Bilans za sada: povrijeđeno 27 civila/građana i 20 policajaca.
Bilans za sada: povrijeđeno 27 civila/građana i 20 policajaca.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Safra nedje napisao da ako policija bude daleko od ograde nece reagovati.Tako je i bilo cijelo vrijeme su bili na distanci i nijesu upotrijebili silu.Bacena po meni nepotrebno prevelika kolicina suzavca ali sve u svemu dobra reakcija.
Zna li se ima li i koliko teze povrijedjenih?
Zna li ko koji su lokali obijeni?
Zamisli da su usli u skupstinu a ono tamo izgaseno svijetlo. Trazi medo svijetlo, popizdio ne moze da nadje onaj prekidac
f6
Samo jeedan policajac.
Tetiva mu pokidana.
Stvarno je policija ncs odradila predobar posao realno, mada sustina price je danisu ni trebali neku vecu silu da koriste, kad su samo suzavcima i sok bombama posao zavrsili.
I sto je glavno pretrpjeli su dobru akciju od demonstranata dobro im je pucalo po nogama.
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Ako je ovaj poraz svih nas (da odma kažem da potpisujem sve ovo što si napisao) značio gašenje jedne bolesne ideologije i rađanje građanske svijesti ovog naroda, a sve to ka konačnom cilju - građanskoj, demokratskoj CG (u punom smislu te riječi), boljem stanju i standardu
neka im bude i ovaj put.
Narod naš izgleda treba na teži način da uvidi neke stvari.
Last edited by Zedd; 25-10-15 at 00:38.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Hvala LepoKako je rekao predsednik Udruženja lekara Atine Jorgos Patulis, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, hemikalije koje se nalaze u suzavcu koji policija koristi mogu naneti ozbiljne posledice ljudskom zdravlju.Patulis je tokom protesta radio kao volonter, a u situacijama kada su korišćene hemikalije, pomagao je ljudima pri rešavanju respiratornih problema, i imao je velikog uspeha u tome. On je dodao da su uzorci gasnih bombi, koje su bacane tokom protesta, ispitani u državnim labratorijama, i da je otkriveno da sadrže otro-klorobenilidin-malononitril (CS).
Patulis je rekao da ove hemikalije uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, od respiratornih bolesti do raka.
"Nakon što smo otkrili CS u uzorcima koje smo ispitivali, shvatili smo da mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Kada se suzavac tek baci, izaziva otežano disanje i peckanje očiju, a naravno da može dovesti ljude i u životnu opasnost, ukoliko ga udahnu. CS se sastoji i od kancerogenih materija, pa može izazvati velike zdravstvene probleme u organizmu, medu kojima i rak", rekao je Patulis.
Iz ovih razloga, Patulis je pozvao grčku vladu da "ne koristi ove hemikalije, jer izazivaju dugoročne probleme disajnih puteva, bol u ocima, i bolesti kože", pa je predložio "korišćenje vode pod velikim pritiskom ili drugih nedestruktivnih tehnika, kao što se to radi u mnogim evropskim državama".
Patulis je rekao da je od ministra javne sigurnosti i zaštite građana Nikosa Dendiasa dobio pozitivan odgovor, i da je Dendias istakao kako "ove hemikalije više neće biti kupovane za korišćenje na protestima, već će se koristiti voda pod visokim pritiskom i boja".
"Na poslednjim protestima koristili su vodu pod visokim pritiskom, ali i hemikalije. Nadamo se da će vlada doneti odluku o zabrani korišćenja ovih hemikalija", rekao je Patulis.
Ako sam dobro shvatio Konjevića sa Rankom je razgovarao Radulović a onda to obradjivali i masi prepricavali.....
Хахаха, у којем ви филму живите. Мањине су чак и у владајућој коалицији строго национално подијељене, а камо ли у било каквој будућој "грађанској" ЦГ. Тренд који иде је тренд све већег националног укопавања, а то је прича у којој већина у ЦГ губи на демографској трци.
Једино Срби луди из неких глупих убјеђења себи никако да обезбиједе сва мањинска права, посебно на нивоу локалних самоуправа.
http://www.vijesti.me/vijesti/dukano...-zemlji-842891
ako se sjećate ova je bila glavna za majdan...
She is only here to annoy herself!
Nista mi se ne dopada.. Samo znam da nista od ovog nije trebalo da se desava, od onog sa satorima pa sve nadalje..
Hvala Lepo
http://www.vijesti.me/vijesti/pavlov...k-bomba-857304
Evo pavlovic zavrsi kao knezevic
Podgorica Podgoricanima!
Уф како си ми га рекао.
ЦГ прво није грађанска држава јер нису сви грађани једнако рангирани него постоји уставом и законом утврђена хијерархија права.
Друго, грађански концепт се поготово не познаје на структури главних политичких субјеката и изборних резултата, јер изузев грађана исламске вјероисповијести који се изјашњавају као Црногорци, сви остали су малтене у проценат представљених преко националних партија - бошњачких, српских, хрватских, албанских и црногорских.
1. Radunović daje taj rok od 10 minuta
2. Kroz gomilu ulijeće ekipica od 20-ak momaka sa motkama itd(na snimku vijesti se vidi kada ruše ogradu), a kod ulaza u skupštinu je već malo ekstremnija ekipa 100-200 koje su do tada kontrolisali
3. Masa počinje polako da se razilazi
4. Ova ekipa od 20-ak ulijeće u ogradu, ostali za njima
5. Raspaljuje se gomila suzavaca(mada većina u daljinu, po ovim mirnim ljudima koji su bježali)
Pođoh da ispoštujem, stvarno prilično veliki broj ljudi(tipa 2-3 puta više nego prošle neđelje), dosta ljudi koji su tu iz zdravih razloga ali i masu avetinja, barjačenja(kao što sam pretpostavio, jer su im ovaj put došli članovi DF-a sa strane) i sl.
Napuštio sam livadu prije incidenata a i prije Radunovićevog popaljivanja jer viđeh da ti ljudi nemaju nikakav plan(barem normalan) već su doveli masu pred skupštinu, i da nije bilo incidenata tu bi se džupilo dok svima ne dosadi.
*Što se tiče tog ulijećanja hamera(?), javljeno mi je da su ulećeli kod City hotela sa džipom policijskim u par ljudi, a valjda je toga bilo svuđe po gradu
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks