View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 116 of 165 FirstFirst ... 1666106112113114115116117118119120126 ... LastLast
Results 2,876 to 2,900 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Vidis Bar, to je to o cemu pricam, neko direktno, a neko u uvijenoj formi
    Sustina koju si rekao je

Vs

pa cu ponoviti. Koji su to benefiti Nato VS EU
    Ili ako i tebi i McS-u lakse:
    Da je na stolu bio onetime deal-ulazak u EU ili NATO, sta bi izabrali kao dugorocnu dobrobit ovog naroda koji zivi ovdje
    Не могу тако да размишљам.ЕУ и НАТО су за мене два интегративна процеса, која допуњују један другог.
    НАТО не може да замијену ЕУ, нити обратно.
    Питање НАТО-а је питање одбране земље и геополитичког позиционирања, а питање ЕУ је питање унутрашњег уређења земље, и јаче интеграције.
    Е сад НАТО интеграције немају ниједну лошу страну, а ЕУ интеграције имају неке ствари за које сматрам да су лоше.Ипак мислим да ЕУ има више оних добрих ствари него лоших, а да ћемо реалну процјену моћи дати тек када нас о томе буде консултовала Влада на уставом прописаном рефереднуму, тачније када се наш интегративни процес буде привео крају.

Да ли сам за ЕУ, свакако и оптимиста сам, али остављам могућност да промијеним мишљење.

Улазак у ЕУ и НАТО нису циљеви сами по себи, већ су само средство за остваривање циља.Циљ је безбједна и просперитетна Црна Гора, и у њој безбједна и проспертиетна црногорска нација, и сви грађани.
    Last edited by BAR; 09-07-16 at 18:18.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Е сад НАТО интеграције немају ниједну лошу страну, а ЕУ интеграције имају неке ствари за које сматрам да су лоше.
    I hocu li dobiti odgovor ili ce ovo da bude razgovor u stilu "iza toga se krije jedna dirljiva ljubavna prica"
    Ипак мислим да ЕУ има више оних добрих ствари него лоших, а да ћемо реалну процјену моћи дати тек када нас о томе буде консултовала Влада на уставом прописаном рефередн.
    Realna procjena bi trebala da se uradi mnogo prije, i ne ocekujem da vlada, ako se sustinki zalaze za ulazak u EU, izgubi referendum cak i ako bude potrebna dvotrecinska vecina

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

I hocu li dobiti odgovor ili ce ovo da bude razgovor u stilu "iza toga se krije jedna dirljiva ljubavna prica"
    Не могу то тако посматрати и не могу ти дати одговор.Сличну дилему има клинац од 4-5 година коме поставе питање волиш ли више маму или тату.
    То једноставно нису интегративни процеси коју су супротни већ као што рекох допуњују један другог.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Zar je toliko tesko dati odgovor na jednostavno pitanje.
    Sta su lose strane intrgracija u EU gledano iz ugla crnogorskog drustva u ovom trenutku? Tj, tvoja percepcija istog

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Zar je toliko tesko dati odgovor na jednostavno pitanje.
    Питање дефинитино није једноставно и не може се дати једноставан одговор.Ово ти говорим искрено, без икаквих увјених форми којима бих прикривао неки свој анти ЕУ став.
    Такав избор би ми био врло тежак, а вјероватно бих се одабрао за ЕУ, ако би то значило аутоматски и ЕУ стандарде, а не само дивљи улазак, као Румунија или Бугарска.Али опет ЕУ нема чврсте одбрамбене институције, ако изузмемо НАТО, и изостанак из тог савеза би Црну Гору оставио врло рањивом, али и ЕУ у мјери онога што је утицај Црне Горе на унутаревропске прилике.

Sta su lose strane intrgracija u EU gledano iz ugla crnogorskog drustva u ovom trenutku? Tj, tvoja percepcija istog
    Слободно кретање људи.Може нам се десити да нам дио високообразованог становништва оде, а да нам у земљу трајно дође гомила странаца, квалификованих и неквалификованих радника, који би опслуживали нашу углавном услужну привреду.
    Мала смо земља али са великим могућностима за демографско повећање и може нам се десити да постанемо странци у својој земљи.Не кажем да је то извјесно, већ да нам се може десити, ако не будемо водили рачуна.

