View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 18 of 63 FirstFirst ... 814151617181920212228 ... LastLast
Results 426 to 450 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    5,115
    Thanks Thanks Received 
    9,227
    Thanked in
    4,466 Posts

Zamislite samo kad se ukaki pa odlijepis onu pelenu pa sve zasmrdi, aooo. kakva djeca, bjez
    Ili kad place po citavu noc, a ne znas sta mu je, pa ga stavis na sisu pa pose po ure, al ti vise ne mozes zaspat.
    Pa tih stresova non stop.
    A ti izgledas ka da su te krave zvakale, ovako bez djece, citav zivot fit
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Ovo će se shvatit bukvalno i počeće da njegove postove posmatraju kao i nick - žvrljotinama .
    Hahahahah kakva žvrljotina, neobrazovani čovječe :lolblue:

Starogrčki aforizam koji znači - upoznaj sebe. Ne bi ti škodilo da probaš.
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 17:32.

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Quote Originally Posted by γνῶθι σεαυτόν View Post
    Hahahahah kakva žvrljotina, neobrazovani čovječe blue:

Starogrčki aforizam koji znači - upoznaj sebe. Ne bi ti škodilo da probaš.
    E nebih to znao da nijesi još i avatar postavio
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E nebih to znao da nijesi još i avatar postavio
    Neka, ni jednu više :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uvijek u životu imaš dva izbora, onaj koji ti nameće okolina i onaj koji ti prija. Ovaj drugi je daleko teži. Al brate ako poznaješ sebe i saslušaš sebe šta želiš, nije ti teško da se boriš i guraš.

I bukvalno je univerzalno, i za djecu, posao, karijeru, zdravlje, ljubav. Al poslušaj sebe a ne sve druge, samo sebe ne.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Ne vrijeđa brate, šalim se malo, što si na kraj srca, znaš da je to 27, valjda si išao u osnovnu?

Misliš mamici i tatici? Mi imamo zdrav odnos, volimo se ali ne miješamo u odluke drugima, već u toku faksa su batalili. Ja ne trčim mami pod skute. Možda im i nije pravo, ali...

A žene? Ako nekoj smeta, raziđemo se i riješen problem. Iznenadio bi se koliko cura razmislja kao ja. Znacajan dio to ne zeli, ali je pod presijom familije i okoline.
    Uvijek u životu imaš dva izbora, onaj koji ti nameće okolina i onaj koji ti prija. Ovaj drugi je daleko teži. Al brate ako poznaješ sebe i saslušaš sebe šta želiš, nije ti teško da se boriš i guraš.

I bukvalno je univerzalno, i za djecu, posao, karijeru, zdravlje, ljubav. Al poslušaj sebe a ne sve druge, samo sebe ne.
    znaš što....kad si počeo da pišeš na ovoj temi bio si mnogo zajedljiv i bezobrazan, podrugljiv, čak i vulgaran.....vidim sad neke ozbiljne postove, normalno razmišljanje, normalno iskazivanje svojih misli, duhovitost....drago mi je da je tako, ipak si ti željeno dijete

p.s. onaj post sa uljem, ogledalom i kondomom me je baš nasmijao moram ti reći ali nemam rep da ti dam trenutno...duhovito i dopada mi se
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    znaš što....kad si počeo da pišeš na ovoj temi bio si mnogo zajedljiv i bezobrazan, podrugljiv, čak i vulgaran.....vidim sad neke ozbiljne postove, normalno razmišljanje, normalno iskazivanje svojih misli, duhovitost....drago mi je da je tako, ipak si ti željeno dijete

p.s. onaj post sa uljem, ogledalom i kondomom me je baš nasmijao moram ti reći ali nemam rep da ti dam trenutno...duhovito i dopada mi se
    A neeee, da razdvojimo, nekulturu je izvukao Gandalf svojim osornim i ciničnim ponašanjem na mnogim drugim temama i što izigrava neko moodo bolje od svih i svađa se i posprdava sa većinom forumaša na forumu. Ja sam lajav, al ne bez razloga.

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Ja i dalje mislim da nema preko 17...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja i dalje mislim da nema preko 17...
    Ja mislim da se ti zbog mene osjećaš ugroženo :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Ja sam dobar sa Zvončicom, ako nastaviš da me ugrožavaš...

Mislim da si ipak ti ugrožen, zato što svoja opredeljenja ne možeš da saopštiš javno svojoj okolini, nego nama ođe "anonimno".

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Moras prvo da jebes. Koliko energije trosis na gluposti, mislim da na pickicu trosis 0. Sto je dobro, nece ti se omaknuti da ga napravis.

Znas kako je lijepo svrsit kad ga tudja ruka drzi, probaj nedje, ljepse ces razmisljat

Budi malo precizniji, majka mu stara.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

koliko god da ima inresantno piše kad oće, makar se ne slagali sa njim...a što se Gandalfa tiče...to si ti tako doživio, što je tvoje pravo, ali si prenio atmosferu sa nekih drugih tema na onu i napao čovjeka bezveze...sve u svemu, vidiš da se može svoje neslaganje reći bez podsmješljivosti zajedljivosti i bezobrazuka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam dobar sa Zvončicom, ako nastaviš da me ugrožavaš...
    koliko god da ima inresantno piše kad oće, makar se ne slagali sa njim...a što se Gandalfa tiče...to si ti tako doživio, što je tvoje pravo, ali si prenio atmosferu sa nekih drugih tema na onu i napao čovjeka bezveze...sve u svemu, vidiš da se može svoje neslaganje reći bez podsmješljivosti zajedljivosti i bezobrazuka
    Prijeti mi :mrgreen:

Mislim da si ipak ti ugrožen, zato što svoja opredeljenja ne možeš da saopštiš javno svojoj okolini, nego nama ođe "anonimno".
    Ti baš vjerovatno namjerno loše čitaš, lijepo kažem da otac i majka znaju stav. Ja nisam došao i priznao stav, već odrastao i iskazivao ga njima kako sam rastao, tako da im nije ništa novo. Drugo, što bih se aman za ime velikoga Boga bojao da kažem to?! Jel su tebi roditelji toliko ućerali strah u kosti? Da zovemo socijalnu službu????

Gubim se majke mi, ja ovo ne razumijem. Odrastao čovjek da se boji oca i majke.
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 17:21.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

A neeee, da razdvojimo, nekulturu je izvukao Gandalf svojim osornim i ciničnim ponašanjem na mnogim drugim temama i što izigrava neko moodo bolje od svih i svađa se i posprdava sa većinom forumaša na forumu. Ja sam lajav, al ne bez razloga.
    Gandalf je Nikšićanin. Samim tim, cinizam mu je karakterna osobina. Znam (minimum po sebi, ali se nikad ne zadržavam samo na svom svijetu.. dakle, statistika, nažalost).
    I to, Nikšićanin van Nikšića. Znači, tu dodaš još i nostalgiju za onim čisto nikšićkim i dobiješ potpuniji (zadrtiji) nikšićizam. Doduše, susreti sa drukčijim neke oplemene pa odustanu od mahalskog, a neki gdje god da odu nose "selo" u sebi. Regularno je i jedno i drugo.
    Da bi još malo bolje razumio Nikšićane koji se ponašaju na sličan način (opet kažem, iz ličnog iskustva govorim, jer sam i sama NKćanka, doduše onaj primjer koji uči od različitosti, više nego od sličnosti u odnosu na mene.. jer ako je već nešto slično meni, posmatraću radije sebe nego te druge.. znači, čista uljudnost i praktičnost je u pitanju), moraš razumjeti da mi NK-u nikad nismo oprostili Dubrovnik (iako nismo mi učestvovali u tom divljanju, ali ne možemo sebi, sudbini, karmi i ko zna čemu sve ne, oprostiti što smo se rodili baš u naivnom Nikšiću).
    Dodatno, i on i ja smo bili Crnogorci u srpskom Nikšiću, tako da nam ni odrastanje nije bilo baš med i mlijeko.
    Sve to ostavlja traga i potrebno je puno strpljenja sa takvim Nikšićanima, i njima samima sa sobom.
    Opet, iz iskustva pričam.
    CdM je pravo mjesto za liječenje napaćenih, melanholičnih nikšićkih duša.
    Elaborirah, ha?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    9,692
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Dovoljno je bilo reć nikšićkih duša, ostalo se podrazumjeva...

OT: Volio bih imat đecu, ali ih sigurno neću pravit reda radi, no samo ako naiđe kakva odiva (mučenica :mrgreen da bi mogao provest ostatak života sa njom...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1,452
    Thanks Thanks Received 
    5,778
    Thanked in
    2,713 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Zanimljivo je kako su ljudi naštelovani da misle kako će biti vječno mladi a njihovo okruženje uvijek isto.
    Kakve su ti misli takav ti je i život.

Biti mlad duhom i kad si tjelesno u ozbiljnim godinama, lakše ćeš se nositi sa izazovima konstantno promjenljivog okruženja..

Moje je mišljenje da upravo kod osoba bez djece je najviše izražen taj mladalački duh (na neki način drugačije percipiraju smisao života) a odsustvo roditeljskog straha i raznih stresova i pritisaka koji dolaze u paketu, blagotvorno djeluje na njihovu motivaciju za dalji napredak na svim poljima interesovanja. I najbitnije ne zanemaruju svoje potrebe i zdravlje, što za rezultat ima kvalitetniji život.

Edit: O djeci bih možda razmišljao kad bih imao permanent residence u nekoj od top 5 najrazvijenih zemalja svijeta. Ovako, Crna Gora baš i nije mjesto za zasnivanje porodice i odizanje i vaspitanje djece.

Last edited by starwalker; 07-11-15 at 18:57.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nije CG ni toliko loša.. Makar smo multikulturalni, multi ovo i multi ono.. idealna za razumijevanje drukčijeg, učenje od njih i sl.
    Treba da vidiš, ako već nisi, šta se radi samo u Srbiji, a eto nam je na pjenu od mora. Ja svaki dan pogledam hroniku iz Srbije da bih CG mogla valjano da cijenim.
    Mada mi Novi Zeland nešto.. kao da me doziva.

S ostatkom posta ne mogu ne biti saglasna, starkić.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Oko drugog dijela posta nemam što komentarisati jer to je tvoj stav, prema tvojim mjerilima sigurno ispravan i tu se nema potrebe nešto komentarisati, a što se tiče mladalačkog duha, ne slažem se, mislim da se čovjek takav radja i ostaje mlad duhom bez obzira ima li djece ili ne, do smrti

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Kakve su ti misli takav ti je i život.

Biti mlad duhom i kad si tjelesno u ozbiljnim godinama, lakše ćeš se nositi sa izazovima konstantno promjenljivog okruženja..
    Postoji jedan mali zajeb koji se zove bolest, ima ih raznih i svi smo im itekako podložni.

Nazdravlje svima nama, možeš ti bit mlad duhom koliko hoćeš kad počne da te spopada ponešto sa svih strana.

Naravno da mi ne pada na pamet da smatram da je to što je neko izabrao da nema djecu loše, niti smatram da je loše to što sam se ja dobro pomučio da ih dobijem.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Mislim da je do kume ne do djece... ima neke druge prioritete i ne razumijem zašto se ljutiš na nju? Iskreno, koliko ona tebe ne razumije, ti nju još više ne razumiješ! Da želi da nasamo s tobom popije kafu, našla bi vremena, a znam provjereno, ako si joj zamjerila što dijete vodi sa sobom, takla si je đe nijesi trebala...

Nevezano sa tvojom zamjerkom drugarici, ili neko gore pomenu da čovjek s djecom nema više vremena da ode na kampovanje, na ljetovanje sa društvom isl....možda neki od njih ne žele sa vama na kampovanje?
    Potpuno otkačeno, ali djeluje kao da se osjećate odbačeno?
    Nemate razloga, jer je logičan slijed dogadjaja upravo takav... Imam sestru koja ima sad već mnogo godina i nema porodicu, oduvijek imamo naš ritual, barem jednom nedeljno idemo da šetamo cijelo popodne i ništa me toliko ne nervira nego kad se nađemo stalno je ONA opterećena da nijesam neke druge obaveze zanemarila, ako me muz zovne da pita dje mu je jakna (siromah me zovnut ne smije) ili đeca da pitaju da li je ono na šporetu može da se pojede, odmah kreće lavina "jaoooj a nijesmo trebale šetati, možda im trebaš kod kuće, jaoj, da te nijesam poremetila, a baš mi je krivo..." ali IZAVETA me đevojka! Ne mogu da joj objasnim da nijesam ROB no da ako mi klipne mogu što mi nam padne!
    Eto otprilike, ljudi bez djece misle da smo njihovi (dječiji) robovi, neosnovano naravno, ima nas svakavih, ali realno, to je do osobe...i ima sigurno roditelja koji ne mogu da podnesu teret obaveza, svejedno, njima bi i bez djece sve bilo teretno, to je "kako se ko rodi"

pa eto opisaše nas takve! Ni družit se ne umiejmo, ni radit, izgleda da provod sa djecom bez drugova i nije neki provod...oni misle
    Nijesam ja ta koja se ljuti, nego ona meni zamjera (pa onda redovno ide ono licemjerno -a nas je kuma zaboravila, bla bla), jer sve se svodi na 'aj ti, svrati-dođi, dokona si'. Shvatite me kako 'oćete, imam đece i od sestre i od brata, potpuno je glupo pričati koliko ih tetka voli, ali vrijeme provedeno s njima mi je sasvim dovoljno i ne ostavlja mogućnosti da pružim svoje slobodno vrijeme još nečijoj, ako sam željna malo razgovora bez ikakvih ometanja. Niti smo bliske kao ranije, niti razgovaramo, jer mi jednostavno NE MOŽEMO ili nemamo prilike za to. Kad god dođem kod nje njena svekrva je tu, koja, naravno, sjedi sa nama, ili njena majka, njen muž. Taman krenem nešto da joj ispričam (nebitno pofalim, požalim), evo mala joj donese nešto pa zapitkuje, ono drugo malo se ukenja, onda se njih dvoje pobiju, vriska, plač, kuma totalno dekoncetrisana u razgovoru mene pita neko savim deseto pitanje koje nema veze sa mnom (lupam, kako ti je bilo na kurs? -Koji kurs, drugarice), jer ona tu nije prisutna. Žao mi je, iskreno, znam koliko energije oduzimaju đeca, ali dozvoli mi da se u ovom našem slučaju-kumstvu, osjećam odbačeno i obilježeno, jer ne razumijem to što znači imati 'obaveze'. Pristajem da sam dokona i kako reče ova tigrica LIJENA, ali za moj pojam je moja kuma sebična, jer ne gaji svoje kumstvo i ne poštuje mene kao svoju kumu ..a ja, tj. naše kumstvo-prijateljstvo trži SAMO SAT vremena neđeljno, koje vrlo lako može da se nađe- organizuje. Zvončica je fino rekla da je do kume. Ok, poštujem. Al onda nemoj od mene da tražiš da ja održavam prijateljstvo, da sam ja ta koja će sve da istrpi, da se uklapa kad i kako god njoj odgovara, a sve i razloga što nemam ta preslatka bića, zvana đeca.
    Last edited by KRKNA; 07-11-15 at 19:19.
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

I moje sve drugarice imaju đecu. Ali ja se vodim onom - koliko god se ne čule, kad se konačno i to desi, kao da nikakvo vrijeme nije prošlo između.. nastavimo gdje smo stale. A to vrijeme između, ja provodim u radu na sebi, i eventualno drugima koji to traže od mene, a meni oni smetaju, ali mi nisu klasični prijatelji/prijateljice. Šta znam, volim kad imam vrijeme za sebe, koliko god dugo da to znalo da potraje. Koliko nas je u meni, nikad mi nije dosadno, vazda se imam o kojem "jadu" zabavit.

Mada, razumijem i KRKNU.

Ovo je, izgleda, tema na kojoj malo ko nije u pravu.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    . Zvončica je fino rekla da je do kume. Ok, poštujem. Al onda nemoj od mene da tražiš da ja održavam prijateljstvo, da sam ja ta koja će sve da istrpi, da se uklapa kad i kako god njoj odgovara, a sve i razloga što nemam ta preslatka bića, zvana đeca.
    pazi, upravo je suština to što si rekla! Imaš i ti svoje obaveze kakve god da su i tačno, do kume je, nije ni do djece ni do obaveza....znam o čemu pričaš jer imam sličan slučaj kume koja je u jednom periodu mislila da samo ja treba da održavam prijateljstvo, tj samo ja da zovem, samo ja da dolazim....što se mene tiče nema veze ko će doći prvi, nazvati i sl ali nemoj da držiš predavanje ...eto tako
    Last edited by zvoncica; 07-11-15 at 19:53.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    I moje sve drugarice imaju đecu. Ali ja se vodim onom - koliko god se ne čule, kad se konačno i to desi, kao da nikakvo vrijeme nije prošlo između.. nastavimo gdje smo stale. A to vrijeme između, ja provodim u radu na sebi, i eventualno drugima koji to traže od mene, a meni oni smetaju, ali mi nisu klasični prijatelji/prijateljice. Šta znam, volim kad imam vrijeme za sebe, koliko god dugo da to znalo da potraje. Koliko nas je u meni, nikad mi nije dosadno, vazda se imam o kojem "jadu" zabavit.

Mada, razumijem i KRKNU.

Ovo je, izgleda, tema na kojoj malo ko nije u pravu.
    ma ne može biti u pravu onaj koji se ljuti....naprotiv, prijateljstvo može vrlo lijepo da funkcioniše tako kako ti kažeš, zovneš kad možeš vidimo se kad je moguće, ako ne možemo ove godine, sledeće ćemo, ali držati predavanje da ti ništa ne činiš da se družimo osim što zanovijetaš i svoje obaveze stavljas iznad mojih e pa neće moći..svakome su svoje obaveze najpreče, s tim u vezi, tebi je bitno da radiš na sebi, budeš sama sa sobom i to valja poštovati....ja strašno poštujem svoj mir i momente kao što je ovaj sad...trenutno ne radim ništa na forumu sam ali to me trenutno smiruje i priprema za sjutrašnji naporan dan....eto

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Zvončice, da razjasnimo, u mom slučaju je kuma ta koja mi zamjera, čudi se što me nema, ja samo obrazlažem zbog čega nemam toliku želju da idem kod nje kad su svi čoporativno doma . Ta 4x godišnje ću da istrpim recitaciju koju je naučila u vrtiću, da nacrtam Mašu i međeda i Papa prasad malome, čujem kako je svekrva napravila slatko od dunja, al ga niko ne jede i kako je kumara đetetu umjesto 'Čokolina' dao 'Medolino', pa je kuma poluđela, iako mu je 5 x objasnila razliku...
    Sasvim dovoljno od mene...
    Last edited by KRKNA; 07-11-15 at 19:57.
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

sve jasno, razumijem ne iz onog prvog posta, ali sad kad si razjasnila u ovom gore naravno da razumijem i kažem to je tvoje pravo i mislim da si u pravu...ja nijesam detaljisala ali imam vrlo vrlo sličan slučaj

ovo je više nego jasno

Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    Nijesam ja ta koja se ljuti, nego ona meni zamjera (pa onda redovno ide ono licemjerno -a nas je kuma zaboravila, bla bla), jer sve se svodi na 'aj ti, svrati-dođi, dokona si'. Shvatite me kako 'oćete, imam đece i od sestre i od brata, potpuno je glupo pričati koliko ih tetka voli, ali vrijeme provedeno s njima mi je sasvim dovoljno i ne ostavlja mogućnosti da pružim svoje slobodno vrijeme još nečijoj, ako sam željna malo razgovora bez ikakvih ometanja. Niti smo bliske kao ranije, niti razgovaramo, jer mi jednostavno NE MOŽEMO ili nemamo prilike za to. Kad god dođem kod nje njena svekrva je tu, koja, naravno, sjedi sa nama, ili njena majka, njen muž. Taman krenem nešto da joj ispričam (nebitno pofalim, požalim), evo mala joj donese nešto pa zapitkuje, ono drugo malo se ukenja, onda se njih dvoje pobiju, vriska, plač, kuma totalno dekoncetrisana u razgovoru mene pita neko savim deseto pitanje koje nema veze sa mnom (lupam, kako ti je bilo na kurs? -Koji kurs, drugarice), jer ona tu nije prisutna. Žao mi je, iskreno, znam koliko energije oduzimaju đeca, ali dozvoli mi da se u ovom našem slučaju-kumstvu, osjećam odbačeno i obilježeno, jer ne razumijem to što znači imati 'obaveze'. Pristajem da sam dokona i kako reče ova tigrica LIJENA, ali za moj pojam je moja kuma sebična, jer ne gaji svoje kumstvo i ne poštuje mene kao svoju kumu ..a ja, tj. naše kumstvo-prijateljstvo trži SAMO SAT vremena neđeljno, koje vrlo lako može da se nađe- organizuje. Zvončica je fino rekla da je do kume. Ok, poštujem. Al onda nemoj od mene da tražiš da ja održavam prijateljstvo, da sam ja ta koja će sve da istrpi, da se uklapa kad i kako god njoj odgovara, a sve i razloga što nemam ta preslatka bića, zvana đeca.

Page 18 of 63 FirstFirst ... 814151617181920212228 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)