Page 276 of 373 FirstFirst ... 176226266272273274275276277278279280286326 ... LastLast
Results 6,876 to 6,900 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by jokaš View Post
    10 000 je malo za ono što su pokušali.
    Manje od 50 000 ljudi okupilo se da zbaci slobodana Milosevica.

Srbija ima 10 puta vise stanonvika od CG...

Znaci da se u CG okupilo 2 puta vise nego dovoljno ljudi da se svrgne diktator...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Znaci da se u CG okupilo 2 puta vise nego dovoljno ljudi da se svrgne diktator...

Kolko, kolko? Jesi siguran?
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Niko na evropskoj političkoj sceni van višegradske grupe i ekstermnih desničara ne vidi Orbana kao razumnog čovjeka, to budi siguran. EU je imala problema sa Orbanom i prije imigrantske krize i ograde, i bili su vrlo kritični kad je njegova vladavina u pitanju. A samovolja Mađara tokom krize je već posebna priča, i to će stići na naplatu prije ili kasnije.

Osim toga, imaš, kao i mnogi, iluzije po pitanju prirode politike EU. EU, kao i bilo koji drugi politički savez, ima svoju politiku i interese a interesi EU se praktično poklapaju sa interesima SAD. Ideali su za maštanje, a politika za sprovođenje.
    Znači da je u intresu EU to što im Turska traži 3 milijarde eura kao reket da im ne bi više slali emigrante pa na poslednjem sastanku predstavnik Turske nije ni pozvan da se problem rješava nego se pokušava preko Grčke onemogućit prelaz ??? To nikako nije politika koja se poklapa sa intresima SAD koja je otvoreno na strani Turske zbog toga što im taj savez treba zbog geopolitičkih prilika u kojima njihov uticaj na bliskom istoku slabi ( bolje rečeno ne da im slabi nego oni bez strahovlade uz pomoć partnera nemaju nikakve šanse za bilo kakav dogovor sa zemljama koje su uništili ) !!! EU za sada trpi prilično veliku štetu zbog njihove igre da je promjena demografske karte pojedinih država itekako moguća a da je opipljivi intres od svega toga gotovo minoran !!! Čak pojedine zemlje strahuju za bezbijednost jer su ekcesi medju ljudima suprotnih kulturoloških shvatanja itekako mogući ( čak se i dogadjaju u ogromnim količinama i to svako može da vidi ) !!! Ali ... da skratim priču ... mi bez Rusije ( kao države koja može da nas servisira i preko turizma i da nam nadje trežište za našu robu ) možemo da živimo samo kao protektorat USA a nikako kao članica EU ( ako se pod tim podrazumijeva neki standard ) ... to je svakome jasno ...
    Last edited by night_silence; 27-10-15 at 14:32.
    deuscroix

temp Guest

Nekoliko stotina hiljada ljudi. Ne znam koliko je to nekoliko.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by temp View Post
    Nekoliko stotina hiljada ljudi. Ne znam koliko je to nekoliko.

To mozda kasno uvece, kada se predala policija...

Preko dana ih nije bilo ni 50k...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Već par puta provlacite priču kako 50 do 100 njih nije moglo da udje u skupštinu. Oni su bili samo okidač da ostali nagrnu naprijed. Onda bi bilo malo teže to zaustaviti
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by prezla View Post
    Cime ga je novinar Gojko Raicevic izazvao, da izleti iz auta i udara ga??? Imate li objasnjenje za ovo??

Imam...to je samo Gojko Raicevic
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Makar 200 000 ljudi 5. Oktobra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    O cemu pricas ti, druze, kakvu bi ti to opoziciju? Jednobraznu, u kojoj su svi za NATO
    Pa naravno isto kao u Njemachoj USA Francuskoj Britaniji Norveshkoj Kanadi itd itd fali li im shto?
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Glavni razlozi pada rezima Milosevica su bili:

1. Namjera cijele zapadne Evrope i SAD-a da mu "vide leda";

2. Ujedinjenje CIJELE opozicije Srbije u jednu grupaciju zvane "DOS";

3. Otkazivanje poslusnosti policije, vojske i paravojnih formacija (Crvene beretke, JSO i sl...)

U CG nije slucaj ni u jednoj stavki! Zato ce ici malko teze nasilna smjena ovog rezima....
    NO
    SPAM,
    LIE,
    INSULT!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Broj 4. Strana agentura medju demonstrantima

Koji je Shole bio genije jebote. Moralo je 17 stranaka da se ujedini da ga skine. Sims familijar.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Makar 200 000 ljudi 5. Oktobra.
    Ja ti opet kazem, to uvece kad je frka prosla i kad se svaki policajac predao. Kad su demonstranti ispraznili policajske stanice pokrali mitraljeze i kalashe, kad su probili blokade...

Kad su tek izasli bilo ih je manje od 50k . I onda se policajci predali...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Separatista View Post
    Pa naravno isto kao u Njemachoj USA Francuskoj Britaniji Norveshkoj Kanadi itd itd fali li im shto?
    Ne, glupo ti je poredjenje. Adekvatno poredjenje bi bilo kad bi se od jedne Francuske, Engleske, Njemacke.. ocekivalo da imaju iskljucivo proevropsku opoziciju, dje niko nije protiv EU. E, to bi bilo slicno nasoj situaciji, odnosno toj koju ti ocekujes kao "normalnu", dje pola stanovnistva zeli jedno, a neki pametnjakovic bi tu opciju totalno izbrisao iz ponude. Ne vjerujem sta je sve potrebno da crtam..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A-A.
    To uvece sto ti velis tu je bilo i do 500 k

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Čitam vaše komentare i u meni uvijek krene bujica uspomena iz vremena kada sam bio mlad i studirao. Bio sam (spočitaće mi se da se hvalim, ali ne hajem) jedan od najboljih studenata na PF-u. Naivan. Učio sam zanesen plemenitim idejama. Sanjao sam da postanem pravnik i vjerovao da će mi to jednog dana u budućnosti otvoriti put u Policiju. Rastao sam u komunizmu pa sam kao mnogi tadašnji dječaci još od osnovne škole želio da budem policajac. Neke nove generacije imaju druge uzore. Kriminalne i estradne, a eto ja sam želio da štitim ljude, branim dobro i suzbijam zlo. O, koliko sam mlad pogrešnih predstava o životu imao...Te zablude su, to sam kasnije shvatio, dolazile od toga što sam precjenjivao ljude. Vjerovao sam da su ljudi u velikoj većini dobri, a da su oni drugi u izrazitoj manjini.
    U međuvremenu sam razumio. Razumio sam i Raskoljnikova u "Zločinu i kazni", razumio sam i Hobsov "Levijatan", i Morovu "Utopiju", i Orvelovu "Životinjsku farmu" i Kafkin "Proces" i Makijavelijevog "Vladaoca" i djela Ničea, Šopenhauera, te naše vanvremene umove poput Andrića u "Znakovima" i "Avliji" ili velikog Mešu u romanu "Tvrđava"...U ovom posljednjem Meša na jednom mjestu saopštava surovu istinu:
    "Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti."
    I dalje kada naiđem na iskru dobrote u čovjeku obradujem se. Ali je više ne očekujem.

