- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Šta? Gađanje Pinkovih prostorija. Istih onih koje su se već nalazile na udaru istih. Zar nije bilo očekivano opet? I poslali su 4 mrčena policajca da to zaštite a pripravnih da bar pokušaju uhapsiti huligane nigdje u blizini. Al je zato bilo pripravnih da tjeraju običan narod do kućnih pragova kilometrima van centra dešavanja.
Nešto ne ispratih, koliko je ovih izgrednika uhapšeno? Jesu li uhvatili bar jednog? Je li to bio problem i je li to prava mjera njihove sposobnosti i njihovih namjera?
Da sam vidio da batinjaju takvoga, da mučenjem iznude priznanje ko su mu kompanjoni pa i njih pohvataju i procesuiraju, sumnjam da bi se pričalo previše o policijskoj brutalnosti.
Last edited by Superhik; 27-10-15 at 13:42.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Uvidjam. To shto je Bechic uradio na lokalnim izborima je dobra ali i nedovoljna stvar pored toga treba da jasno podrzhi i NATO, crnogorski jezik, dalje da ako ne otvoreno podrzhi onda uvazhi pravo na postojanje i ravnopravnost sa ostalim vjerskim zajednicama CPCu i da jednom za vazda iskljuchi mogucnost saradnje sa prosrpskim militantnim partijama okupljenim u DFu. Kad to uradi a ne mislim samo na njega nego na chitavu opoziciju imace mnogo bolje shanse i protiv Miga i protiv Mila. Jedini nachin da bilo koja opoziciona partija dodje na vlast je da prosrpsku prichu koja preovladava u opozicionom birachkom tijelu prvo razvodni a zatim ubijedi svoje birache da su suverenisti bili u pravu i drzhi se platforme suverenista tj ochuvanja drzhave njenog identiteta te evroatlanskih i evropskih integracija. To nije lako uchiniti i za to treba vremena (zato je vladavina DPSu sa ili bez nekog od koalicijanata zagarantovana makar naredne chetiri godine) ali nije ni nemoguce-sjetimo se da je to uradio i sam Djukanovic sa DPSovim birachkim tijelom u periodu 1997-2002.
U ovoj prichi lezhi i odgovor zashto bi DPS lako mogao da dozvoli prelaznu vladu-DPS i partije koje njemu gravitiraju trenutno imaju toliko jaku poziciju na CG politichkoj sceni da im (pred)izborne mahinacije nishta ne trebaju za pobjedu i dobice izbore pa makar shef izborne komisije bio Andrija Mandic a ANBa Nebojsha Medojevic. Naravno u chitavoj prichi oko prelazne vlade treba imati u vidu da ce biti pregovora i da sad obije strane jer pregovori josh nijesu pocheli iznose svoje platforme i nastupaju sa maksimalistichkih pozicija dakle DPS sa pozicije da je dovoljno shto je izborni zakon donesen a umjerena opozicija sa pozicije da je potrebna prelazna vlada da organizuje izbore. Izmedju te dvije maksimalistichke opcije balansira SDP a kad pochnu pregovori ustupke ce praviti sve tri strane i naci se negdje na pola puta ili preciznije malo vishe ce ustupaka napraviti opozicionari malo manje vlast jer je kao shto rekoh u mnogo boljem polozhaju posebno poslije subote koja je obesmislila opciju gradjanskih protesta i vaninstitucionalnih vidova opozicionog djelovanja makar na neko vrijeme.
Last edited by Separatista; 27-10-15 at 13:48.
Ridin' on the black train
Poslije mog prvog posta na ovom topicu, bilo je komentara kako je SAJ „opravdano“ tukao demonstrante i kako je to stresan posao, kao i da je sa njime komandovao – sef obezbjedjenja skupa, izvjesni Recevic...
SAJ je najelitinija jedinica u policiji i sa njom DIREKTNO komanduje direktor UP Slavko Stojanovic, ali na nagovor (zapovijed) Ministra Raska Konjevica. Sem komandovanja, ova dvojica preuzimaju SVU odgovornost za postupanje pripadnika ove jedinice u toku odredjenih akcija!!!
