Page 381 of 1402 FirstFirst ... 2813313713773783793803813823833843853914314818811381 ... LastLast
Results 9,501 to 9,525 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kažeš majku ili dijete, koje dijete?

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Sve dok plod ne izađe iz tijela žene, predstavlja njen sastavni dio, a ne zaseban život. Pogotovo u razumnim rokovima koji su zakonom definisani. Sve dok ti rokovi ne prođu, žena sa svojim djeloima tijela može da radi šta oće. Trebalo bi da joj ne mogu zabranit više nego zub da izvadi.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,014
    Thanked in
    4,020 Posts

U očima protivnika abortusa to je dijete. Kolega forumaš, ako nisam nešto pobrkao, ne podržava abortus. U njegovom slučaju izbor bi bio majka ili dijete. Osim toga, pomenuo sam i da su definisani razumni rokovi poslije kojih abortus jeste ilegalan.

Usput, ako treba da se za pravo žene na izbor javno izjašnjavaju žene koje su već odradile abortus da bi to nešto značilo, koji je to muškarac, od desetina miliona političara, religijaca, religijskih službenika i svih ostalih muškaraca protivnika abortusa, napravio izbor da iznese svoju trudnoću i da ne abortira? Po tvojoj logici, tek bi onda trebalo da im se računa glas. Pa o zakonima koji se tiču žena ne bi smjeli da odlučuju muškarci, hrišćani ne bi smjeli da odlučuju o stvarima koje se tiću muslimana i tako dalje i tako dalje.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Zavisi iz kog ugla gledamo. Iz ugla svjesnog posmatrača bi definitivno trebalo da jeste.
    Iz ugle svjesnog postatraca trebalo bi ponesto znati da bi se nesto decidno tvrdilo. 30-50% svih oplodjenih jaja nikad se ne rodi jer organizam majke odbaci ili sto bi se naski reklo dolazi do spontanog pobacaja. Ako je to "oduzimanje zivota" ko je kriv za taj genocid?
    Profesor Peter O Pharaoh u svojoj publikaciji opisujući pojavu fetus in fetu navodi podatak da je na 133 miliona rodjene djece, 7 mln.u majcinoj utrobi imalo brata ili sestru. Ako je to zivot od zametka da li ih odma poslije podjenja treba uhapsiti za ubistvo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

@NHM
    Ja sam mislio na onaj dio "a ne zaseban život". Dijete zavisi od roditelja sve do punoljetstva, ali to ne znači da nije zaseban život.
    Logika tipa može sa svojim tijelom da radi šta hoće jeste samo jer umire neko drugi, a ne "ona". Neki život.

Nijesi me razumio onda. Ja sam rekao dok se žrtve abortusa ne pojave i izjasne da su za isti, do tada sve ovo je puko naklapanje ili sprdanje na tuđ račun.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,014
    Thanked in
    4,020 Posts

Onda jesam pogrešno skontao da si mislio na žene koje su abortirale. Kako ne mislim da su abortirani plodovi živa bića, tako ne mislim da postoje žrtve abortusa. Osim ako se ne misli na muža, roditelje, užu i širu rodbinu koja se ne slaže sa odlukom žene koja abortira.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa ono jes, mrtva usta ne govore.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,014
    Thanked in
    4,020 Posts

Ne govore ni rođene makar prvu godinu.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Iz ugle svjesnog postatraca trebalo bi ponesto znati da bi se nesto decidno tvrdilo. 30-50% svih oplodjenih jaja nikad se ne rodi jer organizam majke odbaci ili sto bi se naski reklo dolazi do spontanog pobacaja. Ako je to "oduzimanje zivota" ko je kriv za taj genocid?
    Profesor Peter O Pharaoh u svojoj publikaciji opisujući pojavu fetus in fetu navodi podatak da je na 133 miliona rodjene djece, 7 mln.u majcinoj utrobi imalo brata ili sestru. Ako je to zivot od zametka da li ih odma poslije podjenja treba uhapsiti za ubistvo?
    Priča je počela sa konstatacijom da su zdravstvene ustanovne dužne da urade abortus ne zbog neke komplikacije nego izričito zbog želje neke djevojke da odlučuje i to je cijela priča !!! Sad odje raspravljat kao neki primarijusi i gadjat se statistikama je dobro ako ima doktora koji se bave tom materijom ali nema puno veze sa početnom pričom !!! Čak neki doktori pričaju da abortus može imat komplikacije za buduću trudnoću što ne ide u prilog zagovornicima abortusa a možda je to samo propaganda !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

A sta mislite da otvorite temu o abortusu i tamo peglate do mile volje

Poslato sa moje cukalice

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    22 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Nije teroristicki napad vec nesreca, ne znam sta ocekujes...
    Plus nema fudbalera.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Zavisi iz kog ugla gledamo. Iz ugla svjesnog posmatrača bi definitivno trebalo da jeste.
    Nisam siguran da li u prirodi objektivno postoji ''življi'' proces
    http://klinika-papic.rs/razvoj-bebe-...-po-nedeljama/, uporedi samo koliko embrion napreduje procentualno sa rastom djeteta kasnije.
    Ograđujem se od rasprave da li treba ili ne zabraniti abortus, ne branim stavove ni crkve ni oponenata.
    fetus do polovine drugog tromesječja nema razvijeni mozak tako da je odstranjivanje fetusa starog do 3 mjeseca jednako odstranjivanju benignog tumora
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    A sta mislite da otvorite temu o abortusu i tamo peglate do mile volje

Poslato sa moje cukalice
    Ovako ćemo abortirati topic
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja ipak mislim da nije u potpunosti fer to da se samo zena pita. Mislim, jeste, ako bi druga strana bila oslobodjena bilo kakve obaveze prema tom djetetu, ako je vec covjek na vrijeme zatrazio da se odradi abortus, a ona odbila. Jeste sebicno i svi cemo reci kakav bi to otac mogao da kaze.. ali onda, kakva bi to majka mogla da uradi abortus? Takodje normalna..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/amerik...-u-nato-917921

Prva stvar, ako pretpostavimo da anketa uopste postoji (jer Vijesti kao i obicno nisu postavili link) to su ipak Amerikanci u anketi. Ljudi koji generalno nista ne znaju o ostatku svijeta, a upitno je koliko znaju i o sopstvenoj zemlji. I danas se sjecam kako dosta njih nije znalo ni ko je Obama kad se kandidovao za predsjednika. Druga stvar, zar je vazno sta Amerikanci misle? Ne ulazi CG u NATO zato da bi Amerikancima bilo bolje. Sve u svemu, mnogo los popagandisticki tekst kao i obicno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/amerik...-u-nato-917921

Prva stvar, ako pretpostavimo da anketa uopste postoji (jer Vijesti kao i obicno nisu postavili link) to su ipak Amerikanci u anketi. Ljudi koji generalno nista ne znaju o ostatku svijeta, a upitno je koliko znaju i o sopstvenoj zemlji. I danas se sjecam kako dosta njih nije znalo ni ko je Obama kad se kandidovao za predsjednika. Druga stvar, zar je vazno sta Amerikanci misle? Ne ulazi CG u NATO zato da bi Amerikancima bilo bolje. Sve u svemu, mnogo los popagandisticki tekst kao i obicno.
    Isto me strah da su nam se šanse za brzi ulazak sad svele na 50-50.

On topic - gorivo opet ide gore.

http://cdm.me/ekonomija/benzin-skupl...staje-na-euro/

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

... zar je vazno sta Amerikanci misle?
    ... ne da se usranom do potoka ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by KaLuPG View Post
    Isto me strah da su nam se šanse za brzi ulazak sad svele na 50-50.

On topic - gorivo opet ide gore.

http://cdm.me/ekonomija/benzin-skupl...staje-na-euro/
    Mnogo mi je lakse sto su napisali da je ipak jeftinije gorivo nego u susjednim drzavama. Bas mi puno znaci.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Mnogo mi je lakse sto su napisali da je ipak jeftinije gorivo nego u susjednim drzavama. Bas mi puno znaci.
    Odličan trend svake 2 nedjelje poskupljenje.

Nijesu dizel dirali sad i izbacili su ovu tabelu a sredinom januara ide i dizel 4-5 centi... Evo za ljude koji ne zalaze na topic gorivo

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    mene vise zbunjuje kako to da je eurodizel sad 1.00, najavljeno poskupljenje od 0.09 i prikaz im u tabeli da ce nova cijena biti 1.11???

Kakav spin majmuna iz CDM-a rezimskog medija, preskocili su Kosovo dje je cijena goriva poslije Makedonije najjeftinija u regionu a dodali Sloveniju koja je zapadna evropa. Isto tako su zaboravili i prve nam komsije Albance koji placaju LPG 40c a litar 95 1.18. Ako cemo region, onda cijeli region a ne ono sto odgovara podrsci ove pljackaske vlasti.

Da navedem samo posto oni nece dje su jos jeftinije cijene u evropi cijene cu postavljati 95 pa dizel:

Bjelorusija 0.53 0.55
    Rusija 0.59 0.56
    Gruzija 0.58 0.62
    Moldavija 0.80 0.70
    Ukrajina 0.86 0.76
    Andora 1.09 0.94
    Jermenija 1.02 0.96
    Bugarska 1.01 0.99
    Poljska 1.024 1.00
    Luxemburg 1.17 1.02
    Litvanija 1.09 1.02
    Letonija 1.10 1.03
    Slovacka 1.18 1.06
    Ceska 1.18 1.06
    Austrija 1.13 1.08
    Rumunija 1.11 1.09
    Estonia 1.10 1.10
    Madjarska 1.16 1.20
    Spanija 1.21 1.12
    Malta 1.27 1.14
    Last edited by Gandalf_White; 26-12-16 at 13:44.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

CRNA GORA NAKON 56 GODINA BEZ LUTRIJSKIH IGARA

Lutrija Crne Gore prestaje u subotu da priređuje lutrijske igre na sreću, nakon 56 godina rada, saopšteno je iz te kompanije.