То је оно што ме највише брине.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Ja licno i moji roditelji se nikad eura okoristili nismo od partije, Bog mi je svjedok! U partiji sam srcem i znam da je to najbolja opcija koju imamo sa najvecim kapacitetima u svim pogledima... ujedno i dio nasledja

P.S. Ja sam makar sa svojim stavovima koje gore navedoh iskren, i to dosta forumasa zna da je istina koji me poznaju, ali neka se zapitaju ostali na ovom forumu dje im je obraz da ovdje svasta pisu a glasaju potajno za DPS, i to sigurno 90% foruma. Mali je grad, sve se zna.

Ovo boldovano me podsjeća na film Podzemlje, kad je Srđa Todorović, čni mi se da je on, prvi put vidio bananu. Jbg, rođen u podzemlju, u njegovom svijetu banane nisu postojale i prvi put probao da je jede sa korom. Morao da gleda majmuna kako je guli. To da okoreli dpsovci od osnivanja, sa sve strikom petostrukim šampionom ministarstava i dvostrukim vicešampionom vlade u svom uglu, nikad nisu ništa uzeli od partije, to mačku o rep. U stvari možda je to i tačno, ni ostali dpsovci nisu uzimali od partije, nego od države i od drugih ljudi. Vidiš, onda si možda i u pravu. Kako god, u najboljem slučaju si čovjek koji je prvi put vidio bananu, u najgorem si sasvim standardan dpsovac.

E sad, siguran sam da ti svojim roditeljima potpuno vjeruješ, naravno da ne mislim da ćeš njih u isti koš s tavljat sa hiljadama partijskih kolega koji su ovakvi ili onakvi. Ipak si ti njihov sin, to je sasvim normalno.

Što se tiče iskrenosti u stavovima, nisam siguran koliko je otvoreno podržavanje lopova bolje od prikrivenih, ali ajd, neka bude tako kako ti kažeš. Samo je malo je upitna ta iskrenost i tvrdnje o dobroti i kapacitetu dps-a jer se nešto ne sjećam da si ijednom osudio Maroviće, recimo. Nijednom ne reče kakav je onaj Marović lopov, pa makar kako bi stao u odbranu voljenog dps-a jer čovjek osramotio tvoju voljenu partiju. Ali okle, standardna generička priča dps junoša jeste da su krivi samo neki pojedinci i pojedinci treba da odgovaraju, ali oni nemaju veze sa dps-om. Valjda moraš tako, ni Milo ga nije osudio, poželio mu je sreću na suđenju, a ni njega ni nikog od ostalih osuđenih partijskih kolega i državnih i opšitnskih funkcionera nije izbacio iz partije, nego ih je pustio da sami podnesu ostavke. Ah da, reče Marović da nije dps kriv... Usput, i Miloš za svoje roditelje misli da su sve svojim radom i trudom stekli, nije imao dps nikakve veze sa tim.

Samo jednom da si Sveta nazvao lopovom, pa da povjeruje čovjek makar u deklarativno poštenje dpsovaca. Mada, kao što sam reče, mali grad i svi se znaju, a nema potrebe da neko prenese da lucke govorio da je Sveto lopov.
    Last edited by NHM; 09-07-16 at 19:56.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

eee problem je u tome što se još ne zna oće li se Sveto vrnut na scenu ili ne pa da se ne zamjera unaprijed, tako je i sa Titom bilo kad je umro što bi rekao Đ.B. tek kad su prošle godine i kad su mu se išetali oko groba da se uvjere da nije živ onda su počeli za njega da je ovakav i onakav oni koji su se do juče kleli u njega
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Nije bas toliko problem ni u tome. Politicki sistem je doveo drustvo u takvu poziciju. Da danas neko pita Milosa Marovica kako je uspio, kao i njegovu okolinu, 100% sam siguran da oni to vide kao samostalan i sopstveni uspjeh.
    To da ti je mozda tata/stric javio da ce da se nesto proda ili pravi u buducnosti, pa ti kupis jer znas insajderske informacije, i kasnije to prodas za visestruku sumu bovca, vecina njih ne vidi kao problem, nego uspjesno poslovanje. I onda su drugi zavidni, neostvareni, neispunjeni i sta sve ne od repertoara podrzavaoca DPS-a na forumu(sto otvorenih sto ovih sto misle da ih niko nije provalio).
    Tu je nedje i Luckeov problem.
    Pa evo oko malih hidrocentrala. Vec 15 godina ljudi podnose zahtjeve za otvaranjem takvih postrojenja. I sve to preko decenije cami po fioka i resteze se ovako i onako. I u jednom trenutku to postaje interesantno CG tajkunima, mijenja se zakon da im se maksimalno finansijski isplati, dobijaju se dozvole po skracenoj proceduri. I onda se isti zakon opet mijenja, da oni koji vec 15 godina cekaju na te dozvole, ne mogu da ih dobiju pod istim uslovima.
    Tako da pitanje za tebe Lucke. Je li to taj "crnogorski san" za koji ste ubijedjeni da ste samo sopstvenim radom i pregalastvom zasluzili.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@ Bar
    Za mene je poprilicno jednostavno. Pojedine drzave svoje blagostanje su napravile i odrzavaju ga bezbjedonosnim aparatom. Vecina u USA i EU(posebno dobro naoruzane zemlje) misli na taj nacin. To se zove ocuvanje interesa drzave, i potpuno je konkretan stav. Npr USA privredu i sve naslonjene bi debelo kostao gubitak Panamskog kanala ili Sueckog kanala.
    Nema potrebe za politickom korektnoscu, stav da jaku ekonomiju treba da stiti jaka vojska ili jak savez je potpuno legitiman.
    Sa drugim se vec zestoko ne slazem. Odlazak nasih ljudi na bolja mjesta je mnogo bolje nego njihovo tavorenje i razocaranost ulogom koju imaju. Jos ako je vecina takva, imas situaciju prikrivenog nezadovoljstva i rusilacke energije koju i sad vidimo. A to sto ce doci neko sa strane, mozda i treba. Naucicemo nesto novo, prilagoditi se novoj situaciji, i vjerovatno postati puno efikasniji i produktivniji u tome sto radimo. Pa i te drzave u cije smo drustvo usli, nisu to postale jer su ogranicavale migracije.
    Npr Von Braun koji je stvorio NASA-u je nacisticki tvorac V-2 raketa. Za vecinu je mozda ratni zlocinac, ali je jedan od tvoraca svemirskog programa koji nas je doveo do smartfona koje svi danas drzimo u rukama

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

amerika je postala sila baš zato što je uvozila naučnike iz tada neprijateljskih država tipa nacističke njemačke i kasnije sovjetskog saveza
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Наравно.Војник ВЦГ, мора имати пристојну плату, добре услове за рад, и све оно што му по формацији припада, како као појединцу, тако и јединици.
    То се са 43 милиона еура тешко може постићи, са садашњих 55-60 милиона (који би расли у складу са БДП-ом и буџетом) би у једном пристојном временском оквиру од 5-6 година могло доћи до испуњења већине онога што је прописано.
    Ипак ми овдје говоримо о сасвим реалних и изводљивих 15-20 милиона еура, а не о 150-250 милиона, о колико би причали да градимо самосталан систем.
    Ja ponavljam
    Sve to što si napisao stoji ali je činjenica da rijetko koja članica (ako i ijedna) odvaja 2%

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

A onda, nije isto 2% našeg budžeta i njihovog budžeta.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post

Ovo boldovano me podsjeća na film Podzemlje, kad je Srđa Todorović, čni mi se da je on, prvi put vidio bananu. Jbg, rođen u podzemlju, u njegovom svijetu banane nisu postojale i prvi put probao da je jede sa korom. Morao da gleda majmuna kako je guli. To da okoreli dpsovci od osnivanja, sa sve strikom petostrukim šampionom ministarstava i dvostrukim vicešampionom vlade u svom uglu, nikad nisu ništa uzeli od partije, to mačku o rep. U stvari možda je to i tačno, ni ostali dpsovci nisu uzimali od partije, nego od države i od drugih ljudi. Vidiš, onda si možda i u pravu. Kako god, u najboljem slučaju si čovjek koji je prvi put vidio bananu, u najgorem si sasvim standardan dpsovac.

