View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 16 of 63 FirstFirst ... 612131415161718192026 ... LastLast
Results 376 to 400 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Jedan od vecih meraka mi je da pijuckam kafu nedje na obali mora, djeca se igraju da ih vidim, avetam po netu. Moze to i bez djece motorom sa drugovima al sa djecom sam nesto smireniji i bezbrizniji. Ka i djeca. Energija.

Edit: Nego evo dok ispijam iste takve kafe na moru, javi mi se pitanje: Sa kim i gdje bi ste docekali smak svijeta? Meni su uvijek djeca u tom odgovoru. Bila su i prije nego sam ih dobio.

I opet ista vizija, tamno nebo, plaza (po izboru Bali), TAJ talas u daljini koji se priblizava, samo djeciji smijeh i podvriskivanje se cuje i nikakav drugi zvuk. I pogledi naravno.

Ostali?
    U svakom od navedenih slucajeva samo zgodna riba dolazi u obzir!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Kvarni, daj opet onaj GIF

što ste se pomamili, niko vas ne ćera da imate đecu, nema potrebe da se pravdate.

Mada, nebi bilo loše da bačite pogled gore na Poll.
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Inače je anketa mjerodavna ka' one na Budućnost Crne Gore te ne glasaju DPS, a ovi ubjedljivo dobiju...
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Kako su ovi bez đece agresivni što je ovo haha, valjda bi roditelji trebalo da budu takvi, nervozni, neispavani, debeli, prljavi, i ne popamtih koje sve još atribute im podijeliste :-)

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Thread escalated quickly
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Ne pitaj brate, jes, evo svi idu sa stomačinama, zarasli, nikud se vuć ne mogu. Evo ja živim sasvim normalno, u punu sam snagu, i imam vremena isto kao što sam ga imao i prije đeteta. I dalje se nađem s društvom, i dalje igram termine, i dalje gledamo utakmice, i dalje vozim ture bajkom, i dalje obilazim rodbinu i dolaze mi , i dalje idem na svadbe i sahrane... i ko me me ne poznaje ne vidim na osnovu čega bi mogao zaključit da imam dijete?
    Očigledno ni po čemu jer po ovome bi se reklo da sa đetetom i ženom izgleda ne izlaziš van. Kako stić, između silnih sahrana i svadbi na koje ideš bajsom, nema se kad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Apsolutno saglasan!
    Malo debilna tema, jer roditelji ce uvijek promovisati roditeljstvo, a oni koji su se debelo razocarali zbog takve odluke, jednostavno cute, jer kakav bi to bio roditelj koji iskreno kaze da je to roditeljstvo kazna koja neuporedivo vise uzima nego sto daje. Naravno, to mozes cuti samo od iskrenih prijatelja, nasamo, kad zene ne slusaju.. tabu.. Zalosno..

Sto se tice price kako neki roditelji sve stizu, maltene isto kao i prije djeteta, samo su srecniji i nista drugo.. Vaaazi! Ja ne znam NI JEDNU osobu koja je kao roditelj male djece mogla vise da ode na kampovanje sa nama na 3-4 ili ne daj boze vise dana. Lake Fest, Sea Dance, festivali koji su nam tu ispred nosa? Kaaako ne.. mozda eventualno da trknu i prikljuce nam se na nekom koncertu jedne noci i odmah nakon toga bjeeez kuci. Nema, burazeru, vise sa drustvom dani i noci da se provode. Sto ja razumijem. Ali je onda malo bezobrazna i podmukla ta prica kako se, coce, sve stize i sve je isto kao prije. Ni blizu..
    O izgledu nema potrebe puno. Vecinu kao da je voz zgazio. Kad sa djevojkom prosetam gradom i sretnemmo neki par sa djetetom koji se uzeo prije svega godinu-dvije, kao da nismo ista generacija. Malo stanemo, popricamo, ismijemo se.. posle se nas dvoje gledamo i ne vjerujemo sta smo vidjeli i da su to isti oni ljudi koje smo znali. Ali zene su u tome najgore.. I kao po nekom pravilu, najzapustenije i najpropalije majke nekako najvise "vole" svoju djecu. Ma, puna su im usta svoje djece, skoro ni o cemu drugom i ne pricaju, to je njihova svetinja, to je blago.. "A, Irena, mrcila se, vidis li na sta licis?? Totalno si propala, daj trgni se malo, jbt!!" "Bas me briga, meni su moja djeca sad najbitnija, ja nisam vazna.." Auuuuuuf! Kosmar.. Zene/majke koje su uspjele da zadrze svoj stas i ljepotu (mada su rijetke), skoro da i ne pominju svoju djecu. Ma da ne provalis da je uopste rijec o majci. Mislim da sve to ni malo nije slucajno..
    Poenta svega je da LAŽU! Ništa drugo. I sebe i druge. Ljubav prema djetetu je predivan osjećaj, al obaveze koje dijete donosi je sve samo ne predivno.

Ko god ima dijete nikad više dok je živ ne legne i ne budi se bez malo straha i nemira, jer to je ogromna odgovornost. Ja volim svoju slobodu, pa makar to bilo i izležavanje cijeli dan, a toga nikad nema. Opet, ja mogu postati otac, al vi nikad više nećete biti bezbrižni momci.

Nikad nisam čuo muškarca da žali što nema djecu. Jesam jedino žene. Muškarca čujem da žali što se nije oženio. Al tonu njih sam čuo koji su mi se žalili da nemaju nit života nit slobode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Kvarni, daj opet onaj GIF

što ste se pomamili, niko vas ne ćera da imate đecu, nema potrebe da se pravdate.

Mada, nebi bilo loše da bačite pogled gore na Poll.
    Hvala Bogu što je glasanje takvo. Jednostavno uvijek treba biti 80% roditelja i 20% nas koji to nismo.

Ali ne osporavajte da nam je dobro. Jer jeste, sami smo birali. Većina vas nije, nego su vas neželjene trudnoće snašle i naćerale. I sad je muka priznat da ste u qrcu. Zato, malo manje licemjerja.
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 14:33.

Thanks Thanks Given 
    1,440
    Thanks Thanks Received 
    3,152
    Thanked in
    1,687 Posts

Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    i ja imam kuma, original sve radi i stiže kao ti, čak nađe vremena da jednom mjesečno ode na vikend s drugarima do Budimpešte ili Beča, čo'ek zmaj, al zato kumu gledam samo za rođendane (4x godišnje), jer ona NEMA KAD da se vidi sa mnom, ili na naše 'kafenisanje' mora dovuć' barem jedno dijete sa sobom, kojem je redovno dosadno, ne možemo doć do riječi, ukenja se, ogladnjelo je, spava mu se i sl...
    Kad ih legne ni do čega joj nije, al zato ja moram da shvatim i osuđuje moju nerazumnost što mi nikako ne može uć u glavu da nemaš NEĐELJNO SAT VREMENA da popiješ kafu s kumom, a da te niko ne ometa...i onda sam ja ta koja je ljubomorna, pakosna, neostvarena, dokona i moram da razumijem njene obaveze...'Oću...
    Nisi nista od toga, ali jesi lijena. A mlada.
    Lijena da ispod svih uloga pronadjes onu svoju "staru" kumu koja ti treba. Jer Ona je i dalje - Tu.
    Lijena da joj Das. Ljubav. I Sebe.

I to je Ok. Sasvim.

Svi razlicito rezonujemo, svako ima pravo da sa svojim vremenom cini sto ga je volja, ali da u tome ne ugrozava slobodu drugoga.

Ja se sa kumom gledam oko nove godine, i ove godine jer je bila na porodiljskom cesce u mjesec dana pred povratak na posao. Nije joj pravo bilo sto mora nazad, a radila je od 5tog mjeseca bebinog, i svaki susret je bio "nase malo nervno" jer je shvatila da je dosta drugarica vise "ne razumije"...
    Pustila bih je da mi sve saspe u brk, jer me ne dotice, a dok sam je gledala u njene plave oci - vidjela sam i dalje onu malu plavokosu sa kojom sam porasla, verala se po drvecu, krala mandarine, jela rafaelo iz "Mogrena" na tisu da se omrsimo iako je Badnji dan, skakale sa bazena i barke na glavu, gurale se na ringispilu da uhvatimo plisanog silvestera....i dalje je bila Tu. I bi mi drago. Sto dise, sto je dobro i sto smo svaka na svoj nacin prosle i dosle tu dje smo. Sa oziljcima.

Zagrli kumu. I bilo koju drugu slicnu. Cijenice. Nazvace.

Najlakse je uporedjivati, osudjivati i odustati. Treba Voljeti...

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Quote Originally Posted by γνῶθι σεαυτόν View Post
    Hvala Bogu što je glasanje takvo. Jednostavno uvijek treba biti 80% roditelja i 20% nas koji to nismo.

Ali ne osporavajte da nam je dobro. Jer jeste, sami smo birali. Većina vas nije, nego su vas neželjene trudnoće snašle i naćerale. I sad je muka priznat da ste u qrcu. Zato, malo manje licemjerja.
    Jesmo brate, u ku*cu smo, ne pitaj, i ja i 95% svijeta...

Ao koje frustracije... miči miči

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    i ja imam kuma, original sve radi i stiže kao ti, čak nađe vremena da jednom mjesečno ode na vikend s drugarima do Budimpešte ili Beča, čo'ek zmaj, al zato kumu gledam samo za rođendane (4x godišnje), jer ona NEMA KAD da se vidi sa mnom, ili na naše 'kafenisanje' mora dovuć' barem jedno dijete sa sobom, kojem je redovno dosadno, ne možemo doć do riječi, ukenja se, ogladnjelo je, spava mu se i sl...
    Kad ih legne ni do čega joj nije, al zato ja moram da shvatim i osuđuje moju nerazumnost što mi nikako ne može uć u glavu da nemaš NEĐELJNO SAT VREMENA da popiješ kafu s kumom, a da te niko ne ometa...i onda sam ja ta koja je ljubomorna, pakosna, neostvarena, dokona i moram da razumijem njene obaveze...'Oću...
    Mislim da je do kume ne do djece... ima neke druge prioritete i ne razumijem zašto se ljutiš na nju? Iskreno, koliko ona tebe ne razumije, ti nju još više ne razumiješ! Da želi da nasamo s tobom popije kafu, našla bi vremena, a znam provjereno, ako si joj zamjerila što dijete vodi sa sobom, takla si je đe nijesi trebala...

Nevezano sa tvojom zamjerkom drugarici, ili neko gore pomenu da čovjek s djecom nema više vremena da ode na kampovanje, na ljetovanje sa društvom isl....možda neki od njih ne žele sa vama na kampovanje?
    Potpuno otkačeno, ali djeluje kao da se osjećate odbačeno?
    Nemate razloga, jer je logičan slijed dogadjaja upravo takav... Imam sestru koja ima sad već mnogo godina i nema porodicu, oduvijek imamo naš ritual, barem jednom nedeljno idemo da šetamo cijelo popodne i ništa me toliko ne nervira nego kad se nađemo stalno je ONA opterećena da nijesam neke druge obaveze zanemarila, ako me muz zovne da pita dje mu je jakna (siromah me zovnut ne smije) ili đeca da pitaju da li je ono na šporetu može da se pojede, odmah kreće lavina "jaoooj a nijesmo trebale šetati, možda im trebaš kod kuće, jaoj, da te nijesam poremetila, a baš mi je krivo..." ali IZAVETA me đevojka! Ne mogu da joj objasnim da nijesam ROB no da ako mi klipne mogu što mi nam padne!
    Eto otprilike, ljudi bez djece misle da smo njihovi (dječiji) robovi, neosnovano naravno, ima nas svakavih, ali realno, to je do osobe...i ima sigurno roditelja koji ne mogu da podnesu teret obaveza, svejedno, njima bi i bez djece sve bilo teretno, to je "kako se ko rodi"

