I ja sam se ismijala na NeprofesionalcaNikad nijesam doživjela da se cijela velika sala toliko smije.
Neki su se gadili, skrivali, i stvarno možda ima degutantnih scena, ali čovjek se nasmije i opušti.
Izašao je 1080p snimak The Hateful Eight. Nije mi sasvim jasno zašto su ljudi pljuvali po filmu kao da je prosječan ili loš. Još jedan klasičan Tarantinov film. Na neki način je mješavina svih prethodnih filmova ali najviše me podsjetio na Reservoir Dogs. Možda je nedostatak originalnosti koji se osjeća u nekim momentima ostavio negativan utisak na gledaoce ali meni je baš dobro legao.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.
I ja sam se ismijala na NeprofesionalcaNikad nijesam doživjela da se cijela velika sala toliko smije.
Neki su se gadili, skrivali, i stvarno možda ima degutantnih scena, ali čovjek se nasmije i opušti.
Nemoj molim te. Tarantino od Kill Billa bavi se politichkim pamfletima a ne filmovima, tako da reci kako je ovo klasichan on, ne stoji, osim mozda da je ovo on u svom jako losem, -politichki angazovanom izdanju. Ne sto bi trebalo da mu je svaki kao Pulp, da bi se reklo da je dobar, vec sto je ovo..tastina praznine i obrnuto.
Sto reche jedan -Gomila skorpiona ubachena u kantu i mi gledamo kako se kolju, a kventin kroz to napusava crnachkog qrca, juznjake i bijelce generalno.
Niko ne veli da tu ima nesto pogresno i da grijesi u nazorima, ali takva rasno-socijalno angazovana prdnjava, gdje se radnja siluje da bi napravila poenta, naprosto nije dobar film i to je sve.
><
Neki dan sam pogledao Spotlight što je dobio Oscara za najbolji film i The Room i oba su odlični filmovi.. Malo teški po temi koju obrađuju, ali jako dobri, preporučujem svima
Možda si u pravu. Ali čini mi se da su svi likovi previše iskvareni da bi njihove političke poente mogle biti shvaćene ozbiljno. Kao da je Kventin htio da kaže da su svi ljudi go*va. Uostalom, zašto bi se to ticalo mene (ili tebe)? Nisam Amerikanac i ne osjećam potrebu da posmatram film iz tog ugla i da razmišljam o rasnim podjelama u američkom društvu. Gledam film kao čovjek sa ovih prostora. O rasnom uglu neka polemišu oni kojih se tiče. Neću da dozvolim sebi da socio-politički problemi tuđe kulture utiču na moje iskustvo.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.
Ako ga niste pogledali zaista mislim da bi trebalo .Film Spotlight - glumci , sadržaj i sve o filmu, dobio je Oskara za najbolji film, kao i za najbolji originalni scenario. Ja lično sam jako dugo odlagala pogledati ovaj film , zbog šokantne , ali istinite priče o zlostavljanju katoličkih sveštenika , koja je uzdrmala katoličku crkvu iz temelja.A kada sam počela , odgledala sam ga u jednom dahu
odgledah Room koji je ovdje predlagan,dobar film!
To je zapravo i poenta onog sto rekoh, rado, najradije na svijet, bih se manuo politichkih konotacija, banalnih makar i gledao dobru, intrigantnu, intelektualno stimulativnu, uzbudljivu -prichu, no eto nece Kventin par zadnjih filmova, ziv. Istina, moze i politichki angazovan film da bude dobar, ali, ovaj to nije. Ne pomazu nikakva objasnjenja tipa, -da se radi o specifichnoj vrsti kritike (Kventinova trash refleksija) americhkog drustva i odnosa u njemu.. Kako god, vrlo vrlo skromno za njega, za nekadasnje visine.
><
Praštajte ako je već bilo (mada nije na odmet ni ponoviti jer svakako vrijedi)
Soshite chichi ni naru aka Like Father, Like Son
![]()
Dick Laurent is dead!
Ja ne kapiram humor brace Koen. Hail Caesar je vjerovatno dobar film i vjerovatno je jako smijesan, ali ja to nikako ne kapiram. Kad sam gledao Burn after reading totalno sam se smorio. THe big Lebowski mi je bio 'meh', nista znacajno, sinoc kad sam gledao Cezara imao sam osjecaj da mi neko siluje mozak kroz usi. Bas mi je nejasna kompletna fantastika humora brace Koen.
Bolje da ostavim komentar ovdje nego na 'filmovi za izbjeci' jer to je taj sablon, i ljudi koji njih vole i postuju ce sigurno da uzivaju u filmu. Meni samo nije legao.
-Za ovo nam može pomoć' samo jedan čovjek.
-A to je Supermen.
-Ne, to je Savo Bačić.
Aoo, nisam znao da je izasa Ip Man 3, dako se ko smiluje pa ga brzo prevede, iscekat ne moguDobro prihvacen kao i prva dva (8 ocjenu ima) ali vidim da glumi i Tyson, wtf?
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0433405/
Ko nije, sram ga bilo!
Sad je pravo vrijeme.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Relatos salvajes, dobar film, argentinsko bure baruta
Послато са 7045Y уз помоћ Тапатока
this time next year...
My Dinner with Andre (1981)
Izvinjavam se svima što sam tek sad odgledao ovo. Naročito Rukiju koji nije sa nama, ali znam da vidi sve.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
The End of the Tour obavezno pogledaj ako ti se Andre svidio.
http://www.imdb.com/title/tt3416744/?ref_=nv_sr_1
Odličan dokumentarac:
Going Clear: Scientology and the Prison of Belief -> http://www.imdb.com/title/tt4257858/?ref_=nv_sr_1
ted 2 :P
tutti quanti cantano e bevono per te!
O-jik geu-dae-man aka Always
Režija:Song Il-gon
Još jedan u nizu korejskih bisera.
Dick Laurent is dead!
Nisam jos pogledao Hail Ceasar, no, kao i bilo kome, nisu im svi filmovi isti, niti jednako dobri. Ordinarna stvar. Ali chini da je tvoj problem zbracom, sto ih "pogresno gledas", njihovi filmovi, makar oni koji imaju elemente humora, su sve, samo ne (klasichne) komedije, ili, makar sto se mene tiche, komedije uopste/zapravo.
Nego ono sto je ugh, skoro pa disturbing, -The Big Lebowski ti je "meh". Jedna od najboljih parodija-satira ikad. Neka vrsta modernog Don Kihota u najsirem, najljepsem i najnaopakijem smislu. A i najbolje moguce pozoriste na filmski nachin.
A ispao je maestralan kako je ispao, ne samo zbog brace, vec sto su Bridges, Goodman, Torturro, (ma sreda svi), odigrali uloge zivota onamo. Tako to valjda biva kad se sve poklopi.
A kad smo vec kod brace, O Brother, Where Art Thou? i No Country for Old Men su im za svaku preporuku, svaki na svoj nachin.
Last edited by NexusVI; 13-03-16 at 15:42.
><
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks