Page 321 of 993 FirstFirst ... 221271311317318319320321322323324325331371421821 ... LastLast
Results 8,001 to 8,025 of 24825

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    A moj medo znas li ti koliko je fantomskih biraca!?

Za izradu zapisnika je potrebno vrijeme. Ako si ga podizao nekad ili neko sa foruma ce ti reci da najcesce prodje 10-15dana. Ja bi ti rekao da je toliko ali bi ne bi vjerovao.

Za brzinu koja ovdje nije bila preko 80 imas dosta vremena da pogledas prije ukljucenja. Naravno da nemas ako samo uletis tj pokusas da predjes magistralu. U suprotnom na autoput se nikad ne bi mogao ukljucit nego bi ljudi sve ginuli ... Takodje ako procitas izjavu advokatice( koja mislim vise da pali familiju nego sama familija) sad je vec druga teorija da je kontrolu iZgubio sam od sebe prije udara te ovoga udario van kolovoza ( ide se na to da je on uspjesno obavio ukljucenje i iskljucenje sa magistrale)
    Bice tih teorija jos. Pitaj jos slobodno, ali bez pred-teorija
    Vala Acs, da ti je iz kuće ne bi toliko branio neodbranjivo! Ja vozača ne napadam, neka samo odgovara po redu i zakonu, ali ako sam ja dobro razumjela, u Donju Goricu se desila nesreća...znaš li ti koliko je ograničenje brzine kroz DG? Ja sam popila jednom kaznu zbog 50 na sat, ja koja ne vozim brzo (to mi je jedina kazna) tako da cijenim da je 40kmH ali neka je i 50kmH...i ti i ja znamo da bi se taj momak zaustavio da je vozio 40 ili 50...ali ok, da zanemarimo i to, niti znamo detaje niti smo stručnjaci, barem ja nijesam, istraga će pokazati sve pa ne treba optuživati prije vremena, samo mi nemoj reći da ti je normalno, pričamo samo o normalnoj situaciji sa ljudskog aspekta i kao nešto što je DOSAD bila neka uobičajena procedura kod nas:

Prvo, da se nakon udesa sa teško ranjenim čovjekom kojemu se za život bore ne zadrži u pritvoru lice koje je direkt u njega udarilo?! Koliko si puta čuo da je pješak na crveno prelazio, pokosio ga neko ni kriv ni dužan i taj proveo u pritvoru noć... nakon 24h pušten? Nije ti to logično?

I drugo, meni najstrašnije, pod uslovom da je to istina, da porodici unesrećenog niko ne javi da im je član porodice stradao...pa da nije drugo, zvali bi rad krvi da mu se da?! Nije ti nelogično da policija nije obavijestila porodicu o nesreći i da im je otac muz i dijete u bolnici? Samo me ovo zanima?

Ok, ti to gledaš iz svog ugla ko zna kakvim motivima vodjen, možda si imao sličnu situaciju, možda ti ovaj mali dodje nešto, možda si bio tamo...ali budi iskren i reci da je sve "regularno" u situaciji gdje imamo udes za koji se saznaje prvi put da se dogodio nakon dva dan i smrti čovjeka tj nakon što je porodica kontaktirala novine...a svi znamo da svaki portal vrlo brzo, najkanije nekoliko sati nakon nekog udesa ima informacije iz UP o udesu...meni je to baš nelogično i nenormalno...ja sam sticajem okolnosti vidjela na ovoj temi postavljen post tu noć nakon udesa i ujutro kad sam ustala sam odmah pošla na portale i vidim nema nigdje vijesti.....iznenadila sam se mislila da je neki maleni udes, dok dva tri dana nakon udesa niejsam pročitala o smrti čovjeka i odmah se sjetila....e izvini, ne može to biti normalno ma koliko ti želio da to tako prikažeš iz kojih bilo razloga...
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Elementarno nepoznavanje.
    jeste....kad se dogodi udes, policija se baš oslanja isključlivo na izjave učesnika, jer oni svi pošteno reču kad su prošli na crveno, kad su bez žmigavca skrenuli, da su vozili 149 kmH i tako to....rijetko pošten smo narod pa se kod nas nikad ne koriste svjedoci...oni su ionako potplaćeni kako god obrneš
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Intervenisali su nakon malicioznih i tendecioznih naslova novije vijesti po sistemu odgovornosti i informisanja javnosti. Odgovore su dobili od nadleznih organa i mozda doprinijeli da se zapisnik uradi za 4 a ne za 14 dana i bice nalaz vjestaka za 20 umjesto za dva mjeseca. To je to.
    Onda ces vidjeti sledece novinske naslove i izjave o namjestenom nalazu... To ce ti bit tamo u septembar.