Niko drugi (u policiji) ne moze komandovati sa njima, vec samo ovi gore pomenuti, jer je takva hijerarhija koju Zakon nalaze.
Oni imaju SVOJA vozila, uniformu, opremu i ostala sredstva koju niko sem njih ne moze koristiti!
Njihovo djelovanje je bilo krajnje brutalno i anti-ustavno (da ne recem antinarodno), jer su BEZ RAZLOGA nasrtali na pojedince koji su setali DALJE od mjesta odrzavanja skupa u Podgorici!
Ako neko nekog napadne, i ne napravi mu povrede, to se kvalifikuje kao fizicki napad, a ako napravi (sto fizicke povrede, a sto i psihicke) to se kvalifikuje kao pokusaj ubistva... Fino pise u Zakonu o javnom redu i miru (JRM), za cije sprovodjenje je zaduzena jedinica policije opste nadleznosti!
SAJ je prekrsio Zakon o JRM, koliko god to izgledalo nevjerovatno, jer vecina misli, ako je SAJ policija, onda oni (u startu) nista ne krse (Ustav i Zakone drzave CG), cak i kad mlate ljude....
Najfiniji i najbolji dokaz njihove brutalnosti je snimljen na Trgu Republike, kada je iz difendera/dzipa/hamera izasao priadnik SAJ-a i prilazi novinaru portala IN4S, Gojka Raicevica, i UDARA GA NOGOM, PA ONDA IZ SVE SNAGE I LUPA MU SAMAR, UZ POVIKU „CUTI“! Pred kamerom, pred citavim gradjanstvom u Crnoj Gori!
Trebali ste samo vidjeti reakciju mog oca, kad je to vidio.... Rekao je, da je to meni ucinio, vise nebi zemljom gazio! Mislim da i vecina sa ovog topica tako misli, a bogme i vecina naroda u CG...
Cime ga je novinar Gojko Raicevic izazvao, da izleti iz auta i udara ga??? Imate li objasnjenje za ovo??
Postoje i ostali snimci, gdje su se pripadnici ove jedinice policije (SAJ) brutalno obracunavali sa momcima koji su „krivi sto su setali u to doba gradom“! Ima da pukne samo takva tuzba drzavi CG! Vidjecete...
Ispred Skupstine je bila rasporedjena Interventna jedinica (koja radi u sklopu jedinice za JRM) kao i Posebna jedinica (ona je pandan srpskoj Zandarmeriji i italijanskim Karabinjerima) i oni su imali primarni zadatak da obezbijede sigurnost ispred Skupstine CG kao i da sprijece eventualni upad demonstranata u zgradu Skupstine.
Sami ste vidjeli da ta jedinica (PJP) nije upotrebljavala silu prema okupljenima, jer se na snimcima JASNO vidi kako poslanici DF-a razgovaraju sa njima, a poslanica Jelisaveta Kalezic (koja je inace profesor na Gradjevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore) je cak jednog i uhvatila za saku policajca koji je istovremeno drzao stit! Nije uopste reagovao tipa da joj skloni ruku ili da je odgurne... Nista!
I tog policajca ovim povodom POZDRAVLJAM!!! Nijesu SVI u policiji nasilni i zeljni krvi!
To je dokazao ovaj policajac kao i njegove kolege koji su bili pored njega a koji su razgovarali sa poslanicima DF-a!
Na snimcima sam vidio da je iza ovih policajaca, stojao Jovica Recevic (koji je obezbjedjivao ovaj skup) a koji je megafonom rekao poslaniku DF-a Milutinu Djukanovicu, da mogu uci u Skupstinu CG ali na sporedni ulaz!
Opozicija je to odbila, jer im je bilo ispod casti da ulaze na sporedni a ne na glavni ulaz...
Medjutim svako ko iole koristi mozak, znace zasto nije dozvoljen ulazak na glavni ulaz... A razlog je sto je u hodniku iza vrata glavnog ulaza bili krcati specijalcima, koji su tu smjesteni da reaguju ako bi kojim slucajem zakazala jedinica ispred Skupstine! Znaci za slucaj probijanja kordona ispred, reagovali bi oni unutra Skupstine...
