Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
Zamislite samo kad se ukaki pa odlijepis onu pelenu pa sve zasmrdi, aooo. kakva djeca, bjez![]()
Ili kad place po citavu noc, a ne znas sta mu je, pa ga stavis na sisu pa pose po ure, al ti vise ne mozes zaspat.
Pa tih stresova non stop.
A ti izgledas ka da su te krave zvakale, ovako bez djece, citav zivot fit![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Uvijek u životu imaš dva izbora, onaj koji ti nameće okolina i onaj koji ti prija. Ovaj drugi je daleko teži. Al brate ako poznaješ sebe i saslušaš sebe šta želiš, nije ti teško da se boriš i guraš.
I bukvalno je univerzalno, i za djecu, posao, karijeru, zdravlje, ljubav. Al poslušaj sebe a ne sve druge, samo sebe ne.
znaš što....kad si počeo da pišeš na ovoj temi bio si mnogo zajedljiv i bezobrazan, podrugljiv, čak i vulgaran.....vidim sad neke ozbiljne postove, normalno razmišljanje, normalno iskazivanje svojih misli, duhovitost....drago mi je da je tako, ipak si ti željeno dijete![]()
![]()
p.s. onaj post sa uljem, ogledalom i kondomom me je baš nasmijao moram ti reći ali nemam rep da ti dam trenutno...duhovito i dopada mi se![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ja i dalje mislim da nema preko 17...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Ja sam dobar sa Zvončicom, ako nastaviš da me ugrožavaš...
Mislim da si ipak ti ugrožen, zato što svoja opredeljenja ne možeš da saopštiš javno svojoj okolini, nego nama ođe "anonimno".
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
koliko god da ima inresantno piše kad oće, makar se ne slagali sa njim...a što se Gandalfa tiče...to si ti tako doživio, što je tvoje pravo, ali si prenio atmosferu sa nekih drugih tema na onu i napao čovjeka bezveze...sve u svemu, vidiš da se može svoje neslaganje reći bez podsmješljivosti zajedljivosti i bezobrazuka![]()
Prijeti mi :mrgreen:
Ti baš vjerovatno namjerno loše čitaš, lijepo kažem da otac i majka znaju stav. Ja nisam došao i priznao stav, već odrastao i iskazivao ga njima kako sam rastao, tako da im nije ništa novo. Drugo, što bih se aman za ime velikoga Boga bojao da kažem to?! Jel su tebi roditelji toliko ućerali strah u kosti? Da zovemo socijalnu službu????
Gubim se majke mi, ja ovo ne razumijem. Odrastao čovjek da se boji oca i majke.
Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 17:21.
Gandalf je Nikšićanin. Samim tim, cinizam mu je karakterna osobina. Znam (minimum po sebi, ali se nikad ne zadržavam samo na svom svijetu.. dakle, statistika, nažalost).
I to, Nikšićanin van Nikšića. Znači, tu dodaš još i nostalgiju za onim čisto nikšićkim i dobiješ potpuniji (zadrtiji) nikšićizam. Doduše, susreti sa drukčijim neke oplemene pa odustanu od mahalskog, a neki gdje god da odu nose "selo" u sebi. Regularno je i jedno i drugo.
Da bi još malo bolje razumio Nikšićane koji se ponašaju na sličan način (opet kažem, iz ličnog iskustva govorim, jer sam i sama NKćanka, doduše onaj primjer koji uči od različitosti, više nego od sličnosti u odnosu na mene.. jer ako je već nešto slično meni, posmatraću radije sebe nego te druge.. znači, čista uljudnost i praktičnost je u pitanju), moraš razumjeti da mi NK-u nikad nismo oprostili Dubrovnik (iako nismo mi učestvovali u tom divljanju, ali ne možemo sebi, sudbini, karmi i ko zna čemu sve ne, oprostiti što smo se rodili baš u naivnom Nikšiću).
Dodatno, i on i ja smo bili Crnogorci u srpskom Nikšiću, tako da nam ni odrastanje nije bilo baš med i mlijeko.
Sve to ostavlja traga i potrebno je puno strpljenja sa takvim Nikšićanima, i njima samima sa sobom.
Opet, iz iskustva pričam.
CdM je pravo mjesto za liječenje napaćenih, melanholičnih nikšićkih duša.
Elaborirah, ha?
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Dovoljno je bilo reć nikšićkih duša, ostalo se podrazumjeva...
OT: Volio bih imat đecu, ali ih sigurno neću pravit reda radi, no samo ako naiđe kakva odiva (mučenica :mrgreenda bi mogao provest ostatak života sa njom...
#fakenews
Kakve su ti misli takav ti je i život.
Biti mlad duhom i kad si tjelesno u ozbiljnim godinama, lakše ćeš se nositi sa izazovima konstantno promjenljivog okruženja..
Moje je mišljenje da upravo kod osoba bez djece je najviše izražen taj mladalački duh (na neki način drugačije percipiraju smisao života) a odsustvo roditeljskog straha i raznih stresova i pritisaka koji dolaze u paketu, blagotvorno djeluje na njihovu motivaciju za dalji napredak na svim poljima interesovanja. I najbitnije ne zanemaruju svoje potrebe i zdravlje, što za rezultat ima kvalitetniji život.
Edit: O djeci bih možda razmišljao kad bih imao permanent residence u nekoj od top 5 najrazvijenih zemalja svijeta. Ovako, Crna Gora baš i nije mjesto za zasnivanje porodice i odizanje i vaspitanje djece.
Last edited by starwalker; 07-11-15 at 18:57.
The more things change, the more they stay the same.
Nije CG ni toliko loša.. Makar smo multikulturalni, multi ovo i multi ono.. idealna za razumijevanje drukčijeg, učenje od njih i sl.
Treba da vidiš, ako već nisi, šta se radi samo u Srbiji, a eto nam je na pjenu od mora. Ja svaki dan pogledam hroniku iz Srbije da bih CG mogla valjano da cijenim.
Mada mi Novi Zeland nešto.. kao da me doziva.
S ostatkom posta ne mogu ne biti saglasna, starkić.
Oko drugog dijela posta nemam što komentarisati jer to je tvoj stav, prema tvojim mjerilima sigurno ispravan i tu se nema potrebe nešto komentarisati, a što se tiče mladalačkog duha, ne slažem se, mislim da se čovjek takav radja i ostaje mlad duhom bez obzira ima li djece ili ne, do smrti![]()
Postoji jedan mali zajeb koji se zove bolest, ima ih raznih i svi smo im itekako podložni.
Nazdravlje svima nama, možeš ti bit mlad duhom koliko hoćeš kad počne da te spopada ponešto sa svih strana.
Naravno da mi ne pada na pamet da smatram da je to što je neko izabrao da nema djecu loše, niti smatram da je loše to što sam se ja dobro pomučio da ih dobijem.
Nijesam ja ta koja se ljuti, nego ona meni zamjera (pa onda redovno ide ono licemjerno -a nas je kuma zaboravila, bla bla), jer sve se svodi na 'aj ti, svrati-dođi, dokona si'. Shvatite me kako 'oćete, imam đece i od sestre i od brata, potpuno je glupo pričati koliko ih tetka voli, ali vrijeme provedeno s njima mi je sasvim dovoljno i ne ostavlja mogućnosti da pružim svoje slobodno vrijeme još nečijoj, ako sam željna malo razgovora bez ikakvih ometanja. Niti smo bliske kao ranije, niti razgovaramo, jer mi jednostavno NE MOŽEMO ili nemamo prilike za to. Kad god dođem kod nje njena svekrva je tu, koja, naravno, sjedi sa nama, ili njena majka, njen muž. Taman krenem nešto da joj ispričam (nebitno pofalim, požalim), evo mala joj donese nešto pa zapitkuje, ono drugo malo se ukenja, onda se njih dvoje pobiju, vriska, plač, kuma totalno dekoncetrisana u razgovoru mene pita neko savim deseto pitanje koje nema veze sa mnom (lupam, kako ti je bilo na kurs? -Koji kurs, drugarice), jer ona tu nije prisutna. Žao mi je, iskreno, znam koliko energije oduzimaju đeca, ali dozvoli mi da se u ovom našem slučaju-kumstvu, osjećam odbačeno i obilježeno, jer ne razumijem to što znači imati 'obaveze'. Pristajem da sam dokona i kako reče ova tigrica LIJENA, ali za moj pojam je moja kuma sebična, jer ne gaji svoje kumstvo i ne poštuje mene kao svoju kumu ..a ja, tj. naše kumstvo-prijateljstvo trži SAMO SAT vremena neđeljno, koje vrlo lako može da se nađe- organizuje. Zvončica je fino rekla da je do kume. Ok, poštujem. Al onda nemoj od mene da tražiš da ja održavam prijateljstvo, da sam ja ta koja će sve da istrpi, da se uklapa kad i kako god njoj odgovara, a sve i razloga što nemam ta preslatka bića, zvana đeca.
Last edited by KRKNA; 07-11-15 at 19:19.
Sell the Vatican, Feed the World!
I moje sve drugarice imaju đecu. Ali ja se vodim onom - koliko god se ne čule, kad se konačno i to desi, kao da nikakvo vrijeme nije prošlo između.. nastavimo gdje smo stale. A to vrijeme između, ja provodim u radu na sebi, i eventualno drugima koji to traže od mene, a meni oni smetaju, ali mi nisu klasični prijatelji/prijateljice. Šta znam, volim kad imam vrijeme za sebe, koliko god dugo da to znalo da potraje. Koliko nas je u meni, nikad mi nije dosadno, vazda se imam o kojem "jadu" zabavit.
Mada, razumijem i KRKNU.
Ovo je, izgleda, tema na kojoj malo ko nije u pravu.
pazi, upravo je suština to što si rekla! Imaš i ti svoje obaveze kakve god da su i tačno, do kume je, nije ni do djece ni do obaveza....znam o čemu pričaš jer imam sličan slučaj kume koja je u jednom periodu mislila da samo ja treba da održavam prijateljstvo, tj samo ja da zovem, samo ja da dolazim....što se mene tiče nema veze ko će doći prvi, nazvati i sl ali nemoj da držiš predavanje ...eto tako![]()
Last edited by zvoncica; 07-11-15 at 19:53.
ma ne može biti u pravu onaj koji se ljuti....naprotiv, prijateljstvo može vrlo lijepo da funkcioniše tako kako ti kažeš, zovneš kad možeš vidimo se kad je moguće, ako ne možemo ove godine, sledeće ćemo, ali držati predavanje da ti ništa ne činiš da se družimo osim što zanovijetaš i svoje obaveze stavljas iznad mojih e pa neće moći..svakome su svoje obaveze najpreče, s tim u vezi, tebi je bitno da radiš na sebi, budeš sama sa sobom i to valja poštovati....ja strašno poštujem svoj mir i momente kao što je ovaj sad...trenutno ne radim ništa na forumu sam ali to me trenutno smiruje i priprema za sjutrašnji naporan dan....eto![]()
Zvončice, da razjasnimo, u mom slučaju je kuma ta koja mi zamjera, čudi se što me nema, ja samo obrazlažem zbog čega nemam toliku želju da idem kod nje kad su svi čoporativno doma. Ta 4x godišnje ću da istrpim recitaciju koju je naučila u vrtiću, da nacrtam Mašu i međeda i Papa prasad malome, čujem kako je svekrva napravila slatko od dunja, al ga niko ne jede i kako je kumara đetetu umjesto 'Čokolina' dao 'Medolino', pa je kuma poluđela, iako mu je 5 x objasnila razliku...
Sasvim dovoljno od mene...
Last edited by KRKNA; 07-11-15 at 19:57.
Sell the Vatican, Feed the World!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks