Ubrizga se malo goriva čim se upali auto i sagori tu čadj
E sad, ovo što on priča, priča o Alfi..tako da...
ja da znam kad dodje do toga da EGR prlja i zacepljuje ili je ventil posao po zlu ili nesto drugo u motor... dok je sve kako treba, nece se grana zakrcit slobodno...
Ima nekih "prepucavanja" da je jedan od razloga za te stvari naglo ubrzavanje iz malih obrtaja.
Koliko skontah te price zbog povisenog gasa bude vise goriva pa isto ne sagori kako treba zbog nedostatka vazduha i onda ostavlja vise tragova i zadrzava se/podize pritisak u pvratnoj grani jer se EGR nije otvorio da is sve vrati nazad u motor jer su obrtaji mali.
Ali kako bas ne poznajem toliko motore ne bih davao stav o tom dijelu, a vjerujem da ce biti ljudi da mi objasne da li su to zablude ili ne![]()
Ubrizga se malo goriva čim se upali auto i sagori tu čadj
E sad, ovo što on priča, priča o Alfi..tako da...
@Fabia, Aniline
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Pukni onda 2 boce u kastelanu i to ti je to. Ako mozes da uzmes Leaherique OK, ako ne onda nista.
TAKUMI
Ne pricam o alfi, nego o svim kolima. Svi moji prijatelji imaju te probleme. I na A3, i na skodi oktaviji, i na Mazdi 6 2010.god. Cak je kod njih usisna grana brlog, za razliku od moje koja ima tek male tragove. Ja i nemam DPF filter, a EGR sam lagano ocistio, nego pitam inace za ubuduce, jer sad mi se ne kupuje nijedno auto dizel, jer se plasim da je to tamo sve zacepljeno, sa ogromnim naslagama koje stete motoru. Pa pitam jednostavno, da li na bilo kojem autu, sto prije treba to sve poiskljucivati?
Meni se na auta DPF sam čisti, ubrizga on sam gorivo, zapali tu smjesu i toeto.
Sve je čisto od izduvnog sistema, nikakve naslage i slično.
Drugu skinuto sve to, sve crno kao da vozi pasata 1 a ne 5 ili 6.
Meni ne dimi auto ni malo..ni kad se prešalta, ni kad se stisne, ni iz malih obrtaja kad se razvuče..ništa, kao da je benzinac
Samo kad taj DPF pročišćava zadimi ispod auta i toeto![]()
EGR kada sam plocicom blokirao na mom starom JTDu auto je imalo mnogo bolji odziv na gas da sam bio odusevljen. od njega se prlja usisna I slobodno ga blokiraj. ako je noviji multijet mora I SW I plocica da se stavi a ako je stariji moze samo plocica I nece javljati gresku.
ja sam uzeo white horse I crkao mi je 15 dana prije isteka 3 godisnje garancije...I onda posto nisu imali vise White horse daju mi black horse heavy duty I vrate mi razliku u evrima I daju mi novu garanciju na 2 godine...tako da sam za iste pare dobio 5 godina garancije. auto sam prodao sa akumulatorom u garanciji koji je radio bez greske. sad kada bih uzimao uzeo bih neki bolji vjerovatno
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ja sam zadovoljan. Za iste pare 5 godina garancije :-)
Da je crkao 16 dana kasnije bilo bi dva aku za 3 godine :-) sve je stvar srece.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Koliko treba normalne voznje da bi auto samo napunilo akumulator na 100% ako je isti skroz prazan?
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
najbolje je kod nekoga na punjac preko noci.
Tacno, kao sto bojan rece jedino na punjac ako ces da ga napunis kako treba. Ako nadjes mali punjac onda neka ostane 24 sata
Altenator je dobar. A akumulator je...Pokusao sam punjenje sa nekim jeftinim punjacem ali nista. Mislim da mora novi da se kupuje nego mi se nesto ne ulaze previse jer planiram u blizoj buducnosti da mijenjam masinu, tako da cu vjerovatno neki sto jeftijiji kupiti...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
Mozda je crkao.
TAKUMI
Sonaks ali ne ovaj ovdje sto pominju i slike izbacaju / muka mi je sad ici da slikam pa cu kasnije izbacit.
Dovoljno ti je 2x mjesecno taman na svakih 15tak dana.
Bolje uzmi onda koka kolu pa sa njom mazi.
Steta sto kod nas ne moze na vartu 50mjeseci kao u Srbiju / kupljen prije zime stavljen u auto i tek prije nekoliko dana pokrenuto auto i na pola kljuca upalio.
Kornjaca ti je najjaca / mogu da ti zavrsim da ne bacas za tecnost 6/7/8e - bocu od pola litra za 2e
Dobije ti instrument tabla onu mat boju / ne sija a prasine nema ni 1% i posle 20dana.
Bio u Castellanu danas i uzeo na preporuku ovaj Sonax:
![]()
To je je / Najjaca tacnost.
Dovoljno ti je svakih 15/20dana...Sve preko toga ti je precerivanje..
A ne tu tecnost, ta ne valja.
TAKUMI
Bolje da si kupio sprej sto se koristio posle drugog svjeCkog rata.
Fabia me podsjeca na druga kod njega sto je skuplji proizvod to je bolji.![]()
Ti mene podsjecas na ljude koji pricaju gluposti.
Ja sam probao svaki moguci sprej i kremu, i ovo sto koristim sad je od svih najbolji, daleko najbolji.
Mozemo da se raspravljamo ako si koristio sve.
TAKUMI
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks