Page 382 of 1402 FirstFirst ... 2823323723783793803813823833843853863924324828821382 ... LastLast
Results 9,526 to 9,550 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Valjaće mu neđe stari grad u cjelosti kad ga bude kupovao. Pa da mu sin ima đe na selo da ode. Na očevinu. Malo da izađe iz grada do na selo, do starog grada.

... ali kvadrat moga sela, Crna Gora ceeeelaaa...
    Last edited by NHM; 27-12-16 at 12:35.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    čudi me da nije u stari grad, mogli su porušit nešto da se oslobodi prostora
    bice i toga brzo....

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Osjecam se kao gost u sopstvenoj drzavi. Jos cu poceti da pitam treba li da se izujem prije nego sto izadjem negdje.

Thanks Thanks Given 
    174
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Ništa grđe no poperit visoku zgradu tik iza plaže.
    To narušava cjelokupan ambijent kupališta, iz koje god perspektive da pogledaš.

Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Postoji nesto sto se zove Mediteranski stil gradnje, ispravice me kolege koje se bolje razumiju, ali mislim da je prizemlje i 3 sprata maximum do par kilometara od plaze.

I do u neku se to i postovalo, i u vecini primorskih gradova, osim par velikih hotela (koji su ako su visoki uvijek bili nekako zabaceni) moglo se more vidjeti odakle god.

E onda su pusteni gradjevinci sa veza, i bezumni rusi kojima je samo betona i cinka da se da i oni srecni i dobili smo Budvu - Becice - dio zaliva, koji lici na ghetto.

Da smo nastavili sa tim mediteranskim stilom, danas bi CG bila prepoznata kao Lux destinacija, i ne bismo imali milion ipo gostiju vec 500 000 ali visokoplateznih zapadnjaka koji bi dosli da traze mir i tisinu, a ne Trokadero i zgrade od 15 spratova

Daj stakla, daj bezukusa, daj eloksirane bravarije i daj toga cinka da ne FALIIIii
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Planovi su postojali, no su ,,bačeni u vodu'', no, ajde i to što su bačeni u vodu, ceh ćemo mi da platimo (i novčano i narušavanjem životnog prostora). Primjer, davno je postojao plan da se od pošte do kružnog toka napravi još jedan put, odnosno da tu bude bulevar. Na osnovu budućeg bulevara Ivanovićima je ekspropreisana zemlja. Tada se privremeno radi na tom području parking (dok se bulevar ne napravi) no jednoga dana vlasnici te opštinske zemlje postade Boro Lazović i gradi, onako, skladne, mediteranske nebodere. Bulevar? Tužba Ivanovića zbog zemlje? Zaboga miloga, ti koji pominju te trivijalnosti ne shvaćaju šta je to valorizacija.

P. S. podizanjem nivoa podzemnih voda (a to se upravo dešava u Budvi ovom vrstom gradnje) povećava se tzv. sezmiološka osjetljivost.

P. P. S. Ko ne shvata o kojoj lokaciji govorim evo sa telefona skinuta mapa...

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Ovo je stvarno jad što se čini i što se činjelo.

Opština Budva samo za avio-karte dužna 160.000 eura

Nacionalna avio-kompanija Montenegro airlines blokiraće račun Opštine Budva, zbog 160.000 eura dugovanja za putne karte od prije više od sedam godina.

Dug od 160.000 eura datira iz 2009. i 2010. godine, na ime neplaćenih avio-karata za brojne sportske ekipe, umjetnike koji su dolazili na festival Grad tetar i putovanja opštinskih službenika.

http://www.vijesti.me/vijesti/opstina-budva-samo-za-avio-karte-duzna-160000-eura-918197
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Ovo je stvarno jad što se čini i što se činjelo.

Opština Budva samo za avio-karte dužna 160.000 eura

Nacionalna avio-kompanija Montenegro airlines blokiraće račun Opštine Budva, zbog 160.000 eura dugovanja za putne karte od prije više od sedam godina.

Dug od 160.000 eura datira iz 2009. i 2010. godine, na ime neplaćenih avio-karata za brojne sportske ekipe, umjetnike koji su dolazili na festival Grad tetar i putovanja opštinskih službenika.

http://www.vijesti.me/vijesti/opstina-budva-samo-za-avio-karte-duzna-160000-eura-918197
    Ovo je poznata DPS taktika da čim preuzme vlast u nekoj opštini nabije dugove da posle sve i ako izgube vlast na lokalu mogu blokirat razvoj grada i za sve to optuživat opoziciju kao u Kolašin !!! Njima je važno da imaju dovoljan broj onih koji samo gledaju da im se uspe u korito i zoblju a tu je biračko tijelo konstantno evo 20 god. na 37-42 % izašlih glasača pa drže vlast na republičkom nivou preko kojeg se i blokiraju računi !!! Kad bi se tu stvari promijenile neko bi odgovarao zašto uopšte postoji dug kad bi sve trebalo da funkcioniše po tržišnim zakonima koji su prilično jasni !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Vještaci tvrde: Djevojčica naletjela na zaustavljeni automobil Ivanovića

Djevojčica A. B. koja je prije šest godina zadobila lakše tjelesne povrede, povrijeđena je kada je udarila u zaustavljeno vozilo bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, utvrdili su vještaci Mašinskog fakulteta, prenosi Pobjeda.

Tim vještaka utvrdio je da je djevojčica A.B. “naletjela” na automobil bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića prije šest godina.

Ivanović se tereti da je 2010. godine na pješačkom prelazu udario djevojčicu čime joj je nanio laku tjelesnu povredu.

Sudi mu se zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz nehata.

Vještaci Mašinskog fakulteta Sreten Simović, Zoran Miljanić i Tijana Ivanišević utvrdili su da je auto bilo zaustavljeno.

Kako su kazali, da je bilo drugačije, morao bi ostati trag kontakta sa vozilom.

Zastupnica optužbe, tužiteljka Biljana Pavličić prigovorila je nalazu vještaka, dodajući da je nelogičan.

Da zivimo u postapokalipticnom vremenu dje po ulica setaju djevojcice-zombiji, pa ajd da povjerujem.Cus, nabola mu djevojcica auto.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Neka je IN4S, al ovo je odlicno!

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    6,281
    Thanks Thanks Received 
    14,094
    Thanked in
    5,358 Posts

http://cdm.me/svijet/sad/sta-moze-da...klearnu-bombu/

Je li moguce ovo? Neka zdrava logika namece da o nuklearnom napadu ne moze/ne smije odlucivati jedan covjek vec senat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    http://cdm.me/svijet/sad/sta-moze-da...klearnu-bombu/

Je li moguce ovo? Neka zdrava logika namece da o nuklearnom napadu ne moze/ne smije odlucivati jedan covjek vec senat.
    Americki predjsednik je i vrhovni komandant americke vojske. Naravno da mu ne treba Senat. Sprjecava ga samo zdrav razum. A koliko zdravog razuma posjeduje vidjecemo.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

odlučuje ako se defcon (stepen pripravnosti) podigne na najviši nivo, tj. u slučaju vrlo zaebane nategnutosti sa nekom drugom nuklearnom silom

inače je procedura dosta komplikovanija od "aj da bacimo jednu na ISIS"
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Gledali smo ''24'' tako da znamo procedure.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    20 Posts

Dno:

http://www.in4s.net/brano-brana-od-srpstva/

Ali ništa se više ne može očekivati od in4s i oca onog klinca.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Vještaci tvrde: Djevojčica naletjela na zaustavljeni automobil Ivanovića

Djevojčica A. B. koja je prije šest godina zadobila lakše tjelesne povrede, povrijeđena je kada je udarila u zaustavljeno vozilo bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, utvrdili su vještaci Mašinskog fakulteta, prenosi Pobjeda.