Opozicija je PO MENI trebala uci na sporedni ulaz, ovako su se ponasali kao mala djeca...
Sve u svemu, iz ovoga proizilazi, da su razlicite jedinice policije RAZLICITO reagovale prema demonstrantima a i prema ljudima koji nijesu imali vezu sa protestima!
Najgori je bio SAJ, u to nema sumnje i za ispade istih su najodgovorniji Ministar Konjevic i direktor UP Stojanovic (kao i njemu potcinjeni komandant SAJ-a)!!
Toliko.![]()
NO
SPAM,
LIE,
INSULT!!!
Intres je naravno pokretač svega ali samo na ovom malom dijelu ( možemo slobono reći beznačajnom dijelu iako evo vidimo da bi u Wašingtonu ulazak CG u NATO bio najveći uspjeh u četvorogodišnjem mandatu ove administracije ) intresi EU i SAD uopšte nisu isti kad se radi o investitorima iako zvanična saradnja postoji !!! Nije sve onako kako izgleda pred malim ekranima![]()
deuscroix
Niko na evropskoj političkoj sceni van višegradske grupe i ekstermnih desničara ne vidi Orbana kao razumnog čovjeka, to budi siguran. EU je imala problema sa Orbanom i prije imigrantske krize i ograde, i bili su vrlo kritični kad je njegova vladavina u pitanju. A samovolja Mađara tokom krize je već posebna priča, i to će stići na naplatu prije ili kasnije.
Osim toga, imaš, kao i mnogi, iluzije po pitanju prirode politike EU. EU, kao i bilo koji drugi politički savez, ima svoju politiku i interese a interesi EU se praktično poklapaju sa interesima SAD. Ideali su za maštanje, a politika za sprovođenje.
Ne trudi se. Ovo sam ja pitao vec 10 puta minimum. Onoliko kamera i snimaka iz svih uglova, i jos ne vidjeh trenutak kad se Vojvoda od ANB vraca u masu i odlazi. Ne mora da znaci da ne postoji, ali niko ne rece taj i taj snimak, na toliko i toliko
nego kad smo kod sprdnji, vidje li ko onaj pateticni pokusaj TV 777. Na nivou jaslica, predskolsko je vec ozbiljna ustanova
Last edited by Hell Raiser; 27-10-15 at 13:52.
I kao sto sam i ocekivao. Da li su parlamentarne stranke ili ne, i kako ce reagovati. Ipak imaju respektabilnu podrsku gradjana
Lideri Građanskog pokreta URA, Demos-a i Demokrata Žarko Rakćević,MIodrag Lekić i Aleksa Bečić obavjestili su delegaciju EU u Podgorici da zahtjevaju formiranje tehničke Vlade koja bi priremila demokratske izbore i zatražili njenu medijaciju u ostvarivanju tog rezultata.
Nakon razgovora sa šefom Delegacije EU Mitjom Drobničem oni su novinarima prenijeli da su ga obavjestili kko će u suprotnom bojktoovati izbore, i da izaći na mirne demokratske proteste, za koje će tražiti podšku NVO i sindikata.
Miodrag Lekić kazao je da su Drobniču prenijeli stav koji su ranije javno saopštili, a u kome je navedeno da će izostanak spremnosti DPS-a da se kroz dijalog nađe za sve prihvatljivo rješenje ili, pak, neiskreno prolongira neophodni dijalog, to biti jasan znak neodgovornosti i nespremnosti za rješavanje krize.
Lider URA Žarko Rakčević kazao je da su "predstavnicima EU instutucija željeli da pošalju poruku da u Crnoj Gori postoji jako jezgro zasnovano na evropskim vrednostima, grupacija DEMOS, Demokrata i URA sa značajnim pojedincima i NVO orgnizacijama,kao i da posljednji protesti 24.oktobra ne bi trebalo pojednostavljeno da se gledaju"
"Crna Gora je u ekonomsko -socijalnoj i instutucionalnoj krizi iz koje želimo da izađemo kroz dijalog i da u tim stvarima ne treba zagovarati logiku sudnjeg dana. Naši partneri iz evropskih institucija bi trebalo da pokažu razumjevanje za krizu i pomognu kroz medijatorsku ulogu da se na miran i demoratski način Crna Gora dovede do fer i demokratskih izbora.
