View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 7 of 63 FirstFirst ... 345678910111757 ... LastLast
Results 151 to 175 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Prije nego me obrnete na sprdnju, moram Vas pitati jeste li bili malo u razvijenim zemljama?

Dakle, tamo uočih nešto što dolazi postepeno i kod nas.

Prećerivanje s GEJ pravima ugrožavaju heteroseksualna prava.

Do treće godine se djetetu ne smije obraćati kao "ON" ili "ONA" već kao "ON
    O" (zapamtite podvučeno, za kasnije)

Onda, kad krenu u vrtić
    Tamo im se prvo čitaju bajke o kralju koji se smrtno zaljubio u drugog kralja i princeze koja se jako zaljubila u drugu princezu. Normalnih varijanti u bajkama nema - izbačene su.

Zvučim kao teoretičar zavjere?

Pazite sad ovo:

Od najmanjih godina, tek što progovore, uče ih da imaju tri opredeljenja, "ON", "ONA" i "ONO" (LGBT)

Udarčina na podsvijest žestoka.
    ziva istina, od pocetka do kraja... prica mi rodjak mog komsije koji zivi u CIkago...
    poenta je, zasto pravit djecu kad jedno od njih moze da bude gej...sto bi onda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Prije nego me obrnete na sprdnju, moram Vas pitati jeste li bili malo u razvijenim zemljama?
    Nije Švedska jedina razvijena zemlja.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Dakle, tamo uočih nešto što dolazi postepeno i kod nas.

Prećerivanje s GEJ pravima ugrožavaju heteroseksualna prava.

Odoh iza kuce da se polijem benzinom i zapalim...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Sto bi se neko zenio ako nece djecu? Moze da uziva kao covjek, mijenja partnere ili samo bude momak/djevojka cijeli zivot
    Ja mislio da se ljudi žene/udaju zbog ljubavi i želje da skupa provedu život, kad pazi ono samo radi đece. E jbg treba ovome narodu otvoriti oči pa uvesti obavezan ginekološki pregled/spermogram prije odlaska u opštinu.

Da ne čitam dalje komentare e će mi se prisr*ati. Inače brakovi bez djece su daleko funkcionalniji i sretniji jer se ljubav zadržava između partnera, i sva pažnja ne odlazi na djecu. Ljubav prema djetetu je prelijep osjećaj, ne sporim, ali po meni su djeca ubica brakova. Ljudi na koncu kažu da zbog djece održavaju brak, al niko da se sjeti da su se otuđili baš nakon dolaska djece.

Smisao života nisu isključivo ni djeca, ni posao ni pare nego prosto ono što te čini sretnim i ispunjenim. Pa sad koja je kombinacija događaja, nebitno. Ali bitno je da je za svakog drugačije.

Smisao života je pronaći ono što te čini srećnim i raditi to svakoga dana do kraja života. Najbitnije je shvatiti na vrijeme šta je to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najveci mi je strah bio da iz nekog razloga ne mogu da ih imam. Hvala Bogu, moja najveca zelja je ostvarena.
    Koliko sam se samo naslusala prica - uzivaj dok nemas djecu, dok se ne udas, onda ti je pukla pogibija... kad dodju djeca to je katastrofa, ne spava se, ne jede, ne izlazi iz kuce, ada nema zivota... da kad sam ostala u drugom stanju i kad bi me pitali je li te strah od porodjaja ja bih govorila ne uopste, vec od toga posle... Slusajuci druge ja sam ocekivala malog drekavca od kojeg nece moci da se opstane, i svasta nesto neizdrzljivo... A kad je ona dosla, gledam sa strepnjom kad ce da pocne sav taj haos, gledam, cekam, i ne vjerujem... Sad je vise ta strepnja nestala jer vidim da je to nesto potpuno normalno, prirodno i lako, da nikakve muke tu nema, da je to samo malo vise obaveza i nista od tog negativnog sto se prica... a da je sve ono sto ispunjava, da ti se svrha zivota svodi na taj osmijeh. Dobro kazu, ko ima taj zna. Drugi samo mogu da nastave da se boje.
    Zavoleli smo se, ponešto pseći i svetački.
    Zakovali se jedno u drugo klanfama zuba.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    8 Posts

http://www.6yka.com/mobile/novost/73250

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by manouche View Post
    http://www.6yka.com/mobile/novost/73250

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
    NE LAŽITE SVOJU DECU DA OSTAJETE U LOŠEM BRAKU ZA NJIHOVO DOBRO

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Nije Švedska jedina razvijena zemlja.
    Nije, nisam ni ja samo u njoj bio. I nisam rekao u SVAKOJ, vec NEKIM razvijenim zemljama.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Mislim da je ovo zbog rodne ravnopravnosti, a i djeca do tri godine teško da razlikuju rod tako da je uticaj na njih same nepostojeći. Kakve ovo ima veze sa LGBT?