Sve je relativno...Ni objektivnost ne postoji. Ko može reći da je objektivan? Svi smo mi subjektivna bića...
    Zato dragi moji, i vi (koji nijeste) ćete morati jednog dana da odrastete. Da naučite da to (pravda i pravedno društvo) a čega su vam puna usta i navodno tako gorljivo zagovarate, ne postoji nigdje. Niti je ikada, Niti će. To je samo iluzija...Privid...I opet iza toga stoje naši egoistički motivi. Ti plemeniti ideali zapravo ne služe našem odricanju i ime drugog ili zajednice, već nam pomažu kao ljudima da osmislimo svoj život i osjećamo se bolje. Ti ciljevi uvijek ostaju samo vječiti, nedostižan ideal kojem, eto, treba težiti. Ljudska zajednica kreirana je na licemjerju i na društvenim konvencijama koje počivaju na istom.
    Nikada u životu ne bih mogao naći bolji fakultet da razumijem ljude od onog koji mi je svojevremeno omogućila upravo Policija kroz mogućnost kontakta sa građanima. Pred Policijom su ljudi nekako ogoljeni. Njihovo ponašanje postaje iskonsko. Vođeno primarnim instinktima. Kao takvo jako zanimljivo...Da se tu zadržim i ovog puta ne razrađujem to...

Ajmo da se zapitamo, da li bi mi danas razgovarali ovako o nekim incidentnim slikama da je u subotu veče bilo mrtvih zbog puča koji je organizovao vojvoda Mandić i njegovi razbojnici? Hm??
    Ne bi mili moji, no bi svi vi koji vojvodu vidite kao strašilo bili spremni pozdraviti svakakvu torturu koja bi se dogodila te večeri prema onima koji su nečije stradanje izazvali.
    Nikako da razumijete osnovnu stvar (neće vam to niko javno reći) - jedinica SAJ (i slične) svuda postoje da za one koji izađu izvan poretka i odluče se na nasilne pokušaje udara na taj isti ustavni poredak budu malj koji će od sistema odbiti svaku prijetnju, a opeći one sklone tome da se igraju opasnih igara i vratiti ih u brazdu. Drugari, ne zanosite se - svuda je tako...

Par večeri uoči tog okupljanja za koga smo svi (zdravi) znali da će završiti nasiljem, poslao sam vam snimke iz Grčke i Turske...Predlažem da opet odgledate jer očito postoji neki problem da dopre do vaše svijesti da razumijete da redovna policija i specijalna policija nemaju u društvu niti istu ulogu niti isti tretman. Ono što je uloga policajaca Specijalne policije nezamislivo je da sebi može dozvoliti redovni policajac. Ali zato se Specijalna policija i ne angažuje sem u slučaju krajnje nužde...

Ovog ljeta sam prilično vremena proveo u Španiji. Većinu vremena u Granadi i Malagi. Vidio sam štošta ali Španiju tada prvi put. Iščekivao sam da upoznam tu zaista prelijepu zemlju. Međutim, jednu impresiju nikada neću zaboraviti. A to je ogroman broj Policije. U Španiji postoje četiri vrste: državna, regionalne (provincijske) i gradske Policije i + vrlo moćna Guardia Civil. Sve četiri policije vas imaju pravo lišiti slobode. Moji domaćini (Španci) su uočili moje zanimanje i dilemu zašto je toliko različitih snaga reda, i koliko god ja bio diskretan u svojoj radoznalosti (kao neko ko je radio u Policiji) zamolili su me da ne okrećem pogled ka njima jer ćemo izvjesno biti zaustavljeni i legitimisani. Tokom razgovora u restoranu, sa tonom strahopoštovanja koji me je potpuno zatekao, objašnjeno mi je da je to jedina netransformisana institucija još iz vremena Franka, te da država Španija leži upravo na moćnoj Policiji i da je kao takva to institucija za koju ni sami Španci ne žele da se transformiše u bilo što drugo. Objašnjeno mi je da je to tako jer postoji opšte uvjerenje da je ta Policija garant njihove bezbjednosti i kao takva uživa široku naklonost.
    A evo sada i jednog primjera koji sam našao o tome kako recimo ta španska policija tretira demonstrante za koje će te vidjeti da su bili pravi anđeli u odnosu na ove naše militante od subote.

