Quote Originally Posted by NexusVI View Post
Nemoj molim te. Tarantino od Kill Billa bavi se politichkim pamfletima a ne filmovima, tako da reci kako je ovo klasichan on, ne stoji, osim mozda da je ovo on u svom jako losem, -politichki angazovanom izdanju. Ne sto bi trebalo da mu je svaki kao Pulp, da bi se reklo da je dobar, vec sto je ovo..tastina praznine i obrnuto.
Sto reche jedan -Gomila skorpiona ubachena u kantu i mi gledamo kako se kolju, a kventin kroz to napusava crnachkog qrca, juznjake i bijelce generalno.
Niko ne veli da tu ima nesto pogresno i da grijesi u nazorima, ali takva rasno-socijalno angazovana prdnjava, gdje se radnja siluje da bi napravila poenta, naprosto nije dobar film i to je sve.
Možda si u pravu. Ali čini mi se da su svi likovi previše iskvareni da bi njihove političke poente mogle biti shvaćene ozbiljno. Kao da je Kventin htio da kaže da su svi ljudi go*va. Uostalom, zašto bi se to ticalo mene (ili tebe)? Nisam Amerikanac i ne osjećam potrebu da posmatram film iz tog ugla i da razmišljam o rasnim podjelama u američkom društvu. Gledam film kao čovjek sa ovih prostora. O rasnom uglu neka polemišu oni kojih se tiče. Neću da dozvolim sebi da socio-politički problemi tuđe kulture utiču na moje iskustvo.