Sent from my iPad using Tapatalk
    A kako se sluzis ovim izrazima pravi si kadar za podmladak dps-a...

Mislim da je logicno da zapisnik bude gotov sto prije kad se desi saobracajka sa smrtnim ishodom. Dosta rupa ima ali sto kaze ali necemo bit demokratski front pa da odma skacemo na nasu policiju jer oni nikad ne bi pokusali da zataskaju nesto jel tako? Tako je.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Vidis prvo je bilo da ga kriju, da ne znaju dje je a sad ipak pisu da je pusten kuci dva sata nakon nezgode. Znaci od momenta nezgode je bio tu cijelo vrijeme.
    Sad se vise ne ide na njegovu brzinu nego da je kontakt ostvaren van magistrale da je on navodno vec izgubio kontrolu...
    Intervenisali su nakon malicioznih i tendecioznih naslova novije vijesti po sistemu odgovornosti i informisanja javnosti. Odgovore su dobili od nadleznih organa i mozda doprinijeli da se zapisnik uradi za 4 a ne za 14 dana i bice nalaz vjestaka za 20 umjesto za dva mjeseca. To je to.
    Onda ces vidjeti sledece novinske naslove i izjave o namjestenom nalazu... To ce ti bit tamo u septembar.

Gratis od mene pregled u kodru.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,757
    Thanked in
    1,581 Posts

Default Crash

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    jeste....kad se dogodi udes, policija se baš oslanja isključlivo na izjave učesnika, jer oni svi pošteno reču kad su prošli na crveno, kad su bez žmigavca skrenuli, da su vozili 149 kmH i tako to....rijetko pošten smo narod pa se kod nas nikad ne koriste svjedoci...oni su ionako potplaćeni kako god obrneš
    Sve o ovoj nezgodi- bitno- ce ti reci vjestak. Bukvalno ti ni ne trebaju izjave ucesnika. Jedan je prosao kroz znak stop za drugog je ostalo da se utvrdi koliko je isao. Utvrdice se i brzina ovoga sto se ukljucio naravno.
    Glupo je sad da ti objasnjavam da bas nikog od ovih lica i ovog nesrecnog covjeka sto je poginuo mislim da u zivotu vidio nisam ali saobracaj je nesto sto bukvalno svakome moze da se desi i htio sam u razgovoru sa medo-m da makar malo pojasnim stvari kod ovakvih situacija i razdvojim forum od zatupljenih komentara na portal vijesti( tamo su i utvrdiki koliko kosta ovaj megan te da nema sanse da ga je posteno zaradio)
    Drugo- oba lica su se nalazila tu za vrijeme vrsenja uvidjaja- sudija je odredio ko ide u pritvor a ko ide kuci ko je slobodan. Za nezgodu je kriv ovaj sto je prosao pored znaka stop. I za ovu i za svaku mogucu u zivotu( 99%)
    Za ovo javljanje policije to bas ne znam- ali evo kazem ti imajuci u vidu teorije ove porodice do sad da je i to sigurno neka bezvezna prica.

Nelogicnosti se polako gube ali sa ovakvim pocetkom ne sumnjam da ce ovo bit natega do kraja- kazem ti- tek kad krene sudjenje vidjecete clanke novinske namjesteno ovo, placen ovaj, itd itd.

f6

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ne moze vjestak izvuc sve detalje bilo kojeg udesa, da moze bio bi carobnjak. Zato je normalno da cak i kod nekog ociglednog udesa se uzmu izjave svjedoka.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,757
    Thanked in
    1,581 Posts

Svjedok ti treba kod nekih tipa preticanja, kad oboje kazu da su proslo kroz crveno, vise kola itd. Ne kazem ja da ne treba ni ovdje, ali opet oba ucesnika ce ti ispricat njihovu pricu, imas nesporan prolazak kroz znak stop i brzinu ovogo drugog koja treba da se utvrdi. A to ti sigurno ne mogu reci svjedoci koliko je isao.
    f6

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    2,353
    Thanked in
    1,297 Posts

Sto ste zapeli za prolazak na stop? Momak je vjerovatno stao, pogledao, krenuo da se uključi i paffa... Ovaj drugi letio, tako da...

Stavite se vi u situaciju da ste stali na stop i da vam se ovo desilo, da li bi tad pričali a ja sam kriv, prodjoh na stop.. (čisto da realnije sagledate)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Brzina je zajebana stvar, evo jedan zadatak:

Vozimo se u idealnim uvjetima: vrijeme reagiranja vozača 0,9, asfalt suh i nov(µ=0,8). Iznenada se 40 m ispred nas pojavi prepreka. Koja je najveća brzina kojom smijemovoziti, a da se uspijemo na vrijeme zaustaviti?