Ali, u našoj zemlji, što lucidno primijeti juče u "Raljama" Draško Đuranović, ponašamo se kao ona žaba koja živi na dnu bunara i kako ne zna za mora i okeane misli da je to sva voda na svijetu.
    Okrenite se oko sebe. U CG se ne dešava ništa što se ne dešava drugdje u svijetu. I sve teče...Niko se ne okreće...Samo budale zastaju...
    Odrastite,..za vaše dobro...Od subote ste imali priliku shvatiti da se red i poredak čuvaju na različite načine. Specijalna Policija, najmanje je popularan, ali jeste jedan od njih. Šta god vi mislili o tome, u te ljude svaka država jako puno ulaže i na njih se oslanja. Kao takvi svaki pripadnik te Policije zlata je vrijedan i nijedna vlast nije toliko sumanuta da se bez zaista drastičnog razloga dira u te i takve jedinice.

Zahvaljući tim jedinicama jutros smo svi pili kafu i čitali novine na miru. Svanuo je lijep i neobično topao dan. Život je lijep. Uživajte u njemu.
    A Mijo će se oporaviti i svi će te ga brzo zaboraviti...I on će sve zaboraviti. Nakon subote svi ćemo biti bolji, vedriji, civilizovaniji i bogatiji za još jednu lekciju u svom životu. Kako reče Danton: "La Révolution dévore ses propres enfants". Bilo i biće...
    Last edited by El Re; 27-10-15 at 14:44.

Thanks Thanks Given 
    9,345
    Thanks Thanks Received 
    6,827
    Thanked in
    2,687 Posts

Pa kad si toliko proputovao I toliko pameti studiranjem I zivotom sakupio kako to da nas odje ubijas pricom da je milo crna gora I da je on jedina opcija za nas?

Takodje sta ce biti sa nama posto si dobrano upucen, onog trenutka kada nas vladar ne bude mogao da upravlja zemljom, realno recimo za 20 godina?

Da li tada nastaje mrak I otimacina nam ove predivne zemlje?

Zivio si u komunizmu? Pa kako ti se cinio komunizam, da nam nije bolja ova sadasnja demokratija el re?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Jel ja to cujem ponovo istu pricu (uvijenu u oblande) da pripadnici jedinica koja je divljala po covjeku i njegovom vozilu ne trebaju dobiti otkaze i biti pozatvarani?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ništa nije objektivno i to je objektivna istina, a ne moje subjektivno mišljenje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja kolko vidjeh, ovaj jedan od njih, ih zaustavlja i govori ako sam dobro procitao: Ne glupirajte se pred kamerama.

Ove makijavelisticke price da drzava nije sva moralna nego da ima svoje prljave nacine kojima obavlja poslove, to svi znamo.

Ali prema svojim gradjanima, na sred ulice, bespotrebno... To se ne moze opravdati, uz svo prihvatanje drzavinih tajnih i prljavih metoda.

Ali nije isto drzava i rezim.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Jel ja to cujem ponovo istu pricu (uvijenu u oblande) da pripadnici jedinica koja je divljala po covjeku i njegovom vozilu ne trebaju dobiti otkaze i biti pozatvarani?
    A sta si ti ocekivao? Cijela dirljiva prica se svodi na pendrekasku bajku "mi smo suvise bitni da bi nas iko smio dirati, kakav god zlocin pocinili".

To su i Legija i pajtasi iz JSO jos sebi ponavljali dok su ih vukli u zatvor. Puna su groblja takvih sto su mislili da su nezamjenljivi.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Lucas, isuvise je ocigledno zasto si ti toliko zapeo za ova prekoracenja ovlascenja

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    A sta si ti ocekivao? Cijela dirljiva prica se svodi na pendrekasku bajku "mi smo suvise bitni da bi nas iko smio dirati, kakav god zlocin pocinili".

To su i Legija i pajtasi iz JSO jos sebi ponavljali dok su ih vukli u zatvor. Puna su groblja takvih sto su mislili da su nezamjenljivi.
    To je to.. nista ne bih dodao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Lucas, isuvise je ocigledno zasto si ti toliko zapeo za ova prekoracenja ovlascenja
    Pojasni, mislim da grijesis. I ne vidim da sam izasta zapeo.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Ubijedjen sam da je više brutalnosti prema gradjanima ( van prostora ispred skupštine koji je bio legitiman za djelovanje pendreka zbog nereda a ne zbog zahtjeva ) bilo po centru grada i po lokalima onu noć nego što se mogu pokupit svi video klipovi ( ne računam USA jer je to model koji nam se nameće ) iz ostatka svijeta ... znači ... ipak će prije biti da je ono bilo korišćenje situacije da se policija izduva na svakog ko šeta ulicom a da predhodno nije uveden policijski čas ... ima primjera da su ubačali suzavac u lokale pa su ljudi morali da se nabiju u wc i tako preko vetilatora dodju do zraka ... svega je bilo ... ali ... trebala je da se pošalje poruka da nove vlasti bez krvi nema pa sve i da postoje zakonske osnove za tako nešto ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ TheLucas, to pod broj 4 se slobodno moze staviti pod mojim stavom 1... Zapad zelio, isti finansirao i agente slao... Ali ne zaboravi, da nebi ni to bilo moguce, da Milosevicu nijesu otkazali poslusnost oruzane snage....

@ Tatoo, oces reci da im je sam Gojko (svojom pojavom) dao za pravo da ga mlate??

@ EL RE, hvali ti za zivotne "lekcije" kao i za pojasnjenja da ni policije u svijetu nijesu "med i mlijeko"... Sve stoji, pa jel se Amerika do juce zarila i palila zbog ubistva tinejdzera od strane americke policije (koja vazi za najbrutalniju)...

Ali kad vec uporedjujes policije svijeta i ovu nasu u CG, morao bi da uporedis i samu politiku drzava Evrope sa CG....

CG jos nije (demokratski) mijenjala vlast koji traje 2 i po decenije! Isti ljudi na vlasti, isti u opoziciji... Sve isto, kao da je vrijeme ovdje naprosto stalo...
    Ne treba zaboraviti sve sto se desavalo na ovim prostorima zadnjih 20-ak godina poput ratova, ratnih zlocina, sankcija, bijede, hiperinflacije....

To je jos ostalo u tragovima sadasnjice! Kad jos dodate nasilje kojeg je nesumnjivo bilo na protestima 24. oktobra, ipak je najbrutalnije i nenarodno bilo nasilje od strane organa koji bi trebalo da postuju Zakone (cak i u delikatnim situacijama)! I to sve vraca na te godine i taj period... Nekad je policija tukla koga je htjela... Sada su se doveli u red i zakonski okvir, ali ponekad izlaz iz svega toga!

I policajci su ljudi, ali im to ne daje za pravo da vrse nasilje prema obicnim ljudima! Bez obzira sto su radili ti (obicni) ljudi! A narocito neduzni ljudi!

Kako ce reagovati roditelji prebijenih momaka iz Zlatarske ulice?? Sto ce da kazu?
    Imaju li ti momci PRAVA???

Sto sa bokserom Martinovicem?? Ko ce mu objasniti zasto je brutalno prebijen kao pas na sred ulice???

Ko ce objasniti novinarima sto su hapseni i mlaceni kao Gojko Raicevic, gdje ga je pred kamerama izudarao specijalac SAJ-a???

To sve govori da ovdje (u ovoj drzavi) se ne postuju Zakoni kao i da postoje oni koji su iznad Zakona i rade sta im volja...

Moze li takva CG ici u EU? Ili NATO? Ili u bilo koji treci savez ili organizaciju svjetskih drzava??

Ima li u Spaniji prebijanje neduznih ljudi i novinara odmah poslije protesta??

Sve u svemu, drzava mora da sprovodi Zakon, ali mora kaznjavati one koje iste krse i zanemaruju!! Slozices se sa ovim??
    NO
    SPAM,
    LIE,
    INSULT!!!

Page 276 of 373 FirstFirst ... 176226266272273274275276277278279280286326 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)