E sad, siguran sam da ti svojim roditeljima potpuno vjeruješ, naravno da ne mislim da ćeš njih u isti koš s tavljat sa hiljadama partijskih kolega koji su ovakvi ili onakvi. Ipak si ti njihov sin, to je sasvim normalno.

Što se tiče iskrenosti u stavovima, nisam siguran koliko je otvoreno podržavanje lopova bolje od prikrivenih, ali ajd, neka bude tako kako ti kažeš. Samo je malo je upitna ta iskrenost i tvrdnje o dobroti i kapacitetu dps-a jer se nešto ne sjećam da si ijednom osudio Maroviće, recimo. Nijednom ne reče kakav je onaj Marović lopov, pa makar kako bi stao u odbranu voljenog dps-a jer čovjek osramotio tvoju voljenu partiju. Ali okle, standardna generička priča dps junoša jeste da su krivi samo neki pojedinci i pojedinci treba da odgovaraju, ali oni nemaju veze sa dps-om. Valjda moraš tako, ni Milo ga nije osudio, poželio mu je sreću na suđenju, a ni njega ni nikog od ostalih osuđenih partijskih kolega i državnih i opšitnskih funkcionera nije izbacio iz partije, nego ih je pustio da sami podnesu ostavke. Ah da, reče Marović da nije dps kriv... Usput, i Miloš za svoje roditelje misli da su sve svojim radom i trudom stekli, nije imao dps nikakve veze sa tim.

Samo jednom da si Sveta nazvao lopovom, pa da povjeruje čovjek makar u deklarativno poštenje dpsovaca. Mada, kao što sam reče, mali grad i svi se znaju, a nema potrebe da neko prenese da lucke govorio da je Sveto lopov.
    To jesu li moji okoristili sigurno te necu ubjedjivati jer sta god da ti kazem prosto mi neces vjerovati jer si takav stav postavio i to je to. Kada vec meni ne vjerujes, ima dosta forumasa koji me privatno poznaju, pa se raspitaj.

I vise da moju porodicu nisi u usta uzeo i pomenuo, ili broj ostavi da se nadjemo da mi to u lice kazes da te ja ne trazim sajber mudovino!

sto se marovica tice ja sam ga X puta prozvao i osudio na vise topika i to po vise osnova, pa su me drugi forumasi slicni tebi prozivali kao kako sam se odmah odrekao njega jer su ga pustili niz vodu, da to radim po direktivi, i tome slicno, dosta je toga bilo. To sto ti to nisi zapazio ne mogu ti nista.

I sad zaista zavrsavam politicke prepiske jer evo prvi put posle pola godine bez aktivnosti o politici, ti si pokazao u praksi zasto nema smisla polemisati sa vecinom vas.
    Last edited by lucke91; 09-07-16 at 22:06.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    A onda, nije isto 2% našeg budžeta i njihovog budžeta.
    Nije isti ni broj vojnika i oficira

"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ja ponavljam
    Sve to što si napisao stoji ali je činjenica da rijetko koja članica (ako i ijedna) odvaja 2%

Па какве то има везе.Многе од тих земаља су наслиједиле потпуно изграђене системе из периода хладног рата, односно када су те земље издвајале астрономске цифре и лако је било смањити и поткресати.
    Ми смо са друге стране послије 16 година војске СРЈ и СЦГ, наслиједили распад и руину, и једноставно морамо улагати и покушати да овај нови систем који градимо изградимо што прије.
    Да ли ћемо скочити са 1,65% (са пензијама) на 2% или не, потпуно је на нама, и управо због тога мислим да се наше власти морају понашати одговорно.То је улагање у нас саме, не дајемо тај новац никоме.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Novac za penzije ide iz fonda PIO i nema veze sa budžetom odbrane(druga je stvar što glavaši pokušavaju da namaknu ta 2 procenta sa penzijama).

Smiješno je na koji način i preko čega sada pokušavaju na prikažu ta 2 procenta, ali ajde da sačekamo da se budžet usvoji
    Last edited by chucknorris; 10-07-16 at 01:40.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Ovo je video iz 2013 i treba obratit pažnju na dio 2:10 ... i sad se Bar nada da će oni dat pare u budzet vojske ... kad bi ljudi shvatili da svo ovo paradiranje košta i da vlada na te stvari ne žali jer im to omogućava podršku da mogu jahat sve bi bilo jasnije ... zamisli toga dobrotvora koji po riječima bivšeg generalnog sekretara NATO daje značajnu finansijsku pomoć za ISAF misiju a ovamo samo čeka izbore da ukine ove naknade za majke sa troje djece jer nema novca u budzetu ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

,,forma je bitnija od sustine'', to je, valjda, nacelo (ako uopste tako nesto postoji) DPS-a, tako da bilo koja polemika se ne dotice sustine (koliko sam prokljuvio, prosto, ne razumiju je). Najbolji primjer je kampanja za NATO gdje se navijanje svodi na scene iz filma ,,tri karte za Holivud''.
    Jedno pitanje za ove koji uvjek daju epitete pa se cuje/cita ,,zlocinacka organizacija NATO: koja to vojna organizacija nije zlocinacka?

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Novac za penzije ide iz fonda PIO i nema veze sa budžetom odbrane(druga je stvar što glavaši pokušavaju da namaknu ta 2 procenta sa penzijama).

Smiješno je na koji način i preko čega sada pokušavaju na prikažu ta 2 procenta, ali ajde da sačekamo da se budžet usvoji
    Нема везе суштински са буџетом за одбрану али многе земље то рачунају, иако колико могу прокљувити у Министарству и Генералштабу, нису баш одушевљени са таквим рачунањем.
    Већ сам раније рекао да се буџетским жонглирањем може већ наредне године доћи до тих 2%.Само се из МУП-а у МОД пребаци, авиохеликоптерска јединица, пловне јединице, сектор за ванредне ситуације и дјелови сектора за недзор државне границе.

Оно што сам ја хтио да кажем је да ЦГ за одбрану и у оквиру система НАТО-а фали од 15 до 20 милиона, да би се у наредној деценији могло завршити већина онога што је предвиђено, а када би урачунали пензије ЦГ би испунила и ту формалност.

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ovo je video iz 2013 i treba obratit pažnju na dio 2:10 ... i sad se Bar nada da će oni dat pare u budzet vojske ... kad bi ljudi shvatili da svo ovo paradiranje košta i da vlada na te stvari ne žali jer im to omogućava podršku da mogu jahat sve bi bilo jasnije ... zamisli toga dobrotvora koji po riječima bivšeg generalnog sekretara NATO daje značajnu finansijsku pomoć za ISAF misiju a ovamo samo čeka izbore da ukine ove naknade za majke sa troje djece jer nema novca u budzetu ...
    Прочитај што сам ја написао.
    А то што неко један вод војника, донацију пар хиљада за наше потребе застарелих цијеви, и неку биједну донацију за рад тамошњег државног апарата, назива значајном помоћи, можемо само поматрати као признање Црној Гори и ништа више.

Иначе ово око мајки са троје и више дјеце.Иако закон обале на уставном суду, стечена права се не могу одузети, ко је добио пензију, добио је.

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Jedno pitanje za ove koji uvjek daju epitete pa se cuje/cita ,,zlocinacka organizacija NATO
    Посебно иритира што те епитете дају људи и организације који су што активно као директни учесници што као политички подржаваоци учествовали у убиству 1600 дјеце у граду Сарајеву.
    Last edited by BAR; 10-07-16 at 08:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Na ovom forumu je bar 525 puta objasnjeno to 2% ali ocigledno dzaba jer kad je to najveći argument tesko ga se odreći. Na Samitu je opet bar deset puta navedeno koliko zemalja ima tih 2% ali i to je dzaba jer se ne slusa ili se ne zeli cuti. Provjerite pa pisete jer sad za vojsku izdvajamo kao većina clanica a nadam se da ne treba objasnjavati kakav je kvalitet odbrane kad je neko clanica NATO a kad je izvan.

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Пола милиона (и бројем: 1/2 x 1.000.000)

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Прочитај што сам ја написао.
    А то што неко један вод војника, донацију пар хиљада за наше потребе застарелих цијеви, и неку биједну донацију за рад тамошњег државног апарата, назива значајном помоћи, можемо само поматрати као признање Црној Гори и ништа више.
    Иначе ово око мајки са троје и више дјеце.Иако закон обале на уставном суду, стечена права се не могу одузети, ко је добио пензију, добио је.
    A dje to piše koliko je izdašna bila ta finansijska pomoć ISAF misiji u Afganistan koji nije ni mala država a i sama misija je brojala 130.000 vojnika u tom trenutku ... beznačajna donacija o kojoj govoriš bi sigurno premašila ona 2 % bdp jer je Rasmusen ne bi ni pominjao ... što se tiče ove naknade za majke obzirom da spadaju u kategoriju socijalnih davanja može se slobodno reć nema novca u budzet kao za bilo kakvu socijalu koja nije obavezna ... to nije nikava penzija ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

A dje to piše koliko je izdašna bila ta finansijska pomoć ISAF misiji u Afganistan koji nije ni mala država a i sama misija je brojala 130.000 vojnika u tom trenutku ... beznačajna donacija o kojoj govoriš bi sigurno premašila ona 2 % bdp jer je Rasmusen ne bi ni pominjao ... što se tiče ove naknade za majke obzirom da spadaju u kategoriju socijalnih davanja može se slobodno reć nema novca u budzet kao za bilo kakvu socijalu koja nije obavezna ... to nije nikava penzija ...
    хахахаха, е па људи моји...но добро.

Колико сам ја пратио, а пратио сам врло добро, поред тога што смо послали наш вод војника, односно данас једно јаче одјељење, Црна Гора сваке године шаље помоћ Авганистану вриједну неколико стотина хиљада еура, често кроз разне донације, нама застарелог материјала и наоружања.Уз то била је једна већа донација неких 1500 цијеви њиховим ОС.
    Поред тога наши званичници кад иду у посјету Авганистану, а то је два пут годишње, донирају релативно скромне донације школама у подручјима која од талибанског насиља штите наши војници.Те донације се углавном огледају у скормном школском прибору и мислим да су једном поклонили неколико рачунара.
    Да и наши војници су у једном таџичком селу које су тада штитили од Талибана, поклонили водоторањ, који је тој безводној заједници значајно олакшао живот.

Са друге стране донације НАТО-а Црној Гори су неколико пута превазилазе наше донације Авганистану.Подсјетићу само на донације које смо добили за изградњу војне информационо-комуникационе мреже, као и система за надзор и контролу мора.
    Last edited by BAR; 10-07-16 at 10:52.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

хахахаха, е па људи моји...но добро.
    Mada je u pravu premijer jer kakva je to vojska ( valjda je osnovna uloga vojske teritorijalni integritet neke države ) koja dozvoljava da joj se postavljaju table strane države , padaju helikopteri u naseljena područja , slave tudjemilsku bitku ( kolika simbolika u toj riječi ) i.t.d.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Mada je u pravu premijer jer kakva je to vojska ( valjda je osnovna uloga vojske teritorijalni integritet neke države ) koja dozvoljava da joj se postavljaju table strane države , padaju helikopteri u naseljena područja , slave tudjemilsku bitku ( kolika simbolika u toj riječi ) i.t.d.
    Знаш што је велика мана демократије, што твој и мој глас на изборима једнако вриједе, али то нам је што нам је.

Надзор границе не врши Војска већ МУП још тамо од 2002.-2003. године.Табла је постављена у простору између два гранична прелаза, и мислим да је ипак боље што је гранични прелаз Кула на врх брда него у подножју и што тиме зими чувамо животе наших граничник полицијаца од сурових услова падина Хајле.
    Летјелице падају у свим ОС, чак и у најмодернијим авијацијама на свијету као што су авијације НАТО земаља, или азијских тигрова.

А што се туђемислике битке тиче, па она највише смета онима који би вољели да историја Црне Горе почиње са Стефаном Немањом.Једноставно им се ти догађаји не уклапају у концепт, па кад их суочиш са чињеницама тешко чињеницама.Они више воле да славе неке поразе...

Page 116 of 165 FirstFirst ... 1666106112113114115116117118119120126 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)