izazvao Treći svetski rat".
    S obzirom da ga u sopstvenoj administraciji ne vole mnogo i da jedva cekaju da informisu javnost o svim ludackim stvarima koje se desavaju, mozemo da se nadamo da bi se razumniji ljudi oglusili o njegovu naredbu. On cak i nije toliki problem. Problem je Steve Bannon koji je sad dio Savjeta Bezbjednosti SAD-a a bukvalno je rasista koji zeli treci svjetski rat protiv Islama. Volio bih da je ovo preuvelicavanje.
    Last edited by VanjaTheMan; 06-02-17 at 13:23.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ne funkcioniše to baš tako, to je moguće jedino ako je stepen pripravnosti podignut na najviši nivo tj. ako npr. ista Koreja krene da lansira nuklearne ICBMove okolo ili ako je USA ugrožena na neki drugi način

slično je i u Rusiji i Kini

Vazno je istaci i da se Tramp nije obratio nijednoj obavjestajnoj i bezbjedonosnoj agenciji za misljenje niti ih je obavijestio da planira da izda naredbu o zabrani ulaska Muslimanima.

ali zabrana ulaska nije Muslimanima, nekoliko najbrojnijih muslimanskih država (npr. Indonezija) nije na listi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne funkcioniše to baš tako, to je moguće jedino ako je stepen pripravnosti podignut na najviši nivo tj. ako npr. ista Koreja krene da lansira nuklearne ICBMove okolo ili ako je USA ugrožena na neki drugi način

slično je i u Rusiji i Kini

ali zabrana ulaska nije Muslimanima, nekoliko najbrojnijih muslimanskih država (npr. Indonezija) nije na listi
    Čika Donald u svojoj blizini uvijek ima takozvani ''fudbal'' tj. kofer sa mehanizmom za instant lansiranje nuklearki (kada je na putovanjima, a kad je u Bijeloj kući ili kakvoj strateškoj komandi mehanizam je malo drugačiji). Sekvenca lansiranja je takva čika Donald prije svega mora da se identifikuje specijalnom karticom (Biskvit) a po pravilima SAD-a (tzv. Two man rulle) on sam ne može da lansira nukelarni napad nego pored njega je potreban i sekretar odbrane (a u slučaju da je on onemogućen ide se dalje po hijerarhiji). Sekretar nema pravo da obustavi napad, njegova svrha je da potvrdi autentifikaciju koja dolazi od predsjednika.

Sve u svemu, ako opasnost nije realna a čika Donald je mrzovoljan, ne može se desiti da iz čistog hira obrije Koreju recimo..
    Last edited by Zedd; 06-02-17 at 14:30.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Namjera je ocigledna. U toku predizborne kampanje je pricao o totalnoj zabrani ulaska Muslimanima a za vrijeme prve nedjelje je razgovarao sa Giulijanijem o nacinu na koji bi mogao legalno da zabrani ulazak Muslimanima u drzavu (izlajao se onaj gremlin na TV-u o tome). Samo naivan covjek ili lazov moze da tvrdi da namjera nije ocigledno usmjerena prema Muslimanima.

Sto se mene tice ako neka drzava hoce da uvede rigoroznije metode za migrante samo neka izvoli. Problem nastaje kad se to radi na diskriminatornoj osnovi i kad se ne postuju izdate vize i u slucaju Amerike ne postuju se ni zelene karte. Pa su se medju pogodjenima zabranom nasli doktori, naucnici, studenti, vojni prevodioci koji saradjuju sa Amerikancima, ljudi koji godinama zive i rade u Americi i imaju stalan posao i kucu tamo itd.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Opozicija, ovo moze biti samo opozicija drzavi izgleda i nikome vise

http://www.vijesti.me/vijesti/skanda...enovica-923472
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Namjera je ocigledna. U toku predizborne kampanje je pricao o totalnoj zabrani ulaska Muslimanima a za vrijeme prve nedjelje je razgovarao sa Giulijanijem o nacinu na koji bi mogao legalno da zabrani ulazak Muslimanima u drzavu (izlajao se onaj gremlin na TV-u o tome). Samo naivan covjek ili lazov moze da tvrdi da namjera nije ocigledno usmjerena prema Muslimanima.

Sto se mene tice ako neka drzava hoce da uvede rigoroznije metode za migrante samo neka izvoli. Problem nastaje kad se to radi na diskriminatornoj osnovi i kad se ne postuju izdate vize i u slucaju Amerike ne postuju se ni zelene karte. Pa su se medju pogodjenima zabranom nasli doktori, naucnici, studenti, vojni prevodioci koji saradjuju sa Amerikancima, ljudi koji godinama zive i rade u Americi i imaju stalan posao i kucu tamo itd.
    kapiram ja ali način izvedbe nije takav, ovo je po meni više urađeno kao politički pritisak na Iran
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post

Toliko o tome. Toliko o tome da se ikada ista mijenja. Da se uvede monarhija i proglasi ko je aristokratija. Pa da ne razmisljamo o politici ikada vise. Jesu svi smece, ali ovo je jednostavno prevrsilo svaku mjeru. Zato mi je Monitor i dalje jedina novina u CG, steta sto su citani kao i 90tih

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Toliko o tome. Toliko o tome da se ikada ista mijenja. Da se uvede monarhija i proglasi ko je aristokratija. Pa da ne razmisljamo o politici ikada vise. Jesu svi smece, ali ovo je jednostavno prevrsilo svaku mjeru. Zato mi je Monitor i dalje jedina novina u CG, steta sto su citani kao i 90tih
    Evo se cudim nesto citav dan, prvo nekim stvarima drugim pa sad ovim.
    Svi se kunu nece sa njima a ono u principu oni su u svari isti.
    Sad budi pametan pa glasaj, za koga god glasao to ide DPSu ili njegovim kadrovima.
    U sustini promjene nema, sem šminke.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    6,281
    Thanks Thanks Received 
    14,094
    Thanked in
    5,358 Posts

Eto, i ajde sad objasnite vi nama apstinentima da ipak treba dati glas nekom?! A bježite da ve zamolim!

Sent From My Galaxy S7

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    monarhija je uvedena brate ima 20 i kusur godina.....i aristokratija.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo se cudim nesto citav dan, prvo nekim stvarima drugim pa sad ovim.
    Svi se kunu nece sa njima a ono u principu oni su u svari isti.
    Sad budi pametan pa glasaj, za koga god glasao to ide DPSu ili njegovim kadrovima.
    U sustini promjene nema, sem šminke.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

to ti upravo i govori da ove nema što micat . Kako je moja baba mnogo što prala u sedam voda toliko ce i ovaj " neshvaceni " narod morat i vlasti promjenit da se ljeba najede i poneku sujetu naRani .... neČe nas posa ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Slika dana.
    Bukurešt. Bijela revolucija.
    250.000 ljudi sa fleševima okrenutim ka nebu. Traži se ostavka vlade koja je htjela da donese sporni zakon o korupciji.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

A cudo sve zastave rumunije...

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Page 409 of 1402 FirstFirst ... 309359399405406407408409410411412413419459509909 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)