Tim vještaka utvrdio je da je djevojčica A.B. “naletjela” na automobil bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića prije šest godina.

Ivanović se tereti da je 2010. godine na pješačkom prelazu udario djevojčicu čime joj je nanio laku tjelesnu povredu.

Sudi mu se zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz nehata.

Vještaci Mašinskog fakulteta Sreten Simović, Zoran Miljanić i Tijana Ivanišević utvrdili su da je auto bilo zaustavljeno.

Kako su kazali, da je bilo drugačije, morao bi ostati trag kontakta sa vozilom.

Zastupnica optužbe, tužiteljka Biljana Pavličić prigovorila je nalazu vještaka, dodajući da je nelogičan.

Da zivimo u postapokalipticnom vremenu dje po ulica setaju djevojcice-zombiji, pa ajd da povjerujem.Cus, nabola mu djevojcica auto.

A ovo je komedija obraza mi sto se desava. Citam jutros ovo i umirem od smijeha

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Eo mislim da su i TBOK napravili spracinu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Imao sam slučaj hit and run prije neku godinu, u pitanju je bio moj mlađi sin, dijete tek. Udari ga na ulici lik i odveze se. Sa svojom ekipom otkrijem o kome se radi, nađem ga preslišam malo i prijavim policiji. Pojavim se kod državnog tužioca koja me ubijedi da će sve bit po zakonu. Baš neđe u ovo vrijeme pred praznike zovne me da je saobraćajni vještak iz Pg, dakle drugi grad, procijenio da je moj mali udario u auto. Naravno lik je podmazao đe treba, nego ja još dobijem opomenu da sam ga malo više pipnuo on bi mene tužio, ali eto oprostio mi je. Toliko na tu temu.

Elem, mrzim da se ponavljam ali
    Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Pa sretnji nam novi državni praznik

http://portalanalitika.me/clanak/254...rzavni-praznik

Povodom toga:
    Znate one narodne izreke i umotvorine? E slobodno ih zaboravite, to nije ovaj narod.
    http://portalanalitika.me/clanak/255...njacke-stranke
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Одличан маневар дпс-а, да још мало бошњаке подбоду да се побуне, па да православци пјене на муслимане, а дпс да опет буде гарант мира у држави.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Одличан маневар дпс-а, да још мало бошњаке подбоду да се побуне, па да православци пјене на муслимане, а дпс да опет буде гарант мира у држави.
    Ispada da je DPS u toj koaliciji vodonoša a znajući da su sve ove godine bili pragmatični takva uloga im savršeno odgovara
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Znam ja za to, napraviš problem da bi ga poslije kao rješavao, ali odustati ili se strateški povući kada je u pitanju autentičnost kullturnog i istorijskog naslijeđa zbog neke političke partije... to ipak govori o nečem drugom; i još nijesam vidio da se neko izvukao što je koketirao i pravio trgovački kompromis sa ovakvim stvarima a da nije doživio preobražaj na gore.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

kakvi debili setaju zemljom
    Francuski satirični nedjeljnik „Šarli ebdo“ objavio je karikaturu o padu aviona Ministarstva odbrane Rusije Tu-154 kod Sočija.
    Na slici se vidi avion koji pada, a vojnik u njemu izgovara: „A-a-a-a“. „Repertoar vojnog hora se širi“, piše ispod karikature. ​
    Karikaturu su kritikovali korisnici društvenih mreža.

[/quote]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To nije humor, vec sprdanje sa nesrecom drugih ljudi. Francuska nacija je inace poznata kao nacija operisana od humora. Ko je bio u Francuskoj, ili kontaktira sa Francuzima, onda se uvjerio da od njih nema neduhovitijih i krmastijih ljudi.

Page 382 of 1402 FirstFirst ... 2823323723783793803813823833843853863924324828821382 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)