Onda, kad krenu u vrtić
    Tamo im se prvo čitaju bajke o kralju koji se smrtno zaljubio u drugog kralja i princeze koja se jako zaljubila u drugu princezu.

Pazite sad ovo:

Od najmanjih godina, tek što progovore, uče ih da imaju tri opredeljenja, "ON", "ONA" i "ONO" (LGBT)
    Ovako kako si napisao i izvučeno iz konteksta zvuči loše. Ali kad dođeš u situaciju da objašnjavaš djetetu zašto se lejdi Gaga ljubi po podijumu sa drugim ženama poželjećeš da je to djeci neko prije tebe objasnio. Volim da znaju da postoje ljudi drugačiji od njih. Druge boje kože, religijskog opredjeljenja, seksualnog opredjeljenja, a ne da ih ubije kap kad vide crnca. Skrivanje ovakvih stvari od djece pravi od tih stvari zabranjeno voće, male homofobe i stvara nepovjerenje prema roditeljima. Samo je pitanje kad im reći i način na koji saopštiti. Dječiji psiholozi su pretpostavljam o ovome mislili ali ni njima ne treba bezrezervno vjerovati. Mada vjerujem im u svakom slučaju više nego balkanskim stereotipima.

Normalnih varijanti u bajkama nema - izbačene su.
    Teško. Otiđi na Amazon.com i provjeri knjige i bajke za razne uzraste.

Udarčina na podsvijest žestoka.
    Jeste. Obrazovni sistem radi i to. Vaspitava.
    Last edited by Caesar; 03-11-15 at 19:16.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Nije isto djecu informirati ili podučavati o raznim konceptima međuljudskih različitosti i odgajati dijete. (informacija/formacija)
    Roditelji odgajaju dijete prema vrednotama u koje sami vjeruju, pa ću tako ja svoju djecu uvijek odgajati kako je brak zajednica muškaraca i žene i da je abortus prekid života embrija.

I nema te gender ideologije koja me može pomutiti u nakani da na taj način odagajam svoju djecu.Uz naravno, poštovanje svakoga čovjeka (koncept se ne mora poštovati ili odobravati! poštuje se osoba)

Temelj odnosa između muškaraca i žene jest ljubav na prvom mjestu, ali prokreacija ili otvorenost životu je odmah iza toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by puppy View Post
    Najveci mi je strah bio da iz nekog razloga ne mogu da ih imam. Hvala Bogu, moja najveca zelja je ostvarena.
    Koliko sam se samo naslusala prica - uzivaj dok nemas djecu, dok se ne udas, onda ti je pukla pogibija... kad dodju djeca to je katastrofa, ne spava se, ne jede, ne izlazi iz kuce, ada nema zivota... da kad sam ostala u drugom stanju i kad bi me pitali je li te strah od porodjaja ja bih govorila ne uopste, vec od toga posle... Slusajuci druge ja sam ocekivala malog drekavca od kojeg nece moci da se opstane, i svasta nesto neizdrzljivo... A kad je ona dosla, gledam sa strepnjom kad ce da pocne sav taj haos, gledam, cekam, i ne vjerujem... Sad je vise ta strepnja nestala jer vidim da je to nesto potpuno normalno, prirodno i lako, da nikakve muke tu nema, da je to samo malo vise obaveza i nista od tog negativnog sto se prica... a da je sve ono sto ispunjava, da ti se svrha zivota svodi na taj osmijeh. Dobro kazu, ko ima taj zna. Drugi samo mogu da nastave da se boje.
    Često sam slušao kako roditelji govore: mala djeca - mala briga, velika djeca - velika briga. U početku sam se smijao tome, a kasnije kako sam odrastao i gledao vršnjake oko sebe šta sve rade i kuda im život ide, shvatio sam šta ta izreka znači. Neke danas srećem kad prođem pored Metadonskog centra, ja u prolazu, oni u red.

