View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 24 of 63 FirstFirst ... 1420212223242526272834 ... LastLast
Results 576 to 600 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post

• Totalni pesimistaEvo ja se oženih i stvorih potomstvo sve se nadajući boljem, a ono sve gore. Propala firma u kojoj sam radio drugi posao(normalan) ne mogu nać jedva krpim kraj s krajem i ulazim u dugove što ne bi da se nijesam ženio i stvarao potomstvo vjerujući da sad kad je prošao rat i pizdarije i kad smo postali nezavisna država može ići samo na bolje. Ne kajem se i svakako ću nekako đeci obezbjedit najosnovnije ali sigurno nikom ne bi preporučio pa ni svojoj đeci sjutra da se žene prije nego li obezbjede egzistenciju za narednih makar trideset godina i to u zlatnim dukatima jer sam više pesimista za sve drugo. Ne treba bit pametan dosta je stavit na papir zbir dvije prosječne plate i iznos minimalne potrošačke korpe pa svatit da je u CG nemoguće zasnovati porodicu koju neće pomagati roditelji što ni jedan normalan čovjek ne želi. Bar ja mislim da svako normalan zasniva porodicu u želji da bude nezavisan od svojih i ženinih roditelja i da samostalno finansira obitelj. E pa to je u CG nemoguće ali se ne smije reć glasno jer si odmah protiv države. Kako vrijeme ide bojim se da će ta cifra rast i da će se ženit samo đeca političara, sportisti(uspješni) i pomorci ako i njih ova vlast ne uništi jer uništava sve što se uništit može
      .

Može lock!
    Jel' u kamenu zapisano da moraš imati djecu kad/ako se oženiš ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ti kao da se samo za djecu živi
    Ne mora samo za djecu. Ko ne uziva u tome nije ih trebao ni praviti kontam. Ali ono realno je da prodjes, proputujes, isprovodis se, spavas sa sto vise zena... Onda se ozenis, dignes kredit kupis kucu/stan ili isti naslijedis od tetke iz Njemacke, pa dok ga otplatis krenu djeca na fakultet pa tu jos jedan kredit, i kad taj maknes odes u penziju

Niko niciju srecu nije vodio, ali u nekom zdravom drustvu to bi bio neki normalan slijed dogadjaja. Ozenis se dobijes djecu uzivas u zivotu i umres... Ako te zanima prelistaj temu od pocetka, jer se debatovalo tu i jedan od razloga koji je naveden za nemanje djece je kao "nijesam svijeta vidio, nijesam proputovao" misleci pri tom da ce putovati ako nema djecu i te fore...

Ko ne zeli, ne zeli ne moze se covjek protiv toga boriti. Ali davati neke glupe izgovore... Sta znam.. Ne moze ni svako roditelj da bude, nije to laka rabota
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Odje se pocelo ka' za recept na dobru tortu i sta treba sve smućkati. Te kad se treba zeniti/udavati, kad kasno, kad rano, kad potaman, kad đecu praviti i sa kim, da li je bolje sa nekom koja dobro mijesa da ne zagori.... a sve lici na onu jevrejsku anegdotu kad mladić dosao kod rabina pa:
    - rabine ja bih da se zanim sa nekom mladom djevojkom
    - ela sokole, tako treba
    - ali ona mlada pa ce me varati, bolje sa starijom
    - zeni se onda malo starijom
    - ali ona starije i neće me slusati
    .......
    na kraju rabin ga śetuje - najbolje da ti odes kod nekoga da te krsti
    - a zasto rabine?
    - zato sto ćes onda zaebavati popa a ne mene.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne... Znam ovo kao muskarac. Dok sam bio momak slobodan, uvijek su se nalazile ove starije dame po 7-8-10 godina. I od veze hocete drugacije stvari. Ti momak bi se salio, sexao, izlazio, neki casual i to. A ona o djeci prica, braku, o kucenju itd. A tebi sveeee tako dalekoooo. Ali ono razumijes je ali dje mene nadje

Imam par drugarica sa kojima de rjedje gledam sad jer kad se nadjemo pricaju samo o gospodinu pravom i udaji, koja se udala i koja ce sledeca
    Jedan moj drugar raskine sa curom jer nije htio da se zeni sa 26. Ona cijelo ljeto kad god se vidimo prica kako joj je vrijeme kako mora mora mora. I ba kraju se uda za nekog njutra sa kojim da sam zena ne bih mogao provesti 20min...

Sta znam drugaciji su ljudi, samo treba biti realan i ne lagati sebe.
    Ne... Ti mislis da znas, a zapravo ne znas
    Iz tebe samo govori sredina u kojoj si odrastao, a koju sada i sam cinis

Nisu te cure ni za sprdnju, ni za zaljenje, a ponajmanje za izbjegavanje.
    No, najvise volimo marginalizovati. Sve i svakoga.
    I nista ne cinjeti po pitanju toga da mjenjamo percepciju sredine. Jer nasi mali koraci, mjenjaju sutra. A stvar uvijek moze da se gleda iz vise uglova.

Nemati podrsku od porodice nego presiju, nemati podrsku od prijatelja, ni drustva nego marginalizaciju odnosno odstranjivanje istih poput kancera, posumnja covjek u sebe iako je sasvim normalno ljudsko bice. Samo ''malo'' kontaminirano misljenjem sredine u kojoj je porastao.
    No dobro, neke su feniksi i to je pohvalno. Sredina ce uvijek uz visesatno kafenisanje "oprati" usta sa ovom ili onom, prosto jer od sebe ne mogu. Otrovi i tako to... Ko je tu za zaljenje, izbjegavanje, pa i ljekove...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    I nista ne cinjeti po pitanju toga da mjenjamo percepciju sredine. Jer nasi mali koraci, mjenjaju sutra. A stvar uvijek moze da se gleda iz vise uglova.
    Samo mijenjaj imas moju punu podrsku... I samo bucaj malim koracima.

To naravno nece promijeniti cinjenicu da ce zena od 35 imati veci izbor kad na kraju odluci da je vrijeme da se uda. A onda da se vratimo i na poentu price fiziciki je mnogo zahtjevnije da rodi sto se moze laganim klikom izguglati :

Iako se u novije doba znatno povećao broj žena koje rađaju nakon 35. godine, rizici povezani s dobi ipak postoje. Žene nakon 35. godine imaju nešto povećan rizik od sljedećih komplikacija u trudnoći:
    - pobačaj - kod žena iznad 40 godina rizik je oko 25%
    - rizik od placenta previe
    - niska porođajna težina djeteta
    - porod carskim rezom
    - Downov sindrom kod djeteta - pojava Down sindroma kod žena od 20 godina je 1 u 10,000, kod žena od 35 godina je 3 u 1,000, a kod žena od 40 godina 1 u 100
    - razvoj nekih bolesti tokom trudnoće, poput visokog krvnog tlaka, šećerne bolest ili predeklampsije

Sto se mene tice, edukuj ti koliko hoces, ja ne zelim da budem zao. Ali zbog cega ne mozemo da budemo realni ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Često citiram onu:

"Žao mi je što ste moja, a ne djeca mojih neprijatelja"

Ne avetajte sa djecom, ne folirajte se
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,452
    Thanked in
    4,585 Posts

Ali tesko da ce momak od 22-25 ozeniti zenu od 38-40.
    može, kako ne može :lolblue:

nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hahahahaha pogledah kompletnu verziju "slucaja" hahahahahahahaha
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Samo mijenjaj imas moju punu podrsku... I samo bucaj malim koracima.

To naravno nece promijeniti cinjenicu da ce zena od 35 imati veci izbor kad na kraju odluci da je vrijeme da se uda. A onda da se vratimo i na poentu price fiziciki je mnogo zahtjevnije da rodi sto se moze laganim klikom izguglati :

Iako se u novije doba znatno povećao broj žena koje rađaju nakon 35. godine, rizici povezani s dobi ipak postoje. Žene nakon 35. godine imaju nešto povećan rizik od sljedećih komplikacija u trudnoći:
    - pobačaj - kod žena iznad 40 godina rizik je oko 25%
    - rizik od placenta previe
    - niska porođajna težina djeteta
    - porod carskim rezom
    - Downov sindrom kod djeteta - pojava Down sindroma kod žena od 20 godina je 1 u 10,000, kod žena od 35 godina je 3 u 1,000, a kod žena od 40 godina 1 u 100
    - razvoj nekih bolesti tokom trudnoće, poput visokog krvnog tlaka, šećerne bolest ili predeklampsije

Sto se mene tice, edukuj ti koliko hoces, ja ne zelim da budem zao. Ali zbog cega ne mozemo da budemo realni ?

Dobra je ova statistika,nema što.

Nego...Baš skoro kruži internetom članak mlade majke Podgoričanke koja je sa 21 godinu rodila djevojčice blizanke sa Daunovim sindromom.Nije ona usamljen slučaj,nažalost, ali eto nešto skorašnje pa ajde da citiram:

"Čak 16 puta sam bila u Igalu, po 21 dan u stacionaru za rehabilitaciju, 13 puta u Kotoru, po 15 dana u Novom Sadu kada je doktor Irmi radio drugu operaciju. Bila sam u Lipovačkim šumama u Beogradu, i prošle godine 15 puta na terapiji na kožnom odeljenju kod doktora Nikolića i doktorke Gajić gde je Irma 12 meseci primala pulsnu terapiju.
    I sve sam to sama prolazila"

Ne znam zašto ne bi smo malo govorili i o tome koliko su žene hrabre,izdržljive,jake..jednom riječju VELIKE.Onda kad se kukavice lome,gube i nestaju.
    Ne moram ni da kažem da nije sve plus,minus,puta,podijeljeno.(Pa hajde da se uzmemo i izrodimo dosta djecA zdravih rumenih da ne čekamo kasno 'e će nam se bolesna rodit'- gugl nam je to reka').Ako imaš sreće (a imamo je više vjeruj mi no pameti) pa se oženiš/udaš kako se to kaže u selo "na vrijeme" to ti ne garantuje da tvoja djeca ne mogu da obole od nečega,čak i kad se rode sasvim zdrava,i čak i kad nema apsolutno izgleda da se vuku kakvi geni što naslućuju na kakvu bolest.Znam da je ovo mjesto za diskusiju o svemu,ali...i to što si ti ostvaren u svakom pogledu ne daje ti za pravo da kao osoba muškog pola ružiš onaj ženski svijet koji još uvjek nije ostvaren(kad su brak i porodica u pitanju).A znaš zašto?Zato što se ne kaže uzalud da u tudje cipele moraš da navučeš svoja stopala i u njih malo hodaš da bi mogao da znaš nešto.Tvoj realistički pogled na stvari nije uvjek pun pogodak i sa nekim riječima treba ipak biti malo pažljiv.Ne znam sad znaju li ti drugarice da ih ogovaraš po forumu ali,nije moguće da si u njima valjda samo vidio tu težnju za udajom(ne trdim da toga nema),jer mi se nekako čini i da si makar u jednoj mogao da vidiš da je inteligentna,lijepa,pažljiva,dobra...ujedno ima kvalitet,ali eto ima tu "nesreću" da čeka neko svoje vrijeme koje će biti više neki Božiji plan i čovjeka koji će to kod nje znati da prepozna,a ne uticaj šuplje sredine koja zna da prepozna ono što ne bi trebalo.Ta ista šuplja sredina je,baš u ovom slučaju majke i ćerki od Daunovog sindroma,savjetovala da se djeca zbrinu u dom.Neki mi je osjećaj da bi se izgovorili sa "samo smo realni",pa mi se nekako želudac spusti i podigne-bih dobro povratila a ne mogu(najgori osjećaj).Tako da,nemoj i ti da budeš "realan",već uključi i po neki osjećaj tj imaj malo više dubine kad nešto već procjenjuješ i guglaš.

Kad sam pomenula matematiku i sreću,namjerno sam izostavila jednu prirodnu zdravu kvalitetnu skladnost izmedju dvoje koji se razumiju i vole,što bi mogao da bude razlog stupanja u zajednicu,ali i produžetak vrste.I odgajanja iste čak i ako nisu sasvim zdrava.
    O tome ođe ništa nisam pročitala.

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Artemis View Post
    .Ne znam sad znaju li ti drugarice da ih ogovaraš po forumu ...
    Moj komsija ne zna, ali prosto mu bilo i da zna Vazda je imao neke uzrecice tipa " koja ima dvadesdvije za udaju vise nije" one razvedene nije zvao, kako obicno kazu, raspuštenica već " djevojka iz reciklaže", naravno njegova buduća zena mora biti nevina i .... trista cuda. Tako mu se obrnulo da se ozenio sa dosta starijom gospodjom od sebe, razvedenom sa dvoje djece koja mu odma dala do znanja da vise djece "jok". Sve potpuno obrnuto sopstvenim teorijama a kad ga pitali da li ga ta djeca zovu tata ili tetak odgovarao kratko " mrš u ...." Zato malo obazrivije sa teorijama jer djavo zna kako se sve moze obrnuti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postoje samo tri vrste laži: laž, gnusna laž i statistika.
    Bendžamin Dizraeli

Skeptičan sam malo prema statistikama, jer prema statistici i milioner i prosjak,svaki imaju po pola miliona.
    Frenklin Delano Ruzvelt

Kad jednom nogom stojite u vatri, a drugom na ledu, statistika će pokazati da je vaše tijelo u idealnoj temperaturi.
    Bobi Bregan

Statistika je kao bikini, ono što pokazuje je jako primamljivo, ali je mnogo važnije ono što skriva.
    Aron Levenštajn

Pametnome dosta :mrgreen:
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 22-11-15 at 20:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    a kad ga pitali da li ga ta djeca zovu tata ili tetak odgovarao kratko " mrš u ...."
    :yipiiii:

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Ali zamisli 1 u 100 i 1 u 10 000, nije mala zahebancija.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Ali zamisli 1 u 100 i 1 u 10 000, nije mala zahebancija.
    Ali zamisli da život nije statistika nego splet okolnosti i sudbina.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

[QUOTE=Artemis;4249519]
    Ne moram ni da kažem da nije sve plus,minus,puta,podijeljeno.[
    QUOTE]

Moja losa...

Uopste mi nije namjera bila da uvrijedim bilo koga, ali ne volim kad ljudi ono sa kraja odvajaju i zovu stvari nekim drugim imenom.

Sto se tice statistike... Ne mogu ti objasniti kako je los osjecaj kada se dabl test (obavezni test na razne bolesti bebe) ceka po nedjelju dana...

Nego svak ima svoju percepciju, necije su mozda seljacke i zatucane... Necije su moderne...
    Ne zelim da povrijedim osjecanja ljudima koji ucestvuju u raspravi na ovu temu. Tako da necu jedne vise progovoriti

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Nego...Baš skoro kruži internetom članak mlade majke Podgoričanke koja je sa 21 godinu rodila djevojčice blizanke sa Daunovim sindromom.Nije ona usamljen slučaj,nažalost, ali eto nešto skorašnje pa ajde da citiram:

"Čak 16 puta sam bila u Igalu, po 21 dan u stacionaru za rehabilitaciju, 13 puta u Kotoru, po 15 dana u Novom Sadu kada je doktor Irmi radio drugu operaciju. Bila sam u Lipovačkim šumama u Beogradu, i prošle godine 15 puta na terapiji na kožnom odeljenju kod doktora Nikolića i doktorke Gajić gde je Irma 12 meseci primala pulsnu terapiju.
    I sve sam to sama prolazila"

Ne znam zašto ne bi smo malo govorili i o tome koliko su žene hrabre,izdržljive,jake..jednom riječju VELIKE.Onda kad se kukavice lome,gube i nestaju.
    Ne moram ni da kažem da nije sve plus,minus,puta,podijeljeno.(Pa hajde da se uzmemo i izrodimo dosta djecA zdravih rumenih da ne čekamo kasno 'e će nam se bolesna rodit'- gugl nam je to reka').Ako imaš sreće (a imamo je više vjeruj mi no pameti) pa se oženiš/udaš kako se to kaže u selo "na vrijeme" to ti ne garantuje da tvoja djeca ne mogu da obole od nečega,čak i kad se rode sasvim zdrava,i čak i kad nema apsolutno izgleda da se vuku kakvi geni što naslućuju na kakvu bolest.Znam da je ovo mjesto za diskusiju o svemu,ali...i to što si ti ostvaren u svakom pogledu ne daje ti za pravo da kao osoba muškog pola ružiš onaj ženski svijet koji još uvjek nije ostvaren(kad su brak i porodica u pitanju).A znaš zašto?Zato što se ne kaže uzalud da u tudje cipele moraš da navučeš svoja stopala i u njih malo hodaš da bi mogao da znaš nešto.Tvoj realistički pogled na stvari nije uvjek pun pogodak i sa nekim riječima treba ipak biti malo pažljiv.Ne znam sad znaju li ti drugarice da ih ogovaraš po forumu ali,nije moguće da si u njima valjda samo vidio tu težnju za udajom(ne trdim da toga nema),jer mi se nekako čini i da si makar u jednoj mogao da vidiš da je inteligentna,lijepa,pažljiva,dobra...ujedno ima kvalitet,ali eto ima tu "nesreću" da čeka neko svoje vrijeme koje će biti više neki Božiji plan i čovjeka koji će to kod nje znati da prepozna,a ne uticaj šuplje sredine koja zna da prepozna ono što ne bi trebalo.Ta ista šuplja sredina je,baš u ovom slučaju majke i ćerki od Daunovog sindroma,savjetovala da se djeca zbrinu u dom.Neki mi je osjećaj da bi se izgovorili sa "samo smo realni",pa mi se nekako želudac spusti i podigne-bih dobro povratila a ne mogu(najgori osjećaj).Tako da,nemoj i ti da budeš "realan",već uključi i po neki osjećaj tj imaj malo više dubine kad nešto već procjenjuješ i guglaš.

Kad sam pomenula matematiku i sreću,namjerno sam izostavila jednu prirodnu zdravu kvalitetnu skladnost izmedju dvoje koji se razumiju i vole,što bi mogao da bude razlog stupanja u zajednicu,ali i produžetak vrste.I odgajanja iste čak i ako nisu sasvim zdrava.
    O tome ođe ništa nisam pročitala.
    Miješaš babe i žabe, 90% ovoga što si napisala nema veze sa onim što je on rekao... Niđe se nije pominjalo da žene nijesu hrabre, izdržljive, jake... Samo je rečena istina, da što su starije to je veća mogućnost da nešto krene po zlu u trudnoći...

Problem je što ta đevojka ima sve boldovane kvalitete, ali ipak nije čekala čovjeka koji će to kod nje prepoznati, no je uhapsila prvog koji je naišao i nije pobjegao od priče o udaji i đeci... No dobro, njen izbor, mijenjaju se prioriteti kako čoek stari, samo ti bude žao kad vidiš nekog da poklekne pod pritiskom i napravi odluku koji inače ne bi nikad napravio... Naravno odnosi se na oba pola, ali je kod žena puno izraženije, bar verbalno...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Dok se bavite statistikom, vi očigledno zaboravljate nešto veoma bitno, a nije vezano za broj godina.
    A to je zdravlje i genetski materijal koji nosi pojedinac, tako da dvije trudnice istih godina mogu da imaju različit ishod.
    Majka koja je alkoholičarka ili majka ( otac )prenosnih nekih naslednih bolesti na dijete, u odnosu na zdravu majku.
    Last edited by Břgíńjĺ; 22-11-15 at 20:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Naravno, žene su hrabre, izdržljive, jake, dobre i pametne..... i svaka žena od muža moze napraviti milionera. Pod uslovom da je prije zenidbe bio milijarder

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by Břgíńjĺ View Post
    Dok se bavite statistikom, vi očigledno zaboravljate nešto veoma bitno, a nije vezano za broj godina.
    A to je zdravlje i genetski materijal koji nosi pojedinac, tako da dvije trudnice istih godina mogu da imaju različit ishod.
    Majka koja je alkoholičarka ili maja prenosnih nekih naslednih bolesti na dijete, u odnosu na zdravu majku.
    Dok se bavimo statistikom, računamo da je osnova ista, tj ista žena u različitom životnom dobu...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Dok se bavimo statistikom, računamo da je osnova ista, tj ista žena u različitom životnom dobu...
    To već teorisanje (šta bi bila kad bi bilo, ili šta može biti a ne mora), ne statistički podak.
    Jer ta vaša izmišljena žena, nije rađala u svim dobima.
    Da je neko pravio statistički podatak nad zdravim ženama, u različitim vremenskim periodima to bi imalo smisla.
    Jedno je logčno da nije isto roditi dijete sa 20 godina i 45 god., ali obije bebe mogu da budu apolutno zdrave ako su i majke bile zdrave i odgovorne u toku trudnoće.

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,452
    Thanked in
    4,585 Posts

Quote Originally Posted by Břgíńjĺ View Post
    To već teorisanje (šta bi bila kad bi bilo, ili šta može biti a ne mora), ne statistički podak.
    Jer ta vaša izmišljena žena, nije rađala u svim dobima.
    Da je neko pravio statistički podatak nad zdravim ženama, u različitim vremenskim periodima to bi imalo smisla.
    Jedno je logčno da nije isto roditi dijete sa 20 godina i 45 god., ali obije bebe mogu da budu apolutno zdrave ako su i majke bile zdrave i odgovorne u toku trudnoće.
    starija prvorotka je starija pa bila zdrava ko dren.
    ako me razumiješ.

Thanks Thanks Given 
    9,764
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Za to se obrati stručnim licima, nijesmo mi pravili statistiku... Ili oćeš da kažeš da ove što starije rađaju vode manje zdrav život pa su zato podaci kakvi jesu...?

Mogu bebe biti apsolutno zdrave naravno, ali su rizici veći kod starijih žena, poenta cijele priče...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Za to se obrati stručnim licima, nijesmo mi pravili statistiku... Ili oćeš da kažeš da ove što starije rađaju vode manje zdrav život pa su zato podaci kakvi jesu...?

Mogu bebe biti apsolutno zdrave naravno, ali su rizici veći kod starijih žena, poenta cijele priče...
    Ne znam, jer što su ljudi stariji (bez obzira na pol) ja rijetko vidim da zaista vode zdrav život.
    Manje vježbaju, puše cigarete, piju više alkohola jer su stekli veću toleranciju na alkoho. Prava je rijetkost (ali na svu sreću postoje) u starijim godina vidjeti osobe koje u pravom smislu vode jedan zdrav život.
    Takođe, zaboravljaš činjenicu da ono što je mladi organizam mogao d apodnose sa nezdravim načinom životas, to se kasnije manifestuje u starijim godinama.
    To je neki moj utisak.

I ne osporavam da psotoji veći rizik, ali ne toliko da je alarmantno.
    Last edited by Břgíńjĺ; 22-11-15 at 21:29.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Što se zdravog života tiče, najzdravije je gledat svoga posla, tj. ne petljat nos tamo đe mu nije mjesto
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    5,221
    Thanks Thanks Received 
    9,452
    Thanked in
    4,585 Posts

u tudje cipele moraš da navučeš svoja stopala i u njih malo hodaš da bi mogao da znaš nešto.
    Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    Što se zdravog života tiče, najzdravije je gledat svoga posla, tj. ne petljat nos tamo đe mu nije mjesto
    eto tako nekako.

Page 24 of 63 FirstFirst ... 1420212223242526272834 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)