Ugovor o koncesiji za lutrijske igre, nakon dodatnog produžavanja, ističe 31. decembra i više nije mogao da bude produžen, pišu Vijesti.

Uprava za igre na sreću Ministarstva finansija nije raspisala oglas za novu koncesiju.

Lutrija je u petak obavijestila igrače da će posljednja kola Tota, Lota i Tombole biti u četvrtak, petak ili subotu, kao i da 11 vrsta grebalica povlači iz prodaje u subotu u 18 sati.

Lutrija je prošle godine uputila zahtjev Upravi za igre na sreću da i mse koncesija dodatno produži, ali je tadašnji direktor, Ilija Vukčević, to odbio u septembru prošle godine, jer u zakonu piše da se koncesija izdaje na deset godina, a da se može produžiti samo jednom za pet godina, što je već bilo urađeno.

To Vukčevićevo rješenje, kako pišu Vijesti, se izgubilo između kabineta potpredsjednika Vlade i ministra finansija, Vujice Lazovića i Radoja Žugića, zbog čega ga je Vlada usvojila tek u junu ove godine.

Time se izgubilo vrijeme da se izradi novi zkaon u dijelu lutrijskih igara, jer u sadašnjem postoji veliki broj rupa i privilegija za Lutriju Crne Gore u odnosu na ostale priređivače.

Lutriji jedino ne ističe koncesija za automat klubove kojih ima 21 u više crnogorskih gradova.

Državni paket akcija u Lutriji od 46 odsto kupila je u septembru 2005. godine kompanija Korner za 780 hiljada eura.

Vlasnici Kornera, koji se kasnije sa svojim sportskim kladionicama pripaja Lutriji, bili su Sava Grbović i Žarko Burić, koji je kansije napustio kompaniju.

http://www.bankar.me/2016/12/26/crna...rijskih-igara/
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Dobro, kuvano jaje i pečena piletina ista su stvar.
    Los pokusaj poredjenja.

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Takao si se malo dublje u medicinske struke i nauke a ja svakako nisam kompetentan da mogu da odgovorim, ali dozvoli da imam sumnju u iznesene podatke.
    Svakako moje shvatanje spontanog pobacaja do sad nije da je to odbacivanje organizma majke (iz nekog neobjasnjivog razloga) vec da moze da uticaj imaju i negativni spoljasnji faktori recimo pusenje i sl. mada razumijem da moze da bude i urodjen problem. Isto kao sto neke osobe imaju predispoziciju za rak. Dakle greske i nesavrsenosti postoje i one ne umanjuju neke druge cinjenice.
    I druga pojava je abnormalnost kao i sve druge koje se mogu javiti i ne vidim zasto bih zbog njih smatrao da oplodjena jajna celija nije zaceti zivot.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/micuno...u-budve-918065

Znači požurili su da izdaju dobrom Branu dozvole da ne može opština ništa da se pita i nova vlast. Znači očigledno se ne radi kako treba ali prolazi jer je "po zakonu"

Na dohvat starog grada bukvalno u 100m tip pravi zgradurinu od 12 spratova i to će da mu prodje....

#pisajpodrzavi

http://www.vijesti.me/vijesti/micuno...u-budve-918065

Uštedjeli su milion i šesto hiljada na smanjenje plata funkcionerima koje su povećali ..

Dajemo milion za kamenjar i nečije greške
    Last edited by Gandalf_White; 27-12-16 at 08:58.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

čudi me da nije u stari grad, mogli su porušit nešto da se oslobodi prostora
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    To je bila zemlja Toma Luketića koji je u testamentu ostavio zemlju Opštini Budva da je ista koristi za javno dobro. Zato su, recimo, zli komunisti poštujući želju pokojnika tu napravili parking, bioskop, biblioteku i tako te dosadne sadržaje. Ovi znaju da valorizuju lokaciju...

P. S. Hoće li taj nesretnik poslije plaćati odštetu Luketićima, ili će se smisliti neki metod da mi platimo to što se ne poštuje testament (a pravnici znaju koju snagu ima isti). Šta mislite?

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    To je bila zemlja Toma Luketića koji je u testamentu ostavio zemlju Opštini Budva da je ista koristi za javno dobro. Zato su, recimo, zli komunisti poštujući želju pokojnika tu napravili parking, bioskop, biblioteku i tako te dosadne sadržaje. Ovi znaju da valorizuju lokaciju...

P. S. Hoće li taj nesretnik poslije plaćati odštetu Luketićima, ili će se smisliti neki metod da mi platimo to što se ne poštuje testament (a pravnici znaju koju snagu ima isti). Šta mislite?

Sent from my Motorola 8400

Platicemo mi naravno i treba da placamo kad smo *****.

Pazi ovaj drugi link, kamenjar na Oblatno je 125eur kvadrat i to cemo mi platiti.

Buljarica koja ja 1000 puta bolja lokacija i pitomija, DPS hoce da je proda 10eur po kvadratu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    A nije Baka bas toliko bezobziran, vidis da nije htio da dira stari grad, sve mi ga nesto napadate
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Page 381 of 1402 FirstFirst ... 2813313713773783793803813823833843853914314818811381 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)