Page 172 of 373 FirstFirst ... 72122162168169170171172173174175176182222272 ... LastLast
Results 4,276 to 4,300 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Blic se pozabavio trenutnom situacijom u CG

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/60...e-protest-slab

Po njima ispada da protest organizuju oni koji nemaju ni 6 posto podrske, e sada da li oni to namerno minimalizuju jer su prozapadno (preciznije nemacko) glasilo ili je stvarno tako ne znam. Videce se u Subotu koliko ce ih biti na tom protestu.

Rezime o Milu

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/600205...ronu-24-godine

Negde sam video dobar komentar, ucenik (Milo) je nadmasio ucitelja (Slobu).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

RADOVIĆ: Besčašće kolovođa protesta i negiranje Crne Gore

I ovih dana svjedoci smo bjesomučnog, izopačenog i ojađenog, tobože pokreta, nakakve demokratske skupine, koja javno negira postojanje Crne Gore, njenu državotvornost, samostalnost i nezavisnost. Predvođeni, „odanim“ crnogorskim parlamentarcima, nekoliko stotina, pa možda i koja hiljada jadnika, poslušnika i slugana, za šačicu sitnih novčića, uzeli su sebi za pravo da divljaju po glavnom gradu Crne Gore, predstavljajući sebe i junačeći se u očima onih kojima uistinu smeta slobodarska i vazda nezavisna Crna Gora.

Piše: Ljubo RADOVIĆ
    No, istovremeno, oni se predstavljaju slobodarskom crnogorskom narodu kjoji su uvijek znali braniti slobodu i svima koji Crnu Goru doživljavaju istinskim prijateljem, koji cijene njene vrijednosti, žele da imaju dio takve tradicije u svojoj naciji i njihovim narodima te ravnopravne i održive odnose sa Crnom Gorom.
    Znamo čije su vjekovne želje i htjenja za osvajanjem i potpunim zatiranjem Crne Gore, njenog naroda, kulture i istorije. Dobro znamo priče naših đedova, očeva i stričeva o „bratskom i ljudskom“ ponašanju tobožnjih oslobodioca Crne Gore devetsto osamnaestih godina na ovamo. Još uvijek opominje, i trajno će opominjati plamen ognja u kojemu su spalili crnogorsku djecu, majke, sestre i snahe, radi „viših“ crnogorskih interesa. Premalo je vremena prošlo da nebi bila svježa ta događanja. Dobro znamo na koji su način predstavljali najveće crnogorske svetinje iz novije crnogorske istorije. Znamo kako su tih godina po Nikšiću jadikovali, plakali i kakve su suze prolivali nad improvizovanim kopčegom Petra I Petrovića Njegoša, Sv. Petra Cetinjskog. Znamo daleko više od onoga što su današnji protivnici Crne Gore „zaboravili“.
    Negatori svega crnogorskog: Ovi sadašnji predvodnici negatori i protivnici, od devedesetih godina do danas, uviđaju i osjećaju da neće vječno moći slijediti utabanu istorijsku tradiciju besčašća, ponižavanja i negiranja Crne Gore sa željom da je predaju onome kome nikada nije i neće pripadati. Suočavaju se s činjenicama da Crna Gora uvodi vladavinu prava, socijalnu sigurnost građana, i udruživanje s najboljima. Osjećaju i vide da neće moći vječno biti na, za njih izdašnim „državnim jaslama“ i nesmetano rovariti protiv temeljnih vrijednosti države kojoj navodno pripadaju.
    Ljudi su u mojem selu odavno rekli: „poodmakni se od zloga magareta koje crkava, jer zadnji su mu trzaji bjesomučni pa se čuvaj da te ne okrznu“.
    Gospodo, ako se vi uopšte možete nazvati gospodom, prije nego što crknete, shvatite da Crna Gora pripada samoj sebi i želi ravnopravno partnerstvo sa svima koji čuvaju i brane svoju slobodu, kulturu, postojanost i prosperitet svojih građana uvažavajući ljudske posebnosti svih koji ih okružuju.
    Vi pozivate cijelu Crnu Goru da vam se pridruži. Ja vas pozivam, pridružite se vi demokratskoj Crnoj Gori. Za vas bolje ikad nego nikad, jer takvih pozitivnih primjera ima iz nedavne prošlosti.
    Ponosan sam na svoju matičnu domovinu i njene institucije, kao i na veliki broj iseljenika i njihovih potomaka što imju dovoljno strpljenja da preziru jadnike koji slijede istoriju besčašća koja vjekovima traje na tvrdom i slobodarskom kamenu kremenu Crne Gore i to od njenih „spasioca, braće i dušebrižnika“. (Autor je predsjednik asocijacije Evropska dijaspora Crne Gore)

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo clanka koji je objavila najutjecajnija ruska drzavna informacijska agencija "RIA Novosti" http://ria.ru/analytics/20151020/1305299174.html
    Prosvjed u sredistu Podgorice je "obojena revolucija" na obrnuti nacin ...
    Bumerang se "obojene revolucije" vraca natrag u Vasington ...
    Odvajanje od Srbije uz vise nego sumnjive rezultate referenduma ...
    Djukanovic koji tijekom neprekidnog nalaska na vlasti tijekom vise od 2 desetljeca * ...
    Otvaranje americke vojne baze u CG unistit ce turisticku sferu, gdje vecinu gostiju cine turisti iz Rusije ...
    Ruski biznis koji za svaku godinu postaje sve "domoljubniji"**, ce sigurno povuci kapital iz Crne Gore ...
    Americka vojna baza od dvije kucice, americkog barjaka i desetaka vojnika je losa zamjena za brojne ruske turiste koji osiguraju vise od 50% zarade u turistickoj sferi ...
    Razlog toga da se crnogorska oporba ohrabrila je ruska demonstracija sile u Siriji ...
    Svakome je danas jasno, da ako Rusija bude rekla "Nemojte!", americki ce "nositelji demokracije" pobjeci s repom medju nogama ...
    Amerika vise nije u stanju diktirati svoju volju crnogorskom narodu, dakle Djukanovic se treba povuci ...
    Djukanovic nije bio izabran od strane naroda Crne Gore, nego od strane SAD ...
    Djukanovic je uvijek vodio proamericku, citaj protu-rusku politiku...
    Aktivni stav ruskog MVP-a koji moze uskoro krenuti od "zaljenja" k "osudjivanju", pomoc ce mu donijeti "pravilnu" odluku, jer inace umjesto da doceka starost u vili na crnogorskom primorju, docekat ce je u celiji Haskog suda ***...
    Bogami, a dobra im je trava
    * pise drzavna agencije zemlje, u kojoj se vodja nalazi na vlasti "samo" 16 godina :lolblue:
    ** ne zajebavam se, tako se pise u originalu
    *** ako nije prijetnja, onda ne znam sto je
    Last edited by A+A; 22-10-15 at 12:39.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Hahaha kolko komentara se za 2 sata napisa na clanak da je slavko perovic u niksicu
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ljudi koji ce vjerovatno ici tamo a koji ce vodjeni emocijama bas te noci ocekivati kraj dinastije Djukanovic, ne shvataju da DF ne zeli momentalno rusenje rezima, i to otvoreno kazu, vec ideju prelazne vlade koja i dalje podrazumjeva sudeolovanje i odlucivanje, istina u nekim smanjenim kozmetickim ovlascenima istog tog DPS kojima ce biti pridodati celnici DF koji ce napokon dobiti priliku da postanu vlast, bar na kratko.

Ako to nije manipulacija onda....

Evo tih potvrda gdje sami sebe pozivaju.
    http://www.vijesti.me/vijesti/raduno...ktuelne-846276

Ono sto sad mene zanima, kolike privilegije bi u tom slucaju dobili Medo, Manda i co.?Ocigledno ministarske plate i mogucnost da se voze u blindiranim a8cama jer im je to dugogodisnji san bio.

Dakle odlazak na protest mi dodje kao ono:
    -Ukoliko želite da NN udje na farmu/kucu VB posaljite poruku na *****
    Last edited by mok4; 22-10-15 at 11:51.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Ako postoje razne price da je ovo cak neki unutrasnji sukob pojedinih kriminalnih struktura koje je Milojica stvorio pa ih sad ne moze kontrolisati ljepo bi bilo da vi analiticari to napisete.Cisto da se jos isprepadan ova narod.

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Quote Originally Posted by vukman cejovic View Post
    Brate, zajebavas li ti to mene?
    E Amfilohije, pardon Vukmane, prvi si počeo...

- M -

Thanks Thanks Given 
    3,398
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Naravno da sam se sprdao, jer se u tim "prognozama" uvijek provlaci taj gradjanski rat kao maltene neizbjezna posledica nagomilanog nezadovoljstva naroda zbog katastrofalne ekonomske politike vlasti, a znamo kome takva prica ide na ruku I sad smo konkretno culi da imamo, je li, samo dvije opcije: klasicna diktatura ili gradjanski rat. Heh.. ja sad vas pitam ko je lud odje? TVRDIM da gradjanskog rata biti nece, jer ko bi se to borio, molim vas? Koji su to tabori: Srbi protiv Crnogoraca, NATO-vci protiv antiNATO-vaca ili mozda gladni protiv sitih? Ovo poslednje mi jedino djeluje DONEKLE moguce, ali takav sukob definitivno nece biti nikakav gradjanski rat, gospodo, ali nekom odgovara takva retorika, rekoh vec..
    Takodje je ova "prognoza" obuhvatala i bisere da ce se ovi protesti odrzati na dan pravoslavne Nove godine, kao i brojne druge "pogotke" (kao prstom u g..) da Rusija slabi nevidjenom brzinom i da ce je sankcije itekako utjerati u brazdu u koju je zapad zeli vidjeti, pa se svakodnevno mogli citati apdejti sa cijenama nafte i milionskim ciframa koje svjedoce o skorom totalnom slomu Ruske ekonomije..

Medo, ja jednostavno, za razliku od vecine na ovom forumu, nisam naivčina
    Пише се о грађанском рату због сензационализма, због жеље да се утврде торовске подјеле, због жеље да се ова дешавања пребаце са политичке сцене на националну, да ове протесте покажу као ризик за државу, да на крају дпс остане једини избор опстанка црне горе и да му се дозволи да влада пљачка и економски уништава црну гору. Нормалан човјек зна да је прича о грађанском рату шупља ал глупаци и фукара се наравно примају, а у цг их има и превише, уосталом зато дпс толико и влада.

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Daj ne zezajte.

Zaboravljate da DF nema ama baš ništa sa ovim omasovljavanjem protesta, njima je noć prije incidenta došlo manje od 500 ljudi na proteste. A i umiješanost Rusije čiji kanal(mislim da je u pitanju kanal 24 ili tako nekako iza kojeg stoji vlada) naziva Branka Radulovića čičom iz Podgorice

Oni su najviše zatečeni ovim omasovljenjem i pojma nemaju šta da rade, zato su i odložili ovo do subote.

Jes, Dritan Abazović, lik iz LGBT organizacije i ostali dolaze po nalogu Rusije.
    Нашли смо новог непријатеља, русију и сад ће да се на русији јаше док ротести не утихну. Јер како утолити црногорску глад за центром пажње? Ставити свјетску силу као непријатеља и играти на карту живота или смрти државе, кад је у питању политички протест и жеља за смјеном власти.

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Osnovni cilj je destabilizacija CG i spriječavanje ulaska u NATO, vlast je vojvodi potpuno nebitna...
    Сигурно је политичару власт потпуно небитна, бави се политиком чисто из хобија иначе......

Quote Originally Posted by mok4 View Post
    Vlast je svih ovih godina vladala i ostajala cvrsta na osnovu podjela i razdora koji su medju narod svjesno unosili.

Posto se narod vremenom poceo opismenjavati, pritom shvatajuci da je sve ove godine izigravao stado ovaca, igra se opet morala obnoviti i podici na visi nivo.

Svo to proslo vrijeme DPS je podjele vrsio stvarajuci imaginarne sukobljene strane od postojecih subjekata, koje su kod gradjana stvarale privid da se opredijeliti moraju i samim tim direktno i neposredno sebe svrstati na neku od uvjek 2 podijelje strane.