Odgovor: 68,26 km/h

Izvor:

http://free-zg.t-com.hr/Sonja-Banic/...T%20VOZILA.pdf

Evo još zanimljivosti, okvirno izračunavanje brzine prije početka kočenja a na osnovu traga kočenja.

http://www.vjestak.org/glavni02.htm
    Last edited by remark; 04-08-16 at 12:21.

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Baš odličan zaključak, kočioni sistem, vrsta guma, težina auta..itd itd..nemaju nikakvu ulogu.

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Brzina je zajebana stvar, evo jedan zadatak:

Vozimo se u idealnim uvjetima: vrijeme reagiranja vozača 0,9, asfalt suh i nov(µ=0,8). Iznenada se 40 m ispred nas pojavi prepreka. Koja je najveća brzina kojom smijemovoziti, a da se uspijemo na vrijeme zaustaviti?

Odgovor: 68,26 km/h

Izvor:

http://free-zg.t-com.hr/Sonja-Banic/...T%20VOZILA.pdf

Evo još zanimljivosti, okvirno izračunavanje brzine prije početka kočenja a na osnovu traga kočenja.

http://www.vjestak.org/glavni02.htm
    Ovo se odnosi na veliku vecinu automobila koja otprilike imaju zaustavni put od 40 m pri 100 km/h i zaista moze da pruzi pribliznu sliku dinamike kocenja. U realnosti sve je mnogo komplikovanije i ima tu jos faktora.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

A što ste me spopali haha, meni je ovo zanimljivo a ako neko hoće da bude sudski vještak treba da završi odgovarajući fakultet.

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

A sta kad ljudi imaju ABS i tragova kocenja rijetko ima?
    Ili premium gume...
    ima tu faktora ihaaaaaa
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    A sta kad ljudi imaju ABS i tragova kocenja rijetko ima?
    Ili premium gume...
    ima tu faktora ihaaaaaa
    Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ovo se odnosi na veliku vecinu automobila koja otprilike imaju zaustavni put od 40 m pri 100 km/h i zaista moze da pruzi pribliznu sliku dinamike kocenja. U realnosti sve je mnogo komplikovanije i ima tu jos faktora.

Jedan amortizer drugacije reaguje od ostala tri, hm, zakomplikujmo jednacinu... no, to je posao vjestaka. Ovo je kao sto sam napisao gore odlicno da priblizi samu dinamiku kocenje ,,obicnoj raji''

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

....... al sve na gladan stomak ili se prodje pored pekare pa se namirise neko pecivo i stisnes se malo i pretrpis glad i zaradis par eura.
    je nebi pisao ovoliko na gladan stomak bez da neko plati rucak eto....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad cujem neke ljude, ne samo ovdje, ispada da kad naidjes na znak stop ugasis auto, izadjes zakljucas i odes kuci pjeske. Pa sjutra novo trgujes, do prvog stopa.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    2,353
    Thanked in
    1,297 Posts

A isti ti ne staju na stop, no bace pogled, nema nikoga i nastave put..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Kad cujem neke ljude, ne samo ovdje, ispada da kad naidjes na znak stop ugasis auto, izadjes zakljucas i odes kuci pjeske. Pa sjutra novo trgujes, do prvog stopa.
    Ako prodjes pored znaka stop kriv si za nezgodu 100%. Znaci nemoj da prolazis pored znaka stop nego parkiras i pjeske tamo dje si krenuo.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,757
    Thanked in
    1,581 Posts

Gruna samo staje na znak 4s kad vidi poljubi i nastavi put
    f6

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Jes vala, a ti pored svake bandere dje je crnogorska zastava. Poljubis banderu.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,757
    Thanked in
    1,581 Posts

U crnu goru crnogorska... Gruna je stari opozicionar. Nebitno jel to politika sport ili crash
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Udes na Cijevnu PG-TUZI. Nekoliko njih je kriticno. Katastrofa.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,254
    Thanks Thanks Received 
    702
    Thanked in
    554 Posts

Izuzetno opasan i nebezbjedan put.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,757
    Thanked in
    1,581 Posts

Ono je sramno da drzava drzi onakav put ovoliko vremena. A za dan moze da se prosiri
    f6

Thanks Thanks Given 
    6,211
    Thanks Thanks Received 
    13,839
    Thanked in
    5,243 Posts

Golf V nasukan na ostrvo onamo na raskrsnicu kod Mantre, bjese nagrdjen nazad, neko ga spičio bočno pozadi. Kako vozi ovaj narod ja ne znam sto je ovo...

Sent from my SM-G930F

Page 321 of 993 FirstFirst ... 221271311317318319320321322323324325331371421821 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)