Ljudi koji su ti to govorili su ili bili roditelji ili čuli od svojih roditelja, znači - ko ima, taj zna. Ti si tek počela da stičeš iskustvo, a oni su ga dobro ispekli (oni - množina, ti - jednina). Drago mi je zbog tvoje sreće i želim ti još puno takvih trenutaka, ali ne bih ja olako odbacio ono što su ti govorili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam prosla ono na sta su mi skretali paznju, a to je da prvih par mjeseci nema spavanja, jela, nicega i to kad se prezivi onda je lakse. Zbog tih prica mi se nije mililo izaci iz bolnice, mislih - sto li me sad ceka a jedva stojim na nogE. Kad ono gle cuda, nista od toga. A onda cuh savjet jednog roditelja, ma pusti takve price, svaki naredni dan je laksi od prethodnog, i tako je i bilo.
    Zavoleli smo se, ponešto pseći i svetački.
    Zakovali se jedno u drugo klanfama zuba.

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Quote Originally Posted by naftali View Post
    Nije isto djecu informirati ili podučavati o raznim konceptima međuljudskih različitosti i odgajati dijete. (informacija/formacija)
    Roditelji odgajaju dijete prema vrednotama u koje sami vjeruju, pa ću tako ja svoju djecu uvijek odgajati kako je brak zajednica muškaraca i žene i da je abortus prekid života embrija.
    Velikoj vecini roditelja je najbolje da se ne mjesaju direktno u vaspitanje djece vec da kroz rad na sebi - nastavak vaspitanja sebe - vaspitavaju svoju djecu. Ovo malo ko radi, a skoro jedini je ispravan nacin vaspitanja djece. Tako ih cuvamo od sebe i dozvoljavamo im da razviju krila. A vjeruj mi od sebe ih treba najvise cuvati.

Drugi dio vaspitanja prepustiti skolskom sistemu.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zelim (za jedno godinu dana). Sve ide po "planu" za sada.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    ziva istina, od pocetka do kraja... prica mi rodjak mog komsije koji zivi u CIkago...
    poenta je, zasto pravit djecu kad jedno od njih moze da bude gej...sto bi onda...
    Ništa bi onda, to je prihvatljiv rizik. Dok dijete dođe do puberteta kad stvarno počne da razvija i polne odlike, ako se vidi da mjerka isti pol, dovoljno je staro da se izbaci na ulicu. Eto posla za tinejdžere koliko god oćeš, a i tarifa im je vjerovatno unosna. Ajde jadan, niko nije lud samo na jednom đetetu da ostane, a valjda nema toliko baksuznih roditelja da im svako dijete bude gej. Sunce će ih ogrijat makar za jedno, to je zakon vjerovatnoće.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Mrzi me da listam sve sto je pisano, samo cu reci da danas, 5 dana nakon sto sam postao tata, mislim da ne postoji opravdanje da covjek uopste ima ovu vrstu dileme.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Velikoj vecini roditelja je najbolje da se ne mjesaju direktno u vaspitanje djece vec da kroz rad na sebi - nastavak vaspitanja sebe - vaspitavaju svoju djecu. Ovo malo ko radi, a skoro jedini je ispravan nacin vaspitanja djece. Tako ih cuvamo od sebe i dozvoljavamo im da razviju krila. A vjeruj mi od sebe ih treba najvise cuvati.
    Pa zapravo se slažemo, to je slično onome što sam rekla. Dakle, to jest najbolji modus odgoja i za moj pojam, odgajajući sebe-odgajamo djecu.
    Drugim riječima, svjedočimo vrednote u koje vjerujemo, djelima u zajedničkom međuosobnom procesu dijete/roditelj.
    Dijete lako prepoznaje jaz ako postoji između onoga u što vjerujemo i onoga što činimo.

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Drugi dio vaspitanja prepustiti skolskom sistemu.
    Društvo se dobro treba dogovoriti o kakvoći odgoja u školi.
    To su danas velike borbe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Mrzi me da listam sve sto je pisano, samo cu reci da danas, 5 dana nakon sto sam postao tata, mislim da ne postoji opravdanje da covjek uopste ima ovu vrstu dileme.
    Sa srećom, drma euforija. Javi se za par godina.

P.S. Đeca me dovode do ludila, nerviraju, nevaspitana, ne uče, svašta rade, vriska, dreka, prljaju po kući, milion obaveza, nemam vremena za sebe, ne sjećam se kad sam se pošteno naspavao/odmorio/imao vremena za sebe - sve ovo su mi ljudi oko mene govorili tako puno da prosto je nemoguće da lažu. Sve to oduše kad im se nakupi.

Mene najviše nervira ta neiskrenost, divno je, sjajno i bajno, a posle par minuta đetetu zapali šamarčinu jer skače po kući da mu se obrne glava dva puta. Što je opet odraz istrošenih živaca i nezadovoljstva, jer jelte, djecu ne treba udarati nego polako, pričom vaspitavati. Tako bar kaže nacrt novog porodičnog zakona.

Ne sporim neizmjernu ljubav koju djeca donose. Sporim samo da je život bez njih loš. Naprotiv.
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 03-11-15 at 20:50.

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

A sto za par godina?? samo bolje moze biti, dijete prohodalo, mozes svuda da ga povedes, sve...
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Jedino cega se ja licno plasim su pubertetske godine, znam da se ni sam nijesam mogao snositi, ne znam kako cu to izdrzati
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Do nekih 50+ godina mi djeca nikada neće faliti. To znam, brat i sestra ih imaju i neizmjerno ih volim i vezan sam za njih, ali ja ih prošetam i poigram se sa njima i nemam nikakvu odgovornost, znači samo najljepši dio. I opet ih ne želim.

E posle 50 - 60 ću se vjerovatno kajati, ne jer sam promašio život nemajući djecu, već zbog sebičluka - da bi me pazili (zbog čega većina Crnogoraca i Crnogorki pravi djecu) Zato se oči vade u mnoge kuće što kad se požene sinovi, neće da žive sa roditeljima.

Elem, kako vrijeme dolazi i donosi navike sa zapada, čini mi se da ćemo se srećati u domovima za stare i vi sa djecom i mi bez djece (pretpostavljam za sebe, mlad sam, ko zna, možda ih i neplanirano dobijem). Jedino što ne želim jeste kad mi dođe kraj je da žalim što nisam proživio život. Jer ljudi na samrti najviše žale za neproživljenim životom kad su mogli, a ne za djecom.

I na kraju, da ne spominjem krizu srednjih godina, kad zbog jedne ***** ostave i ženu i djecu i pobjegnu za njenom suknjom. O tome da ni ne počinjem... Ispašće da je ljubav prema ***** jača od ljubavi prema djeci.
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 03-11-15 at 21:06.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Gledam sad ovaj video Buksovaca... ono, kao sprdacina, ali ja se nesto nijesam presmija- kolko mjesecno/godisnje kosta podizanje samo jednog djeteta... kolko iźede to dijete, kolko mu treba za robu, knjige i čuda...
    više nego 10 dana na Kubu, to sigurno...

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    Gledam sad ovaj video Buksovaca... ono, kao sprdacina, ali ja se nesto nijesam presmija- kolko mjesecno/godisnje kosta podizanje samo jednog djeteta... kolko iźede to dijete, kolko mu treba za robu, knjige i čuda...
    više nego 10 dana na Kubu, to sigurno...
    Vec mi je trosak ko da imam studenta u inostranstvo, ali ko misli o tome
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

E tek sad imam kad da se malo posvetim ovoj eni vrlo interesantnoj temi i da malo repliciram...tek sam na prvoj strani pa krenimo redom:
    Lično sam vrlo zainteresovana za djecu, imam dvoje- prežalit ne mogu što sam bila glupava i ne rodih barem još jedno, ali dobro, puna kuća i ovako, pa samo neka su zdravo.
    Ne zamjeram ljudima koji ne žele da se ostvare kao roditelji...recimo da više zamjeram onima koji ne mogu da budu biološki roditelji, a koji to jako, jako žele, što,recimo, ne usvoje dijete...ne baš da zamjeram u stvari, prosto imaju rješenje pa neka ga iskoriste kad je već nemoguće da stvore sami novi život...
    Dakle, svako zna da li je spreman ili nije i da li želi ili ne. Vjerujem da bi se veliki broj onih koji probaju,preobratili i postali presrećni što su se predomislili, ali svakako poštujem mnogo više nego da glume da žele a da su posle sve samo ne roditelji.

.

A boze zdravlja napredovala je ta medicina sad, vjestacka oplodnja ako je problem do muskarca, i surogat majka ako je do zene. Pa ko stvarno zeli doci ce do toga. A i ko ima uslova usvoji dijete i gle ljepote.

Tu izgovori ne postoje.. To je ili nezrelost ili nespremnost da se zivot digne na jedan visi nivo.
    saglasna sam sa ovim što sam citirala osim sa dijelom "nezrelost ili nespremnost da se život digne na jedan viši nivo"...ja bih u mnogo slučajeva rekla zrelost, suočavanje sa samim sobom, i dodala, zašto misliš da je osobama koje ne žele djecu, sa djetetom život podignut na viši nivo? Mozda oni misle da je nas život sišao nivo niže a mnogima i u sunovrat (što se i dešava u mnogo slučajeva)?
    Za nas koji istinski želimo djecu i koji smo ponosni na svoju djecu sigurno je život na višem nivou...
    Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    Je l poštenije da ga rodi, pa ga udavi, bači u kontejner, ostavi u bolnicu, da u dom, ili ga ne benda 5% pa je dijete, neuhranjeno, ne raste 'zdravo' - ne napreduje, maltretirano.
    Ili ona koja se ne libi da kaže 'Neću da budem majka, nemam taj osjećaj, ne želim djecu' i sl...

Koju više cijenite? Ove reda radi, te im se omaklo, a to kakve su majke -monstrumi, nebitno, ona se ostvarila ili ove koje imaju pravo da odudaraju od 'nametnutog', jer imaju fabriku, tj.pikicu...
    A zamisli ovaj slučaj...kao djevojka rodi dijete bez saglasnosti oca, daju ga u dom na usvojenje i to bez ikakve potrebe da kontaktira dijete, da ga vidi, bar da odglumi majku, i onda se jednom uda pa svome mužu rodi dvoje djece koju zove "radosti majkina" "srećo, živote majkin"....što, ono nije bila majkina sreća i život (što bi rekao V. Nikolić "kao da ti nijesi čedo lijepe oči materine" ali u sasvim drugom kontekstu, naravno)...Od svih ogavnih ljudskih kategorija, ova mi je najljigavija, iskreno!

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Danas majki nema 2%, nemaju kad od izbacanja slika nadogradjenih noktiju na fejs. I one sto ninaju djecu u baste lokala i izbacaju slike djece svako malo na fejs. Kad vidim ko sve danas ima djecu trebalo bi zabranit dok se ne dokaze da je celjade sposobno.
    Totalno nesposobna generacija '85 godiste pa nadalje, i sa takvima ocemo bolju buducnost. E ne moze.
    zašto mislim da si ti '84 godište? :mrgreen:

Quote Originally Posted by NHM View Post
    No ovaj što ne voli pršutu može je probat jedan dan i taman može da potvrdi da je ne voli. I nikom ništa. Ako neko "proba" kako je to imat đecu pa mu se ne svidi - nije baš da može da kaže e neću ga đecu imavat.
    Potpuno si u pravu samo jedna digresija....lično mislim da ne postoji NORMALNO ljudsko biće, koje može vidjeti svoje čedo, okice, usnice i lišce maleno, nevino i prelijepo i pomisliti "što mi je ovo trebalo"...mozda griješim, ali ovako razmišljam...a za roditeljstvo znanje ne treba, treba ljubav prema djetetu i sasvim sigurno će ono uživati-ali svakako dijete nije poligon za vježbanje umijem- ne umijem, mogu- ne mogu, hoću- neću....
    p.s. u poslednjih deset dana sam više puta htjela rep da ti dam (opšte je poznato da si mi omiljeni forumaš) za razne postove na raznim pdf, ali neće, pa kad mogne eto je opet

Najlakse mi je bilo reci ja sam kabadahija, cijeli cu zivot da zivim ka' momak, po kafanama, i probijati klitorise... Treba ponekad malo muda
    :mrgreen::lolblue:Izvinjavam se duboko...kako obavljaš ovu radnju, ako može kratki opis?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Pirsinge im je ugrađivao, ne pitaj.

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Potpuno si u pravu samo jedna digresija....lično mislim da ne postoji NORMALNO ljudsko biće, koje može vidjeti svoje čedo, okice, usnice i lišce maleno, nevino i prelijepo i pomisliti "što mi je ovo trebalo"...
    Ne, ne, to malo kasnije dolazi.

Page 7 of 63 FirstFirst ... 345678910111757 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)