Quote Originally Posted by remark View Post
    Kako su ovi bez đece agresivni što je ovo haha, valjda bi roditelji trebalo da budu takvi, nervozni, neispavani, debeli, prljavi, i ne popamtih koje sve još atribute im podijeliste :-)
    pa eto opisaše nas takve! Ni družit se ne umiejmo, ni radit, izgleda da provod sa djecom bez drugova i nije neki provod...oni misle
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja sam zabezeknut. Ko me poznaje, zna da smo zabezeknutost i ja na Vi. Al trenutno idemo ruku pod ruku, zahvaljujuci ovom threadu.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    svejedno, njima bi i bez djece sve bilo teretno
    To je ta gorčina o kojoj pričam, koja ispliva na vidjelo, kada se ubode u centar :mrgreen:

Hvala na potvrdi mojih stavova. Sviđa mi se što ti znaš da će nama sve biti teretno, hahahah, jesmo svi mi takvi ili to kroz sestru gledaš? Ili je to generalizovanje neargumentovana odbrana/napad

Nego, kad si već vidovita, ja predlažem loto ili možda kladionicu?
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 15:02.

Thanks Thanks Given 
    2,929
    Thanks Thanks Received 
    3,562
    Thanked in
    1,601 Posts

Jel moguce da vjerujes u sve ovo sto pises
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pitam se, kada bi poništili sve neželjene trudnoće koje su se omakle, koliko bi oženjenih/roditelja bilo među muškarcima danas?

Hm. Ne mnogo.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Pitam se, kada bi poništili sve neželjene trudnoće koje su se omakle, koliko bi oženjenih/roditelja bilo među muškarcima danas?

Hm. Ne mnogo.
    Moras prvo da jebes. Koliko energije trosis na gluposti, mislim da na pickicu trosis 0. Sto je dobro, nece ti se omaknuti da ga napravis.

Znas kako je lijepo svrsit kad ga tudja ruka drzi, probaj nedje, ljepse ces razmisljat
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Moras prvo da jebes. Koliko energije trosis na gluposti, mislim da na pickicu trosis 0. Sto je dobro, nece ti se omaknuti da ga napravis.

Znas kako je lijepo svrsit kad ga tudja ruka drzi, probaj nedje, ljepse ces razmisljat
    Brate ja ne moram vršljat po Badoo da bi nešto klepio. Ne brini za moje sex zdravlje :mrgreen: Niti su žene bježale od mene...

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Brate ja ne moram vršljat po Badoo da bi nešto klepio. Ne brini za moje sex zdravlje :mrgreen: Niti su žene bježale od mene...
    Ja samo kazem puna ti usta sexa, a jos dijete u zeni ne napravi

Onda brisi ovo sto si pisao, da ne pocnu bjezat
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja samo kazem puna ti usta sexa, a jos dijete u zeni ne napravi

Onda brisi ovo sto si pisao, da ne pocnu bjezat
    Ahahahah zanči ti se samo seksaš da bi dijete napravio? Hahahhah pa koliko ti ono đece imaš, jedno? :lolblue: Aooo pa mrka kapa stari :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ahahahah zanči ti se samo seksaš da bi dijete napravio? Hahahhah pa koliko ti ono đece imaš, jedno? :lolblue: Aooo pa mrka kapa stari :mrgreen:
    Sve pogresno kontas. Koliko ono imas godina?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad vam dođe ekipa sa religije, sve će vas otjerati sa livade -.-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve pogresno kontas. Koliko ono imas godina?
    Neka ne srdi se, sam kažeš no hard feelings. :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Neka ne srdi se, sam kažeš no hard feelings. :mrgreen:
    Ne srdim se nimalo naprotiv. Odg na pitanje
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne srdim se nimalo naprotiv. Odg na pitanje
    Druga polovina 20tih. Tačnije sredina druge polovine 20tih. Neka bude tako

Sve me nervira. Nervni sistem je na granici pucanja vec neko vrijeme...
    Nije valjda i mali da te nervira :mrgreen: Zar djeca ne donose mir i blagostanje, lol :mrgreen:
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 07-11-15 at 15:32.

Page 16 of 63 FirstFirst ... 612131415161718192026 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)