Ono sto je sada u ovom vremenu DPS napravio je cista umjetnost kojoj zaista odajem priznanje.
    Stvorili su IMAGINARNOG NEPRIJATELJA od struture koja je bila na ivici cenzusa i politicki mrtva koja je pritom potpuno bezopasna po vlast, uvjek bila i bice.DF se nije niti se mogao sam uzdici.Njega nije uzdigla ni Rusija ni Zapad nego Vlast koja sada ima vise opcija na papiru nego sto ih je imala ranije.Nijedna mirna vladavina nije dobra i Djukanovic je to znao.

Zasto cekati da u svoje ruke stvar uzmu oni koji zaista zele da ga maknu i kojima je to istinski cilj, kad moze narodu poturiti ljude koji su kako nesposobni tako i previse halapljivi da promijene bilo sta i pritom izazvati podjelu kakva ga je uvjek drzala cvrsto na tronu.

DF je samo i iskljucivo produkt ove vlasti.Manipulacija sa jadnim i izmucenim narodom i propaganda kakvu smo samo od DPS a imali prilike da gledamo, navela me je da apsolutno stavim znak = izmedju ove dvije strukture, odnosno da dodjem na zakljucak da je jedna stvorila drugu.
    Власт можда не контролише скорз дф, али потпуно искоришћава све њихове мане и по ко зна који пут иде на подјеле и на питање угрожености државе.
    Ртцг, пинк, прва, портал аналитика и информер су се толико напрегли да створе медијску слику о угрожености државе да су засита заслужили све паре које им се дају свих ових година. Пропаганда је на нивоу, народ се примио (дпс-овци и "чувари" државе") и тешко ће се од овог протеста нешто излећи. Страшно је то што ће сви ови мали резови режимских плаћеника тешко зарасти и међунационално и остало повјерење међу грађанима црне горе ће остати на ниском нивоу.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Poslanici su jednoglasno podržali i odluku o povećanju zarada službenika u skupštini, kojom je predviđeno da se plate zaposlenima u parlamentu povećaju za najmanje 40 odsto, dok je generalnom sekretaru ostavljena mogućnost da kroz varijabilni dio nekima poveća plate i do 80 odsto.

Varijabilne povišice slijediće one koji budu radili prekovremeno ili se budu posebno isticali, a generalni sekretar će svaka tri mjeseca morati poslanicima da dostavi spisak službenika I razloge zbog kojih im je dao povišice.
    Performansom je iskazano negodovanje zbog odluke poslanika da sami sebi povećaju plate za skoro 500 eura, čime se one, kako je izračunato, penju na, za Crnu Goru astronomskih 1.800 do 2.500 eura.

Naročito je zanimljivo da je u parlamentu, inače oštro podijeljenom po svakom, pa i najbezazlenijem pitanju, u vezi poslaničke povišice postignuta puna saglasnost.
    http://www.slobodnaevropa.org/conten.../24337959.html
    Za ovo se znaju usaglasiti...He.. Tada im je licno bilo odicno pa nisu podizali narod na noge ...hehehe uffff...
    A ono sto moze ici na capru naroda - ne mogu "principa radi" usaglasiti.. sa narodom "zveckaju" k'o "oruzjem"....
    Znaju oni da je narod "zaboravan", a kriza udarila i na njih. Moze bit da su skontali da ce izgubiti svoje pozicije i privilegije, a krediti na ciji racun su sebi podizali plate ii beneficije uopste postaju tanji i sad frka "pomazite, mi to u stvari radi vas i vasih "prava"....

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 22-10-15 at 12:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Prsatim ove komentare na forumu i ne mogu se cudom nacuditi...
    Te iza protesta stoji Amerika, Rusija, Srbija, Crkva, Milo, vanzemaljci...?
    KGB, CIA, razne bjelosvjetske sluzbe ne mogu smisliti nista bolje od kamp naselja pred Skupstinom?
    Netom kruze slike sa nasih crnogorskih demonstracija gdje su prikazana dva demonstranta i mnogo praznih satora, ljudi umiru od smijeha.
    Da li iko ozbiljan ista ozbiljno ocekuje od ovog protesta osim vjetra u ledja NATO lobistima?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Čitam na fb poziv za proteste i onda komentari ispod.
    Jedan od njih, ja sam liberal i i ovo je protest pošto smo gladni žedni i sl.
    Ja udjoh na taj profil očekujući slike crnogorskih zastava i sl stvari a tamo slike sa utakmice crna gora rusija dje je isti na jug sa ruskim navijačima. Pravi iskonski liberal
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne znam za vas, ali ja sam od nedjelje Srbenda. I Rusofil naravno.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Ili lik koji govori da dolazi zbog države ili tako nešto, uglavnom obojeno crnom gorom, a na cover vaterpolisti Srbije.
    Last edited by Albatros; 22-10-15 at 12:16.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,757
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Čitam na fb poziv za proteste i onda komentari ispod.
    Jedan od njih, ja sam liberal i i ovo je protest pošto smo gladni žedni i sl.
    Ja udjoh na taj profil očekujući slike crnogorskih zastava i sl stvari a tamo slike sa utakmice crna gora rusija dje je isti na jug sa ruskim navijačima. Pravi iskonski liberal
    u trenucima dokonosti i ove opste ludnie oko protesta, a nasmijan vec sa komentarim par degena sa ovog threada ponekad propratim profile ljudi koji komentarisu objave in4s,vijesti a posebno kurira. naravno biram samo one komentare bas hardcore i onda udjes na profile. da vidis te slike, srbija 4s, lajkovanje SRBSKA Crna gora, srbi u crnoj gori, objave PUTIN DOLAZI NA KOSOVO arkan ziv itd itd.
    f6

Thanks Thanks Given 
    2,153
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Koliko ih ima jos da se odusevljavaju sa nesretnim devedesetim
    Fino su se izborili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Šta ste se ućutali? Vidim da je broj gostiju priličan, ali je opšti muk...Rijetko ko želi nešto napisati. Neka, samo razmišljajte...
    Evo vam i malo aktera sa protesta da razmišljate uz muziku...

Odoh da radim..Možda kasnije navratim da vidim ima li se što interesantno pročitati...

Thanks Thanks Given 
    2,153
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post

Šta ste se ućutali? Vidim da je broj gostiju priličan, ali je opšti muk...Rijetko ko želi nešto napisati. Neka, samo razmišljajte...

Odoh da radim..Možda kasnije navratim da vidim ima li se što interesantno pročitati...
    Fin spot
    Medju ponznatim prepoznah Milana Radovica,bivseg nacelnika u Ziksu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Лично мислим да Русија не организује протесте из простог разлога јер нема са киме. Много сам ближи да је ово све сукоб унутар власти, само још да видимо ко кога поткопава.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    u trenucima dokonosti i ove opste ludnie oko protesta, a nasmijan vec sa komentarim par degena sa ovog threada ponekad propratim profile ljudi koji komentarisu objave in4s,vijesti a posebno kurira. naravno biram samo one komentare bas hardcore i onda udjes na profile. da vidis te slike, srbija 4s, lajkovanje SRBSKA Crna gora, srbi u crnoj gori, objave PUTIN DOLAZI NA KOSOVO arkan ziv itd itd.
    Kakve veze ima. Udjes na polovinu FB profila sadasnjih i BUDUCIH policajaca pripadnika PJP i vidis Pavle, Ostrog, Rotvajleri ili Cane Corso, crnogosrke zastave i slike sa utakmica dje su sa crnogrskim navijacima. Eto ga sav taj buckuris uklopise, pa mi se cini da sa strane logike se ne razlikuju od tih, samo je zastava drugacija.
    Ali dobro, njima je oprosteno jer su oni cuvari drzavnosti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Evo je dunuo vjetar, da se lakse oduva ova vlast, da sve ovo bude rusko i nase.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Sto mislite ovako otprilike koliko ce doci ljudi na protest?

Ja vjerujem izmedju 10 i 15 iljada.
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    2,926
    Thanks Thanks Received 
    3,559
    Thanked in
    1,599 Posts

Preko 7-8 iljada nijedan!
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post

Taman da se podsjetimo

Jul 1990 - Povodom dešavanja na Kosovu
    „Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”.
    Jul 1990 - Povodom osnivanja Saveza reformskih snaga
    "Politiku agresivnog antikomunizma i gotovo patološke srbofobije nudi Savez reformskih snaga Jugoslavije. Iza nevještih reformskih maski, lako je prepoznati protagoniste bivše, od naroda odbačene politike, nekoliko mladih, nezadovoljnih vlastohljebnika, šačicu crnogorskih nacionalista, šačicu suludih islamskih fundamentalista i albanskih separatista, koji svom narodu nude mržnju."
    1991 - Tokom priprema za rat u Hrvatskoj
    “Ne može se mahati s grančicama mira dok se srpski narod po Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato sto su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom, već mobilizacijom”.
    "Crna Gora je opstala kao ostrvo slobode kada su drugi bili porobljeni, pa zašto sada ne bi mogla opstati kao ostrvo komunizma ."
    "Šah sam omrznuo od njih i njihovog podaništva šahovnici i mladoj demokratiji tipa kalašnjikov".
    "Nametnuti rat ćemo dobiti, baš kao što smo sve takve protivnike pobjeđivali tokom cijele naše istorije. Ovog puta ćemo završiti zajednički život s njima i raskinuti sve kontakte, nadam se za sva vremena. Nadam se da će se u toj diobi formirati nove državne zajednice u kojima ćemo živjeti, granice sa Hrvatskom povući pravednije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u dijelu Boke bude hrvatsko starateljstvo”.
    "Pohod na Dubrovnik je svrsishodan i svako suprotno stanovište je izdajničko."
    1992 - O Slobodanu Miloševiću, opoziciji i biznisu
    “Slobodan Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenucima mogu da budem rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije”

"Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce”.
    “Tek ću da budem bogat kada budem prestao da se bavim politikom”.
    Maj 1992 - Uvođenje sankcija
    "Sankcije su očajnički korak naših neprijatelja".
    1993 - Kada je sa gazda Jezdom sklopio ugovor za zakup Svetog Stefana
    "Nijedan zakon ne smije biti smetnja poslu koji je u interesu Crne Gore".
    1993 - O Jugoslaviji i liberalima
    “Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i vjerujemo u zajedničku budućnost i prosperitet”.
    "Poručujem Liberalnom savezu i nekim drugim manje uticajnim partijama koje se vrlo zalažu za otcepljenje da su osvojili 12-13 odsto biračkog tijela, pa im se upravo toliko i poklanja pažnje”.
    Jun 2000 - O ličnoj bezbjednosti
    “Nažalost, moram reći da je bezbjednost svih nas dovedena u pitanje usljed produženja jugoslovenske krize. Što se mene lično tiče, potpuno sam svjestan šta radim u politici. Svjestan sam da to znači da ulazim u konflikt sa interesima onih koji su se navikli na poniženu Crnu Goru koja nema dostojanstva. Ali, niti želim, niti mogu da se vratim sa tog puta”.
    "To nije bio šverc već tranzitni posao u skladu sa zakonima u Crnoj Gori. Optužbe za šverc su odvratne političke prevare i pokušaj da se destabilizuje Crna Gora".
    2003 - O aferi seks trafikinga
    "Oni koji su to uradili Crnoj Gori, iz bilo kog razloga, moraju biti svjesni da su joj nanijeli više zla nego Miloševićev režim".
    Jul 2003 - Prijateljstvo sa Veselinom Barovićem
    "Što se tiče gospođe Jeknić i gospodina Barovića, riječ je o mojim prijateljima, ljudima koji se bave određenim poslovima. Potpuno sam siguran da će se oni, ako bude pokrenut postupak protiv njih, prema tome odgovorno ponijeti... Ne vidim nikakvog razloga da se odreknem bilo koje stranice u svom životu, ponajmanje svojih prijatelja, zato što kod mene i njih postoji pravilo da svako odgovara za svoje postupke".
    Novembar 2003 - O političkom angažmanu
    "Moram priznati da nijesam pristalica tako dugog zadržavanja u politici. Svako ko se na pravi način posveti radu u Vladi mora da se umori, inače nešto nije u redu. Ne mislim da sam predisponiran samo za politiku i da bi crnogorska politička scena mojim odlaskom doživjela kataklizmu, tim prije što je ušla u fazu stabilnosti... Mislim da sam zadovoljio sve svoje političke ambicije. Ja sam ekonomista i nadam se da ću u budućnosti ostvariti svoj senzibilitet za biznis".

Maj 2006 - O zapošljavanju
    „Za četiri godine u ovoj zemlji neće biti nijednog nezaposlenog građanina".
    Februar 2008 - Vraćanje na mjesto premijera
    "Perspektiva je da se tokom četvorogodišnjeg perioda riješi problem strukturne nezaposlenosti i da svi koji imaju potrebna znanja i vještine mogu računati na kvalitetna radna mjesta... Prosječna neto plata 2006. je bila 282, na kraju 2007. povećana je na 376 eura, a na kraju 2009. iznosiće najmanje 515 eura. To znači da će prosječna neto plata u Crnoj Gori za tri godine porasti za 82 odsto".
    Mart 2008 - O svjedočenju u Bariju
    "Samoinicijativno sam otišao u Bari da pružim sve neophodne informacije da bi ljudi shvatili da imaju pogrešnu percepciju onoga što se tada dešavalo u Crnoj Gori i da shvate da se tada u Crnoj Gori odvijao jedan posao, koji je u skladu sa našim pravnim sistemom, i od koga je Crna Gora planirala i ostvarila određene koristi".

Decembar 2008 - O ekonomskoj krizi
    “Ne treba imati straha, jer imamo iskustva i prošli smo teže krize, prijetnje ratom i sankcije.
    “Moramo svi da shvatimo da ulazimo u krizu koja djeluje kao cunami i niko je na planeti ne dočekuje spokojno, niti ko u ovom trenutku ima odgovore na tu krizu, ni vlade Amerike, Kine, Njemačke, pa ni mi u Crnoj Gori, ali ćemo raditi sve da to prođemo sa što manje štete i loših posljedica”.
    Maj 2009 - O opoziciji, medijima i NVO sektoru

"Kritike na račun Mila Đukanovića dolaze iz više izvora, i iz različitih razloga, ali se na kraju sve sliva u jedno prljavo korito, što najbolje odslikava lik i djelo, što tajnih, što javnih protivnika, nezadovoljnika i kompleksaša, za šta apsolutno ne hajem".
    "Tu su i protivnici crnogorske nezavisnosti, zajedno sa poklonicima te ideje, kojima je važnija njihova lična uloga i njihova nekada uzaludna borba za Crnu Goru, no sama Crna Gora. Tu su i samozvane mesije, uzaludni borci za vlast po svaku cijenu, pripadnici raznih interesnih grupa koji djelovanje protiv sopstvene države zaogrću plaštom borbe za ljudske i medijske slobode i ko sve ne".

I jedna od boljih, vezano za ovo freneticno pozivanje na zakone i ustav
    Sklapanje ugovora sa prevaratntom Gazda Jezdom, vlasnikom piramidalne prevare zvane JugoSkandik Banka, o zakupu Svetog Stefana 1993. "Nijedan zakon ne smije biti smetnja poslu koji je u interesu Crne Gore"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da, i?...Šta s tim? To bi trebao biti razlog da se vlast preda četnicima na ulici i mimo volje većine građana?? Je li to sugerišeš?
    Onima istima koji i o Miloševiću i o Hrvatima, i o Bošnjacima i o Albancima misle isto što su mislili i onda kada su slike balkanskog kasapina nosili na ramenima.
    Narod je do sada imao 14 izbornih krugova i saopštio je što misli o svemu tome. Mislim da gotovo i da ne postoji čovjek u CG koji Đukanoviću taj dio prošlosti s pravom ne zamjera. Ali ljudi u većini nijesu slijepi. Vide ko je na drugoj strani i do sada su ipak birali mir. I uvijek će birati mir prije nego da se poubijamo među sobom. Onima koji su zbog svoje ideologije i ikonografije izgubili sve izbore do sada, ništa drugo sem nasilje i ulica nijesu preostali.
    A za nasilje dovoljna je zainteresovanost jedne strane. Oko nasilja nije neophodan dogovor. I eto - tu smo sada...
    Last edited by El Re; 22-10-15 at 13:12.

Page 172 of 373 FirstFirst ... 72122162168169170171172173174175176182222272 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)