kad smo kod "nagovaranja" nekog ko ne želi djecu da promijeni mišljenje moram samo reći jednu stvar...postoji milion razloga zašto neko ne želi dijete. Daleko od toga da to treba satanizovati niti da sad mi koji želimo i imamo dijete sebe postavljamo u poziciju misionara koji treba da preobrate "grešne", ali ako gledamo sa psihološkog aspekta, to su često nerealni strahovi izazvani određenim lošim iskustvom i mislim da nema ništa loše u tome sa takvom osobom razgovarati i objasniti da njena negativna percepcija roditeljstva prosto ne mora da znači ništa!
Uostaom, zbilja je mnogo onih koji su zarad nekog straha izbjegavali da postanu roditelji, pa su sad ponosni i srećni kako sami tvrde, život im je dobio neku drugu dimenziju....pa što da ne kažu svoje iskustvo?
Tako da ove postove koji su izvjesni podsticaj radjanju i roditeljstvu, nemojte da tumačite kao naš "napad" na vas koji to ne želite. Lično nemam ništa protiv da svako ima svoj izbor kakav god on bio, ali kao što svi imamo pravo da iskritikujemo roditelja koji ostavi dijete, napusti ga, nanese mu neku povredu, tako imamo pravo da kažemo svoje mišljenje o stavu da su djeca problem koji nam negativno utiče na život, uzivanje, slobodu...ako kažem da to ne razumijem, ne utičem ni na koga, ta osoba će i dalje misliti što misli i uraditi što želi...isto kao što ta osoba može da misli i da kaže da joj je čudno i smiješno što ja smatram da je moj život obogaćen otkako imam djecu i smatram da je život mnogo siromašniji bez njih
Onome ko se samo plaši, ko bi i ne bi, možda moje ili iskustvo nekog od nas koji podstičemo roditeljstvo prevagne i možda mu pomogne u odluci...ovakvoj ili onakvoj...tako da ne budite na kraj srca i korektno pisanje ne smatrajte hejtom i napadom
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks