Page 280 of 1014 FirstFirst ... 180230270276277278279280281282283284290330380780 ... LastLast
Results 6,976 to 7,000 of 25346

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    9,446
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Moguce jer ti je elektronski servo. Vrisnuo je meni bio uz buljaricu kao 700 kila da su mi bile u ruke

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Kad bi ovo mogli kod nas.

https://www.instagram.com/p/BH76-CpA53V/

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    27 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Moguce jer ti je elektronski servo. Vrisnuo je meni bio uz buljaricu kao 700 kila da su mi bile u ruke

Hidraulika... Ja sam mislio da sam upao u neki kanal tockom ili nesto, nisam zna sto se dogadja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Sharpz View Post
    Da li je moguce da slab alternator gasi servo na trenutke? Kad se izgubi svitka crvena lampica od "akumulatora". Takodje ABS i ESP. (VW)

Cuo sam za ABS i ESP ali nisam cuo za servo.
    Moguce da imas glavni prekid napona na trenutke. VW? PSA?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    27 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Cuo sam za ABS i ESP ali nisam cuo za servo.
    Moguce da imas glavni prekid napona na trenutke. VW? PSA?
    Zimus mi je dijagnostikovan los alternator dok je samo proizvodio zvuke (slicno skripanju; zvuk koji sam snimio - http://picosong.com/t4Dm/ ) pri paljenju auta uz povremeno tesko paljenje. Dok je ovog mjeseca pocelo POVREMENO paljenje ABS i ESP lampica i gubljenje sistema istih. A sto se tice serva to mi se desilo samo jednom danas (sto ne znaci da nece ponovo pri mnogo gorim okolnostima) kad sam skrecao, bukvalno sam izgubio volan na 2-3 sekunde. Pogledam u dash i vidim da mi svitka (cini mi se prvo Volan zajedno sa Akumulatorom) sve naravno se zavrsilo u 2-3 sekunde.

U pitanju je audi a3 "8l" 2002 benzinac.

Citam nesto http://www.audi-sport.net/xf/threads...-light.152634/ ali ne bih rekao da razumijem sve u potpunosti. Radije bih posao kod nekog ko je strucan da pogleda ovo, prije nego sto pocne da zamjenjuje pola auta
    Last edited by Sharpz; 17-07-16 at 00:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zar taj Audi ima elektricni servo?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    820
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Mosh si mislit..... a tek skripanje bendiksa a ljudi mu dijagnistikovali alternator hmmm....

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Oće li mi neko objasniti od stručnjaka.

Krećem za Petrovac (od vodovoda) krećem malo brze 80/90 posle podvoznjaka 110km - zbog čega mi se vozila iz lijeve trake sklanjaju u desnu traku?

Vozila iz Srbije/Njemacke..... Kako kad to nije nikakva brza traka kazu forumasi nego mozes u obije trake da ides 60km i napravis kolonu kao fabija do kolasina..

Thanks Thanks Given 
    9,446
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Zato sto su ti ljudi nekad vozili po autoputu pa znaju da je desna traka za sporije

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

A ja kad bi te vidio u retrovizor bi se iskljucio pola sata iz saobracaja, a ne iz trake da ti se sklonim.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    27 Posts

Zar taj Audi ima elektricni servo?
    Nema... Audi a3 8p od 2004 ima isto kao i golf 5 jer je to ta platforma pretpostavljam... A ovaj audi je baziran na platformi kao i golf 4 sa hidraulicnom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Tako je.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    27 Posts

Tako je.
    Hm, skenirao sam auto i imam 'p0130' sto je protokomer aka MAF senzor... Kako to ima ikakve veze sa ABS/ESP nije mi jasno.

Thanks Thanks Given 
    820
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Daj log od skeniranja.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Treba ga skenirat u momentu kada su upaljene lampice.

Da li si radio nesto oko trapa?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,805
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oće li mi neko objasniti od stručnjaka.

Krećem za Petrovac (od vodovoda) krećem malo brze 80/90 posle podvoznjaka 110km - zbog čega mi se vozila iz lijeve trake sklanjaju u desnu traku?

Vozila iz Srbije/Njemacke..... Kako kad to nije nikakva brza traka kazu forumasi nego mozes u obije trake da ides 60km i napravis kolonu kao fabija do kolasina..
    Zato sto su dobri ljudi, a i ne bi da ih naguzi neko... Samo reces putuj s andjelima i maknes se trkacima - ja barem... osim ko vozi na cik cak... tu volim da se "uparim" sa najsporijim i da nerviram ljude

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Zato sto su ti ljudi nekad vozili po autoputu pa znaju da je desna traka za sporije

Na autoputu jeste, na bulevaru nema podjele traka po brzini niti ih je kad bilo (barem kod nas)...

Quote Originally Posted by Dingospo View Post
    A ja kad bi te vidio u retrovizor bi se iskljucio pola sata iz saobracaja, a ne iz trake da ti se sklonim.
    +1
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

saobracajna kultura, a i neko nepisano pravilo i navika sa autoputeva - osloboditi jednu traku, u ovom slucaju lijevu, po navici "brze trake" sa autoputa, kako ne bi dolazilo do zagusenja saobracaja.. Koja bi uopste svrha bulevara bila, kad bi dva kamiona jedan do drugog vozili 40km/h? Imaju pravo jel? jer nema brze trake..

Thanks Thanks Given 
    1,848
    Thanks Thanks Received 
    2,438
    Thanked in
    1,347 Posts

Stvarno kreteni... Ako vam se ide istom brzinom kao što ide onaj iz trake pored, prebacite se ispred ili iza njega i guslajte

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    Zato sto su dobri ljudi, a i ne bi da ih naguzi neko... Samo reces putuj s andjelima i maknes se trkacima - ja barem... osim ko vozi na cik cak... tu volim da se "uparim" sa najsporijim i da nerviram ljude

Na autoputu jeste, na bulevaru nema podjele traka po brzini niti ih je kad bilo (barem kod nas)...

+1
    Quote Originally Posted by stevann View Post
    saobracajna kultura, a i neko nepisano pravilo i navika sa autoputeva - osloboditi jednu traku, u ovom slucaju lijevu, po navici "brze trake" sa autoputa, kako ne bi dolazilo do zagusenja saobracaja.. Koja bi uopste svrha bulevara bila, kad bi dva kamiona jedan do drugog vozili 40km/h? Imaju pravo jel? jer nema brze trake..
    Pa kako kazu ovdje stari vorumasi - poznaVAOci svega i svacega da mozes u obije trake da vozis 50km.

Znaci i prema sozini / dvije trake ti ides 55km lagano.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Stvarno kreteni... Ako vam se ide istom brzinom kao što ide onaj iz trake pored, prebacite se ispred ili iza njega i guslajte

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
    Nisi u pravu.
    Kod nas nema brze trake nego kako ide ovaj desnom trakom moras i ti lijevom.
    ne pratis stare vorumase naucnike u saobracaju.

Thanks Thanks Given 
    1,805
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Ma to jeste stvar kako opste, tako i saobracajne kulture, ali vecina onih koji pizde na dva paralelna auta tamo su u 2% slucajeva situaciej dje dva auta idu ispod ogranicenja... no je muka sto im neko remeti Bogom dano pravo da ga tamo nagaze, jer put nije za sve no samo za njih... to je ona nervoza za volan, dje ne gledas nista, no samo da stisnes, preteknes, po potrebi obidjes nekog i sa desne strane, ali samo da prodjes...
    Zbog takvih imas situacije poput jucerasnje u Becice da zbog nervoze i jurnjave i ne gledanja naguzis nekog ispred sebe ko je stao pjesacima pa to izadje na crno svima...

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Pa kako kazu ovdje stari vorumasi - poznaVAOci svega i svacega da mozes u obije trake da vozis 50km.

Znaci i prema sozini / dvije trake ti ides 55km lagano.
    Prema Sozini nije ista situacija (kao ni na X lokacija na CT/BD) - tamo su po dvije trake, dje jedna jeste "brza" za preticanje...
    Ono kroz Zeleniku je bulevar, kao npr sv Petra ili Dzordza Vasingtona... to je ko da reces da neko mora bilo kojim od bulevara kroz grad da ti se skrajnjuje jer si ti brzi?! Nema veze sto ceka da se prestroji lijevo ko ga jebe nek ode desno da ti prodjes...
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Odje narod jedino i postuje nepisana pravila.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    710
    Thanks Thanks Received 
    247
    Thanked in
    162 Posts

Quote Originally Posted by Sharpz View Post
    Zimus mi je dijagnostikovan los alternator dok je samo proizvodio zvuke (slicno skripanju; zvuk koji sam snimio - http://picosong.com/t4Dm/ ) pri paljenju auta uz povremeno tesko paljenje. Dok je ovog mjeseca pocelo POVREMENO paljenje ABS i ESP lampica i gubljenje sistema istih. A sto se tice serva to mi se desilo samo jednom danas (sto ne znaci da nece ponovo pri mnogo gorim okolnostima) kad sam skrecao, bukvalno sam izgubio volan na 2-3 sekunde. Pogledam u dash i vidim da mi svitka (cini mi se prvo Volan zajedno sa Akumulatorom) sve naravno se zavrsilo u 2-3 sekunde.

U pitanju je audi a3 "8l" 2002 benzinac.

Citam nesto http://www.audi-sport.net/xf/threads...-light.152634/ ali ne bih rekao da razumijem sve u potpunosti. Radije bih posao kod nekog ko je strucan da pogleda ovo, prije nego sto pocne da zamjenjuje pola auta
    Prije godinu i po - dvije se isto meni desilo. Upalila se lampica od ABSa, volan se ukocio i papucica od kocnice.. Tada je problem bio alternator koji je sve radio ok do prije par dana. Prije par dana mi se isto desilo ali srecom tacno ispred elektricara koji mi je rekao ili da je akumulator los ili da je nesto alternator zaribao. Auto smo upalio na kablove i ostavio sam ga da radi 10-15-20 min i sad je sve ok bilo. Ja pretpostavljam da je do akumulatora jer mi je auto bio ugasen, a vrata su bila otvorena i sva svijetla u njega upaljena, cak je i muzika radila neko vrijeme dan prije. U pitanju je bila opel astra, a tati se ovo sve desilo isto na pezoa i problem je bio neki osigurac koji je dotrajao i valjda pregorio pa je radi sigurnosti `sve izbacilo i pogasilo u auto`.
    But if you never try, you'll never know..

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Veca protocnost nije isto sto i brza protocnost. Radi prve situacije se radi bulevar. Svaki kulturni vozac ce se pomjeriti desno ako mu blicnes/svirnes. No sto neko napisa, kod nas vise vaze nepisana no pisana pravila, stoga smo tu gdje jesmo sto se saobracaja tice.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    1,779
    Thanks Thanks Received 
    2,877
    Thanked in
    1,326 Posts

E jedva cekam auto put da vidim kako ce se ponasati nasi vozaci,vec ih vidim kako ce da brzom trakom polako voze pogotovo gospodje sa cigarom u ustima,telefonom u rukama i psom u krilu.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Page 280 of 1014 FirstFirst ... 180230270276277278279280281282283284290330380780 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)