Page 162 of 373 FirstFirst ... 62112152158159160161162163164165166172212262 ... LastLast
Results 4,026 to 4,050 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ja sam reagovao na post Dirizabla koji rece nije problem Milo kao Milo nego eh taj truli Zapad. Kako je kolega dezurni branitelj lika i dijela Amfilohija Radovica napisao sam:
    Не знам што је у мом ставу противуријечно ? Да, заиста није проблем што Мило постоји, па ни а приори зато што дуго влада. Проблем је како влада и у чијем интересу. То да ли влада у интересу грађана демократски или деспотски је глупост којом се замлаћују либерали и остали који живе у дубоким делузијама поводом људске природе.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Daj ubacite odredjeni broj postova ovdje,jer se pojavljuju botovi i tek ce ih biti
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Spada li to u doprinos protestu kad se naježiš? Oćeš li se sjutra ako padne vlada dičiti : "Ježio sam se po forumima za DF" i doprinio svrgavanju diktature
    Pitam neobavezno jer si rekao :
    Ne izlazim zbog DF / nego zbog naroda.
    60% sigurno nisu bili ili glasali za DF pa su se prikljucili u nedelju.

A bgm ako bude game over pričaću djeci da sam tu i ja učestvovao.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Kako se ulicarski ponasa ovaj Knezevic, gledam sad okvir na rtcg...

Sent from my Samsung Galaxy S6
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Kako se ulicarski ponasa ovaj Knezevic, gledam sad okvir na rtcg...

Vise odbrani onaj analiticar dps nego pazin,onaj pazin kakva pojava...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Rekose mi rodjaci da se po americkim i njemackim televizijama zadnja dva dana pojavljuje milo i cg u nekom negativnjem kontekstu...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

G.lucke91, sta mislite...da su gradjani kao g. Knezevic odrasli uz kavijar, losos, operu, smoking, porshe, london fakultet, it, bec.. ....? Ili bar na UDG? U narandzastom?
    Jeste li vi svjesni bilo cega u CG?
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Ne izlazim zbog DF / nego zbog naroda.
    60% sigurno nisu bili ili glasali za DF pa su se prikljucili u nedelju.

A bgm ako bude game over pričaću djeci da sam tu i ja učestvovao.
    60% smanji imaš okle
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Vise odbrani onaj analiticar dps nego pazin,onaj pazin kakva pojava...
    Па кад су то функционери ДПС-а завршавали посао ? Увјек су то били аналитичари, пензионисани генерали, академици, Институт за генетска истраживања "Портал Аналитика", књижевници сумњивог опуса (ово је формулација самог ДПС-а ) и тако даље. Но нека, капа доље, треба умјет.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Evo veli knezevic da ako ne odgovore na ultimatum., da ce doci cijela CG i da ce mirnim protestom i pritiskom natjerati Mila da podnese ostavku.

Bas me zanima vjeruje li i on sam u ovo.

Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Evo veli knezevic da ako ne odgovore na ultimatum., da ce doci cijela CG i da ce mirnim protestom i pritiskom natjerati Mila da podnese ostavku.

Hahahah rekao je da vjeruje.Ali lik je meni stvarno presmijesan pojavom,kad mu vidim onu glavu kako zuji i onim ocima vrti...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    1,569
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

evo ga i ja sad slusam,nisam gledao emisiju od pocetka.

reci cu ti,ne vjeruje on u ovo,samo zeli da uvjeri narod(posto je masu naroda gledalo i svjestan je toga)da ce milo da pa'ne u subotu,a od toga nema nista.isto kao sto nije bilo prethodne dvije decenije,kad su redom svi opozicionari(ili "opozicionari")najavljivali pobjede pred izbore,a posle izbora vikali kradja,kradja...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ovaj knezevic definitivno ima neku psihicku dijagnozu, gledajte vi te nastupe, poglede, treptanje, buljenje i tenzije neka paranoja i sizofrenija opadanje kose u pecatima da ne komentarisem

Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

^^

Зато је Мишко Вуковић тотално стрејт

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    3,205 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Rekose mi rodjaci da se po americkim i njemackim televizijama zadnja dva dana pojavljuje milo i cg u nekom negativnjem kontekstu...
    Jos ne vidjeh ni ne cuh jednu jedinu rijec.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ovaj iz URE fino priča za sada

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Malo korisnih informacija za one koji se narednih dana namjeravaju zadržavati u blizini državnih institucija ili nedolično ponašati na javnom mjestu...

Kako djeluje suzavac?

Suzavac je organofosforni spoj koji djeluje na vegetativni živčani sistem uzrokujući blokadu sistema za disanje, a u većim količinama paralizu nervnih završetaka i srčani zastoj.
    Suzavac je samo jedan od mnogobrojnih gasova koji su stvoreni zato da bi djelovali na čovjeka tako da ga onesposobe, rane ili čak ubiju. Neprijatna je već i sama pomisao na te gasove i njihovo štetno djelovanje. Oni predstavljaju dio sredstava za tzv. hemijsko tretiranje.
    Neki od tih gasova iz porodice suzavaca djeluju na dišni sistem i izazivaju upalu pluća. Oni najprije natjeraju čovjeka na kašalj i otežavaju mu disanje. Drugi pak napadaju ljudsku kožu čim je dodirnu, posebice vlažne dijelove kože i stvaraju opekotine. Postoji i suzavac koji tjera na kihanje i stvara oštru bol u nosu, grlu i grudima. Taj gas za sobom ostavlja ozbiljne posljedice. Jedna vrsta otrovnih suzavaca posebno napada krv i djeluje na srce, živčane reflekse i može stvarati smetnje prilikom udisanja kiseonika.
    Ugljien-monoksid je jedan od tih gasova.
    Sam suzavac nadražuje oči, izaziva oštru bol, suze i ometa vid. U osnovnom obliku, suzavac je materija slična šećeru. Međutim, kad se zagrije, pretvara se u paru koja napada oči. Suzavac se stavlja u zrna i ispaljuje u posebnim kutijama za dejstvo na otvorenom prostoru ili koristi kao projektil od kartona kada se ubacuje kroz prozor u prostoriju u kojoj se sklonio kriminalac. Bijeli oblak gasa ubrzo privremeno osljepljuje kriminalca i on prekida sa pružanjem otpora..
    Čist suzavac se rijetko koristi. On se uglavom kombinuje sa drugim gasovima i hemijskim jedinjenjima. Specijalna hemijska sredstva ovog tipa mogu biti u raznim oblicima kao što su hemijski trombloni, ručne hemijske bombe, ručne eksplozivno-hemijske bombe i razne hemijske dimne kompozicije. Dužina sagorijevanja smjese zavisi o količini hemijske supstance.
    Ovakva sredstva su zabranjena za normalnu upotrebu i u gore navedenim oblicima dozvoljeni su samo policiji i vojsci.

Hiljade ljudi u Turskoj i danas nose posljedice od prekomjerne upotrebe suzavca prosute za vrijeme protesta tokom ljeta 2013.

Turska medicinska asocijacija (TMA) objavila je istraživanje prema kojem čak 40% protestanata koji su sudjelovali na anti-vladinim demonstracijama tog ljeta, te bili izloženi suzavcu, još uvijek nosi posljedice. U izvještaju ove organizacije iz Ankare ističu kako su ispitali čak 11,000 protestanata diljem zemlje koji su bili izloženi suzavcu. Navodi se kako 39% ispitanika ističe kako i dalje imaju posljedice zbog izloženosti suzavcu dok 14% navodi kako imaju probleme s kožom, a 10% ističe kako pate od vrtoglavice i gubitka ravnoteže.
    The New York Times prenosi kako je turska policija za vrijeme protesta "liberalno" koristila suzavac, vodene topove i gumene metke. Tokom protesta ubijeno je najmanje 5 osoba, dok su na hiljade njih ozlijeđeni.
    Ovo je bio povod da medicinsko udruženje ljekara Turske zatraži novi Zakon koji bi omogućio hitnu zabranu upotrebe suzavca.

Nešto slično dogodilo se i u Grčkoj 2012...
    Dokazano je da hemikalije koje je koristila grčka policija tokom protesta protiv vladinih mjera štednje, mogu uzrokovati dugoročne zdravstvene probleme.
    Kako je rekao predsjednik Udruženja ljekara Atine Jorgos Patulis, u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, hemikalije koje se nalaze u suzavcu koji policija koristi mogu nanijeti ozbiljne posljedice ljudskom zdravlju.

Patulis je tokom protesta radio kao volonter, a u situacijama kada su korišćene hemikalije, pomagao je ljudima pri rješavanju respiratornih problema, i imao je velikog uspjeha u tome. On je dodao da su uzorci gasnih bombi, koje su bacane tokom protesta, ispitani u državnim labratorijama, i da je otkriveno da sadrže otro-hlorobenilidin-malononitril (CS).
    Patulis je rekao da ove hemikalije uzrokuju dugoročne ozbiljne zdravstvene probleme, od respiratornih bolesti do raka.
    "Nakon što smo otkrili CS u uzorcima koje smo ispitivali, shvatili smo da mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Kada se suzavac tek baci, izaziva otežano disanje i peckanje očiju, a naravno da može dovesti ljude i u životnu opasnost, ukoliko ga udahnu. CS se sastoji i od kancerogenih materija, pa može izazvati velike zdravstvene probleme u organizmu, medu kojima i rak", rekao je Patulis.
    Iz ovih razloga, Patulis je pozvao grčku vladu da "ne koristi ove hemikalije, jer izazivaju dugoročne probleme disajnih puteva, bol u očima, i bolesti kože", pa je predložio "korišćenje vode pod velikim pritiskom ili drugih nedestruktivnih tehnika, kao što se to radi u mnogim evropskim državama".

Patulis je rekao da je od ministra javne sigurnosti i zaštite građana Nikosa Dendiasa dobio pozitivan odgovor, i da je Dendias istakao kako "ove hemikalije više neće biti kupovane za korišćenje na protestima, već će se koristiti voda pod visokim pritiskom i boja".
    No do promjene u načinu tretiranja masovnih izgreda još nije došlo...

----------------------------------------------------

Vjerujem poučno štivo...
    Last edited by El Re; 20-10-15 at 23:46.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kako brzo dodjose od anti-nato anti-crnogorskih i protesta sa nacionalistickom ideologijom do demokratskih protesta. Valjda shvatili ako promijene zastave Srbije sa zastavama Crne Gore da ce neko progutat tu pricu, naravno samo oni koji su placeni za to i oni koji jos uvijek imaju nacionalisticku ideologiju. Ova pominjanja siromasnih odje bi da prokomentarisem, kakav to plan ova opozicija ima da popravni stanje u drzavi? Sto za proteste nisu odvojili od svoje itekako velike imovine nego su kao uzimali donacije?
    Da mi u sopstvenoj drzavi u kojoj mi je porijeklo tu vec vijekovima budu na vlasti srpski vojvoda Mandic i srpski obavjestajac Medojevic ? A ne ne, koliki god da je Milo lopov opet je bolji od opozicije.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
    "Quiera la Decima, la Undecima y la Duodecima" - Zidane 2003.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Post od 29. septembra...

Logično je bilo da će sila omasoviti proteste, i iznenadio sam se kada sam vidio da su odlučili da ih silom maknu sa ulice. To je samo dokaz potpunog haosa u DPS-SDP koaliciji, ne zna se ko pije a ko plaća.

I ako se doda ponašanje dps omladinaca sa selfijima sa bulevara, eto im druge greške u koracima
    Last edited by chucknorris; 20-10-15 at 23:41.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dok slusam ovog Knezevica isto kao da slusam Zonja u nekom od skeceva TBOK-a.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
    "Quiera la Decima, la Undecima y la Duodecima" - Zidane 2003.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Mene je lično URA privukla svojim stavovima kao dugogodišnjeg neutračnog posmatrača. Međutim stalno idem logikom da nikom ne vjerujem u početku, tako i sada, nadam se da neće razočarati daljom podrškom Mandićevih protesta. Po meni, protesti moraju biti cijele opozicije, ali posmatrajući samoljubljivu Mandićevu ličnost, zasluge za svaki pokušaj ovih dana prepisaće sebi a onda ... :roll:
    Odgovorio mu je prije da neće učestvovati u tim protestima

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Mene je lično URA privukla svojim stavovima kao dugogodišnjeg neutračnog posmatrača. Međutim stalno idem logikom da nikom ne vjerujem u početku, tako i sada, nadam se da neće razočarati daljom podrškom Mandićevih protesta. Po meni, protesti moraju biti cijele opozicije, ali posmatrajući samoljubljivu Mandićevu ličnost, zasluge za svaki pokušaj ovih dana prepisaće sebi a onda ... :roll:
    Safra ocekivao sam da ces dati neku analizu od nocas,za ovo priklanjanje ure protestima,ja sam napisao neki kraci post i pitao te za neku dublju analizu
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pi, taman sam mislio da mirno zivim.. mada mozda nece, mozda se oni samo zanose
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    1,569
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post

Post od 29. septembra...

Logično je bilo da će sila omasoviti proteste, i iznenadio sam se kada sam vidio da su odlučili da ih silom maknu sa ulice. To je samo dokaz potpunog haosa u DPS-SDP koaliciji, ne zna se ko pije a ko plaća.

I ako se doda ponašanje dps omladinaca sa selfijima sa bulevara, eto im druge greške u koracima

ti mislis da bi se oni makli s ulice(milom) da ih ovi nisu pocerali(silom)?ne vjerujem da bi...znali su oni da ce doci taj dan kad ce ih primorati da se sklone s ulice,ionako je to jedan od lidera df-a najavio dan prije akcije.
    pa oni su na ovo i racunali i sad im je dobrodoslo da posle pocetnog fijaska konacno organizuju nesto ozbiljnije,a kako se izbori priblizavaju njihov rejting ce znatno porasti najvjerovatnije...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Rudović reče da ovaj parlament više nema legitimitet i da URA neće učestvovati na izborima koji se budu organizovali u ovakvim uslovima + da sprovođenje tog novog izbornog zakona nije dovoljno zbog razno raznih dps načina kupovine glasova. Što pretpostavljam znači da je uslov prelazna vlada koja bi stvorila uslove za održavanje fer izbora
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Page 162 of 373 FirstFirst ... 62112152158159160161162163164165166172212262 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)