Ako već država ima tehničku vladu, ne vidim da par mjeseci ona funkcioniše uz sve parlamentarne grupacije i eksperte kako bi dovela do prvih slobodnih i demokratskih izbora,rekao je on,navodeći da su zadovoljni razgovorima sa Drobničem.
Na pitanje gdje je tu mjesto SDP-a , on je sugersoa da taj odgovor treba oni da daju. "Mi ćemo razgovarati sa svim subjektima koji žele da Crna Gora izađe iz ovoga,prelazna tehnična vlada i slobodni fer izbori su naš prioritet.Ako SDP bude na tim pozicijama,ne znam zašto ne," rekao je.
Aleksa Bečić ocijenio je da su "svi društveni činioci i međunarodni predstavnici svesni trenutka da je u Crnoj Gori duboka ekonomska, pravao i moralna i instuticionalna kriza"
"Sadašnja situacija nameće potrebu suštinskog dijaloga sa konkretnim reešnjima jer smo u vremenskom cajtnotu koji nalaže ozbiljnost i odgovornost. Crna Gora kao kandidat za EU se sreće sa činjenicom da 18 mjeseci od kako je usvojen set izbornih zakona dvotrećinskom većinom u parlamentu, i 12 meseci nakon posljednjeg roka za njihovu primjenu, nemamo ozbiljnijih naznaka da će ta zakonska rješenja biti implementirana,"rekao je Bečić.
On je ponovio da ova grupacija neće učestvovati na izborima koje bi pripremao DPS, te da je i ranije najavila da je spremna da podrži tehničku Vladu ukoliko bi se opozicione partije dogovorile oko toga.
Miodrag Lekić je kazao da su protesti sa ostalim opozicionim subjektima, svim demokratskim snagama i slobodomislećim građanima odgovor na eventulano odbijanje DPs da se dogovori tehnička vlada,koja bi spremila slobodne izbore. Na pitanje da li to znači priključenje protestima DF ili su to neki novi, on je kazao da je o tome rano govoriti.
"Zalažemo se za što širi savez u mogućoj mjeri,očekujemo odgovor vlasti i EU," kazao je on objašnjavajuči odnos prema DF.
a kako seeerinjaju vise sa ovim povredama od policije, svakakve ogrebotine kace, sto je ovo jbt. stavicu sliku dje sam se recnuo kad sam se brija, evo policija me nozem izrezala. pa onda ono laganje za ulijecanje dzipovima... kad je onaj mali uletio kroz kordon policije, smisljaju se izgovori nekakvi. kako ne pregazise nekog?! dje je ta slika, nekog sto ima tragove guma preko tijela?da se razumijemo, dzukelski su postupili onamo prema miju, a ovo drugo dje su udarili samar ovome onome, to je nista.
Last edited by bulit; 27-10-15 at 14:08.
O cemu pricas ti, druze, kakvu bi ti to opoziciju? Jednobraznu, u kojoj su svi za NATO itd? Koga onda da glasa pola stanovnistva koje je protiv NATO-a, molim te? Da im uskratimo pravo da ikoga imaju glasati ili im pak ograniciti izbor na extremne struje poput Mandiceve? Totalno pogresno percipiranje, jer ovaj narod je duboko podijeljen po tim nekim pitanjima, a Demokrate pruzaju ruku i jednima i drugima, sto smatram VELIKIM plusom za njih, jer akcenat treba staviti na ona pitanja koja nas SVE pogadjaju, a ne na ona oko kojih smo podijeljeni. Znam, nekima vise odgovara da se potencira na razlikama dovijeka, kako bi i ova vlast ostala dovijeka ili pak eliminisati sve one koji imaju drugacije misljenje, pa da svecano proglasimo rehabilitaciju jednopartijskog sistema.
Ako pogledas povrede i gdje je udarano jasno je sve.
Da su tukli po koljenima da sto vise stete naprave. Ko nije lomio koljeno ne zna sta je muka.
na polovini slika po nogama se vidi da su ljudi lezali kada su udarani, jer onakva povreda butine i potkoljenice moze da nastane samo ako covjek lezi sklupcan na zemlji ili cuci
Last edited by Hell Raiser; 27-10-15 at 14:13.
Uopšte se ne slažem. Bečić je konkretno govorio šta su problemi, pamflete koje je snp dijelio bio je pun konsrtukcija tipa Mi smo ukazivali da ovo ne valja, tražili smo ovo i ono, pri čemu su ovo i ono bile standardne političke floskule... Nikakav konkretan predlog od njega nisam čuo za vrijeme cijele kampanje. Potpuno je druga stvar to što su mu protivkandidati bili onakve amebe pa je i on naspram njih djelovao kao oličenje otresitosti.
postoji nesto sto se zove - jasno zauzet stav -
Ne moze da se bude tamo i ovamo...
I e da... Nikada niko nece preuzeti vlast u Cg dok ne dobije podrsku zapada. A podrsku zapada ce dobiti samo ako bude za NATO ...
Zop
One Ring to Rule them all...
Prošle su 90-te i preuzimanje vlasti s ulice.
Da se ovo desilo za vrijeme "Titine milicije" ne bi se razlikovali novinari od političara i demonstranata, huligana, to bi ih omrčili.
Danas su druga vremena.
Mislio sam da že biti veća masa od strane demonstranata iskreno.
10 000 je malo za ono što su pokušali.
A i sramno je što je Miju napravljeno kao i još nekima.
Sve nepoštene poteze osuđujem i od strane milicije i od strane demonstranata.
Mandić i kompanija su za svaku osudu.
Na sve načine pokušavaju da se domognu vlasti.
Evo i na ovaj način.
Stvarno su jadni.
I on snosi najveću odgovornost za sve i treba debelo da odgovara.
I ja kažem da su na političkoj sceni izrodi.
Naravno da se ne može generalizovati iz pojedinačnih slučajeva, ali to što je neko policajac ga ne opravdava. Recimo, pobiju se dva momka pored tebe u nekoj kafani i ovaj što se branio složi i tebe i ovoga drugoga, a onda ti ja dođem sa pričom "A da nije trebao možda da ti priđe i ljubazno te zamoli da se udaljiš?". To ne bi bilo u redu, ali ako je imao značku, sve je OK. Ako išta, ta značka znači strožije kriterijume i osude za takvo ponašanje, ne obratno. Razlika između policajca i protestanta je što je svaki policajac instrument države, ali nije svaki protestant instrument DF-a ili još gorih od njega.
Niko ne tvrdi da policija ne treba da spriječi ulijetanje bilo kojeg broja ljudi u skupšinu, ali to što bi neko možda nešto učinio pod nekim okolnostima koje nijesu realne (tih 50-100 nije, niti je moglo, ući u skupštinu) ne znači apsolutno ništa, ni po zakonu, ni po bilo kojem kriterijumu. Osim, naravno, u najdemokratskijoj zemlji na svijetu.
To bi bilo genijalno. Izlazi Mandić i kaže "Ljudi, nijesam više vojvoda, dosta je četnikovanja, pogriješio sam. Pođite sad za mnom da vas vodim put slobode i demokratije". Kad su mogli drugi, može i on.
★
pa nek vam je srecan Milo zanavijek onda, kad mjesto u pobjednickoj opozicionoj koaliciji imaju samo oni koji su za NATO. Fantastican nacin da se obezbijedi vjecita diktatura gdina Djukanovica, a za bolje i nismokako mi je vremenom sve draze sto ovaj narod sve brze propada.. jer mu se sve desava samo zbog podjela, hehe
Kao sto sam i napisao u vezi odgovornosti celnika MUP-a, UP i SAJ-a, stize i javni zahtjev DF-a za smjenu Konjevica i Stojanovica...
Kao i zahtjev Gradjanske Alijanse o smjeni Stojanovica, komandanta i zamjenika SAJ-a...
Polako, nijesu ovo vise 90-te, kada se moglo kriti iza znacke...
Neko sigurno leti iz vrha policije! Ko? Vidjecemo...
NO
SPAM,
LIE,
INSULT!!!
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks